Maurikycli Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, marmagia είπε άρα σε σχέση με τους μαλτέζος και πάλι θεωρούνται πιο αξιοπιστοι οι calpak; εχουμε τώρα έναν απο τους παλιούς amcor απο το 1990 και σιγά σιγά φτάνει η ώρα της αλλαγής και ο ένας μου λεει παρε μαλτέζο, ο άλλος calpak αλλά εγώ δεν εχω την τεχνική γνώση να κρίνω ποιος ειναι καλύτερος Στο ίδιο υλικό θεωρώ καλύτερους τους καλπακ. Για ανοξείδωτο μαλτεζο δεν ξέρω. Τί ποιότητα νερού έχεις; 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Έτσι ακριβώς. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε πολλές εταιρίες του παρελθόντος, χωρίς απαραίτητα τα νέα δεδομένα να είναι καλύτερα ή τουλάχιστον ίδια με το παρελθόν. Προφανώς δεν ισχύει για όλες αλλά σίγουρα θέλει ψάξιμο. Πχ ο calpac του σήμερα (το λέω γιατί αναφέρθηκε πιο πάνω) ουδεμία σχέση έχει με τον calpac bp των 70s, το μοντέλο που "έχτισε" το όνομα. Δεν διαφωνώ γενικά . Ο καλπακ που έχω είναι της νέας διοίκησης και το σμάλτο του είναι " γυαλί" παρά τα χρόνια του. Επίσης οι συλλέκτες δεν έχουν βγάλει υγρασία. Βέβαια έχουν μόνωση πολυουρεθάνης που πλέον δεν βρίσκεις. Σήμερα έπιασε 62 βαθμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Just now, Maurikycli said: Στο ίδιο υλικό θεωρώ καλύτερους τους καλπακ. Για ανοξείδωτο μαλτεζο δεν ξέρω. Τί ποιότητα νερού έχεις; Είμαι Αττική, άρα λογικά πρέπει να είναι αρκετό μαλακό νερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Κι εγώ. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε ανοξείδωτο ή χαλκό αρκεί να κάνεις συντήρηση έστω κάθε 5 χρόνια. Εννοείται έλεγχο για υγρά 2 φορές το χρόνο ανεξαρτήτως μάρκας. Αν όμως έχεις χαλκοσωλήνες θα πρέπει να κάνεις συχνότερα αλλαγή ανοδιου γιατί φθείρεται νωρίτερα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 6:45 ΜΜ, johnieXoX είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 2 άτομα είμαστε τώρα, αλλά ελπίζω να αυξηθούμε.. όπως και να χει 160 λίτρα υπολογίζω το ελάχιστο. βλέπω ότι υπάρχουν διπλής και τριπλής ενέργειας. έχοντας ήδη τον καυστήρα του φυσικού αερίου, έχει νόημα η επιλογή διπλής ενέργειας? ακόμα και με τις αυξήσεις που αναμένονται στο φυσικό αέριο, δε θα είναι ακριβότερη η χρήση του ρεύματος από τη χρήση του φυσικού αερίου? επίσης, διαβάζω για ηλιακούς με χαλκό και άλλους με τιτάνιο. υπάρχει κάποια πρόταση στο τι να επιλέξω? διαβάζω ότι με το τιτάνιο είναι αποδοτικότεροι, όμως άλλοι μου λένε για χαλκό.. τέλος, υπάρχει η σωλήνωση για να κατεβάσω το νερό από την ταράτσα στον 1ο όροφο, οπότε η εγκατάσταση δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. σε αυτή τη περίπτωση, τι κόστος να υπολογίζω? ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα βαλεις 160/2.5 και θα συνδεσεις και τον ηλεκτρικο θερμ. και αξιζει να εχεις 60αρι να να σου καιει λιγοτερο ρευμα και να ζεσταινει γρηγορα! Οτι πιο οικονομικο.. απο τιμη αποκτησης μεχρι και χρησης!!! Αν ασχολεισαι με σκεπασμα αξιζει 3τμ! ΥΓ. Να ξερεις ο τριπλης και να ζεσταινεις τον ηλιακο με ρευμα ειναι τυρι-φακα!!! Στις 26/2/2022 στις 8:25 ΠΜ, featherbrain είπε Καλημέρα σας, είμαι σε φάση σχεδιασμού ολικής ανακαίνισης και ήρθε η ώρα τως επιλογής του ηλιακού θερμοσίφωνα. Η πολυκατοικία έχει 5 ορόφους και το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο. Το συνεργείο που συνεργάζομαι μου έχει προτείνει τον Calpak Mark 4 160 λίτρων με 2.6 τετραγωνικά συλλέκτη. https://www.skroutz.gr/s/3776109/Calpak-Mark-4-160lt-2-6m-Glass-Επιλεκτικός-Διπλής-Ενέργειας.html Επειδή η τιμή του από ότι βλέπω είναι τσιμπημένη, θεωρείτε ότι αξίζει τα χρήματα του; Θα μπορούσα μήπως να πάρω κάτι καλύτερο σε αυτό το εύρος τιμής; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Εξορισμου δεν ειναι vfm!!! Δυνητικα μπορει να σου βγει και κουκος αηδονι!!! Αν εισαι βολο πηρες προσφορα απο δω https://sigma-sa.com/συλλέκτες-plus/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
featherbrain Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Θα βαλεις 160/2.5 και θα συνδεσεις και τον ηλεκτρικο θερμ. και αξιζει να εχεις 60αρι να να σου καιει λιγοτερο ρευμα και να ζεσταινει γρηγορα! Οτι πιο οικονομικο.. απο τιμη αποκτησης μεχρι και χρησης!!! Αν ασχολεισαι με σκεπασμα αξιζει 3τμ! ΥΓ. Να ξερεις ο τριπλης και να ζεσταινεις τον ηλιακο με ρευμα ειναι τυρι-φακα!!! Εξορισμου δεν ειναι vfm!!! Δυνητικα μπορει να σου βγει και κουκος αηδονι!!! Αν εισαι βολο πηρες προσφορα απο δω https://sigma-sa.com/συλλέκτες-plus/ Sigma έχουμε στο πατρικό μου στο Βόλο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τώρα βρίσκομαι Αθήνα. Τα 3τ.μ δεν μπορούν να τοποθετηθούν γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. Είμαστε μέχρι τα 2.6. Ποια εταιρεία θεωρείς θα μπορούσα να δω πιο vfm; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακούω/διαβάζω πολλές φορές "είμαι ευχαριστημένος από τον ηλιακό μου". Αυτός που το λέει προφανώς το πιστεύει κι ενδεχομένως και να είναι. Τί ακριβώς όμως σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους όταν δεν γνωρίζουν απόσταση, άτομα ή ακόμα και το πως λειτουργεί η οικογένεια του αξιολογούντος; Πριν πάρει κανείς κατά γράμμα την όποια αξιολόγηση (εννοείται πως αυτό ισχύει στο όποιο προϊόν) θα πρέπει να ψαχτεί λίγο. Για εμένα "είμαι ευχαριστημένος" σημαίνει ότι μια χειμωνιάτικη μέρα, εννοείται ηλιόλουστη, θα πρέπει ο ηλιακός μου να καλύψει τις ανάγκες μας (ντους, πιάτα, κλπ) χωρίς να καταφύγω σε ηλεκτρικό ή boiler. Τονίζω το "χειμωνιάτικη" καθώς να μιλάμε για καλοκαιρινή απόδοση ηλιακού είναι τουλάχιστον αστείο καθώς τότε κι ένα απλό βαρέλι που το βαράει ο ήλιος (ή αρκετά μέτρα μαύρου πλαστικού σωλήνα στην ταράτσα) μια χαρά θα ζεστάνουν το νερό. Και με σχεδόν μηδενικό κόστος Σημ. Οκ υπερβάλω με το βαρέλι/σωλήνα αλλά υποθέτω you get the point 😉 😉 Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από haris_216 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό βέβαια γίνεται με σχεδόν τα πάντα, από τοστιέρες μέχρι ελαστικά. Απλά πρέπει να φιλτράρουμε και να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς ό,τι ακούμε και διαβάζουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ακούω/διαβάζω πολλές φορές "είμαι ευχαριστημένος από τον ηλιακό μου". Αυτός που το λέει προφανώς το πιστεύει κι ενδεχομένως και να είναι. Τί ακριβώς όμως σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους όταν δεν γνωρίζουν απόσταση, άτομα ή ακόμα και το πως λειτουργεί η οικογένεια του αξιολογούντος; Πριν πάρει κανείς κατά γράμμα την όποια αξιολόγηση (εννοείται πως αυτό ισχύει στο όποιο προϊόν) θα πρέπει να ψαχτεί λίγο. Για εμένα "είμαι ευχαριστημένος" σημαίνει ότι μια χειμωνιάτικη μέρα, εννοείται ηλιόλουστη, θα πρέπει ο ηλιακός μου να καλύψει τις ανάγκες μας (ντους, πιάτα, κλπ) χωρίς να καταφύγω σε ηλεκτρικό ή boiler. Τονίζω το "χειμωνιάτικη" καθώς να μιλάμε για καλοκαιρινή απόδοση ηλιακού είναι τουλάχιστον αστείο καθώς τότε κι ένα απλό βαρέλι που το βαράει ο ήλιος (ή αρκετά μέτρα μαύρου πλαστικού σωλήνα στην ταράτσα) μια χαρά θα ζεστάνουν το νερό. Και με σχεδόν μηδενικό κόστος Σημ. Οκ υπερβάλω με το βαρέλι/σωλήνα αλλά υποθέτω you get the point 😉 😉 Παραμένω ευχαριστημένος. Ακόμη και πλυντήριο διπλής παροχής έχω επάνω και με καλύπτει σε μια χειμωνιάτικη μέρα με 3 ώρες ηλιοφάνειας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, featherbrain είπε Sigma έχουμε στο πατρικό μου στο Βόλο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τώρα βρίσκομαι Αθήνα. Τα 3τ.μ δεν μπορούν να τοποθετηθούν γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. Είμαστε μέχρι τα 2.6. Ποια εταιρεία θεωρείς θα μπορούσα να δω πιο vfm; Στις 24/2/2022 στις 1:17 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε https://www.iliakoi-thermosifones.com/ http://www.iliofar.gr/ Παρε προσφορες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purpleman Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε https://www.iliakoi-thermosifones.com/ http://www.iliofar.gr/ Παρε προσφορες.. Μεταξύ αυτών και του nobel classic glass ποιον θα επιλέγατε? ενδιαφέρομαι και εγώ για 160/2.5 τ.μ. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από purpleman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyst Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλημέρα παιδιά . Για Τρίκαλα ξέρουμε τπτ; Είμαι τρίτος όροφος σε τετραοροφη πολυκατοικία. Είμαστε τρία άτομα και κάποια στιγμή μελλοντικά θα γίνουμε τέσσερις . Επίσης ο ηλιακός μπορεί να συνδεθεί και με αέριο ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, billyst είπε . Για Τρίκαλα ξέρουμε τπτ; Είμαι τρίτος όροφος σε τετραοροφη πολυκατοικία. Είμαστε τρία άτομα και κάποια στιγμή μελλοντικά θα γίνουμε τέσσερις . ότι πωλείται στα Τρίκαλα με την μεγαλύτερη εγγύηση και ανάλογα με το τι αντέχει η τσέπη σου στα 160 Λ διπλής Τώρα αν γίνετε τέσσερις σύντομα θα έλεγα 200 Λ λόγο χαμηλών θερμοκρασιών Βέβαια 200 Λ να ζεσταθούν με ρεύμα και στην τιμή που έχει φτάσει είναι πρόβλημα Σε αυτή την περίπτωση των 200 Λ σκεπάζεις το καλοκαίρι ένα τμήμα συλλεκτών 56 λεπτά πριν, billyst είπε Επίσης ο ηλιακός μπορεί να συνδεθεί και με αέριο ; αν εννοείς με κλειστό κύκλωμα που έχει σύνδεση με λέβητα αερίου ναι Σε αυτή την περίπτωση θέλεις ηλιακό με μποιλερ τριπλής εξτρα παροχές κλειστού κυκλώματος Για μένα δεν συμφέρει Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelakis1914 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, billyst είπε Επίσης ο ηλιακός μπορεί να συνδεθεί και με αέριο ; Μπορεί να συνδεθεί στην έξοδο ενός απλού ηλιακού διπλής ενέργειας, ένα solar kit. Αυτό θα κάνει παίρνει το νερό από το δοχείο του ηλιακού (στην θερμοκρασία που έχει φτάσει) και θα το ανεβάζει με χρήση του εναλλάκτη της μονάδας του αερίου, στην επιθυμητή θερμοκρασία. Είναι καλή επένδυση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Χαιρετώ την παρέα. Σε ηλιακό θερμοσίφωνα θέλω να τοποθετήσω στο σπίτι έξυπνο διακόπτη με Wifi, όπου να μπορώ να βλέπω τη θερμοκρασία του νερού και να δίνω ασύρματα εντολή για άναμα όταν χρειάζεται. Έχετε κάτι υπόψη σας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Πρέπει να βάλεις πρώτα αισθητήριο μέσα στον ηλιακό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα