Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ, θα σε ενοχλήσω με ένα pm. 

Update: OK, από ότι φαίνεται, το κοντινότερο σε αυτό που θέλω είναι

- Ένα Sonoff TH16

- Ένα σένσορ DS18B20 με καλώδιο 5 μέτρα περίπου

- Ένα AC contactor 30A 220V

Θα τα δώ με τον ηλεκτρολόγο μου

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

19 ώρες πριν, panther_512 είπε

Ευχαριστώ, θα σε ενοχλήσω με ένα pm. 

Update: OK, από ότι φαίνεται, το κοντινότερο σε αυτό που θέλω είναι

- Ένα Sonoff TH16

- Ένα σένσορ DS18B20 με καλώδιο 5 μέτρα περίπου

- Ένα AC contactor 30A 220V

Θα τα δώ με τον ηλεκτρολόγο μου

Ωραίος, εφόσον βάλεις ρελέ ισχύος μπορείς να πάρεις και το TH10 που είναι φθηνότερο

• Like 1

Στις 4/3/2022 στις 9:02 ΠΜ, panther_512 είπε

Ναί συμφωνώ με όλους σας.

Απλά έψαχνα μία όμορφη και ολοκληρωμένη λύση, με τον μηχανισμό να μπαίνει μέσα στη θέση του κανονικού διακόπτη.

Το Sonoff είναι ογκώδες, ενώ το display που προτάθηκε πιό πάνω δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν τοίχο σπιτού, ενώ δεν θα στέλνει δεδομένα μέσω ίντερνετ στο κινητό σου.

Όπως και να έχει, διαπιστώνω ένα κενό στην αγορά στην εποχή του IoT. Θεωρούσα δεδομένη την ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος.

Θες κάτι πιο εκλεκτό!

44 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Καλος είναι φίλε μου αλλά με 200 ευρώ λιγότερα παίρνεις με τα ίδια χαρακτηριστικά άλλη μάρκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Καλος είναι φίλε μου αλλά με 200 ευρώ λιγότερα παίρνεις με τα ίδια χαρακτηριστικά άλλη μάρκα.

Οπως; Εδω λενε παντως για calpak που θελει διπλασια με τα ιδια. Παντως δε βλεπω κερδος στο να δωσω παρα πολλα. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

Να ρωτήσω εγώ κάτι για το θερμοσίφωνα που έχω στο μπάνιο, όχι ηλιακό.. Με ρεύμα. Απλά για να μην ανοίγω νέο θέμα... Νομίζω ότι καίει λιγότερο ρεύμα από το να το έχω αναμμένο όλη μέρα από το να το ανάβω 2-3 φορές τη μέρα και να ζεσταίνει εκ νέου από το 0 και τα 80 λίτρα που έχει μέσα. Σωστά δε τα λεω; αν το έχω αναμμένο όλη μέρα πιάνει θερμοκρασία σταματάει για κάποια ώρα, δουλεύει ξανά για μισό λεπτό μετά από κάποια ώρα ξανά... 

1 ώρα πριν, DjTony είπε

Να ρωτήσω εγώ κάτι για το θερμοσίφωνα που έχω στο μπάνιο, όχι ηλιακό.. Με ρεύμα. Απλά για να μην ανοίγω νέο θέμα... Νομίζω ότι καίει λιγότερο ρεύμα από το να το έχω αναμμένο όλη μέρα από το να το ανάβω 2-3 φορές τη μέρα και να ζεσταίνει εκ νέου από το 0 και τα 80 λίτρα που έχει μέσα. Σωστά δε τα λεω; αν το έχω αναμμένο όλη μέρα πιάνει θερμοκρασία σταματάει για κάποια ώρα, δουλεύει ξανά για μισό λεπτό μετά από κάποια ώρα ξανά... 

Όχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DjTony είπε

Αν κάνεις εσύ μια φορά τη μέρα μπάνιο, τότε δε συμφέρει, αν είστε 2-3 άτομα και κάνετε μπάνιο όποτε θυμάστε τότε ίσως και να συμφέρει, αλλά κάποιες ώρες μέσα στη μέρα και όχι όλη τη μέρα..

Φυσικά μιλάμε για θερμοκρασία στο θερμοστάτη το πολύ 60 βαθμοί..

Επεξ/σία από Kozanitis1

4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Οπως; Εδω λενε παντως για calpak που θελει διπλασια με τα ιδια. Παντως δε βλεπω κερδος στο να δωσω παρα πολλα. 

Δες τον panthermica στο Σκρουτζ.

Λίγο ποιο ακριβός ο thermit.

Αυτούς τους έχουμε βάλει στα σπίτια μας υπάρχουν και άλλοι βέβαια.

3 ώρες πριν, DjTony είπε

Δεν είναι καλό γιατί κάθε φορά για να ζεσταθεί η αντίσταση τραβάει αρκετό ρεύμα.

καλησπέρα τι γνώμη έχετε γι αυτό? δεν έχω ξανα ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο κ θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη πρωτού το παραγγείλω

https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-200lt-mastersol-eco-epilektikos-30tm-triplis-energeias/

22 λεπτά πριν, dimitris2431 είπε

καλησπέρα τι γνώμη έχετε γι αυτό? δεν έχω ξανα ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο κ θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη πρωτού το παραγγείλω

https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-200lt-mastersol-eco-epilektikos-30tm-triplis-energeias/

Αυτο ειναι τριπλης. Σπανια ειναι καλη ιδεα τριπλης.

Στις 10/3/2022 στις 10:53 ΠΜ, DjTony είπε

Οχι γιατι οτι νερο ζεσταινει πρεπει να καταναλωνεται οσο πιο αμεσα γινεται!  Ακομα και με τον ηλιακο θα παρεις τα περισσοτερα λιτρα  της επιθυμητης οταν τα τραβηξεις  μονο μιας! 

Καλησπέρα!!! Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αγορά Ηλιακού θερμοσίφωνα.

Άνοιξα και κατά λάθος θέμα πριν βρεθώ εδώ.

Είμαστε στον 1 όροφο σε πολυκατοικία με 5 ορόφους, αναμονή στο μπάνιο δεν έχουμε για ηλιακό, αξίζει όμως να μπω σε διαδικασία αγοράς? Ρωτάω καθώς από τον 1 μέχρι το 5 όροφο έχει λίγο οπότε το χειμώνα θα χρειαστεί να τρέξει το νερό πολύ για να έχω ζεστό κάτω, σωστά? Επίσης υπάρχει κάποιος εδώ που να κάνει μια εκτίμηση (προσφορά)?

Με ενδιαφέρει επίσης να το κάνω και έξυπνο για το HA που να βάλω και  sonoff και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας Dallas για έλεγχο θερμοκρασίας

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...