troi.g Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, darkdemon είπε Καλημερα, σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Διαλεξα glass διοτι η σκληροτητα του νερο ειναι αρκετη και απο οτι ειδα ο glass φαινεται να εχει καλη αποδοση. Εχουμε τα καλωδια στην ταρατσα και την εγκατασταση θα την κανει ντοπιοσ τεχνικος. Το θεμα μου ειναι να τον βαλω και να μην εχω θεματα κλπ. Για αυτο ρωτησα για μαλτεζο εαν αξιζει ο glass η να παω σε αλλη εταιρια. Βλεπω σε προηγουμενα κομμεντς να λενε οτι με 3τμ δεν ειχανε νερο να κανουν μπανιο 3 ατομα. Θεωρω το γεγονος οτι ειμαστε σε νησι θα παιζει αρκετο ρολο αλλα ειπα να ρωτησω. Για τις μαρκες που ανεφερα σε glass εχεις καμια αποψη? Ευχαριστω Για glass σου προτείνω να ρωτήσεις κάποιον κοντά σου. Αν είναι για inox βάζεις μαλτεζο , και για χάλκινο sonne, όπως σου πρότειναν και παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, vaggooss είπε Εγω σκεπάζω τα 2/3 και δεν πέφτει η θερμοκρασία με τίποτα. Φέτος τον είχα εξολοκλήρου σκεπασμένο και δεν έμεινα πάλι από νερό για 10 μέρες,και μετά άφησα πάλι τα 2/3. Μην λετε οτιναναι στον κόσμο γιατί αν βάλει 4 μέτρα συλλέκτη με 3 άτομα οικογένεια που αναφέρει ο φίλος θα τον ξετιναξει από τις υψηλές θερμοκρασίες μπαμ μπαμ. Ας ανάψει και 30 μέρες το ρεύμα δεν έγινε κάτι. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις με τι σκεπάζεις εσύ; Αν εκεί που "σκεπάζεις" η ηλιακή ακτινοβολία δεν αντανακλάται (όχι σκίαση) τότε πάλι θα αποδίδει.. Πχ αν έχεις 2 συλλέκτες και το καλοκαίρι σκεπάζεις τον ένα με κάτι σαν αυτό που βάζουμε για ηλιοπροστασία στα παρμπριζ των αυτοκινήτων, πως θα ζεστάνει το νερό;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 59 λεπτά πριν, vaggooss είπε Εγω σκεπάζω τα 2/3 και δεν πέφτει η θερμοκρασία με τίποτα. Φέτος τον είχα εξολοκλήρου σκεπασμένο και δεν έμεινα πάλι από νερό για 10 μέρες,και μετά άφησα πάλι τα 2/3. Μην λετε οτιναναι στον κόσμο γιατί αν βάλει 4 μέτρα συλλέκτη με 3 άτομα οικογένεια που αναφέρει ο φίλος θα τον ξετιναξει από τις υψηλές θερμοκρασίες μπαμ μπαμ. Ας ανάψει και 30 μέρες το ρεύμα δεν έγινε κάτι. Προφανως το υλικο θα ειναι με ποσοστο πυκνοτητας ή κανεις τοσο ελαχιστη χρηση που χρειαζεται κι αλλο να σκεπασεις! Δεν ειναι επιστημη ενα απο τα 2 συμβαινει! Γι αυτο λεω σκεπαζουμε συμφωνα με τις αναγκες μας! Εμενα το καλοκαιρι εχει τυχει να με αφησει απο νερο! Λεγοντας να με αφησει επεσε καπου στους 30β! Αυτη τη στιγμη εχω μπει στην διαδικασια να καταναλωνω παραπανω νερο ωστε την επομενη μερα να ειναι οκ! Αυτοι που εχουν καλη αποδοση ξεκινανε απο τωρα τα κακα δειγματα με τις υψηλες θερμοκρασιες!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdemon Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Μετα απο αναγνωση τοσων σελιδων και το αποτελεσμα ειναι να κοιταξεις σε Μαλτεζο glass 1500ε!!! ΥΓ. Που να μην τις διαβαζες κιολας!!! Ωρωπου? Η απαντηση σου ειναι λιγο ειρωνικη νομιζω. Ισως δεν ειμαι καλος στην αναγνωση η και στην κατανοηση. Προσφερει κατι η απαντηση σου η απλως μπαινεις και χωνεις? Και επειδη βλεπω να γραφεις συχνα, εχεις να προτεινεις καποιον συγκεκριμενο διοτι στο νησι ειναι ολα + 20%. Thanks 4 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Αν έχετε πολύ σκληρό νερό, ειδικά με υψηλές θερμοκρασίες και τις συστολές διαστολές του καζανιού, ραγίζει το σμάλτο και σκουριάζει, με αποτέλεσμα να μετράς αντίστροφα για την αλλαγή του.. Προσωπικά θα σου έλεγα αν μπορείς να διαθέσεις το οποία λεφτά, δες σε Inox ή ακόμα καλύτερα χάλκινο.. Συλλέκτη θα έπαιρνα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, όπου και αν ήμουν, για μέγιστη απόδοση το χειμώνα και το καλοκαίρι μπορείς να σκεπάσεις το 1/3 της επιφάνειας και αν είναι σαν μικρότερος.. Φυσικά όλα αυτά είναι κόστος.. Μεγάλη προσοχή στις ΠΙΕΣΕΙΣ λειτουργίας Σε ευχαριστω για την απαντηση. Δεν με απασχολει να δωσω 1500 απλως να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Βεβαια μου κανει εντυπωση που βλεπω τον χαλκινο να βγαινει πιο φτηνο απο τον ιδιο σε inox ( Sonne vs Maltezos).Ο Μαλτεζος ινοξ 1500 ενω ο χαλκινος Sonne 1200? Σε γενικοτερο πλαισιο παντως παρατηρω οτι και παλι υπαρχουν διαφορες αποψεις. Πχ σε σκληρο νερο καποιος λει πχ οτι καλυτερα παμε σε inox/ χαλκινο ενω αλλος να πει απλως glass. Θα περιμενα τα κριτηρια να ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα ως προς τι εινια καλυτερο ( με φυσικα το αναλογο κοστος). Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από darkdemon 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 γνωριζει καποιος τους ηλιακους alphaSolar?Εχει βαλει η αδερφη μου ενα εδω και αρκετα χρονια και βγηκε πολυ καλος.Εψαξα ομως στο νετ αλλα δεν βρηκα στοιχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, darkdemon είπε ενικοτερο πλαισιο παντως παρατηρω οτι και παλι υπαρχουν διαφορες αποψεις. Πχ σε σκληρο νερο καποιος λει πχ οτι καλυτερα παμε σε inox/ χαλκινο ενω αλλος να πει απλως glass. Θα περιμενα τα κριτηρια να ειναι λιγο πιο ξεκαθαρα ως προς τι εινια καλυτερο ( με φυσικα το αναλογο κοστος). Αν και "κατηγορήθηκες" για μη κατανόηση, θεωρώ ότι έπιασες την κεντρική ιδέα του παρόντος νήματος. Ότι δηλαδή σε κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο τα τεχνικά δεδομένα οι γνώμες και οι απόψεις διίστανται. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν γνώσεις, ημιγνωσεις, θεωρίες, υποθέσεις και συμφέροντα. Στο βαθμό που μπορείς κράτα μόνο γενικές σκέψεις και για συγκεκριμένη απόφαση στηρίξου στα δικά σου στοιχεία και έρευνα Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από haris_216 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, darkdemon είπε Η απαντηση σου ειναι λιγο ειρωνικη νομιζω. Ισως δεν ειμαι καλος στην αναγνωση η και στην κατανοηση. Προσφερει κατι η απαντηση σου η απλως μπαινεις και χωνεις? Και επειδη βλεπω να γραφεις συχνα, εχεις να προτεινεις καποιον συγκεκριμενο διοτι στο νησι ειναι ολα + 20%. Thanks Σε ευχαριστω για την απαντηση. Δεν με απασχολει να δωσω 1500 απλως να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Βεβαια μου κανει εντυπωση που βλεπω τον χαλκινο να βγαινει πιο φτηνο απο τον ιδιο σε inox ( Sonne vs Maltezos).Ο Μαλτεζος ινοξ 1500 ενω ο χαλκινος Sonne 1200? Ο ρεαλιστης/πραγματιστης τωρα μεταφραζεται και σε ειρωνικος! Βλεπω αναβαθμιζομαι.. Κοιτα για να εχεις το κεφαλι σου ''ησυχο'' θες μποιλερ inox Μαλτεζο με συλλεκτες apollon της nobel! Για μενα να παρεις τον nobel classic,glass. Με βαση οτι κατοχυρωνεις τους πιο αξιοπιστους συλλεκτες, επενδυση και για τα επομενα μποιλερ! αλλα και ολα τα υπολοιπα υλικα του ηλιακου ειναι σε καλο level ποιοτητας! Παιρνεις inox περιβλημα,2 ανοδια, inox σωληνες μποιλερ-συλλεκτη,μονωση uv για παρα πολλα χρονια γενικα θεωρειται αξιοπιστο και το μποιλερ! Δικη μου εκτιμηση βαζεις και ενα εξωτερικο φιλτρο, το καλοκαιρι οταν διαπιστωσεις παρατεταμενες υψηλες θερμοκρασιες κανε στη ζουλα και ενα μερικο σκεπασμα και θα μεινεις ευχαριστημενος απο την μακροζωια του μποιλερ! Τωρα προσφατα ανεφερε μελος μας για χαλκινο sonne που αφησε πνευμα! Δεν περασαν πολλα χρονια.. Φοβηθηκε μηπως και δεν του το αλλαξουν γιατι μειωσαν τα χρονια της εγγυησης! Προσφατα μελος μας, μολις εβαλε sonne υγρασια στον συλλεκτη! Επισης στον Μαλτεζο πληρωνεις μονο το inox μποιλερ,απο συλλεκτη δεν εχει να μας πει κατι! Εγω προσωπικα σε σχετικα καινουρια μηχανηματα εχω δει και εκει υγρασια οπως και κομμενα/χαλασμενα λαστιχα epdm! Για μενα ''εχω το κεφαλι μου ησυχο'' σημαινει επιλογω σωστο ηλιακο για τις αναγκες μου..! Μου δινουν μακροχρονια εγγυηση πχ 15χρονια και με συντηρησεις/ζημιες τα κοστη να τα αναλαμβανει ο πωλητης!!! Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wolfskinn Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Είχε προσφορά ο Κοτσοβολος αυτόν τον ηλιακό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/225417-calpak-neo-160-20-trien-a-θ στα 940€ και έκανα μια παραγγελία. Πιστεύετε είναι καλή επιλογή ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα? Είμαι Κρήτη και αφορά χρήση από 2-3 άτομα... Ευχαριστώ! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από wolfskinn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις με τι σκεπάζεις εσύ; Αν εκεί που "σκεπάζεις" η ηλιακή ακτινοβολία δεν αντανακλάται (όχι σκίαση) τότε πάλι θα αποδίδει.. Πχ αν έχεις 2 συλλέκτες και το καλοκαίρι σκεπάζεις τον ένα με κάτι σαν αυτό που βάζουμε για ηλιοπροστασία στα παρμπριζ των αυτοκινήτων, πως θα ζεστάνει το νερό;; Εχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα, με πανί σκίασης το οποίο συγκρατεί το 95% της ακτινοβολίας. Αλλά και ηλιοπροστασίας έχω βάλει και πάλι τα ίδια γινόταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, kostaskontis είπε γνωριζει καποιος τους ηλιακους alphaSolar?Εχει βαλει η αδερφη μου ενα εδω και αρκετα χρονια και βγηκε πολυ καλος.Εψαξα ομως στο νετ αλλα δεν βρηκα στοιχεια. Αν λεμε για τον ιδιο η alphaclima χρονια πισω εβγαζε ''δικο της'' ηλιακο με την ονομασια alphasolar. Το μποιλερ της nobel με αυτοκολλητο alphasolar! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Αν λεμε για τον ιδιο η alphaclima χρονια πισω εβγαζε ''δικο της'' ηλιακο με την ονομασια alphasolar. Το μποιλερ της nobel με αυτοκολλητο alphasolar! ναι αυτος πρεπει να ειναι .....εχει βγει πολυ αστερι,τωρα που δεν υπαρχει πλεον στην αγορα για εφαμιλο να κοιταξω nobel?Για 120 λιτρα ψαχνω,Αθηνα,νοτια....Υπαρχει ηδη εγκατασταση με λεβιτα αεριου+solarkit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 37 λεπτά πριν, kostaskontis είπε ναι αυτος πρεπει να ειναι .....εχει βγει πολυ αστερι,τωρα που δεν υπαρχει πλεον στην αγορα για εφαμιλο να κοιταξω nobel?Για 120 λιτρα ψαχνω,Αθηνα,νοτια....Υπαρχει ηδη εγκατασταση με λεβιτα αεριου+solarkit. Το μαγαζι ειναι αυτο https://www.alphaclimagr.gr/ Το κομματι ''αξιοπιστια'' δεν εχει να κανει μονο απο την ποιοτητα του ηλιακου αλλα και απο τις συνθηκες που δημιουργει ο καθε χρηστης..! Επειδη εχουν ακριβυνει οι ηλιακοι ο nobel τωρα ειναι πιο ακριβος! Τιμια εταιρεια παρε μια προσφορα απο δω http://www.iliofar.gr/index.php/hliakoi-thermosifones/ηλιακοι-θερμοσιφωνεσ/category/ηλιακοι-θερμοσιφωνες-iliofar.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Το μαγαζι ειναι αυτο https://www.alphaclimagr.gr/ Το κομματι ''αξιοπιστια'' δεν εχει να κανει μονο απο την ποιοτητα του ηλιακου αλλα και απο τις συνθηκες που δημιουργει ο καθε χρηστης..! Επειδη εχουν ακριβυνει οι ηλιακοι ο nobel τωρα ειναι πιο ακριβος! Τιμια εταιρεια παρε μια προσφορα απο δω http://www.iliofar.gr/index.php/hliakoi-thermosifones/ηλιακοι-θερμοσιφωνεσ/category/ηλιακοι-θερμοσιφωνες-iliofar.html ευχαριστω,θα το κοιταξω,αυτο που θελω να βρω εδω στο thread καπου ειδα τις διαφορες κατασκευης συλλεκτων π.χ απλους,πρεσαριστους κτλ...αλλα τωρα δεν το βρησκω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 22 λεπτά πριν, kostaskontis είπε ευχαριστω,θα το κοιταξω,αυτο που θελω να βρω εδω στο thread καπου ειδα τις διαφορες κατασκευης συλλεκτων π.χ απλους,πρεσαριστους κτλ...αλλα τωρα δεν το βρησκω! Ναι πρεσαριστο εχει ο nobel σειρα classic και Apollon και τους ονομαζει apollon. Τωρα πλεον δινουν τον ηλιακο τους και αλλες εταιριες με τον πρεσαριστο αλλα μπορει να υπαρχουν καποιες μικρες διαφορες.. Για κατω νοτια ειναι e-solar να δεις απο κοντα πως ειναι ο πρεσαριστος! https://www.esolarshop.net/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jiovani81 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Καλησπέρα!Εδώ και 1 μήνα περίπού μου έχουν εγκαταστήσει ηλιακό 160 λτ e-solar.Εδώ και δυό μέρες το νερό στο ζεστό μυρίζει σαν καμμένο πλαστικό.Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για το που μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο και να είμαι προετοιμασμένος για τις πιθανές δικαιολογίες που μπορεί να ακούσω από τον εγκαταστάτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα