Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα,

έχεις κανείς άποψη για ηλιακούς Thermic?

Με έχει μπερδέψει λίγο η γκάμα τους. Βλέπω Glass και Inox μοντέλα, αλλά με ανάμεικτα τεχνικά χαρακτηριστικά (πάχος μόνωσης, είδος συλλέκτη κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/11/2021 στις 5:05 ΜΜ, HYDA είπε

Καλησπέρα,

έχεις κανείς άποψη για ηλιακούς Thermic?

Με έχει μπερδέψει λίγο η γκάμα τους. Βλέπω Glass και Inox μοντέλα, αλλά με ανάμεικτα τεχνικά χαρακτηριστικά (πάχος μόνωσης, είδος συλλέκτη κλπ.

Αξιολογότατοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα .

Ο παλιός ηλιακός 25ετίας , οδεύει προς το τέλος της ζωής του. Περίπου στη 10ετία αλλάχτηκε το καζάνι επειδή τρύπησε , αλλά τώρα βλέπω να έχει ψιλοδιαρροή το κλειστό κύκλωμα στον ένα συλλέκτη (με αποτέλεσμα να πρέπει να συμπληρώνω υγρό κάθε μερικές βδομαδες , γιατι δεν ζεσταίνει αρκετά). Επίσης έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει η μαύρη βαφή στις επιφάνειες των συλλεκτών .

Κοιτάζοντας τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν έχω ξεχωρίσει τον Nobel Apollon 200lt/2,6m και τον SOL-Violaris 200 Glass/inox NAVI /3,34  ή 4,0 .

Με κερδίζει ο δεύτερος λόγω ελαφρά καλύτερης τιμής , μεγαλύτερης εγγύησης (10 ετη στο boiler και 25 στους συλλέκτες )  και μεγαλύτερης επιφάνειας συλλεκτών.

Καμία γνώμη από τους ειδικούς και τους κατέχοντες ;

ΥΓ. Τετραμελής οικογένεια με μεγάλα παιδιά , περιοχή Πειραιάς

Επεξ/σία από ThanosL

4 ώρες πριν, ThanosL είπε

Καλημέρα .

Ο παλιός ηλιακός 25ετίας , οδεύει προς το τέλος της ζωής του. Περίπου στη 10ετία αλλάχτηκε το καζάνι επειδή τρύπησε , αλλά τώρα βλέπω να έχει ψιλοδιαρροή το κλειστό κύκλωμα στον ένα συλλέκτη (με αποτέλεσμα να πρέπει να συμπληρώνω υγρό κάθε μερικές βδομαδες , γιατι δεν ζεσταίνει αρκετά). Επίσης έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει η μαύρη βαφή στις επιφάνειες των συλλεκτών .

Κοιτάζοντας τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν έχω ξεχωρίσει τον \ και τον SOL-Violaris 200 Glass/inox NAVI /3,34  ή 4,0 .

Με κερδίζει ο δεύτερος λόγω ελαφρά καλύτερης τιμής , μεγαλύτερης εγγύησης (10 ετη στο boiler και 25 στους συλλέκτες )  και μεγαλύτερης επιφάνειας συλλεκτών.

Καμία γνώμη από τους ειδικούς και τους κατέχοντες ;

ΥΓ. Τετραμελής οικογένεια με μεγάλα παιδιά , περιοχή Πειραιάς

Για χειμωνα θες το λιγοτερο 200/4 ενω για καλοκαιρινους μηνες 200/2.5

Αν βαλεις 200/4 πρεπει να σκεπαζεις το καλοκαιρι! Με το 200/2.5 θα ξοδευεις περισσοτερο ρευμα τον χειμωνα! 

Και αφου μπορεις να δωσεις 1000ευρω για τον apollon γιατι δεν παιρνεις τον nobel classic 200/4 που φοραει συλλεκτες apollon στα 870-900ευρω!  Ο violaris δεν βαζει ολα τα εξαρτηματα στην ιδια ποιοτητα οπως ο classic!!!  Συγκρινες σωληνες/μονωσεις?  Επισης ο συλλεκτης apollon ειναι εγγυηση στην ποιοτητα-αξιοπιστια!!!

Ξέχασα να αναφέρω ότι ενδιαφέρομαι για τριπλής ενέργειας , οπότε οι τιμές είναι λιγο παραπάνω  από αυτές  που αναφέρεις .

5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ο violaris δεν βαζει ολα τα εξαρτηματα στην ιδια ποιοτητα οπως ο classic!!!  Συγκρινες σωληνες/μονωσεις? 

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, ThanosL είπε

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ?

Μελος μας που εβαλε απο violari ειχαν θεμα οι συλλεκτες navi.. Εμενα αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι ενω τα ειδαν τα μαστορια δεν σταθηκαν εκει αλλα συνεχισαν την εγκατασταση! Επισης θεωρω απαραδεκτο ο πελατης να σκαει τοσο χρημα και να μην συνοδευεται απο καλες μονωσεις οπως και το περιβλημα να μην ειναι απο inox!!!

Αυτο που μου αρεσει στον nobel classic και apollon ειναι οτι αυτο που πληρωνεις ακομα και να μην ξερει ο καταναλωτης,να μην εχει ψαχτει.. εχει μεσα στην συσκευασια μεταλλικους σωληνες,καλη μονωση οπως και καλης ποιοτητας αντιψυκτικο! Επισης το περιβλημα του μποιλερ ειναι απο inox και πλεον εβαλαν 2o ανοδιο στον classic ακομα και στο οικονομικο τους μοντελο αελιο!  Επισης αν το ψαξεις σιγουρα καποιος θα μπορεσει να σου κανει καλυτερη τιμη..!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Γεια σε όλους σας.

Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Θέλω να αντικαταστήσω την μόνωση στους σωλήνες δικτύου και θέρμανσης του ηλιακού μου (είναι τριπλής ενεργείας). Έχω παραγγείλει armaflex με εξωτερική προστασία UV και προτιμώ να μην την σκίσω κατά μήκος για να την περάσω. Μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσω τον ορειχάλκινο συνδετήρα από το τέλος κάθε σωλήνα.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του συνδετήρα; Είδα σε βιντεάκι ότι η αρχική τοποθέτηση θέλει προετοιμασία του σωλήνα με κάποιο ειδικό εργαλείο που κάνει κωνικό το τελείωμα αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν χρειάζεται να ξαναγίνει - εκτός και αν πρέπει να κοπεί πάλι ο σωλήνας. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να απαντήσουν.

IMG_20211103_180017.jpg

Δυστυχώς την πάτησα με το χάλκινο της Sonne 160άρη τοποθετημένος αρχές του 2014. Το boiler μας άφησε χρόνους... Δυστυχώς δεν έχω την εγγύηση από την αγορά τότε  αλλά σήμερα ρώτησα 2-3 συνεργάτες του και σήμερα δίνει μόλις 5 χρόνια το οποιο είναι απαράδεκτο για εξολοκλήρου χάλκινο boiler.

Με κριτήριο αποκλειστικά και μόνο την εγγύηση στο boiler τι προτείνετε αν τελικά είμαι εκτός εγγύησης; Χάλκινο, γυάλινο, μαντεμένιο ακόμα και πλαστικό να είναι που λέει ο λόγος δε με νοιάζει γιατί το χρυσοπληρώσαμε το χάλκινο...

Η ειρωνία είναι ότι αντίστοιχο 200άρι του 2004 παίζει ακόμα...

• Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stam69 είπε

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του συνδετήρα;

αν και το βίντεο είναι για πολυστροματικη η διαδικασία είναι ιδια  Δες και τη φωτο

https://youtu.be/QFfwSfMLG54?t=33

Spoiler

1556182656__2021-11-16_15-08-25.png.1834b05c9977b462cfba333869cfabb4.png

Spoiler

1856009698__2021-11-16_15-08-25.png.5ee2de4f7643e66f9828cc7767376b4d.png

Επεξ/σία από hp8
  • Like 3

1 ώρα πριν, hp8 είπε

αν και το βίντεο είναι για πολυστροματικη η διαδικασία είναι ιδια  Δες και τη φωτο

https://youtu.be/QFfwSfMLG54?t=33

Απόκρυψη περιεχομένων

1556182656__2021-11-16_15-08-25.png.1834b05c9977b462cfba333869cfabb4.png

Απόκρυψη περιεχομένων

1856009698__2021-11-16_15-08-25.png.5ee2de4f7643e66f9828cc7767376b4d.png

Αν έχει μπόσικα ο σωλήνας, κόψε ναι, αν δεν έχει και είναι τσίμα τσίμα, απλά ξαναβάλε το δαχτυλίδι και σφίξε τον σύνδεσμο. Είναι πλαστικός σωλήνας και συνήθως στεγανοποιεί εύκολα (είναι εύπλαστος)

• Like 1

3 ώρες πριν, stam69 είπε

Γεια σε όλους σας.

Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Θέλω να αντικαταστήσω την μόνωση στους σωλήνες δικτύου και θέρμανσης του ηλιακού μου (είναι τριπλής ενεργείας). Έχω παραγγείλει armaflex με εξωτερική προστασία UV και προτιμώ να μην την σκίσω κατά μήκος για να την περάσω. Μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσω τον ορειχάλκινο συνδετήρα από το τέλος κάθε σωλήνα.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του συνδετήρα; Είδα σε βιντεάκι ότι η αρχική τοποθέτηση θέλει προετοιμασία του σωλήνα με κάποιο ειδικό εργαλείο που κάνει κωνικό το τελείωμα αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν χρειάζεται να ξαναγίνει - εκτός και αν πρέπει να κοπεί πάλι ο σωλήνας. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να απαντήσουν.

IMG_20211103_180017.jpg

Στην πλαστική σωλήνα δεν χρειάζεται να την κάνεις κωνική μπροστά , όπου την κόψεις την ενώνεις απ'ευθείας. Απλά καλό είναι να πάρεις το ψαλίδι που την κόβει στα ίσια και με ασφάλεια. Εάν το παλέψεις με το κοπιδι (δε στο προτείνω για κανένα λόγο) να προσέχεις τα χέρια σου , θέλει αρκετή δύναμη για να κοπεί η σωλήνα. 

• Like 1

18 ώρες πριν, geodimis είπε

Δυστυχώς την πάτησα με το χάλκινο της Sonne 160άρη τοποθετημένος αρχές του 2014. Το boiler μας άφησε χρόνους... Δυστυχώς δεν έχω την εγγύηση από την αγορά τότε  αλλά σήμερα ρώτησα 2-3 συνεργάτες του και σήμερα δίνει μόλις 5 χρόνια το οποιο είναι απαράδεκτο για εξολοκλήρου χάλκινο boiler.

Με κριτήριο αποκλειστικά και μόνο την εγγύηση στο boiler τι προτείνετε αν τελικά είμαι εκτός εγγύησης; Χάλκινο, γυάλινο, μαντεμένιο ακόμα και πλαστικό να είναι που λέει ο λόγος δε με νοιάζει γιατί το χρυσοπληρώσαμε το χάλκινο...

Η ειρωνία είναι ότι αντίστοιχο 200άρι του 2004 παίζει ακόμα...

Μαλτέζος ινοξ 10 χρόνια εγγύηση με 2 υποχρεωτικά σέρβις από τους ίδιους

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...