liakjim Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Ωχ, δεν τον έχω σκεπάσει ποτέ εδώ και 13 χρόνια που τον έχω... Αλλάζω πάντως το ανοδιο συν το σέρβις κάθε δύο χρόνια. 1
Maurikycli Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Μα, να μην βγάζουν συλλέκτες τύπου ινβερτερ! Αυτό με τον διαχωρισμό αλάτων στους 60 βαθμούς δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή καθώς ζεσταίνεται το νερό και παιρναει τους 60, εκείνη την στιγμή βλέπουμε καθίζηση άλατος; Έχω βάλει βαλβίδα 6 μπάρ που στάζει στην μπανιέρα συν θερμπμπαρομετρο και τον έχω χαλαρά 😎 1
Kozanitis1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Παιδιά, αν μου επιτραπεί, συμφωνώ σχεδόν σε όλα, περί προστασίας κλπ. Η υπερθέρμανση που λέτε, σίγουρα λειτουργεί καταπονώντας το μηχάνημα, αλλά, μη ξεχνάτε πως όσο υψηλότερη θερμοκρασία έχει το μποιλερ τόσο μειώνεται η μεταφορά θερμότητας από τους συλλέκτες στο καζάνι. επίσης, θεωρώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στις πιέσεις λειτουργίας, να βάζουμε καλά επώνυμα ανέπιστροφα και ασφαλιστικά (ίσως και λιγότερης πίεσης από του κατασκευαστή) για να προστατεύσουμε την επένδυση μας.. Αυτό που είπαν πως τρέχει και ανεβαίνει ο λογαριασμός του νερού, δε φταίει το ασφαλιστικό αλλά η υψηλή πίεση του δικτύου, όπου βάζουμε μειωτή ή δοχείο διαστολής για ΖΝΧ.. Άκουσα να λέει κάποιος (εκτός φόρουμ) πως του τρυπάει κάθε τόσο ο θερμοσίφωνας κλπ κλπ και όταν μέτρησε 9 μπαρ τη μέρα και 12 τη νύχτα κατάλαβε γιατί έσταζε το ασφαλιστικό συνέχεια και άλλαζε θερμοσίφωνα κάθε 3 χρόνια.. 2
agnostos13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Ακόμα δύο ερωτήσεις για τους γνώστες: -Αν ο ηλιακός δεν έχει χάλκινο boiler υπάρχει θέμα με το πλύσιμο πιάτων επειδή το νερό δεν είναι πόσιμο; -Βλέπω οτι η Sonne δίνει μικρότερους συλλέκτες από τους υπόλοιπους για τα ίδια λίτρα (πχ εως 3,4 τμ στα 200l αντί για 4 τμ), αυτό συμβαίνει γιατί έχουν υψηλότερη απόδοση υποτίθεται ή απλά για να μειώσουν το κόστος;
Maurikycli Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Η επισμάλτωση θεωρείται κατάλληλη για πόσιμο νερό. Ιδανικά θα έπρεπε να έχει πιστοποίηση ο κάθε θερμοσίφωνας για πόσιμο νερό. Δεν ξέρω αν κάποιες εταιρείες το κάνουν ή αν γενικά γίνεται πιστοποίηση σε αυτό το κομμάτι. Σαν γενικός κανόνας,οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν καλύπτουν το 100% των απαιτήσεων σου, αλλά ένα μέρος. Το ζητούμενο είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής τους στις ανάγκες σου. Προσωπικά έχω κρατήσει τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο ένα μπάνιο και δουλεύω με ρεύμα τον ηλιακό πολύ σπάνια. Λογικό είναι άλλο να ζεσταίνεις με ρεύμα 200 λίτρα και άλλο 80. Φυσικά όταν βασιζομαι στον 80αρι είμαι πολύ πιο φειδωλός στη χρήση ζεστού νερού δηλαδή τις ημέρες με συνεχόμενη συννεφιά. Σε εμένα αν έχω μόνο μια μέρα με συννεφιά το νερό διατηρείται ζεστό με τη συνήθη χρήση αλλά όχι καυτό. Αν κάποιος θέλει να γεμίζει την μπανιέρα για μπάνιο, δεν ξέρω αν θα καλύπτεται ΥΓ. Το δίκτυο των σωληνώσεων στο σπίτι από τί υλικό είναι; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από Maurikycli
GeG Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 βρισκομαι λιγο σε αδιεξοδο, αθηνα με 2-3 ατομα 67τμ σπιτι, ειναι υπερβολη να παω σε 3τμ; να παω σε κατι με 2,5 καλυτερα ; επισης θελω να κανω κατασκευη μεταλλικη για να ανεβει επανω αλλα ολοι μου λενε πρεπει πρωτα να το δει ειδικος και γενικα δυσκολευονται να πουνε το ναι τα συνεργεια, ξερετε γιατι ;
adsl2+ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 22 ώρες πριν, GeG είπε βρισκομαι λιγο σε αδιεξοδο, αθηνα με 2-3 ατομα 67τμ σπιτι, ειναι υπερβολη να παω σε 3τμ; να παω σε κατι με 2,5 καλυτερα ; επισης θελω να κανω κατασκευη μεταλλικη για να ανεβει επανω αλλα ολοι μου λενε πρεπει πρωτα να το δει ειδικος και γενικα δυσκολευονται να πουνε το ναι τα συνεργεια, ξερετε γιατι ; Τα 3τμ συλλέκτες είναι ιδανικοί για τον χειμώνα και συννεφιά, απλά όταν έχουμε καλοκαιρινή ηλιοφάνεια σκεπάζουμε τον ένα συλλέκτη μειώνοντας τη πίεση του βρασμού, για τα υπόλοιπα να συμβουλευτείς ειδικό!
haris_216 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχω ξαναπεί αλλά ας το πάμε άλλη μία φορά. Υπήρχαν, υπάρχουν και προφανώς θα υπάρχουν, διαφορετικών ειδών συλλέκτες. Συλλέκτες παλιάς τεχνολογίας που ακόμα χρησιμοποιούνται. Επιλεκτικοί που ναι μεν είναι της μόδας αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Και τέλος συλλέκτες κενού, που είναι κατηγορία από μόνοι τους (με τα καλά τους και τα κακά τους). Όλοι οι παραπάνω συλλέκτες ναι μεν αφορούν ηλιακούς αλλά έχουν διαφορετική απόδοση ανά τετραγωνικό. Και άρα θα πρότεινα οι ενδιαφερόμενοι να μην μένουν μόνο στο εμβαδόν κατά την έρευνά τους. Επίσης όσοι προσπαθείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που ψάχνονται μην λέτε γενικότητες του στυλ "τίποτα λιγότερο από 3τμ για τα χ λίτρα" ή "μην πας πάνω από 3,2τμ γιατί θα έχεις θέμα" καθώς το εμβαδόν σκέτο είναι ελλιπής πληροφόρηση. Το να πει κάποιος "για τα 160 λίτρα θέλεις 2,8τμ από τον συλλέκτη solar supersun xkx115 της τάδε εταιρείας" είναι μία συγκεκριμένη πρόταση που μπορεί όντως να την γνωρίζει από προσωπική εμπειρία. Αλλά το "θες 2,8τμ συλλέκτη" δεν είναι συγκεκριμένη ΑΣΦΑΛΗΣ (με την έννοια της λειτουργικής ή οικονομικής) πρόταση. Με τα παραπάνω δεν αναφέρομαι, "φωτογραφίζω", ή "καρφώνω" κάποιον αλλά το λέω γενικά καθώς βλέπω ότι οι "διαγνώσεις" γίνονται με ευκολία. Και κάτι τελευταίο. Δεν ψάχνουμε ποτέ (και αντίστοιχα δεν προτείνουμε) κάτι "σκέτο" όπως πχ 160 λίτρα. Ή 4,00τμ. Η όποια σωστή αναφορά περιλαμβάνει δύο νούμερα. Λίτρα+τμ Υγ Οκ, προφανώς αυτά συμβαίνουν και στα αντίστοιχα νήματα με θεματολογία αυτοκινήτου, κινητών ή ότι άλλο οπότε....... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από haris_216 2
vaggooss Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Στις 15/3/2022 στις 4:58 ΜΜ, liakjim είπε Ωχ, δεν τον έχω σκεπάσει ποτέ εδώ και 13 χρόνια που τον έχω... Αλλάζω πάντως το ανοδιο συν το σέρβις κάθε δύο χρόνια. Στα 2 χρόνια που αλλάζεις ανοδιο σε τι κατάσταση το βρίσκεις?
liakjim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, vaggooss είπε Στα 2 χρόνια που αλλάζεις ανοδιο σε τι κατάσταση το βρίσκεις? Κάθε φορά φαγωμενο κατά 80% οπότε με τον υδραυλικό κρατάμε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις αλλαγές. 20€ μου παίρνει οπότε δεν το σκέφτομαι.
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 18 ώρες πριν, haris_216 είπε Το έχω ξαναπεί αλλά ας το πάμε άλλη μία φορά. Υπήρχαν, υπάρχουν και προφανώς θα υπάρχουν, διαφορετικών ειδών συλλέκτες. Συλλέκτες παλιάς τεχνολογίας που ακόμα χρησιμοποιούνται. Επιλεκτικοί που ναι μεν είναι της μόδας αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Και τέλος συλλέκτες κενού, που είναι κατηγορία από μόνοι τους (με τα καλά τους και τα κακά τους). Όλοι οι παραπάνω συλλέκτες ναι μεν αφορούν ηλιακούς αλλά έχουν διαφορετική απόδοση ανά τετραγωνικό. Και άρα θα πρότεινα οι ενδιαφερόμενοι να μην μένουν μόνο στο εμβαδόν κατά την έρευνά τους. Επίσης όσοι προσπαθείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που ψάχνονται μην λέτε γενικότητες του στυλ "τίποτα λιγότερο από 3τμ για τα χ λίτρα" ή "μην πας πάνω από 3,2τμ γιατί θα έχεις θέμα" καθώς το εμβαδόν σκέτο είναι ελλιπής πληροφόρηση. Το να πει κάποιος "για τα 160 λίτρα θέλεις 2,8τμ από τον συλλέκτη solar supersun xkx115 της τάδε εταιρείας" είναι μία συγκεκριμένη πρόταση που μπορεί όντως να την γνωρίζει από προσωπική εμπειρία. Αλλά το "θες 2,8τμ συλλέκτη" δεν είναι συγκεκριμένη ΑΣΦΑΛΗΣ (με την έννοια της λειτουργικής ή οικονομικής) πρόταση. Με τα παραπάνω δεν αναφέρομαι, "φωτογραφίζω", ή "καρφώνω" κάποιον αλλά το λέω γενικά καθώς βλέπω ότι οι "διαγνώσεις" γίνονται με ευκολία. Και κάτι τελευταίο. Δεν ψάχνουμε ποτέ (και αντίστοιχα δεν προτείνουμε) κάτι "σκέτο" όπως πχ 160 λίτρα. Ή 4,00τμ. Η όποια σωστή αναφορά περιλαμβάνει δύο νούμερα. Λίτρα+τμ Υγ Οκ, προφανώς αυτά συμβαίνουν και στα αντίστοιχα νήματα με θεματολογία αυτοκινήτου, κινητών ή ότι άλλο οπότε....... Αυτα μονο στην πραξη θα τα δει ο καθενας! Οταν βαλει τον 1ο ηλιακο εκει θα καταλαβει αν εβαλε τον σωστο για τις αναγκες του! Παντως η πλειοψηφια θα σου πει θα ηθελα περισσοτερα λιτρα επιθυμητης τον χειμωνα!!! Και γω εν μερει παραπονα εχω! Σε πολυ γνωστο brand υποστηριζε ο αντιπροσωπος 160/2 και ειναι μια χαρα γιατι ο συλλεκτης ειναι αποδοτικος.. Στην πραξη απο πελατες αποδειχθηκε οτι δεν ειναι ετσι! Για μενα η χρυση τομη ειναι αγορα οικονομικου ηλιακου με μικροτερο επιλεκτικο συλλεκτη για το μποιλερ και χρηση αντιστασης μονο απο ηλεκτρικο θερμ. και ο ηλεκτρικος οχι πανω απο 60λ! Εξαλλου ο ηλιακος δεν ειναι πρακτικος για χερια-προσωπο,δοντια οταν υπαρχουν πολλες απωλειες(χειμωνας). Με την χρηση αυτων εισαι πιο κοντα στο σεναριο να μην σου δωσει την επιθυμητη για ντους!!! Κερδιζεις χρηματα απο την τιμη αποκτησης και χρησης! Αξιοπιστια σε καλο level!
Maurikycli Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Έχεις ένα δίκιο. Ο γρίφος είναι η βέλτιστη απόδοση γιατί ποτέ δεν θα καλυφτεις 100% από τον οποιοδήποτε ηλιακό. Κατά τη γνώμη μου,η μεγαλύτερη σπατάλη είναι το πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό. Μόνο το καλοκαίρι θα καλυπτεσαι. Είναι προτιμότερο να βάλεις πλυντήριο πιάτων από το να δώσεις +200 ευρώ για μεγαλύτερο θερμοσίφωνα και να αναγκάζεσαι να τον δουλεύεις με ρεύμα. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Έχεις ένα δίκιο. Ο γρίφος είναι η βέλτιστη απόδοση γιατί ποτέ δεν θα καλυφτεις 100% από τον οποιοδήποτε ηλιακό. Κατά τη γνώμη μου,η μεγαλύτερη σπατάλη είναι το πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό. Μόνο το καλοκαίρι θα καλυπτεσαι. Είναι προτιμότερο να βάλεις πλυντήριο πιάτων από το να δώσεις +200 ευρώ για μεγαλύτερο θερμοσίφωνα και να αναγκάζεσαι να τον δουλεύεις με ρεύμα. Καλυπτεσαι και οικονομικα μαλιστα!!! Βαζεις εναν καλο no name 250/5.5 και αυτος που ξερει πως να τον προστατεψει δεν παθενει και τιποτα!!! Τον ξεσκεπαζεις μονο Γεναρη-Φεβρουαριο! Τους υπολοιπους μηνες εισαι με μερικο σκεπασμα! Δεν ειναι τραγικο γιατι τον χειμωνα οσο ειναι παγωμενο το νερο του δικτυου ριχνεις ευκολα τις θερμοκρασιες και εκει θα δεις την δοτικοτητα του ηλιακου γιατι θα εχεις τη μεγιστη ποιοτητα ζωης με το χαμηλοτερο κοστος!!! Στην τελικη υπαρχει η δυνατοτητα τον μεγαλυτερο να τον κανεις στα μετρα σου! Αν τον παρεις/σου κατσει ομως μικροτερο για τις αναγκες σου εκει ανοιγεις τον ασκο!!! Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από PLACEBO_89 1
Maurikycli Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Το 100% κάλυψη είναι αδύνατο. Με 2 συνεχόμενες συννεφιασμένες μέρες κρυώνει και το νερό ενός μονωμενου δοχείου που αντιστοιχεί σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που θερμαίνεται από μερικά στρέμματα συλλεκτών. Προφανώς δεν πρόκειται για βέλτιστη λύση.
kid Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Ως επαγγελματίας του χώρου (πάνω από 25 χρόνια) θα συμφωνήσω με τον haris_216 . Το να προτείνουμε no name προϊόντα και μάλιστα υπερμεγέθη είναι απλά επικίνδυνο για τον απλό χρήστη που μας διαβάζει. Όσοι είμαστε στο χώρο ξέρουμε πολύ καλά ότι ούτε το 5% δεν τον σκεπάζει τον ηλιακό και ούτε το 20% δεν τον συντηρεί τακτικά/σωστά. Καλό θα είναι να αλλάξουν αυτές οι συνήθειες αλλά μέχρι να αλλάξουν ας στηριχθούμε σε μια ισορροπία κτήσης/συντήρησης/χρήσης που είναι για τους πολλούς που ενδεχομένως διαβάζουν ένα τέτοιο μεγάλο φόρουμ. Οι λίγοι και οι γνώστες που είναι τυπικοί ξέρουν και δε χρειάζονται το φόρουμ συνήθως. Ο απλός χρήστης όμως πολύ εύκολα μπορεί να παρασυρθεί.... Τέλος, no name άλλα προϊόντα για οικιακή χρήση (πχ τηλεόραση, ψυγείο, κλιματιστικό, κτλ) αγοράζετε; Αν όχι τότε γιατί να αγοράσετε ηλιακό no name ή ηλιακό από σκρουτζομάγαζο που εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό και απλά κολλάει αυτοκόλλητο σε ότι καζάνι/συλλέκτη βρει; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα