purpleman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ηλιακό για τη κόρη μου. Μένει Αθήνα στον τελευταίο όροφο 4 όροφης πολυκατοικίας. Το σπίτι δεν έχει εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και θα ήθελα ένας ηλιακό που θα λειτουργεί και με αντίσταση. Μένει μόνη της αλλά θα θέλαμε νερό για πάνω άπο 1 άτομο. Τι θα μου προτείνατε σε μέγεθος και μάρκες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, purpleman είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ηλιακό για τη κόρη μου. Μένει Αθήνα στον τελευταίο όροφο 4 όροφης πολυκατοικίας. Το σπίτι δεν έχει εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και θα ήθελα ένας ηλιακό που θα λειτουργεί και με αντίσταση. Μένει μόνη της αλλά θα θέλαμε νερό για πάνω άπο 1 άτομο. Τι θα μου προτείνατε σε μέγεθος και μάρκες? λογικα ενας 120 θα ηταν αρκετος για δυο ατομα , για 3 ατομα πας περιπου σε εναν 160, τωρα απο πανελ αν θες μεγαλη αποδοση πας στο μεγαλυτερο δυνατο εμβαδο , εγω πχ στον 160 πηγα σε 3τμ που ηταν το μεγιστο δυνατο αν και με 2,5τμ γινεται πολυ καλη δουλεια απλα εγω ηθελα το μεγιστο δυνατο. απο μαρκες θα σου ελεγα να κοιταξεις απλα σκρουτζ και να παιξεις αναλογα το budget σου, αυτο που διαβασα μια μερα απο ενα αλλο παλικαρι, μην χανεται τον χρονο σας ειχε πει χοντρικα στην επιλογη, οσο πιο γρηγορα βαλεις εναν τοσο πιο συντομα θα κανεις και αποσβεση. Εγω πηγα σε sol violaris (στην παραγγελια βρισκομαι φυσικα ακομα) απο αποψη εγγυησης , τιμης , αμεσοτητας επικοινωνιας και σχολιων σε σκρουτζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, purpleman είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ηλιακό για τη κόρη μου. Μένει Αθήνα στον τελευταίο όροφο 4 όροφης πολυκατοικίας. Το σπίτι δεν έχει εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και θα ήθελα ένας ηλιακό που θα λειτουργεί και με αντίσταση. Μένει μόνη της αλλά θα θέλαμε νερό για πάνω άπο 1 άτομο. Τι θα μου προτείνατε σε μέγεθος και μάρκες? Ιδιόκτητο είναι το σπίτι ή μένει με ενοίκιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, έχω έναν ηλιακό 160ρη με 2 τετραγωνικά συλλέκτη tinox blue επιλλεκτικο Το καλοκαίρι είναι ευχαριστημένος αλλά τον χειμώνα με αρκετή συννεφιά χρησιμοποιώ πολύ την ηλεκτρική αντίσταση Σκέφτομαι για αναβάθμιση στους συλλέκτες Η ακριβή λύση είναι 2 πάνελ των 1.5 τετραγωνικών με κόστος 420 και αυτή που θα με βόλευε, άλλο ένα πάνελ των 2 τετραγωνικών με κόστος 250 Επισης η λύση με πάνελ των 2.5 τετραγωνικών πάει στα 250 Σιγουρα στα 4 θαχω αρκετά περισσότερο νερό τον χειμώνα αλλά δεν ξέρω αν κάνω κακο στο κύκλωμα το καλοκαίρι, στους σωλήνες λόγω υπερβολικής θέρμανσης Εχει κάποιος εμπειρία στο θέμα; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 38 λεπτά πριν, takis1964 είπε Καλησπέρα, έχω έναν ηλιακό 160ρη με 2 τετραγωνικά συλλέκτη θα με βόλευε, άλλο ένα πάνελ των 2 τετραγωνικών με κόστος 250 υπερβολή που θα βγάλει προβλήματα αν δεν ελέγχεις με σκέπασμα των έναν έγκαιρα Πόσο χρόνων είναι ο υπάρχων συλλέκτης Έχει καθαριστεί ? 46 λεπτά πριν, takis1964 είπε Επισης η λύση με πάνελ των 2.5 τετραγωνικών πάει στα 250 ίσως είναι η ενδεικνυομενη Η βάση θα μείνει ίδια η θα αλλαχτεί ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, hp8 είπε υπερβολή που θα βγάλει προβλήματα αν δεν ελέγχεις με σκέπασμα των έναν έγκαιρα Πόσο χρόνων είναι ο υπάρχων συλλέκτης Έχει καθαριστεί ? ίσως είναι η ενδεικνυομενη Η βάση θα μείνει ίδια η θα αλλαχτεί ? Πριν 2 χρονια ,αλλα παλι ετσι ητανε χειμωνα ,τον εχω απο το 2012 Για την βαση θα ρωτησω την εταιρια ,απλα ρωταω για να παω καταρτισμενος Το κακο ειναι οτι ειναι σε ταρατσα δωματος χωρις σκαλα και η κουκουλα ειναι δυσκολη διαδικασια Σε μονοκατοικια ειμαι Αποτι ειδα οι εταιριες δινουν μοντελα 200 λιτρων με 4 τετραγωνικα οποτε με την αναγωγη βγαινει 3.2 τετραγωνικα για τα 160 Ισως και τα 2 χ1.5 ,η ακριβη λυση δηλαδη ,ειναι κ η σωστη λυση !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, takis1964 είπε Ισως και τα 2 χ1.5 ,η ακριβη λυση δηλαδη ,ειναι κ η σωστη λυση !! πόσα άτομα ? Στον ..... classic 2 άτομα 160 Λ 2χ1,5 Απο μέσα Μαΐου μέχρι αρχές Οκτώβρη ο ένας σκεπάζεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ατομα εχω συνδεσει πριν τον 160 ,εναν 180 ποιο παλιο με 2 τετρ πανελ απλο ,οποτε στον 160 μπαινει ηδη ζεστο το νερο σκεφτομαι ομως ,αν τον κανω 3ρι ,να καταργησω τον 180 τι λες? η να βαλω το επιλεκτικο πανελ που θα περισσεψει στον 180 Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από takis1964 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, takis1964 είπε εχω συνδεσει πριν τον 160 ,εναν 180 ποιο παλιο με 2 τετρ πανελ απλο ,οποτε στον 160 μπαινει ηδη ζεστο το νερο 180ρης ? Δεν θυμάμαι Ποιος είναι ? 3 άτομα 340 Λ πάει πολύ Εφ όσον λες οτι είναι σε σειρά ο ένας με τον άλλον κάτι δεν πάει καλά με τον 160 Ποιοι είναι Αν βολεύει καμιά φωτο Απο προσανατολισμο - σκίαση κλπ είσαι οκ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 54 λεπτά πριν, takis1964 είπε 3 ατομα εχω συνδεσει πριν τον 160 ,εναν 180 ποιο παλιο με 2 τετρ πανελ απλο ,οποτε στον 160 μπαινει ηδη ζεστο το νερο σκεφτομαι ομως ,αν τον κανω 3ρι ,να καταργησω τον 180 τι λες? η να βαλω το επιλεκτικο πανελ που θα περισσεψει στον 180 Πρόσθεσε όλα τα πάνελ στον 180αρη για να πάρεις μια ιδέα αν αξίζει και να πειστεις ότι δεν θα έχεις σπουδαίο όφελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purpleman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ιδιόκτητο είναι το σπίτι ή μένει με ενοίκιο; Με ενοίκιο, αλλά τι διαφορά έχει? Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από purpleman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) με τον 180ρι nobel δεν ημουνα ευχαριστημενος και απλα αγορασα εναν νεο ηλιοσακ και τον συνδεσα εν σειρα Το προβλημα το εχω οχι μονο εγω τον χειμωνα αλλα και εκατονταδες αλλοι ,απλα τωρα με την τιμη του ρευματος σκεφτηκα μηπως με ενα ακομα πανελ βελτιωσω την κατασταση πριν 10 χρονια ολοι βαζανε στα λιτρα που συζηταμε απλο 2 τετραγωνικων και τωρα εχει παει επιλεκτικος στα 3 τετραγωνικα Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από takis1964 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αφού πας σε τόσο μεγάλο,με 100€ επιπλέον πας σε αυτόν: https://www.bestprice.gr/item/2156563953/calpak-prisma-200lt-4m-glass-diplhs-energeias.html Που είναι καλύτερος ο συγκεκριμένος; 5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Καποιος που γνωριζει και αφου το κοστος ειναι το ιδιο θα σου πει τον Nobel γιατι σου δινει περισσοτερα..! Ακριβως στο ιδιο δiλλημα ειχε πεσει μελος μας οταν πρωτο εβγαλαν και αλλοι τον πρεσαριστο και επειδη το κοστος ηταν τo ιδιο με κλειστα ματια πηρε τον Nobel! Ποιά είναι τα περισσότερα που δίνει ο Nobel; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, hp8 είπε 180ρης ? Δεν θυμάμαι Ποιος είναι ? 3 άτομα 340 Λ πάει πολύ Εφ όσον λες οτι είναι σε σειρά ο ένας με τον άλλον κάτι δεν πάει καλά με τον 160 Ποιοι είναι Αν βολεύει καμιά φωτο Απο προσανατολισμο - σκίαση κλπ είσαι οκ ? ολοι στην περιοχη ιδιο προσανατολισμο εχουν ,σκιαση δεν εχω Σιγουρα ειναι πολλα τα λιτρα οπως λες αλλα δωρεαν ειναι και αν τον εβγαζα, αχρηστος θα εβγαινε σε καμμια αποθηκη ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, purpleman είπε Με ενοίκιο, αλλά τι διαφορά έχει? Τότε θα έχει αντιμετώπιση αναλώσιμου υποθέτω. Αν μετακομίσει δεν νομίζω να μπει στη διαδικασία να τον ξηλώσει και να τον πάει σε άλλο σπίτι. Οπότε τον φτηνότερο 100-120αρη με τουλάχιστον 1,5 τμ συλλέκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα