Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε

Γενικά όχι

Τώρα ναι ήθελα να πλύνω κάτι πράγματα.

Γιατί είδα τη ρύθμιση και νόμιζα ότι τη δούλευες εκεί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, troi.g είπε

Γιατί είδα τη ρύθμιση και νόμιζα ότι τη δούλευες εκεί. 

Σπάνια τη βάζω στο τέρμα.

Συνήθως την έχω στο 2+ δηλαδή 30-35 και ανοίγω μόνο το ζεστό της βρύσης όταν κάνω μπάνιο.

Αλλά και στο τέρμα που είναι δεν αφήνει να περάσει νερό άνω των 55

• Like 1

Στις 3/4/2022 στις 12:43 ΜΜ, Dask92 είπε

Καλησπέρα φίλε ισχύει ακόμα η άποψη σου για τους παραπάνω κατασκευαστές? Είμαι από Βέροια και ψάχνω κάποιον σχετικά τοπικό κατασκευαστή.  Επίσης το μπάτζετ μου είναι κοντά στα 700 με τοποθέτηση για 160 2.5-3τμ οπότε να κοιτάξω γιαυτους ή για κάτι άλλο? (Βλέπε Thermit)

Εννοείται αν δεν έχεις κάποιον κατασκευαστή στην πόλη σου πάρε όποιον από τους 2 σε βολεύει. 

Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, έχετε κάποια άποψη για κάποιον τοπικό κατασκευαστή/συνεργάτη εδω?

Έχετε καποια γνώμη για Bartec ή Panthermica που μου πρότειναν ;

52 λεπτά πριν, trelas007 είπε

Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, έχετε κάποια άποψη για κάποιον τοπικό κατασκευαστή/συνεργάτη εδω?

Έχετε καποια γνώμη για Bartec ή Panthermica που μου πρότειναν ;

Panthermica πολύ καλός.

Τον έχουμε αγοράσει στον κύκλο μου μετά από δική μου παρότρυνση και είναι ευχαριστημένοι και καλή τιμή.

• Thanks 1

Έχει βάλει κάνεις φούσκα / δοχείο διαστολής για τα υγρά του Ηλιακου; βλέπω ένα ελληνικής κατασκευής 1 λίτρο που βάζουν στην κορυφή, καταλαβαίνω την λειτουργικότητα του και μου φαίνεται σοβαρή αναβάθμιση για να μην χάνω τα υγρά από το πανω ασφαλιστικό αλλά ένα σχόλιο στο Σκρουτζ μιλάει για εσωτερική σκουριά ότι πιάνει και σαπίζει γρήγορα. Και όλα αυτά θα καταλήξουν στο κυκλώμα του ηλιακου που δεν το θέλω.

• Like 1

Ναι, είναι χρήσιμο-απαραίτητο θα έλεγα.

Ένα παλιό δοχείο διαστολής (15 ετών) που έχω εγώ πάντως είναι σκουριασμένο εσωτερικά αλλά δεν έχει σαπίσει. Φυσικά στα τόσα χρόνια έχω καθαρίσει μόνος μου εσωτερικά συλλέκτες, μπόιλερ, δοχείο διαστολής

17 λεπτά πριν, GeG είπε

Έχει βάλει κάνεις φούσκα / δοχείο διαστολής για τα υγρά του Ηλιακου; βλέπω ένα ελληνικής κατασκευής 1 λίτρο που βάζουν στην κορυφή, καταλαβαίνω την λειτουργικότητα του και μου φαίνεται σοβαρή αναβάθμιση για να μην χάνω τα υγρά από το πανω ασφαλιστικό αλλά ένα σχόλιο στο Σκρουτζ μιλάει για εσωτερική σκουριά ότι πιάνει και σαπίζει γρήγορα. Και όλα αυτά θα καταλήξουν στο κυκλώμα του ηλιακου που δεν το θέλω.

Αυτό πιο πολύ για μικρό ρεζερβουάρ μου κάνει γιατί ούτε εύκαμπτο είναι ούτε έχει μέσα κάτι σαν σαμπρέλα . 

Αν ήθελα πραγματική αναβάθμιση θα πήγαινα σε κανονικό δοχείο διαστολής όπως αυτό

43 λεπτά πριν, GeG είπε

Έχει βάλει κάνεις φούσκα / δοχείο διαστολής για τα υγρά του Ηλιακου;

έχω βάλει σαν το παρακάτω  και το ασφαλιστικό από πάνω του Γεμισμένο στο 1/3 με σκεπτικό αν αυξηθεί η πίεση και ανοίξει το ασφαλιστικό θα βγει σε πρώτη φάση οτι ο αέρας εγκλωβίστηκε κατά την τοποθέτηση του και δεν θα βγουν τα υγρά του κλειστού αφ ενός αφ έτερου έχεις μια τροφοδοσία - δεξαμενή στο κλειστό κύκλωμα σε μια μικρή διαρροή

https://www.skroutz.gr/s/33585223/Venman-VXT-2-Δοχείο-Διαστολής-Ηλιακού-Κάθετο-1lt.html

46 λεπτά πριν, GeG είπε

Ναι τετοιο αξιζει να βαλεις! και ισχυει οταν χανονται υγρα του κλειστου στο πανω μερος δημιουργειται σκουρια!

-Αρα οταν μπορεις και κρατας τον ηλιακο σε μια θερμοκρασια και κατω αυτο σημαινει:

-δεν χανεις υγρα αρα και μεγιστη αποδοση..!

-Λιγοτερα αλατα..

-Αναλογα την πολη λιγοτερα service..!

-Μακροζωια..!

3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αυτό πιο πολύ για μικρό ρεζερβουάρ μου κάνει γιατί ούτε εύκαμπτο είναι ούτε έχει μέσα κάτι σαν σαμπρέλα . 

Αν ήθελα πραγματική αναβάθμιση θα πήγαινα σε κανονικό δοχείο διαστολής όπως αυτό

Το συγκεκριμένο μικρό δοχείου είναι όντως άδειο εσωτερικά, ουσιαστικά μια δεξαμενή μικρή ώστε σε διαστολή του υγρού του κλειστου κυκλώματος να βγεί αέρας και όχι τα υγρά, φυσικά δεν ξέρω τι γίνεται σε συστολή του υγρού!

3 ώρες πριν, hp8 είπε

έχω βάλει σαν το παρακάτω  και το ασφαλιστικό από πάνω του Γεμισμένο στο 1/3 με σκεπτικό αν αυξηθεί η πίεση και ανοίξει το ασφαλιστικό θα βγει σε πρώτη φάση οτι ο αέρας εγκλωβίστηκε κατά την τοποθέτηση του και δεν θα βγουν τα υγρά του κλειστού αφ ενός αφ έτερου έχεις μια τροφοδοσία - δεξαμενή στο κλειστό κύκλωμα σε μια μικρή διαρροή

https://www.skroutz.gr/s/33585223/Venman-VXT-2-Δοχείο-Διαστολής-Ηλιακού-Κάθετο-1lt.html

Αα γεμησες και αυτό λίγο δηλαδή, παντως γλυτώνεις τα υγρά που θα συμπληρωνες κάθε χρόνο. Αφπυ βγει ο αέρας όμως και το υγρό κρυώσει, τι συμβαίνει μέσα στο κλειστό κυκλώμα;

3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ναι τετοιο αξιζει να βαλεις! και ισχυει οταν χανονται υγρα του κλειστου στο πανω μερος δημιουργειται σκουρια!

-Αρα οταν μπορεις και κρατας τον ηλιακο σε μια θερμοκρασια και κατω αυτο σημαινει:

-δεν χανεις υγρα αρα και μεγιστη αποδοση..!

-Λιγοτερα αλατα..

-Αναλογα την πολη λιγοτερα service..!

-Μακροζωια..!

Οταν χάνονται υγρά λες δημιουργείται σκουριά στο δοχείο αυτό ή στο κυκλώμα του ηλιακου;

• Like 1

39 λεπτά πριν, GeG είπε

. Αφπυ βγει ο αέρας όμως και το υγρό κρυώσει, τι συμβαίνει μέσα στο κλειστό κυκλώμα;

δεν κατάλαβα τι εννοείς Χοντρικά  Όταν αυξάνει η θερμοκρασία και η πίεση το υγρό ανεβαίνει Αν δεν υπήρχε το δοχείο και άνοιγε το ασφαλιστικό θα βγαίναν τα υγρά του κλειστού Με το δοχείο και να ανοίξει ασφαλιστικό θα ανέβει η στάθμη του στο δοχείο και ενδεχομένως να απορροφήσει την διαστολή και να μην φύγουν υγρά

46 λεπτά πριν, GeG είπε

Οταν χάνονται υγρά λες δημιουργείται σκουριά στο δοχείο αυτό ή στο κυκλώμα του ηλιακου;

μανδύα και  καζάνι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, GeG είπε

Το συγκεκριμένο μικρό δοχείου είναι όντως άδειο εσωτερικά, ουσιαστικά μια δεξαμενή μικρή ώστε σε διαστολή του υγρού του κλειστου κυκλώματος να βγεί αέρας και όχι τα υγρά, φυσικά δεν ξέρω τι γίνεται σε συστολή του υγρού!

Αα γεμησες και αυτό λίγο δηλαδή, παντως γλυτώνεις τα υγρά που θα συμπληρωνες κάθε χρόνο. Αφπυ βγει ο αέρας όμως και το υγρό κρυώσει, τι συμβαίνει μέσα στο κλειστό κυκλώμα;

Στο κλειστο στο πανω μερος του μποιλερ(κορυφη) συγκεντρωνονται οι υψηλοτερες θερμοκρασιες! Οταν εχεις χασει ψ ποσοτητα  στο πανω μερος δημιουργειται κενο-αερας οπου με τις υψηλες θερμοκρασιες ατμοποιειται, ετσι σε εκεινο το σημειο ξεκιναει φθορα στον μανδυα και στο καζανι! 

Κοιτα τα δοχεια διαστολης βοηθανε,εξαλειφουν το προβλημα δεν το επιλυνουν!!! Δημιουργουν μια χρονοκαθυστερηση..  Δηλαδη μην εχεις την εντυπωση βαζεις αυτα και το καλοκαιρι και να κανεις ελαχιστη χρηση εισαι καλυμμενος 

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Maurikycli είπε

αυτό που προτείνεις είναι για το κύκλωμα του κρύου νερού της παροχής. Ασφαλώς αξίζει να μπεί (στην είσοδο του κρύου νερού) και η δουλειά του είναι  να απορροφά την εκτόνωση του νερού στο μπόιλερ όταν ζεσταίνεται (το νερό όταν ζεσταίνεται διαστέλλεται). Το πρόβλημα με αυτό το δοχείο διαστολής είναι ότι σε κρύες περιοχές υπάρχει κίνδυνος το χειμώνα να παγώσει. Για το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού (για το υγρό που κυκλοφορεί στους συλλέκτες και στον μανδύα του μπόιλερ)  προτείνεται το μικρό δοχείο διαστολής (ενός λίτρου συνήθως)  πάνω στο μπόιλερ - και το θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ για όλους τους ηλιακούς. Αυτό δεν αναιρεί το καλοκαιρινό σκέπασμα των συλλεκτών - κυρίως όταν δεν γίνεται χρήση του ζεστού λόγω διακοπών κλπ

Επεξ/σία από 111111

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...