GeG Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Άρα κοιτάμε να είναι ίδιο μέταλλο δοχείο διαστολης και ηλιακός; 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, GeG είπε Άρα κοιτάμε να είναι ίδιο μέταλλο δοχείο διαστολης και ηλιακός; 😕 Το θέμα είναι ότι οι σωληνώσεις του συλλέκτη είναι χάλκινες 😟 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Πάντως να πω και μια δική μου άποψη για όσους μπουν εδώ να ενημερωθουν σχετικά, τσάμπα δεν είναι τίποτα και ουτε το ζνχ μέσω ηλιακου, ο ηλιακός έχει ένα κάποιο αρχικό κόστος, η εγκατάσταση επίσης έχει κόστος και μια σωστή εγκατάσταση με όλα τα παρελκόμενα (δοχεία διαστολής, καλώδια, σωλήνες, βαλβίδες) που σε κανέναν σχεδόν ηλιακο δεν παρέχονται με την αγορά μπορεί να φτάσει τα 300€ , βάλε και την σωστή συντήρηση κάθε δυο χρόνια προκειμένου να μην χαθεί η εγγύηση του κατασκευαστή (τουλάχιστον έτσι μου είπαν εμένα και ακούγεται λογικό) αλλά και για την μακροζωία συνεχώς αυξάνουν το κόστος και ίσως να μην προλάβει να γίνει απόσβεση πριν τρυπήσει κανένα καζάνι ή αν γίνει πλησιάζει ώρα 10-15 χρόνια. Το συγκρίνω με το να είχα θερμοσίφωνα με τιμή νυχτερινου ρευματος στα 0 , 08€. Τωρα αν αυξηθεί το ρευμα τα χρόνια που ανέφερα μειώνονται. Από την άλλη είναι μια πολυτελεια με την οποία έχεις ζεστό νερό να πλυνεις πιατα , να κάνουν μπάνιο τα μέλη της οικογένειας ανά πασα στιγμή και για οποιαδήποτε άλλη χρήση ζνχ χωρίς να το σκέφτεσαι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο ηλιακος κανει μεγαλη οικονομια σε βαθος χρονου, και συμφερει και την οικονομια της χωρας μειωνοντας την καταναλωση ενεργειας (τα παραγουμε και εδω και επρεπε να ειναι απο χρονια υποχρεωτικος στις κατοικιες, οπου μπορει να μπει βεβαια- γιατι υπαρχουν πολυκατοικιες με 30 διαμερισματα που χωρανε π.χ. 10 ηλιακοι στην ταρατσα). Αντι αυτου τα εχουν κολλησει με τα κουφωματα και λοιπα στο εξοικονομω για να ειναι δυσκολη η επιδοτηση. Αντι για μια υποχρεωτικη βεβαιωση μηχανικου και πιστοποιητικα που καθε κανα δυο χρονια εφευρισκουν και απο ενα καινουριο, θα μπορουσαν να κανουν υποχρεωτικα τα ηλιακα στις κατοικιες με μια καποια επιδοτηση. Αλλα απο οτι βλεπετε, θα επιδοτησουμε ψυγεια, καταψυκτες και κλιματιστικα. Για το σερβις αμα δε θες να πληρωνεις το κανεις μονος σου, ή απλα μη χρησιμοποιεις το ηλιακο σαν ηλεκτρικο (χρησιμοποιησε τον ηλεκτρικο σε ενα δευτερο μπανιο οταν χρειαζεται ή βαλε τριοδη και χρησιμοποιησε τον ηλεκτρικο σου αντι για τον ηλεκτρικο του ηλιακου) οποτε θα κανεις ενα σερβις καθε 5-10 χρονια. Στον δικο μου δεν ειχα κανει 20 χρονια αλλα δεν το χρησιμοποιουσα σαν ηλεκτρικο ζει ακομη και σε λιγο θα γιορτασει τα 30α του γενεθλια. Ο τοτε κατασκευαστης δεν υπαρχει σημερα, αλλα ειχε δικιο οταν εδινε 30 χρονια εγγυηση, διπλα στον δικο μου ειναι αλλος ενας ιδιος ο οποιος δουλευε και σαν ηλεκτρικος (αλλα τα σερβις γινονταν καθε 3-4 χρονια σε αυτον). Τα καζανια τρυπανε οταν τον δουλευεις σαν ηλεκτρικο και δεν κανεις συντηρηση (αλλαγη αντισταση ανοδιο φλατζα). Και τα 2 ηλιακα ειναι μεγαλα με διπλα πανελ, δε σκεπαστηκαν ποτε. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από gpapadakis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 @GeGεπέτρεψε που, να συμπληρώσω το εξής: Ο ηλιακός, όπως και πολλά άλλα πράγματα σε ένα σπίτι είναι επένδυση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο περισσότερος κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται (ας μη τσουβαλιάζουμε), απλά ψωνίζει ό,τι είναι φθηνό/κοντά στην τσέπη του (όχι αδικαιολογήτως). Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται (ή τους έχουν ενημερώσει) για την καλύτερη απόδοση της επένδυσης τους και φυσικά μπορούν να διαθέσουν τα όποια χρήματα, προσπαθούν να την "προστατεύσουν" Προσωπικά, θεωρώ πως η όλη διαδικασία για έναν ηλιακό, θέλει αρχικά σωστή μελέτη αναγκών (όχι ό,τι έβαλε το μπατζανάκης/κουμπάρος/θείος), ώστε να μπορέσει αυτή η επένδυση να δουλέψει σωστά.. Επίσης, θεωρώ πως ένας ηλιακός τουλάχιστον ΠΡΕΠΕΙ να αποσβέσει το κόστος του (αγορά+μεταφορά+τοποθέτηση+συντήρηση), ιδανικά να ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ποσό τέτοιο, ώστε όταν έρθει η ώρα του να αντικατασταθεί να υπάρχει πάλι μέρος του κεφαλαίου (ή όλο) Πιθανόν να είναι υπερβολικά αυτά που λέω, αλλά δε φταίει μόνο ο κόσμος, φταίνε ΚΑΙ οι επαγγελματίες (το 98%) που σου πουλάνε ό,τι θέλουν και άμα χαλάσει σε έχουν πάλι πελάτη.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Γενικά συμφωνώ κι εγώ , χρησιμοποιώ εν μέρει ξεχωριστό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αλλά δεν θεωρώ τραγικό να τον χρησιμοποιείς και σαν ηλεκτρικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Εγώ δεν μπήκα στην διαδικασία της τριοδης καθώς δεν το ειχα ψάξει και πολυ και δεν ήξερα τι παίζει στην αγορά και ποια ειναι η καλύτερη και ευκολότερη χρήση τής καθώς από το να μπαίνω σε διαδικασία να δω τι θερμοκρασία έχει ο ηλιακός ώστε να επιλέξω τον θερμοσίφωνα και να ανοιγοκλείνω βάνες δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, τώρα αν υπάρχει κάτι πιο αυτοματοποιημένο δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω πως να το κάνω όταν βρω χρόνο και όρεξη να ξανά ασχοληθώ με μερεμέτια, αυτά. Αν έχετε κάτι να προτεινετε ή πως εσείς χρησιμοποιείται την τριοδη θα ήθελα πολυ να το ακουσω ωστόσο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, GeG είπε Εγώ δεν μπήκα στην διαδικασία της τριοδης καθώς δεν το ειχα ψάξει και πολυ και δεν ήξερα τι παίζει στην αγορά και ποια ειναι η καλύτερη και ευκολότερη χρήση τής καθώς από το να μπαίνω σε διαδικασία να δω τι θερμοκρασία έχει ο ηλιακός ώστε να επιλέξω τον θερμοσίφωνα και να ανοιγοκλείνω βάνες δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο, τώρα αν υπάρχει κάτι πιο αυτοματοποιημένο δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω πως να το κάνω όταν βρω χρόνο και όρεξη να ξανά ασχοληθώ με μερεμέτια, αυτά. Αν έχετε κάτι να προτεινετε ή πως εσείς χρησιμοποιείται την τριοδη θα ήθελα πολυ να το ακουσω ωστόσο Μπορείς να βάλεις τριοδη ηλεκτροβανα, αισθητήρα θερμοκρασίας νερού στο ηλιακό, και να γυρίζει αυτόματα όταν έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Μεγάλο το κόστος , και δε νομίζω να συμφέρει. Το ποιο οικονομικό είναι να βάλεις ηλεκτρικη τριοδη , ένα απλό θερμόμετρο που θα σου δείχνει τη θερμοκρασία που έχει το ηλιακό, και με ενα διακόπτη να κάνεις την εναλλαγή, χωρίς να χρειάζεται να ανεβαίνεις σε πατάρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Καλησπερα μια "γνωματεσυση μεχρι να ερθει ο τεχνικος για την συντηρηση και διαγνωση , ειναι το ασφαλιστικο ή τρυπησε καζανι ??? 8 ετων ειναι ο ηλιακος τριπλης ενεργειας glass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 30 λεπτά πριν, villasg είπε Καλησπερα μια "γνωματεσυση μεχρι να ερθει ο τεχνικος για την συντηρηση και διαγνωση , ειναι το ασφαλιστικο ή τρυπησε καζανι ??? 8 ετων ειναι ο ηλιακος τριπλης ενεργειας glass Το "τρέξιμο" μπορεί και να είναι από το ασφαλιστικό. Το "χρώμα" όμως (σκουριά) δεν είναι καλό μαντάτο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Είσαι σίγουρος πως είναι glass? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, GeG είπε Πάντως να πω και μια δική μου άποψη για όσους μπουν εδώ να ενημερωθουν σχετικά, τσάμπα δεν είναι τίποτα και ουτε το ζνχ μέσω ηλιακου, ο ηλιακός έχει ένα κάποιο αρχικό κόστος, η εγκατάσταση επίσης έχει κόστος και μια σωστή εγκατάσταση με όλα τα παρελκόμενα (δοχεία διαστολής, καλώδια, σωλήνες, βαλβίδες) που σε κανέναν σχεδόν ηλιακο δεν παρέχονται με την αγορά μπορεί να φτάσει τα 300€ , βάλε και την σωστή συντήρηση κάθε δυο χρόνια προκειμένου να μην χαθεί η εγγύηση του κατασκευαστή (τουλάχιστον έτσι μου είπαν εμένα και ακούγεται λογικό) αλλά και για την μακροζωία συνεχώς αυξάνουν το κόστος και ίσως να μην προλάβει να γίνει απόσβεση πριν τρυπήσει κανένα καζάνι ή αν γίνει πλησιάζει ώρα 10-15 χρόνια. Το συγκρίνω με το να είχα θερμοσίφωνα με τιμή νυχτερινου ρευματος στα 0 , 08€. Τωρα αν αυξηθεί το ρευμα τα χρόνια που ανέφερα μειώνονται. Από την άλλη είναι μια πολυτελεια με την οποία έχεις ζεστό νερό να πλυνεις πιατα , να κάνουν μπάνιο τα μέλη της οικογένειας ανά πασα στιγμή και για οποιαδήποτε άλλη χρήση ζνχ χωρίς να το σκέφτεσαι. 300 ευρώ που λες δεν κοστίζουν τα παρελκόμενα. Συντήρηση κάνεις μόνος σου πανευκολα αν πιάνεσαι και το κόστος είναι 10 ευρώ η φλάντζα και το ανοδιο που αν σκεπάζεις το καλοκαίρι τους συλλέκτες χρειάζεται ένα σέρβις ανά 4-5 χρόνια. Η τιμή της κιλοβάτωρας τώρα έφθασε 0.25 λεπτά. Πλέον είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο ηλιακός ειδικά στην χώρα μας όπου έχουμε την πολυτέλεια των πολλών ημερών ηλιοφάνειας. 1 ώρα πριν, villasg είπε Καλησπερα μια "γνωματεσυση μεχρι να ερθει ο τεχνικος για την συντηρηση και διαγνωση , ειναι το ασφαλιστικο ή τρυπησε καζανι ??? 8 ετων ειναι ο ηλιακος τριπλης ενεργειας glass Από αυτό που βλέπω θεωρώ ότι είστε λίγα άτομα και δεν τραβάτε συχνά ζεστό νερό,και ούτε σκεπάζεις την πλάκα το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει συχνά η βαλβίδα εκτόνωσης και εκεί σκουριάζει το σημείο. Ελπίζω να μην είναι κάτι άλλο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, vaggooss είπε 300 ευρώ που λες δεν κοστίζουν τα παρελκόμενα. Συντήρηση κάνεις μόνος σου πανευκολα αν πιάνεσαι και το κόστος είναι 10 ευρώ η φλάντζα και το ανοδιο που αν σκεπάζεις το καλοκαίρι τους συλλέκτες χρειάζεται ένα σέρβις ανά 4-5 χρόνια. Η τιμή της κιλοβάτωρας τώρα έφθασε 0.25 λεπτά. Πλέον είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο ηλιακός ειδικά στην χώρα μας όπου έχουμε την πολυτέλεια των πολλών ημερών ηλιοφάνειας. εμενα προσωπικα εφτασε τοσο καθως ηθελα 14 μετρα σωληνα κρυου αλλα τοσα ζεστου και αλλα τοσα καλωδιο. επισης εγω δεν εβαλα κανενα δοχειο διαστολης ουτε βαλβιδες αναμειξεως που σε μια βδομαδα με τον ηλιακο εχω νιωσει την αναγκη τους και προφανως δεν παρεχονται στο πακετο του ηλιακου. τωρα για την συντηρηση, η εταιρια θελει απαοδειξη συντηρησης ανα 2-3 χρονια ωστε να διατηρηθει η εγγυηση. η τιμη ρευματος ολο και αναβαινει και συμφωνω σε αυτο. εγω εχω χαμηλη κιλοβατοωρα ακομα. αληθεια με τι τους σκεπαζετε εσεις ; παλιες λεπτες κουβερτες θα κανουν λογικα, δεν χρειαζεται να ειναι κατι ανακλαστικο ετσι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, GeG είπε εμενα προσωπικα εφτασε τοσο καθως ηθελα 14 μετρα σωληνα κρυου αλλα τοσα ζεστου και αλλα τοσα καλωδιο. επισης εγω δεν εβαλα κανενα δοχειο διαστολης ουτε βαλβιδες αναμειξεως που σε μια βδομαδα με τον ηλιακο εχω νιωσει την αναγκη τους και προφανως δεν παρεχονται στο πακετο του ηλιακου. τωρα για την συντηρηση, η εταιρια θελει απαοδειξη συντηρησης ανα 2-3 χρονια ωστε να διατηρηθει η εγγυηση. η τιμη ρευματος ολο και αναβαινει και συμφωνω σε αυτο. εγω εχω χαμηλη κιλοβατοωρα ακομα. αληθεια με τι τους σκεπαζετε εσεις ; παλιες λεπτες κουβερτες θα κανουν λογικα, δεν χρειαζεται να ειναι κατι ανακλαστικο ετσι ; Πανι σκίασης 1 ευρώ το μέτρο και τριχιά για δέσιμο. Όλα μαζί 4-5 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, villasg είπε Καλησπερα μια "γνωματεσυση μεχρι να ερθει ο τεχνικος για την συντηρηση και διαγνωση , ειναι το ασφαλιστικο ή τρυπησε καζανι ??? 8 ετων ειναι ο ηλιακος τριπλης ενεργειας glass Το ασφαλιστικό του κλειστού κυκλώματος πρέπει να είναι. Ο μανδύας από μέσα είναι γυμνός οπότε η σκουρια είναι αναμενόμενη 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα