Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/1/2021 στις 2:14 ΜΜ, vaggooss είπε

Στην Θεσσαλονίκη εγώ ξέρω τις panthermica πχ που τους έχουν προτιμήσει φίλοι μου,και στην Κατερίνη των Ξαφη χρόνια και αυτό εργοστάσιο με καλό όνομα.

Καλησπέρα φίλε ισχύει ακόμα η άποψη σου για τους παραπάνω κατασκευαστές? Είμαι από Βέροια και ψάχνω κάποιον σχετικά τοπικό κατασκευαστή.  Επίσης το μπάτζετ μου είναι κοντά στα 700 με τοποθέτηση για 160 2.5-3τμ οπότε να κοιτάξω γιαυτους ή για κάτι άλλο? (Βλέπε Thermit)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 1/4/2022 στις 11:21 ΜΜ, zNikosz είπε

Έφτασε ένας χρόνος που έβαλα Χάλκινο 200λτ με 4τμ συλλέκτες του Δήμα. Λοιπόν, μην πάρετε χάλκινο δεν αξίζει την διπλάσια τιμή! Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τους άλλους, ίσα ίσα μην σας πω πως είναι χειρότερος. Δεν κρατάει καθόλου ζεστό νερό το χειμώνα, μέσα σε 2-3 ώρες αν δεν έχεις κάνει μπάνιο που τον έχεις ανάψει ... πάει πέταξε το ζεστό νεράκι.

Προφανως αυτο με την αντισταση, και με τον ηλιο το ιδιο??? 

Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός με τον "κακό" χάλκινο..

Φυσικά και δεν είναι όλοι οι θερμοσίφωνες για παντού..

Σωστή τοποθέτηση, μονώσεις στις σωλήνες (τα πάντα μούμια, όχι που βλέπω να περνάνε μόνωση στις σωλήνες και τα ρακόρ να είναι αμόνωτα), ανέπιστροφο βαρέως κλπ, είδα τρομερή διαφορά στη διατήρηση ΖΝΧ στο δικό μας χάλκινο..

Σίγουρα τις κρύες (κάτω από 10 βαθμούς) μέρες αν αφήσεις 40 βαθμούς νερό, το πρωί θα είναι 25..

Αλλά το χειμώνα ζεσταίνεται πιο γρήγορα το νερό στην ίδια ηλιοφάνεια (νομίζω)

Προφανώς έχει περισσότερες απώλειες από τα "σιδερένια", αλλά πιστεύω πως με την μειωμένη συντήρηση λόγω απουσίας ανοδιου κλπ, ειδικά αν στην κάνει επαγγελματίας και όχι μόνος σου, πιστεύω αντισταθμίζει το κόστος των απωλειών θερμότητας του νερού..

Κάθε άποψη δεκτή 😉

• Like 2

Στις 2/4/2022 στις 9:09 ΠΜ, haris_216 είπε

Επειδή βλέπω να συζητιέται αρκετά κατά καιρούς το θέμα με τα ασφαλιστική που τρέχουν, ενώ πιο παλιά δεν το έκαναν. Σε ηλιακούς και ηλεκτρικούς. Και να δίνονται και "ερμηνείες" για ασφαλιστικά που ανοίγουν σε λιγότερα bar για χ λόγους.

Προφανώς και το σενάριο των λιγότερων bar είναι κάτι που είναι πιθανό. Ή και των ασφαλιστικών κακής ποιότητας.

Προσφατα εγινε συντηρηση σε ηλιακο με πολυ γνωστο Ελληνικο brand. Απο την αρχη που μπηκε ο ηλιακος το ασφαλιστικο ετρεχε  προκλητικα! Η αντιπροσωπεια ειπε οχι δεν πειραζεις τιποτα,χανεις την εγγυηση!!! Εγω επειδη ειμαι πολυ καχυποπτος και χωρις να κανω αναγνωριση ειπα για χαμηλοτερα bar κατι που υπονομευει την αξιοπιστια του μποιλερ  και σαφως υπερ της αντιπροσωπειας οσο ειναι μεσα στην εγγυηση!  Ε τωρα που το κοιταξαμε με τους αριθμους που γραφει το ασφαλιστικο ειναι 6αρα!!!

16 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Προσφατα εγινε συντηρηση σε ηλιακο με πολυ γνωστο Ελληνικο brand. Απο την αρχη που μπηκε ο ηλιακος το ασφαλιστικο ετρεχε  προκλητικα! Η αντιπροσωπεια ειπε οχι δεν πειραζεις τιποτα,χανεις την εγγυηση!!! Εγω επειδη ειμαι πολυ καχυποπτος και χωρις να κανω αναγνωριση ειπα για χαμηλοτερα bar κατι που υπονομευει την αξιοπιστια του μποιλερ  και σαφως υπερ της αντιπροσωπειας οσο ειναι μεσα στην εγγυηση!  Ε τωρα που το κοιταξαμε με τους αριθμους που γραφει το ασφαλιστικο ειναι 6αρα!!!

Άντε καλέ! 😁

Στις 31/3/2022 στις 2:44 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Να προτεινεις να παρουν τον δικο σου που με μια ηλιοφανεια φτανει τους 70β!!!

Με ματιασες, σήμερα στις 14:20 έπιασε μόνο 68 😒

IMG_20220403_142350_8_optimized.jpg

• Like 1

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Άντε καλέ! 😁

Με ματιασες, σήμερα στις 14:20 έπιασε μόνο 68 😒

IMG_20220403_142350_8_optimized.jpg

Αυτό σε ποια φάση το έχεις τοποθέτηση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!!

Συκοφαντία!

22 λεπτά πριν, GeG είπε

Αυτό σε ποια φάση το έχεις τοποθέτηση;

Από την κάτω μεριά του "Σταύρου" έρχεται το τουμποραμα από τον ηλιακό, από πάνω είναι το θερμπμπαρομετρο, μπροστά είναι η παροχή ζεστού για το πλυντήριο ( διπλής παροχής) και πισω φεύγει το ζεστό για την υπόλοιπη εγκατάσταση του σπιτιού

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1

15 ώρες πριν, GeG είπε

Να ρωτήσω και κάτι άλλο που σκέφτομαι και δεν βγάζω άκρη, εχω σκοπό αυτό άμεσο μέλλον να βάλω καυστήρα αερίου. Το κυκλωμα των καλοριφέρ ξεκινάει από την πίσω πλευρα του σπιτιου που είναι η κουζίνα. Το δίκτυο νερού από την άλλη ξεκινάει από την μπροστά πλευρα του σπιτιου που είναι το σαλόνι ας πουμε. Το μπάνιο είναι κάπου στην μέση από τα δυό καί οι σωλήνες από τον Ηλιακό έρχονται στο παταρι μέσω του αεραγωγου που είναι στό μπάνιο. Πως στο καλό θα μπορουσε να συνδεθεί το ζνχ του καυστήρα;

Παιδιά κάποια απάντηση σχετικά με αυτό κάποιος;

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εμενα που τρέχει αρκετά το ασφαλιστικό τι να κοιτάξω;  τι νούμερο πρεπει να είναι για την Αθήνα αν παίζει ρόλο η πολη για την πίεση.

12 λεπτά πριν, zNikosz είπε

Με τον ήλιο είναι κάπως καλύτερα, κρατάει περισσότερη ώρα.

Ειναι λογικο γιατι τα υγρα του κλειστου(μανδυας)  εχουν θερμοκρασια και βοηθουν καλυτερα στην διατηρηση! Απο κρυο μποιλερ ομως που συνεπαγεται και σε κρυα υγρα κλειστου βλεπεις αυτη την διαφορα!

Για να ξερεις ομως το μεγεθος του προβληματος στη μονωση του μποιλερ πρεπει τον χειμωνα,το βραδυ πχ 22.00 να κανεις αναγνωση της θερμοκρασιας,να μην ξανακανεις χρηση του ζεστου μεχρι την επομενη μερα το πρωι και να ξαναμετρησεις! Στο μεσο ορο να μας πεις την διαφορα θερμοκρασιων

10 λεπτά πριν, GeG είπε

Εμενα που τρέχει αρκετά το ασφαλιστικό τι να κοιτάξω;  τι νούμερο πρεπει να είναι για την Αθήνα αν παίζει ρόλο η πολη για την πίεση.

Για αρχη αναγνωριση, την ωρα που τρεχει τι θερμοκρασιες σου δινει!  Γιατι αν ειναι πανω απο 75β δεν το θεωρω παραλογο!

17 λεπτά πριν, GeG είπε

Η διανομή του νερού γίνεται με κολλεκτερ;

Όσο τρέχουν τα ασφαλιστικά μην ανησυχείς. Για το αντίθετο να ανησυχείς. Στην περιοχή μου η πίεση είναι 3,5 με 4

11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Για αρχη αναγνωριση, την ωρα που τρεχει τι θερμοκρασιες σου δινει!  Γιατι αν ειναι πανω απο 75β δεν το θεωρω παραλογο!

Ναι αλλά είναι μια ποσοτητα νερου, ο οικολογικοτερος τρόπος είναι δοχείο  διαστολής;

2 λεπτά πριν, GeG είπε

Ναι αλλά είναι μια ποσοτητα νερου, ο οικολογικοτερος τρόπος είναι δοχείο  διαστολής;

Προφανως τα αλλα ηλιακα στην ταρατσα σου, δεν παρουσιαζουν αυτο το φαινομενο και γι αυτο σε προβληματιζει!  Παραγοντες ειναι πιεση δικτυου +θερμοκρασιες+μπαρ ασφαλιστικου!  Αν σου εχουν βαλει λιγοτερα bar θελει αλλαγη το ασφαλιστικο! Ρωτα τον Βιολαρη ποσα bar βαζει! Αν σου πει 8, πες του να το κανουμε 10 ή θα χαλασει το ευ ζην???!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...