Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα! 

Έχω διαβάσει ΤΟΝΟΥΣ πληροφορίας, τόσο εδώ, όσο και σε άλλα σημεία του διαδυκτύου, και ομολογώ πως έχω μπερδευτεί. Παρ' όλα αυτά προσανατολίζομαι (για τον έναν ή τον άλλο λόγο, βάσιζόμενος κυρίως σε φήμη, πληροφορίες φίλων και συγγενών, και διάφορων χαρακτηριστικών ) σε έναν από αυτούς:

https://www.alphaclimagr.gr/advanced_search_result.php?keywords=Nobel Apollon 160lt&filter_cat_id=352620

https://abaxtherm.gr/iliakoi-thermosifones-diplis-energeias/5564-streben-ecolution-150lt-3m.html

https://www.skroutz.gr/s/21216509/Thermit-Ecology-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-160lt-2-30m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html

Ειδικά σε ό,τι αφορα τους Nobel, δυσκολεύομαι κάπως να καταλάβω τις διαφορές των προιοντων που παραθέτω, και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος μήπως θα ήταν καλύτερα να πήγαινα προς τον Classic ως πιο value for money.

Μήπως υπάρχει κάποιος γνώστης που θα ήθελε να εκφέρει γνώμη, παρακαλώ ; 

Επεξ/σία από Dog999
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dog999 είπε

Καλησπέρα στην παρέα! 

Έχω διαβάσει ΤΟΝΟΥΣ πληροφορίας, τόσο εδώ, όσο και σε άλλα σημεία του διαδυκτύου, και ομολογώ πως έχω μπερδευτεί. Παρ' όλα αυτά προσανατολίζομαι (για τον έναν ή τον άλλο λόγο, βάσιζόμενος κυρίως σε φήμη, πληροφορίες φίλων και συγγενών, και διάφορων χαρακτηριστικών ) σε έναν από αυτούς:

https://www.alphaclimagr.gr/advanced_search_result.php?keywords=Nobel Apollon 160lt&filter_cat_id=352620

https://abaxtherm.gr/iliakoi-thermosifones-diplis-energeias/5564-streben-ecolution-150lt-3m.html

https://www.skroutz.gr/s/21216509/Thermit-Ecology-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-160lt-2-30m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/2802177/Sonne-Phaethon-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-160lt-2-4m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html

Ειδικά σε ό,τι αφορα τους Nobel, δυσκολεύομαι κάπως να καταλάβω τις διαφορές των προιοντων που παραθέτω, και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος μήπως θα ήταν καλύτερα να πήγαινα προς τον Classic ως πιο value for money.

Μήπως υπάρχει κάποιος γνώστης που θα ήθελε να εκφέρει γνώμη, παρακαλώ ; 

Καλημέρα και απο εμένα στην ηλιακή παρέα, Ενδιαφέρομαι κ εγώ για εγκατάσταση Ηλιακού. Διάβασα και εγω το μακρύ και το κοντό του καθενος απο εδω, αξιολογήσεις, συμβουλές κτλ.  και οι δικές μουανάγκες μου είναι στα 160λτ, ωστόσο δεν μπορώ να καταλήξω στην βέλτιστη επιλογή. Αξίζει το διπλάσιο κόστος για Ηλιακού χαλκού ή +50% για inox? ή στα μισά χρόνια καλύτερα να ξαναβάλω καινούργιο glass με τα ίδια χρήματα ?

Παρακολουθώ κ γω το νήμα και περιμένω συμβουλές από την ειδική επιτροπή του Insomnia. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ εγώ με την σειρά μου.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, GeG είπε

Παιδιά καλησπέρα, σήμερα τους τοποθέτηση και εγώ,  το κόστος των σωληνώσεων και καλωδίου ήταν 4€ το μετρό, είναι νορμαλ τιμή; επίσης μου έβαλαν βαλβίδες δυο, μια σε μια είσοδο ή έξοδο δεν ξέρω και μια στην πάνω πλευρα του καζανιου για την περίπτωση της που θα ανέβει πολυ η θερμοκρασία εντός; καζάνια διαστολής ππυ έχω δει εδώ μέσα να λένε κανα δυο φορές , σε ποιεε περιπτωσεις βάζουν; οποίαδηποτέ κουβέντα σχετικά με τα παραπανω θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Αν ηταν χωρις φπα θα μπορουσαν και 3.50ε!  Στα 4ε το καλωδιο ειναι 2.5αρι! ενω κανονικα μπαινει 4αρι! Τουλαχιστον στο περασαν μεσα σε σπιραλ?

Επισης οταν σου δωσουν καυτο νερο και τους χτυπαει ο ηλιος  γυρω στις 14.00 παρατηρησε αν καποιο απο τα ασφαλιστικα σταζουν νερο..! 

Εκει που ειναι σου περασαν την καλη μονωση uv μποιλερ-συλλεκτες?

29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Θα μπει ο πλασεμπο που ΔΕΝ κάνει παραπληροφόρηση και θα σας διαφωτίσει!

Να προτεινεις να παρουν τον δικο σου που με μια ηλιοφανεια φτανει τους 70β!!!

13 ώρες πριν, Dog999 είπε

Καλησπέρα στην παρέα! 

Επειδη οι συνθηκες καταπονησης δεν ειναι ο ιδιος για καθε ηλιακο δεν μπορεις να βασιστεις σε αυτα!

Πιο κερδισμενος θα βγεις αμα βρεις εναν καλο οικονομικο και τον προσεχεις στις θερμοκρασιες..  Θα μου πεις αρα ο ακριβος δεν εχει αναγκη.. προφανως θα εχει καλυτερες αντοχες αλλα δεν δενεις και τον γαιδαρο σου,οποτε και αυτος θελει καποια προσοχη..!   Απλα απο τον classic θα παρεις εξορισμου τον καλυτερο συλλεκτη σε αξιοπιστια! Δηλαδη επενδυση γιατι εκει θα συνεχισεις και το 2ο μποιλερ!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν ηταν χωρις φπα θα μπορουσαν και 3.50ε!  Στα 4ε το καλωδιο ειναι 2.5αρι! ενω κανονικα μπαινει 4αρι! Τουλαχιστον στο περασαν μεσα σε σπιραλ?

Επισης οταν σου δωσουν καυτο νερο και τους χτυπαει ο ηλιος  γυρω στις 14.00 παρατηρησε αν καποιο απο τα ασφαλιστικα σταζουν νερο..! 

Εκει που ειναι σου περασαν την καλη μονωση uv μποιλερ-συλλεκτες?

οχι δεν το περασαν σε σπιραλ . Επισης για μονωση uv μιλας ; οι σωληνες μια λευκη μονωση εχουν γυρω τους, σαν ασρολεξακι ειναι και στην υφη ειναι καπως σαν ναιλον, δεν τρυπαει με το νυχι δηλαδη. Τα ασφαλιστικα που πηρα πρεφα ενα εσταξε αφου τους εβαλαν κανενα 3ωρο μετα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, GeG είπε

οχι δεν το περασαν σε σπιραλ . Επισης για μονωση uv μιλας ; οι σωληνες μια λευκη μονωση εχουν γυρω τους, σαν ασρολεξακι ειναι και στην υφη ειναι καπως σαν ναιλον, δεν τρυπαει με το νυχι δηλαδη. Τα ασφαλιστικα που πηρα πρεφα ενα εσταξε αφου τους εβαλαν κανενα 3ωρο μετα.

Για να βοηθησω οπτικα ετσι φαινεται στο 0.21 Βγαινει σε ασπρο και γκρι.   Προσεχε γιατι βγαινει και ''απομιμηση'' που βεβαια κανει μπαμ οπτικα!  Στο λεω γιατι αν σου εχουν βαλει την οικονομικη θα το καταλαβεις γιατι στον 2ο χρονο θα ξεκιναει να ανοιγει-να χαλαει..!  Ενω αυτη κραταει για παρα πολλα χρονια!!!

Παρακολουθα τι παιζει με τα ασφαλιστικα γιατι εχω την εντυπωση οτι βαζουν χαμηλοτερα bar για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο μεσα στην εγγυηση!  Δεν ειναι φυσιολογικο σε θερμοκρασιες 65-70β ν αρχιζουν να κατουρανε και να πληρωνεις εσυ τα νερα τους! 

Με το καλωδιο πονταρουν επειδη θα γινεται περιστασιακη χρηση θα καθυστερησει να βγαλει θεμα..  Αλλα δεν ειναι ετσι γιατι αν μπει το σωστο θα ειναι για μια ζωη!!!

Αρα βλεπεις και μονος σου τωρα στην αγορα του ηλιακου δεν ειναι μονο ο ηλιακος! Ειναι και τα παρελκομενα για να ξερεις τι πληρωνεις σχεση τιμης/προιοντος!

Οι επαγγελματιες δεν θα μπουν στην διαδικασια να σου αναφερουν ποιοτητες γιατι θα ανεβει το κοστολογιο και ξερουν οτι θα μπλοκαρουν τον ενδιαφερομενο γιατι ο στοχος τους ειναι να πουλησουν οσο το δυνατον πιο αμεσα! Δηλαδη πατανε στην ανιδεοτητα του κοσμου!!!

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπαρχει μεγαλο προβλημα στο κοστος των υλικων που αναμενεται να ενταθει

Αν θελετε ηλιακο,βαλτε τον τωρα και μη το κανετε σηριαλ

Τωρα για το αν αξιζει ο χαλκινος,το εχω και εγω απορια,η απαντηση εξαρταται προφανως απο το ποσο θα αντεξει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/3/2022 στις 2:44 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Να προτεινεις να παρουν τον δικο σου που με μια ηλιοφανεια φτανει τους 70β!!!

τί , όχι;

Από τη μία γράφεις ότι για να τσεκάρεις αν λειτουργεί καλά πρέπει να μετρήσεις τη θερμοκρασία που σου φέρνει στη βρύση αλλά όταν στη γράψω αρχίζεις τις κατηγορίες περί παραπληροφόρηση.

Τί αξιοπιστία έχουν τα γραφόμενά σου με τέτοια ανακολουθία;

• Like 2
Δημοσ.

Έφτασε ένας χρόνος που έβαλα Χάλκινο 200λτ με 4τμ συλλέκτες του Δήμα. Λοιπόν, μην πάρετε χάλκινο δεν αξίζει την διπλάσια τιμή! Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τους άλλους, ίσα ίσα μην σας πω πως είναι χειρότερος. Δεν κρατάει καθόλου ζεστό νερό το χειμώνα, μέσα σε 2-3 ώρες αν δεν έχεις κάνει μπάνιο που τον έχεις ανάψει ... πάει πέταξε το ζεστό νεράκι. Οι συλλέκτες δεν το συζητάω είναι εξαιρετικοί, καλή δουλεία κάνουν τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι πραγματικά από το καυτό νερό που έχουν δημιουργήσει μπορεί να σε σκοτώσουν. Οι μίκτες μπορεί να είναι προς το κρύο γυρισμένοι ή στην μέση και παρόλα αυτά το νερό ζεματάει. Έχω στην ντουζιέρα έναν Grohe Grotherm 3000 των 900€ του οποίου ο θερμοστάτης γονάτισε. Περιμένω την άλλη εβδομάδα ανταλλακτικό. 

Αν τώρα έπρεπε να επιλέξω από την αρχή, θα έβαζα Nobel. Με είχε πιάσει πέρσι η λαλακία να βάλω χάλκινο και δεν είχα αρκετές πληροφορίες στο τι να επιλέξω. Φέτος πάντως οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και αν διαβάσετε λίγο θα βγάλετε εύκολα συμπέρασμα τι επιλογή να κάνετε. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zNikosz είπε

Έφτασε ένας χρόνος που έβαλα Χάλκινο 200λτ με 4τμ συλλέκτες του Δήμα. Λοιπόν, μην πάρετε χάλκινο δεν αξίζει την διπλάσια τιμή! Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τους άλλους, ίσα ίσα μην σας πω πως είναι χειρότερος. Δεν κρατάει καθόλου ζεστό νερό το χειμώνα, μέσα σε 2-3 ώρες αν δεν έχεις κάνει μπάνιο που τον έχεις ανάψει ... πάει πέταξε το ζεστό νεράκι. Οι συλλέκτες δεν το συζητάω είναι εξαιρετικοί, καλή δουλεία κάνουν τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι πραγματικά από το καυτό νερό που έχουν δημιουργήσει μπορεί να σε σκοτώσουν. Οι μίκτες μπορεί να είναι προς το κρύο γυρισμένοι ή στην μέση και παρόλα αυτά το νερό ζεματάει. Έχω στην ντουζιέρα έναν Grohe Grotherm 3000 των 900€ του οποίου ο θερμοστάτης γονάτισε. Περιμένω την άλλη εβδομάδα ανταλλακτικό. 

Αν τώρα έπρεπε να επιλέξω από την αρχή, θα έβαζα Nobel. Με είχε πιάσει πέρσι η λαλακία να βάλω χάλκινο και δεν είχα αρκετές πληροφορίες στο τι να επιλέξω. Φέτος πάντως οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και αν διαβάσετε λίγο θα βγάλετε εύκολα συμπέρασμα τι επιλογή να κάνετε. 

Όντως ο χάλκινος δε κρατάει το ζεστό νερό για ώρες. Όσον αφορά το πολύ καυτό νερό,  βάλε μια βαλβίδα ανάμειξης. Θα σώσεις τις μπαταρίες σου και γενικά την εγκατάσταση. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω να συζητιέται αρκετά κατά καιρούς το θέμα με τα ασφαλιστική που τρέχουν, ενώ πιο παλιά δεν το έκαναν. Σε ηλιακούς και ηλεκτρικούς. Και να δίνονται και "ερμηνείες" για ασφαλιστικά που ανοίγουν σε λιγότερα bar για χ λόγους.

Προφανώς και το σενάριο των λιγότερων bar είναι κάτι που είναι πιθανό. Ή και των ασφαλιστικών κακής ποιότητας.

Πέρα όμως από αυτά υπάρχει και η...ΕΥΔΑΠ. Η οποία εδώ και χρόνια τοποθετεί σε νέες συνδέσεις (και αντικαθιστά σε παλιές) τους μετρητές της με νέους που έχουν και αντεπίστροφο πάνω. Ενώ στο παρελθόν δεν είχαν.

Τί σημαίνει αυτό; Όταν σε μία εγκατάσταση με "ρολόϊ" χωρίς αντεπίστροφο ανέβει η πίεση του θερμοσίφωνα (ηλιακού ή ηλεκτρικού) τότε πιέζει το νερό προς το ρολόϊ (αντίθετα από την κανονική φορά) κι έτσι δεν χρειάζεται να ανοίξει το ασφαλιστικό, αν υπάρχει (στους παλιούς ηλεκτρικούς δεν υπήρχε καν). Από τη στιγμή όμως που υπάρχει αντεπίστροφο στο ρολόϊ (ή στην παροχή του θερμοσίφωνα) τότε η όποια έστω και μικρή αύξηση στην πίεση ανοίγει το ασφαλιστικό και άρα έχουμε θερμοσίφωνες που τρέχουν. Ειδικά δε κάποιος που είχε στο παρελθόν ηλεκτρικό μπορεί να παραξενευτεί αφού παλιά μπορεί να μην έσταζε ποτέ και τώρα καταλήγει να χρειάζεται είτε σωλήνα αποχέτευσης είτε δοχείο διαστολής.

Τέλος να σημειώσουμε ότι σε περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί ψηλές (6-7 όροφοι) πολυκατοικίες ενδεχομένως η ΕΥΔΑΠ να έχει χρειαστεί να αυξήσει την πίεση στην περιοχή με αποτέλεσμα οι χαμηλότεροι όροφοι να έχουν υψηλότερη πίεση σε σχέση με το παρελθόν και άρα επιπλέον προβλήματα με σταξίματα. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, troi.g είπε

Όντως ο χάλκινος δε κρατάει το ζεστό νερό για ώρες. Όσον αφορά το πολύ καυτό νερό,  βάλε μια βαλβίδα ανάμειξης. Θα σώσεις τις μπαταρίες σου και γενικά την εγκατάσταση. 

Η βαλβίδα αυτή σε ποιο σημείο της εγκατάστασης τοποθετείται; εγώ χθες παλευα να ρυθμισω το νερό να μην μου κάνει έγκαυμα, η μπαταρία είναι και του 50αρικου , μην παθουμε καμια πλάκα!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, GeG είπε

Η βαλβίδα αυτή σε ποιο σημείο της εγκατάστασης τοποθετείται; εγώ χθες παλευα να ρυθμισω το νερό να μην μου κάνει έγκαυμα, η μπαταρία είναι και του 50αρικου , μην παθουμε καμια πλάκα!

Η ανάμιξης μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην έξοδο του ζεστού νερού του ηλιακού, ώστε να σου έρχεται μέχρι 60 βαθμούς συνήθως νερό στη βρύση σου..θα πειραματιστείς βέβαια μέχρι να βρεις σε ποια ρύθμιση το θες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...