Cherubim Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά.Είμαι ιδιοκτήτης ενός δυαριού 70τμ στην Κρήτη και σε απόσταση 400 μέτρων απο την θάλασσα.Θέλω να βάλω στα παιδιά που μένουν στο οίκημα ένα ηλιακό που να καλύβει 2 άτομα το πολύ.Το διαμέρισμα είναι στο ισόγειο περίπου, ενώ ο ηλιακός θα τοποθετηθεί στην ταράτσα.Σήμερα ήρθε ο υδραυλικός να δούμε τι θα χρειαστούμε και τελικά δεν είχε γίνει η προεγκατάσταση, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουν σωλήνες εξωτερικά απο την ταράτσα και μέχρι την οικία.Η απόσταση θα είναι γύρω στα 10-12 μέτρα όπως το υπολόγισα με το μάτι.Η όλη εγκατάσταση μαζί με την τοποθέτηση θα πιάσει γύρω στα 230-250 ευρώ μαζί με τα υλικά και την εργασία.Σκεφτόμουν με αυτά που διαβάζω για 120 λίτρα με 2m συλλέκτη και πιο συγκεκριμένα με τον Nobel Standard μιας και ακούω πολύ καλά λόγια.Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα μεταφορικά και την όλη εργασία θα πάει γύρω στο χιλιάρικο η όλη δουλειά, ενώ τα υπολόγιζα όλα μαζί το πολύ 700.Απο την άλλη δεν θέλω να βάλω και κανένα σκουπίδι με 200 ευρώ μιας και ο ηλιακός θα παραμείνει στην ιδιοκτησία μου παρότι δεν θα του κάνω ποτέ χρήση προσωπικά εκτός αν θεωρείτε ότι και με 80 λίτρα καλύπτονται τα 2 άτομα.Το κυρίως θέμα μου είναι ότι παρότι έχω διαβάσει καμιά 50αριά σελίδες και ενώ πάνω κάτω έχω καταλάβει ποια χαρακτηριστικά μπορεί να κάνουν ένα ηλιακό ποιο Prenium πλην του ονόματος της εταιρίας, δεν ξέρω αν για την χρήση που τον θέλω αξίζει να προβώ στην αγορά του Nobel η μπορώ να κάνω την δουλειά μου με λιγότερα χρήματα.Εαν με ρωτούσατε ποιο θα ήταν το πρώτο που θα κοίταζα θα έλεγα η αξιοπιστία αλλά αυτό νομίζω δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά κανείς εκτός αν έχει προσωπική εμπειρία.Υπάρχει περίπτωση να βρώ κάτι πιο οικονομικό που να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου;Επίσης τις επόμενες μέρες θα πάω σε 2-3 τοπικά καταστήματα να ρωτήσω για τιμές αλλά θα ήθελα πρώτα την δική σας γνώμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lazarnik Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, ψάχνω για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα, πήγα πείρα μια προσφορά απο ένα μαγαζί. Αν γίνεται να με πείτε αν αξίζουν ή αν έχετε κάποια άλλη πρόταση. Τα βάζω από το φθηνότερο στο ακριβοτερο Εβηλ 200lit 3,7m2 Calpak mark 4 160lit 2,6m2 Calpak mark 4 200lit 3m2 (δεν μου το προτυνει) Είμαστε 5μελη οικογένεια. Έχω ενδοδαπαιδεια με αντλία θερμότητας. Με δυνατότητα 200lit ζεστά νερά χρήσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, lazarnik είπε Τα βάζω από το φθηνότερο στο ακριβοτερο Εβηλ 200lit 3,7m2 Calpak mark 4 160lit 2,6m2 Calpak mark 4 200lit 3m2 (δεν μου το προτυνει) Τί τιμές σου έδωσε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 15 ώρες πριν, Cherubim είπε στην Κρήτη και σε απόσταση 400 μέτρων απο την θάλασσα.Θέλω να βάλω στα παιδιά που μένουν στο οίκημα ένα ηλιακό που να καλύβει 2 άτομα το πολύ. βάλε 120 με μονοκόμματο κάσωμα από κράμα ναυπηγικού αλουμινίου, κατά της διάβρωσης λόγο (400 μέτρων από την θάλασσα) Τώρα λόγο Κρήτης όλοι θα αποδίδουν χωρίς πρόβλημα αφού γίνει σωστή τοποθέτηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 15 ώρες πριν, Cherubim είπε Καλησπέρα παιδιά.Είμαι ιδιοκτήτης ενός δυαριού 70τμ στην Κρήτη και σε απόσταση 400 μέτρων απο την θάλασσα.Θέλω να βάλω στα παιδιά που μένουν στο οίκημα ένα ηλιακό που να καλύβει 2 άτομα το πολύ.Το διαμέρισμα είναι στο ισόγειο περίπου, ενώ ο ηλιακός θα τοποθετηθεί στην ταράτσα.Σήμερα ήρθε ο υδραυλικός να δούμε τι θα χρειαστούμε και τελικά δεν είχε γίνει η προεγκατάσταση, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουν σωλήνες εξωτερικά απο την ταράτσα και μέχρι την οικία.Η απόσταση θα είναι γύρω στα 10-12 μέτρα όπως το υπολόγισα με το μάτι.Η όλη εγκατάσταση μαζί με την τοποθέτηση θα πιάσει γύρω στα 230-250 ευρώ μαζί με τα υλικά και την εργασία.Σκεφτόμουν με αυτά που διαβάζω για 120 λίτρα με 2m συλλέκτη και πιο συγκεκριμένα με τον Nobel Standard μιας και ακούω πολύ καλά λόγια.Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα μεταφορικά και την όλη εργασία θα πάει γύρω στο χιλιάρικο η όλη δουλειά, ενώ τα υπολόγιζα όλα μαζί το πολύ 700.Απο την άλλη δεν θέλω να βάλω και κανένα σκουπίδι με 200 ευρώ μιας και ο ηλιακός θα παραμείνει στην ιδιοκτησία μου παρότι δεν θα του κάνω ποτέ χρήση προσωπικά εκτός αν θεωρείτε ότι και με 80 λίτρα καλύπτονται τα 2 άτομα.Το κυρίως θέμα μου είναι ότι παρότι έχω διαβάσει καμιά 50αριά σελίδες και ενώ πάνω κάτω έχω καταλάβει ποια χαρακτηριστικά μπορεί να κάνουν ένα ηλιακό ποιο Prenium πλην του ονόματος της εταιρίας, δεν ξέρω αν για την χρήση που τον θέλω αξίζει να προβώ στην αγορά του Nobel η μπορώ να κάνω την δουλειά μου με λιγότερα χρήματα.Εαν με ρωτούσατε ποιο θα ήταν το πρώτο που θα κοίταζα θα έλεγα η αξιοπιστία αλλά αυτό νομίζω δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά κανείς εκτός αν έχει προσωπική εμπειρία.Υπάρχει περίπτωση να βρώ κάτι πιο οικονομικό που να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου;Επίσης τις επόμενες μέρες θα πάω σε 2-3 τοπικά καταστήματα να ρωτήσω για τιμές αλλά θα ήθελα πρώτα την δική σας γνώμη. Κοιτα nobel για μενα αξιζει να βαλεις μονο σε classic που εχει τον καλο-αξιοπιστο συλλεκτη! Εγω στην θεση σου θα τους εβαζα 160/2 και ο λογος για να εχει καλυτερη προστασια το μποιλερ το καλοκαιρι! Επειδη κοιτας πολυ την τιμη και απο την αλλη ολα εχουν ανεβει εγω πιστευω πως η χρυση τομη ειναι καπου εδω https://www.skroutz.gr/s/31641431/MasterSOL-Inox-160lt-2m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Παρε και μια προσφορα απο αυτον http://creta-sun.gr/production Επειδη εχεις πολλα μετρα σωληνα αν ειναι εξωτερικοι οχι δηλαδη μεσα σε φωταγωγο κανονικα θα πρεπει να βαλεις και την καλη μονωση UV που κραταει πολλα χρονια! Αν σου βαλουν την φθηνη στο 2ο χρονο θα ξεκιναει να καταστρεφεται!!! Επισης μια λογικη τιμη το μετρο σωληνα μαζι με την μονωση-φθηνη ειναι 3.5-4ε/μετρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cherubim Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, hp8 είπε βάλε 120 με μονοκόμματο κάσωμα από κράμα ναυπηγικού αλουμινίου, κατά της διάβρωσης λόγο (400 μέτρων από την θάλασσα) Τώρα λόγο Κρήτης όλοι θα αποδίδουν χωρίς πρόβλημα αφού γίνει σωστή τοποθέτηση Ευχαριστώ για την απάντηση.Τελικά στον χάρτη δείχνει ότι είμαι 700 μέτρα απο την θάλασσα.Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει ταυτόχρονα και τις επιλογές μου. 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Κοιτα nobel για μενα αξιζει να βαλεις μονο σε classic που εχει τον καλο-αξιοπιστο συλλεκτη! Εγω στην θεση σου θα τους εβαζα 160/2 και ο λογος για να εχει καλυτερη προστασια το μποιλερ το καλοκαιρι! Επειδη κοιτας πολυ την τιμη και απο την αλλη ολα εχουν ανεβει εγω πιστευω πως η χρυση τομη ειναι καπου εδω https://www.skroutz.gr/s/31641431/MasterSOL-Inox-160lt-2m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Παρε και μια προσφορα απο αυτον http://creta-sun.gr/production Επειδη εχεις πολλα μετρα σωληνα αν ειναι εξωτερικοι οχι δηλαδη μεσα σε φωταγωγο κανονικα θα πρεπει να βαλεις και την καλη μονωση UV που κραταει πολλα χρονια! Αν σου βαλουν την φθηνη στο 2ο χρονο θα ξεκιναει να καταστρεφεται!!! Επισης μια λογικη τιμη το μετρο σωληνα μαζι με την μονωση-φθηνη ειναι 3.5-4ε/μετρο Ευχαριστώ για την απάντηση.Σήμερα βρήκα άκρη για να κόψω τιμολόγιο και ψήνομαι ακόμα πιο πολύ για τον Nobel Classic τον 120άρη(515 θα μου βγεί).Ο λόγος είναι ότι και το μπόιλερ να πάθει ζημιά, εφόσον όπως λένε έχει απο τους καλύτερους συλλέκτες στην αγορά, θεωρώ ότι θα έχω περισσότερο κέρδος σε βάθος χρόνου.Εννοείτε ότι θα γίνεται η συντήρηση του όπως πρέπει όπως και το σκέπασμα τους θερινούς μήνες μιας και μένω λίγα μέτρα πιο κάτω.Για τον Master sol πήρα προσφορά σήμερα το πρωί απο τοπικό κατάστημα στα 550 τελική αλλά μάλλον θα είναι κάποιο κατώτερο μοντέλο απο αυτό που μου πρότεινες μιας και δεν μου έλεγε μοντέλο.Τι θα έκανες εσύ;Θα πήγαινες για Nobel 120 με αυτά τα δεδομένα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Cherubim είπε Ευχαριστώ για την απάντηση.Τελικά στον χάρτη δείχνει ότι είμαι 700 μέτρα απο την θάλασσα.Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει ταυτόχρονα και τις επιλογές μου. όπως και να έχει το μονοκόμματο κάσωμα είναι καλύτερη επιλογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cherubim Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, hp8 είπε όπως και να έχει το μονοκόμματο κάσωμα είναι καλύτερη επιλογή Μόλις τώρα είδα ότι αυτός που κοιτάζω γράφει επακριβώς στο site του Μονοκόμματο κάσωμα, χωρίς ραφές από ειδικό κράμα ναυπηγικού αλουμινίου Σε ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 58 λεπτά πριν, Cherubim είπε Ευχαριστώ για την απάντηση.Τελικά στον χάρτη δείχνει ότι είμαι 700 μέτρα απο την θάλασσα.Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει ταυτόχρονα και τις επιλογές μου. Ευχαριστώ για την απάντηση.Σήμερα βρήκα άκρη για να κόψω τιμολόγιο και ψήνομαι ακόμα πιο πολύ για τον Nobel Classic τον 120άρη(515 θα μου βγεί).Ο λόγος είναι ότι και το μπόιλερ να πάθει ζημιά, εφόσον όπως λένε έχει απο τους καλύτερους συλλέκτες στην αγορά, θεωρώ ότι θα έχω περισσότερο κέρδος σε βάθος χρόνου.Εννοείτε ότι θα γίνεται η συντήρηση του όπως πρέπει όπως και το σκέπασμα τους θερινούς μήνες μιας και μένω λίγα μέτρα πιο κάτω.Για τον Master sol πήρα προσφορά σήμερα το πρωί απο τοπικό κατάστημα στα 550 τελική αλλά μάλλον θα είναι κάποιο κατώτερο μοντέλο απο αυτό που μου πρότεινες μιας και δεν μου έλεγε μοντέλο.Τι θα έκανες εσύ;Θα πήγαινες για Nobel 120 με αυτά τα δεδομένα; Nobel classic 120/2 στα 515ε!!! Με κλειστα ματια!!! Βγαζει και η master sol με τετοιου τυπου συλλεκτη https://www.skroutz.gr/s/13756058/MasterSOL-Plus-WiFi-120lt-2m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html αλλα o apollon της nobel ειναι δοκιμασμενος γιατι ειναι χρονια στην αγορα και μεχρι στιγμης δεν εχει αναφερθει ποτε κατι αρνητικο απο αστοχια υλικου μεχρι και αξιοπιστιας στο περας του χρονου..! σε αντιθεση με αλλη εταιρια που εβαλε μελος μας και ηταν ελαττωματικοί..! 35 λεπτά πριν, Cherubim είπε Μόλις τώρα είδα ότι αυτός που κοιτάζω γράφει επακριβώς στο site του Μονοκόμματο κάσωμα, χωρίς ραφές από ειδικό κράμα ναυπηγικού αλουμινίου Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι αυτη ειναι η περιγραφη της nobel για τους συλλεκτες apollon! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cherubim Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Τη nobel τη θεωρω τιμια γιατι μπορει να ειναι πιο ακριβη σε σχεση με εναν no name αλλα πχ στην τιμη που στοιχίζει ο classic παρεχει μεταλλικους σωληνες(σπιραλ) συνδεσης,καλες μονωσεις που θα κρατησουν για αρκετα χρονια! 2 ανοδια! φλαντζα μονοκόμματη σιλικονουχα καλης ποιοτητας που προστατευει την βαση της αντιστασης γιατι δεν ερχεται σε επαφη με το νερο.. Μεχρι και το αντιψυκτικο ειναι αυτο το διαφανες καλης ποιοτητας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devotee Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Αυτά τα δίνει και η Esolar..και με το παραπάνω....και σε καλύτερες τιμές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 25/10/2021 στις 10:18 ΜΜ, Cherubim είπε Καλησπέρα παιδιά.Είμαι ιδιοκτήτης ενός δυαριού 70τμ στην Κρήτη και σε απόσταση 400 μέτρων απο την θάλασσα.Θέλω να βάλω στα παιδιά που μένουν στο οίκημα ένα ηλιακό που να καλύβει 2 άτομα το πολύ.Το διαμέρισμα είναι στο ισόγειο περίπου, ενώ ο ηλιακός θα τοποθετηθεί στην ταράτσα.Σήμερα ήρθε ο υδραυλικός να δούμε τι θα χρειαστούμε και τελικά δεν είχε γίνει η προεγκατάσταση, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουν σωλήνες εξωτερικά απο την ταράτσα και μέχρι την οικία.Η απόσταση θα είναι γύρω στα 10-12 μέτρα όπως το υπολόγισα με το μάτι.Η όλη εγκατάσταση μαζί με την τοποθέτηση θα πιάσει γύρω στα 230-250 ευρώ μαζί με τα υλικά και την εργασία.Σκεφτόμουν με αυτά που διαβάζω για 120 λίτρα με 2m συλλέκτη και πιο συγκεκριμένα με τον Nobel Standard μιας και ακούω πολύ καλά λόγια.Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα μεταφορικά και την όλη εργασία θα πάει γύρω στο χιλιάρικο η όλη δουλειά, ενώ τα υπολόγιζα όλα μαζί το πολύ 700.Απο την άλλη δεν θέλω να βάλω και κανένα σκουπίδι με 200 ευρώ μιας και ο ηλιακός θα παραμείνει στην ιδιοκτησία μου παρότι δεν θα του κάνω ποτέ χρήση προσωπικά εκτός αν θεωρείτε ότι και με 80 λίτρα καλύπτονται τα 2 άτομα.Το κυρίως θέμα μου είναι ότι παρότι έχω διαβάσει καμιά 50αριά σελίδες και ενώ πάνω κάτω έχω καταλάβει ποια χαρακτηριστικά μπορεί να κάνουν ένα ηλιακό ποιο Prenium πλην του ονόματος της εταιρίας, δεν ξέρω αν για την χρήση που τον θέλω αξίζει να προβώ στην αγορά του Nobel η μπορώ να κάνω την δουλειά μου με λιγότερα χρήματα.Εαν με ρωτούσατε ποιο θα ήταν το πρώτο που θα κοίταζα θα έλεγα η αξιοπιστία αλλά αυτό νομίζω δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά κανείς εκτός αν έχει προσωπική εμπειρία.Υπάρχει περίπτωση να βρώ κάτι πιο οικονομικό που να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου;Επίσης τις επόμενες μέρες θα πάω σε 2-3 τοπικά καταστήματα να ρωτήσω για τιμές αλλά θα ήθελα πρώτα την δική σας γνώμη. Εγώ σου προτείνω να κοιτάξεις για κάποιο τοπικό μαγαζί , ώστε σε κάποια βλάβη να μπορεί να σε στηρίξει. Αν τυχόν και πάρεις από Αθήνα και σου τύχει κάποια αστοχία , μόνο τα μεταφορικά να βάλεις , είναι μεγάλο το κόστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, troi.g είπε Εγώ σου προτείνω να κοιτάξεις για κάποιο τοπικό μαγαζί , ώστε σε κάποια βλάβη να μπορεί να σε στηρίξει. Αν τυχόν και πάρεις από Αθήνα και σου τύχει κάποια αστοχία , μόνο τα μεταφορικά να βάλεις , είναι μεγάλο το κόστος. Για δύο άτομα βάλε 120 λίτρα με μικρό συλλέκτη λόγω του ότι είσαι Κρήτη. Αν όντως υπάρχει εκεί τοπικός κατασκευαστής πάρε από εκεί. Διαφορετικά οποίον και να επιλέξεις πχ από Σκρουτζ είναι όλοι εγγυημένοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulaki1976 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Για piramis ηλιακο εχει καποιος αποψη ? (160 λτρ - 2 τμ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα