haris_216 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά σε κάθε εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει να έμπαινε μία αναμεικτική, για λόγους ευκολίας/ασφαλείας. Ειδικά για παιδιά και ηλικιωμένους. Βέβαια σε μία αγορά που οι συζητήσεις των πελατών, όπως είναι εμφανές και σε αυτό το νήμα, πολλές φορές δεν επικεντρώνονται στο σωστό αλλά μόνο στο €, ποιος τεχνικός/πωλητής θα ρισκάρει μία πώληση ανεβάζοντας το κόστος της με μία τέτοια λύση. Ειδικά όταν η επικρατούσα αντίληψη, πωλητών και χρηστών, είναι ότι "μα δεν το έχει κάνει κανένας άλλος από τους γνωστούς μου". Εννοείται πως υπάρχουν και οι θερμοστατικές μπαταρίες που κάποιοι μπορεί να έχουν ήδη, ειδικά στο μπάνιο, αλλά με μία κεντρική "καθαρίζεις" για όλο το σπίτι. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από haris_216 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, GeG είπε Η βαλβίδα αυτή σε ποιο σημείο της εγκατάστασης τοποθετείται; εγώ χθες παλευα να ρυθμισω το νερό να μην μου κάνει έγκαυμα, η μπαταρία είναι και του 50αρικου , μην παθουμε καμια πλάκα! Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, GeG είπε Η βαλβίδα αυτή σε ποιο σημείο της εγκατάστασης τοποθετείται; εγώ χθες παλευα να ρυθμισω το νερό να μην μου κάνει έγκαυμα, η μπαταρία είναι και του 50αρικου , μην παθουμε καμια πλάκα! Αν ξηλωσες ηλεκτρικό βολεύει να κάνεις εκεί τη σύνδεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αν ξηλωσες ηλεκτρικό βολεύει να κάνεις εκεί τη σύνδεση Δεν τον έβγαλα. Δεν είναι σε λειτουργία απλά τον έχω αφήσει κανονικά συνδεδεμένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Εντάξει,το ίδιο είναι αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη τη σειρά που μπαίνουν οι βάνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Έχουν βάλει πολλοι από εσάς τέτοιο εξάρτημα ανάμειξης νερού; είναι θεωρείται επείγον; μπορεί να συμβεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο δίκτυο του σπιτιού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Έχω βάλει στη θέση που έγραψα για ευκολία και για άμεσο έλεγχο. Με μια κίνηση τσεκαρεις αν δουλεύει γιατί κολλάνε κι αυτά. Επίσης έχει έμμεσα λειτουργία θερμοστατικης μπαταρίας αφού μπορώ να επιλέξω ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία και να ανογοκλεινω μόνο το ζεστό της βρύσης. Δεν με απασχολεί αν θα επηρεαστεί κάτι πιο πρίν από την θερμοστατικη βαλβίδα γιατί δεν υπάρχει. Όσο για το επείγον που ρωτάς σχετικό είναι. Όσο υπάρχουν χρήστες με γρήγορα αντανακλαστικά κάπως σώζεται η κατάσταση. Βρύσες , εξαρτήματα κλπ μπορούν να αντέξουν 2 καλοκαίρια υποθέτω. Καλό είναι να τη βάλεις κάποια στιγμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 57 λεπτά πριν, GeG είπε Έχουν βάλει πολλοι από εσάς τέτοιο εξάρτημα ανάμειξης νερού; είναι θεωρείται επείγον; μπορεί να συμβεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο δίκτυο του σπιτιού; Μόνο Καλό θα σου κάνει, συν οτι κάνει και μια σχετική οικονομία στο ζεστό νερό. Όσον αφορά που τοποθετείται, σου απάντησαν ήδη τα παιδιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 22 ώρες πριν, zNikosz είπε Έφτασε ένας χρόνος που έβαλα Χάλκινο 200λτ με 4τμ συλλέκτες του Δήμα. Λοιπόν, μην πάρετε χάλκινο δεν αξίζει την διπλάσια τιμή! Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τους άλλους, ίσα ίσα μην σας πω πως είναι χειρότερος. Δεν κρατάει καθόλου ζεστό νερό το χειμώνα, μέσα σε 2-3 ώρες αν δεν έχεις κάνει μπάνιο που τον έχεις ανάψει ... πάει πέταξε το ζεστό νεράκι. Οι συλλέκτες δεν το συζητάω είναι εξαιρετικοί, καλή δουλεία κάνουν τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι πραγματικά από το καυτό νερό που έχουν δημιουργήσει μπορεί να σε σκοτώσουν. Οι μίκτες μπορεί να είναι προς το κρύο γυρισμένοι ή στην μέση και παρόλα αυτά το νερό ζεματάει. Έχω στην ντουζιέρα έναν Grohe Grotherm 3000 των 900€ του οποίου ο θερμοστάτης γονάτισε. Περιμένω την άλλη εβδομάδα ανταλλακτικό. Αν τώρα έπρεπε να επιλέξω από την αρχή, θα έβαζα Nobel. Με είχε πιάσει πέρσι η λαλακία να βάλω χάλκινο και δεν είχα αρκετές πληροφορίες στο τι να επιλέξω. Φέτος πάντως οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και αν διαβάσετε λίγο θα βγάλετε εύκολα συμπέρασμα τι επιλογή να κάνετε. Το καλοκαίρι θα σκεπάζεις οπωσδήποτε το 60-70% των συλλεκτών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Στις 27/3/2022 στις 5:45 ΜΜ, coyote2 είπε Όταν ο κανονισμός πολυκατοικίας λέει η ταράτσα να είναι άδεια και αναφέρει μόνο κεραίες, αυτό λέτε να είναι ισχυρό ώστε να μην έχεις δικαίωμα να τοποθετήσεις ηλιακό...; Έτσι υποστηρίζουν Αν λένε αυτό τότε να τους επιβάλεις μία μόνο κεντρική κεραία όπως προβλέπει ο νόμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coyote2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Αν λένε αυτό τότε να τους επιβάλεις μία μόνο κεντρική κεραία όπως προβλέπει ο νόμος Το point νομίζω είναι να υποστηρίξουμε αυτό που λέει ο Άρειος πάγος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δεν λέω το αντίθετο αλλά αν κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους συνεπείς με τους κανόνες να είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν και με τους νόμους 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickosR999 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Τι μπορώ να κάνω στον ηλιακό θερμοσίφωνα για να 1) Ρυθμίσω τη θερμοκρασία του νερού για να μη πάθουμε κάνα έγκαυμα το καλοκαίρι ( πλην το σκέπασμα των πανελ - που θα γίνει) 2) Όταν ανοίγω το ζεστό νερό να μη περιμένω 25-30 δευτ. να έρθει το ζεστό αλλά σχεδόν άμεσα. Επιπρόσθετα tips για τον ηλιακό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Για το πρώτο υπάρχουν απαντήσεις πρόσφατες. Για το δεύτερο υπάρχουν δύο λύσεις: η ακριβή και η ακριβότερη. Δηλαδή ταχυθερμοσιφωνας ή ανακυκλοφορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Να ρωτήσω και κάτι άλλο που σκέφτομαι και δεν βγάζω άκρη, εχω σκοπό αυτό άμεσο μέλλον να βάλω καυστήρα αερίου. Το κυκλωμα των καλοριφέρ ξεκινάει από την πίσω πλευρα του σπιτιου που είναι η κουζίνα. Το δίκτυο νερού από την άλλη ξεκινάει από την μπροστά πλευρα του σπιτιου που είναι το σαλόνι ας πουμε. Το μπάνιο είναι κάπου στην μέση από τα δυό καί οι σωλήνες από τον Ηλιακό έρχονται στο παταρι μέσω του αεραγωγου που είναι στό μπάνιο. Πως στο καλό θα μπορουσε να συνδεθεί το ζνχ του καυστήρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα