GeG Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 ναι εννοειται ,το σκεπασμα δεν παω να το γλυτωσω, δεν ειναι και κοπος αλλωτσε, απλα κοιταω πως δυναντας τωρα ενα 20αρικο για αυτο το δοχειακι μπορει να με γλυτωσει απο συμπληρωματα υγρων καθε χρονο και εννοειται της φθορας που αναφερθηκε με την καταστροφη του μανδυα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 να μην επαναλαμβάνομαι, το θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ, το 20άρικο που κοστίζει είναι ελάχιστο ποσό, το βάζεις άνετα μόνος σου, δε χρειάζεται μάστορας-εκτός εάν είσαι τελείως άσχετος! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, 111111 είπε αυτό που προτείνεις είναι για το κύκλωμα του κρύου νερού της παροχής. Ασφαλώς αξίζει να μπεί (στην είσοδο του κρύου νερού) και η δουλειά του είναι να απορροφά την εκτόνωση του νερού στο μπόιλερ όταν ζεσταίνεται (το νερό όταν ζεσταίνεται διαστέλλεται). Το πρόβλημα με αυτό το δοχείο διαστολής είναι ότι σε κρύες περιοχές υπάρχει κίνδυνος το χειμώνα να παγώσει. Για το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού (για το υγρό που κυκλοφορεί στους συλλέκτες και στον μανδύα του μπόιλερ) προτείνεται το μικρό δοχείο διαστολής (ενός λίτρου συνήθως) πάνω στο μπόιλερ - και το θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ για όλους τους ηλιακούς. Αυτό δεν αναιρεί το καλοκαιρινό σκέπασμα των συλλεκτών - κυρίως όταν δεν γίνεται χρήση του ζεστού λόγω διακοπών κλπ Όχι, αν δεις τα χαρακτηριστικά του είναι για το κλειστό κύκλωμα και όχι για το νερό χρήσης. Πιθανόν να έχει περισσότερο νόημα σε συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Όχι, αν δεις τα χαρακτηριστικά του είναι για το κλειστό κύκλωμα και όχι για το νερό χρήσης. Πιθανόν να έχει περισσότερο νόημα σε συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας. 8 λίτρα δοχείο διαστολής για το κλειστό κύκλωμα, όταν το σύνολο του υγρού στους συλλέκτες-μανδύα είναι περίπου 10 λίτρα (ανάλογα και με το μέγεθος του ηλιακού βέβαια); Το συγκεκριμένο είναι για την είσοδο του κρύου. Αυτό είναι το σωστό https://www.venman.gr/product/doxeio-diastolis-vxt-2-2/ ...υπάρχουν και άλλες μάρκες βέβαια , αυτό το έβαλα ενδεικτικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Σε ένα βεβιασμενοσ συστημα με συστοιχίες συλλεκτών και μεγάλο μήκος σωληνώσεων μέχρι το μποιλερ άνετα φτάνεις 50-60 λίτρα οπότε το συγκεκριμένο που έχει πιστοποίηση για ηλιακά, είναι μονόδρομος. Ως προς αυτό που λες το ξέρω και χρησιμοποιείται συχνά αλλά δεν του ταιριάζει κυριολεκτικά ο όρος δ.δ. αλλά παγούρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Σε ένα βεβιασμενοσ συστημα με συστοιχίες συλλεκτών και μεγάλο μήκος σωληνώσεων μέχρι το μποιλερ άνετα φτάνεις 50-60 λίτρα οπότε το συγκεκριμένο που έχει πιστοποίηση για ηλιακά, είναι μονόδρομος. Ως προς αυτό που λες το ξέρω και χρησιμοποιείται συχνά αλλά δεν του ταιριάζει κυριολεκτικά ο όρος δ.δ. αλλά παγούρι δε θα διαφωνήσουμε φίλε, να βοηθήσουμε τους κατόχους και αγοραστές ενός ηλιακού συστήματος θέλουμε. Το μικρό δοχείο διαστολής του 1 λίτρου είναι επαρκή για το κλειστό κύκλωμα, διότι εάν υπολογίσουμε περίπου 10 λίτρα υγρού με μέγιστο 8% διόγκωση σε περίπτωση υπερθέρμανσης, χρειαζόμαστε επιπλέον χώρο 0,8 λίτρα. Αυτόν τον καλύπτει. Γενικά με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να συμπληρώνουμε υγρά και προστατεύουμε από τις υψηλές πιέσεις που δημιουργούνται στα κλειστά κυκλώματα. Φυσικά ο έλεγχος των υγρών του κλειστού κυκλώματος πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, γιατί μπορεί να υπάρχει διαρροή από αλλού. Όσο για τα ηλιακά βεβιασμένης κυκλοφορίας νομίζω πως είναι μια εξειδικευμένη περίπτωση που χρειάζεται έμπειρους υδραυλικούς και ξεφεύγουν από τις εργασίες που μπορεί να κάνει και κάποιος μόνος του (αν και με τα κιτ που υπάρχουν και τις οδηγίες που παρέχονται πλέον μοιάζουν πιο εφικτά στον καθένα). Δε βλέπω το λόγο να διαλέξει κάποιος σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας, εκτός εάν του περισσεύουν-κι εκτός φυσικά από επαγγελματίες που σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν άλλη επιλογή. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από 111111 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ούτε εγώ διαφωνώ. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι, κουβέντα κάνουμε. Προσωπικά κι εγώ ένα σαν κι αυτό που δείχνεις έβαλα,δεν γλυτωσα το συμπλήρωμα μεν, με αρχαιότερη συχνότητα δε. Γι αυτό με " τρώει" Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από Maurikycli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 33 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ούτε εγώ διαφωνώ. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι, κουβέντα κάνουμε. Προσωπικά κι εγώ ένα σαν κι αυτό που δείχνεις έβαλα,δεν γλυτωσα το συμπλήρωμα μεν, με αρχαιότερη συχνότητα δε. Γι αυτό με " τρώει" Όντως; από το ασφαλιστικό το χάνει ακόμα; Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι ένας τυπος στο Σκρουτζ που μιλαει για πολυ σκουριά μέσα στο δοχείο και αυτό θα καταλήξει στο κυκλώμα. Παίζει να κάνει ζημιά; επίσης αυτό είναι αναλώσιμο; κάθε κάποια χρόνια αλλαγή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, GeG είπε Όντως; από το ασφαλιστικό το χάνει ακόμα; Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι ένας τυπος στο Σκρουτζ που μιλαει για πολυ σκουριά μέσα στο δοχείο και αυτό θα καταλήξει στο κυκλώμα. Παίζει να κάνει ζημιά; επίσης αυτό είναι αναλώσιμο; κάθε κάποια χρόνια αλλαγή; Έβαλα χάλκινο με διηλεκτρική απομόνωση οπότε δεν έχω από το συγκεκριμένο θέμα με σκουριές. Αν πάρεις σιδερένιο δες να έχει επισμάλτωση Μάλλον οι απώλειες είναι από την ατμοποιηση λόγω υπερθέρμανσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Έβαλα χάλκινο με διηλεκτρική απομόνωση οπότε δεν έχω από το συγκεκριμένο θέμα με σκουριές. Αν πάρεις σιδερένιο δες να έχει επισμάλτωση Μάλλον οι απώλειες είναι από την ατμοποιηση λόγω υπερθέρμανσης. Που το βρίσκεις είναι το θέμα και να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι σκέτο σίδερο εντός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, GeG είπε Που το βρίσκεις είναι το θέμα και να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι σκέτο σίδερο εντός! Χάλκινο βρίσκεις π.χ. εδώ https://www.iliosak.gr/xalkino-doxeio-diastolis-iliakou , αλλά με το ζήτημα της ηλεκτρόλυσης τι κάνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, 111111 είπε Χάλκινο βρίσκεις π.χ. εδώ https://www.iliosak.gr/xalkino-doxeio-diastolis-iliakou , αλλά με το ζήτημα της ηλεκτρόλυσης τι κάνεις; Τι εννοείς; εγώ ηλεκτρόλυση ξέρω την διάσπαση του νερου σε υδρογόνο οξυγόνο, εδώ τι εννοείς όμως; ποιο το πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, GeG είπε ναι εννοειται ,το σκεπασμα δεν παω να το γλυτωσω, δεν ειναι και κοπος αλλωτσε, απλα κοιταω πως δυναντας τωρα ενα 20αρικο για αυτο το δοχειακι μπορει να με γλυτωσει απο συμπληρωματα υγρων καθε χρονο και εννοειται της φθορας που αναφερθηκε με την καταστροφη του μανδυα. Τα υγρα του κλειστου ''βαδιζουν'' σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο το νερο χρησης! Αν μπορεις και κρατας το νερο χρησης απο καποια θερμοκρασια και κατω δεν θα χασει ουτε σταγονα το κλειστο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 22 λεπτά πριν, GeG είπε Τι εννοείς; εγώ ηλεκτρόλυση ξέρω την διάσπαση του νερου σε υδρογόνο οξυγόνο, εδώ τι εννοείς όμως; ποιο το πρόβλημα; https://sts.gr/proionta-ipiresies/νερό-κ-ά-υγρά/συντήρηση-δικτύων/ηλεκτρολυτική-διάβρωση/τι-είναι-η-ηλεκτρόλυση/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, GeG είπε Τι εννοείς; εγώ ηλεκτρόλυση ξέρω την διάσπαση του νερου σε υδρογόνο οξυγόνο, εδώ τι εννοείς όμως; ποιο το πρόβλημα; Τυπικά ναι, αυτό είναι στο περίπου. Στην περίπτωση μας έχουμε ηλεκτροχημική διάβρωση λόγω διαφορετικής ηλεκτραρνητικοτητας των μετάλλων με τον σίδηρο να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα