Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, stelios85 είπε

Kαλησπερα σε ολους.Αν και εχω πολλες αποριες ,δε θα ηθελα πριν μελετησω το topic να ξεκινησω ερωτησεις,μια παρατηρηση να κανω μηπως μου το επιβεβαιωσετε.

Επειδη και περσυ τετοια εποχη ειχα κανει μεγαλη ερευνα αγορας,και θυμαμαι τιμες,παρατηρω οτι ΟΛΕΣ οι εταιριες εχουν μια αυξηση τιμων πλεον 15-20%.Το ιστορικο του skroutz μας το επιβεβαιωνει.Δεν ξερω αν το εχετε σχολιασετε και πιο παλια.

Λογοι πολλοι?Εποχικοτητα προιοντος?Αυξηση τιμων των υλικων?Αριβισμος επειδη ακριβαινει το ρευμα?

Ψυχολογικα ειναι ολα! Θελω να πω αυτος που εχει θα κοψει απο καποια σουαρε και θα κανει την αποσβεση! Αυτος που δεν εχει ομως μια ζωη θα εχει το προβλημα..!!!  Μακαρι οι ανατιμησεις να ηταν μονο σε τετοια προιοντα που θα σε βγαλουν για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα!

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ψυχολογικα ειναι ολα! Θελω να πω αυτος που εχει θα κοψει απο καποια σουαρε και θα κανει την αποσβεση! Αυτος που δεν εχει ομως μια ζωη θα εχει το προβλημα..!!!  Μακαρι οι ανατιμησεις να ηταν μονο σε τετοια προιοντα που θα σε βγαλουν για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα!

και συμφωνω και διαφωνω.Απλα υπογραμμισα την αποτομη αυξηση.Οχι το γεγονος οτι συμφερει ακομα κ με αυτη την ανατιμηση να τοποθετησεις ηλιακο και οικονομικα αλλα κ σε θεμα ευκολιας αμεσου γρηγορου νερου.

Οσον αφορα αποσβεση,δυστυχως πριν λιγα χρονια ,ειχα βρει ενα excel σε forum μηχανολογων μηχανικων που εβαζες παραμετρους να δεις ποτε θα γινει.Προεκυπτε στα περισσοτερα σεναρια 12 με 16 χρονια οτι γινεται για ενα inox.Πιο φτηνη η κιλοβατωρα τοτε σιγουρα,αλλα δεν λαμβανε υποψιν κ τα εξοδα συντηρησης του ηλιακου.

Προσωπικα θεωρω η αληθεια στις ανατιμησεις ειναι καπου στη μεση.Πολλες παραμετροι μαζι και σιγουρ δε βοηθα κ το εξοικονομω για τις τιμες να μεινουν σταθερες.

Για το μεγαλο χρονικο διαστημα που αναφερεις δυστυχως αρκετα μελη εδω διαφωνουν.Δεν εχω προσωπικη εμπειρια να αναφερω για αξιοπιστια σε βαθος χρονου.

Δημοσ.
Στις 27/3/2022 στις 5:45 ΜΜ, coyote2 είπε

Όταν ο κανονισμός πολυκατοικίας λέει η ταράτσα να είναι άδεια και αναφέρει μόνο κεραίες, αυτό λέτε να είναι ισχυρό ώστε να μην έχεις δικαίωμα να τοποθετήσεις ηλιακό...;

Έτσι υποστηρίζουν

Μιλα με δικηγορο, δε φαινεται να ισχυει αυτο, εκτος αν απαγορευει ρητα την εγκατασταση ηλιακου. Υπαρχει σχετικη αποφαση του Αρειου Παγου:

https://www.michanikos.gr/forums/topic/60438-κανονισμός-πολυκατοικίας-και-ηλιακός/

Δημοσ.
Στις 27/3/2022 στις 8:30 ΜΜ, stelios85 είπε

Kαλησπερα σε ολους.Αν και εχω πολλες αποριες ,δε θα ηθελα πριν μελετησω το topic να ξεκινησω ερωτησεις,μια παρατηρηση να κανω μηπως μου το επιβεβαιωσετε.

Επειδη και περσυ τετοια εποχη ειχα κανει μεγαλη ερευνα αγορας,και θυμαμαι τιμες,παρατηρω οτι ΟΛΕΣ οι εταιριες εχουν μια αυξηση τιμων πλεον 15-20%.Το ιστορικο του skroutz μας το επιβεβαιωνει.Δεν ξερω αν το εχετε σχολιασετε και πιο παλια.

Λογοι πολλοι?Εποχικοτητα προιοντος?Αυξηση τιμων των υλικων?Αριβισμος επειδη ακριβαινει το ρευμα?

Γενικά μιλώντας είμαστε σε περίοδο που όλοι μιλούν για αυξήσεις. Ενεργειακό κόστος, πρώτες ύλες, κλπ. Δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα που τείνει να παγιωθεί. Προφανώς και υπάρχουν προϊόντα/υπηρεσίες που μπορεί να μην επηρεάζονται τόσο πολύ. Ποιος όμως επιχειρηματίας θα αντισταθεί στον πειρασμό να αυξήσεις τιμές σε μια περίοδο που όλοι μιλάνε για αυξήσεις και άρα πιο εύκολο να περάσουν μέσα στην γενική βαβούρα.

Ειδικά για τον χώρο των ηλιακών και με δεδομένο ότι δεν παράγουμε τίποτα από τις πρώτες ύλες (τουλάχιστον σε ανταγωνιστικές τιμές) αύξηση τιμών πρώτων υλών σε συνδυασμό με αύξηση ενεργειακού κόστους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών ακόμα και αυτούς που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ή θα οδηγήσει σε "περικοπές" πάνω στο τελικό προϊόν που σίγουρα δεν θα έχουν σα στόχο απόδοση/μακροβιότητα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Μιλα με δικηγορο, δε φαινεται να ισχυει αυτο, εκτος αν απαγορευει ρητα την εγκατασταση ηλιακου. Υπαρχει σχετικη αποφαση του Αρειου Παγου:

https://www.michanikos.gr/forums/topic/60438-κανονισμός-πολυκατοικίας-και-ηλιακός/

Ευχαριστώ κάτι τέτοιο έψαχνα

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelios85 είπε

και συμφωνω και διαφωνω.Απλα υπογραμμισα την αποτομη αυξηση.Οχι το γεγονος οτι συμφερει ακομα κ με αυτη την ανατιμηση να τοποθετησεις ηλιακο και οικονομικα αλλα κ σε θεμα ευκολιας αμεσου γρηγορου νερου.

Οσον αφορα αποσβεση,δυστυχως πριν λιγα χρονια ,ειχα βρει ενα excel σε forum μηχανολογων μηχανικων που εβαζες παραμετρους να δεις ποτε θα γινει.Προεκυπτε στα περισσοτερα σεναρια 12 με 16 χρονια οτι γινεται για ενα inox.Πιο φτηνη η κιλοβατωρα τοτε σιγουρα,αλλα δεν λαμβανε υποψιν κ τα εξοδα συντηρησης του ηλιακου.

Προσωπικα θεωρω η αληθεια στις ανατιμησεις ειναι καπου στη μεση.Πολλες παραμετροι μαζι και σιγουρ δε βοηθα κ το εξοικονομω για τις τιμες να μεινουν σταθερες.

Για το μεγαλο χρονικο διαστημα που αναφερεις δυστυχως αρκετα μελη εδω διαφωνουν.Δεν εχω προσωπικη εμπειρια να αναφερω για αξιοπιστια σε βαθος χρονου.

Κοιτα αυτος που ξερει που ποναει ο ηλιακος και πως θα τον προστατεψει.. θα του δινει τσαμπα νερο και μαλιστα για παρα πολλα χρονια!!! Απο την αλλη ακουμε περιστατικα με service να τρυπανε! 

Λεω για την αποσβεση της ανατιμησης-σουαρε!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, σήμερα τους τοποθέτηση και εγώ,  το κόστος των σωληνώσεων και καλωδίου ήταν 4€ το μετρό, είναι νορμαλ τιμή; επίσης μου έβαλαν βαλβίδες δυο, μια σε μια είσοδο ή έξοδο δεν ξέρω και μια στην πάνω πλευρα του καζανιου για την περίπτωση της που θα ανέβει πολυ η θερμοκρασία εντός; καζάνια διαστολής ππυ έχω δει εδώ μέσα να λένε κανα δυο φορές , σε ποιεε περιπτωσεις βάζουν; οποίαδηποτέ κουβέντα σχετικά με τα παραπανω θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GeG είπε

Παιδιά καλησπέρα, σήμερα τους τοποθέτηση και εγώ,  το κόστος των σωληνώσεων και καλωδίου ήταν 4€ το μετρό, είναι νορμαλ τιμή; επίσης μου έβαλαν βαλβίδες δυο, μια σε μια είσοδο ή έξοδο δεν ξέρω και μια στην πάνω πλευρα του καζανιου για την περίπτωση της που θα ανέβει πολυ η θερμοκρασία εντός; καζάνια διαστολής ππυ έχω δει εδώ μέσα να λένε κανα δυο φορές , σε ποιεε περιπτωσεις βάζουν; οποίαδηποτέ κουβέντα σχετικά με τα παραπανω θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφίες να πάρουμε μια ιδεά..

Σωλήνες + μονώσεις σου χρέωσαν 4 ευρώ το μέτρο;

4 ευρώ είχε και το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφίες να πάρουμε μια ιδεά..

Σωλήνες + μονώσεις σου χρέωσαν 4 ευρώ το μέτρο;

4 ευρώ είχε και το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος;

Ακριβώς για τα κόστη, ορίστε και μια φώτο

Ίσως να συνέφερε να τα παρω μόνος αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ.

IMG_20220330_182948.jpg

Επεξ/σία από GeG
  • Like 1
Δημοσ.

Αν μπορείς να βγάλεις μια πιο κοντινή, να δούμε τα διπλά ασφαλιστικά που αναφέρεις..

Το καλώδιο ρεύματος τι χρώμα είναι;

Μπήκε μέσα σε σπιράλ ή σκέτο;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αν μπορείς να βγάλεις μια πιο κοντινή, να δούμε τα διπλά ασφαλιστικά που αναφέρεις..

Το καλώδιο ρεύματος τι χρώμα είναι;

Μπήκε μέσα σε σπιράλ ή σκέτο;

Το καλώδιο είναι λευκό, σκέτο μπήκε, με ταιραπ μαζί με τους σωλήνες, τα ασφαλιστικά είναι τα ίδια με του θερμοσίφωνα , το ένα έσταξε για λίγο ππυ το είδα. Τώρα δεν έχω προχειρη φωτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως τα λευκού χρώματος είναι εσωτερικών εγκαταστάσεων και τα μαύρα για έξω.., σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το απλό..

Ασφαλιστικό χρειάζεται στην είσοδο του κρύου νερού, εσύ λες πως σου έβαλαν ίδιο και στην έξοδο του ζεστού;

Γενικότερα κάποια στιγμή καλά θα ήταν να αντικατασταθούν τα "βασικά" ασφαλιστικά που φαντάζομαι σου τοποθέτησαν (λογικά έρχονται μαζί με τους ηλιακούς) με ξεχωριστή ασφαλιστική των 8bar και ξεχωριστή ανεπίστροφη βαρέως τύπου..

Οι τιμές μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες, αλλά αν έκαναν καλή δουλειά τότε πάσο..

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, GeG είπε

Ακριβώς για τα κόστη, ορίστε και μια φώτο

Ίσως να συνέφερε να τα παρω μόνος αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ.

IMG_20220330_182948.jpg

4 ευρώ για το κάθε μέτρο χώρια,  Όχι για σετ 2 σωλήνες και καλώδιο , σωστά?

Εν τω μεταξύ τα ηλιακά είναι 200αρια? Μήπως χρειαζόταν και μια έξτρα κολώνα στη Μέση? Το βλέπω μεγάλο το ψαλίδι.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, troi.g είπε

4 ευρώ για το κάθε μέτρο χώρια,  Όχι για σετ 2 σωλήνες και καλώδιο , σωστά?

Εν τω μεταξύ τα ηλιακά είναι 200αρια? Μήπως χρειαζόταν και μια έξτρα κολώνα στη Μέση? Το βλέπω μεγάλο το ψαλίδι.

4€ για το κάθε μετρό χωρια όπως είπες, ειναι 160λιτρα και στο δευτερο δεξί ποδι του δεξιου ηλιακου βρίσκεται πανω σε βάση, η βάση είναι πανω στο κλιμακοστάσιο. Επιφοβο;

40 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Συνήθως τα λευκού χρώματος είναι εσωτερικών εγκαταστάσεων και τα μαύρα για έξω.., σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το απλό..

Ασφαλιστικό χρειάζεται στην είσοδο του κρύου νερού, εσύ λες πως σου έβαλαν ίδιο και στην έξοδο του ζεστού;

Γενικότερα κάποια στιγμή καλά θα ήταν να αντικατασταθούν τα "βασικά" ασφαλιστικά που φαντάζομαι σου τοποθέτησαν (λογικά έρχονται μαζί με τους ηλιακούς) με ξεχωριστή ασφαλιστική των 8bar και ξεχωριστή ανεπίστροφη βαρέως τύπου..

Οι τιμές μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες, αλλά αν έκαναν καλή δουλειά τότε πάσο..

Ασφαλιστικό έβαλαν στην είσοδο του κρυου νερού και ένα πανω που μου φάνηκε ίδιο αλλά λογικά θα είναι κάποιο ειδικό για εκείνη την θέση; επίσης οι σωληνώσεις με αυτήν την μόνωση είναι που βάζουν; κάπου είδα με αλουμινενιο περιβλημα, αλλο εκείνο;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, GeG είπε

4€ για το κάθε μετρό χωρια όπως είπες, ειναι 160λιτρα και στο δευτερο δεξί ποδι του δεξιου ηλιακου βρίσκεται πανω σε βάση, η βάση είναι πανω στο κλιμακοστάσιο. Επιφοβο;

Ασφαλιστικό έβαλαν στην είσοδο του κρυου νερού και ένα πανω που μου φάνηκε ίδιο αλλά λογικά θα είναι κάποιο ειδικό για εκείνη την θέση; επίσης οι σωληνώσεις με αυτήν την μόνωση είναι που βάζουν; κάπου είδα με αλουμινενιο περιβλημα, αλλο εκείνο;

Λογικά πρέπει να είναι οκ , διαφορετικά δε θα στο έφτιαχνε ο μάστορας,  αφού ήξερε για ποια χρήση προορίζεται. Απλά εμένα μου φαίνεται λίγο μεγάλο το κενό. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...