Kozanitis1 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Εννοειται πανω στο δωμα κανονικα. Στην Ελλαδα ολα απαγορευονται και ολα επιτρεπονται. Αυτη τη στιγμη που γραφω, βλεπω 4 ταρατσες απο πολυκατοικιες απο το παραθυρο, ολες με ηλιακο πανω στο δωμα. Φυσικα και θα τον βαλεις στο δωμα, δεν υπαρχει κανενας λογος να χαλασεις την ταρατσα σου οπου μπορεις να κανεις κανα μπαρμπεκιου κλπ. Ακομα και να το πουλησεις, θα λες στον αλλο να εχει και ιδιοκτητη ταρατσα, και θα βλεπει ενα ηλιακο μες στα μουτρα του? Χωρια οτι καλο ειναι να μην ανοιξεις τρυπες στη μονωση στο ταβανι του διαμερισματος σου. Οσο και να μονωθουνε, με τα χρονια η τρυπα ειναι επιφοβο σημειο - καλυτερα αν γινει διαρροη να γινει στο δωμα. Εννοείς να μπει στην ταράτσα της απόληξης του κλιμακοστασίου;
vaggooss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Εννοειται πανω στο δωμα κανονικα. Στην Ελλαδα ολα απαγορευονται και ολα επιτρεπονται. Αυτη τη στιγμη που γραφω, βλεπω 4 ταρατσες απο πολυκατοικιες απο το παραθυρο, ολες με ηλιακο πανω στο δωμα. Φυσικα και θα τον βαλεις στο δωμα, δεν υπαρχει κανενας λογος να χαλασεις την ταρατσα σου οπου μπορεις να κανεις κανα μπαρμπεκιου κλπ. Ακομα και να το πουλησεις, θα λες στον αλλο να εχει και ιδιοκτητη ταρατσα, και θα βλεπει ενα ηλιακο μες στα μουτρα του? Χωρια οτι καλο ειναι να μην ανοιξεις τρυπες στη μονωση στο ταβανι του διαμερισματος σου. Οσο και να μονωθουνε, με τα χρονια η τρυπα ειναι επιφοβο σημειο - καλυτερα αν γινει διαρροη να γινει στο δωμα. Δεν έχεις μπλέξει δικαστικός γι'αυτό τα λες αυτά. Να κάνει ότι επιτρέπεται από τον νόμο διότι μια καταγγελία φθάνει να πληρώσει αρκετά λεφτά. Επίσης για να γνωρίζεις και το μπάρμπεκιου απαγορεύεται στην ταράτσα αν δεν έχεις νόμιμο μπάρμπεκιου με άδεια από την πολεοδομία και φουγάρο να βγαίνει πάνω από την τελευταία σκέπη. Οπότε μην κατευθύνεις τον κόσμο στραβά. 2
gpapadakis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Μερικοί νόμοι στην Ελλάδα είναι διακοσμητικοί. Τώρα αν έχεις εμπαθείς γείτονες αυτά συμβαίνουν. Ο θερμοσίφωνας κατεβαίνει πολύ εύκολα αν χρειαστεί, δε θα σηκώσει κάνα οροφο από πάνω. Τα φιλιά από τους γείτονές μας:
vaggooss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Μερικοί νόμοι στην Ελλάδα είναι διακοσμητικοί. Τώρα αν έχεις εμπαθείς γείτονες αυτά συμβαίνουν. Ο θερμοσίφωνας κατεβαίνει πολύ εύκολα αν χρειαστεί, δε θα σηκώσει κάνα οροφο από πάνω. Τα φιλιά από τους γείτονές μας: Δλδ θα συζητάμε σαν τα ανήλικα αν πέσει ένας στο ποτάμι θα πέσεις και εσύ??Σήμερα δεν έχεις θέμα με γείτονα εγώ μετά από 5 χρόνια τσακώθηκα με τον γείτονα και ότι και να κάνει θα τον καταγγέλλω. Δλδ μετά να τα αλλάζει όλα και να πληρώνει έξτρα πάλι??? 53 λεπτά πριν, vaggooss είπε Δλδ θα συζητάμε σαν τα ανήλικα αν πέσει ένας στο ποτάμι θα πέσεις και εσύ??Σήμερα δεν έχεις θέμα με γείτονα εγώ μετά από 5 χρόνια τσακώθηκα με τον γείτονα και ότι και να κάνει θα τον καταγγέλλω. Δλδ μετά να τα αλλάζει όλα και να πληρώνει έξτρα πάλι??? Και θα σου πω και ένα άλλο παράδειγμα. Πριν 2 μήνες στην πολυκατοικία τις πεθεράς μου ήρθε καινούργιος ενοικιαστής ο οποίος ήθελε να βάζει το αυτοκίνητο στην είσοδο τις πολυκατοικίας ενώ κανείς άλλος δεν το βάζει. Του αρνηθηκανε και έκανε καταγγελία για τα κάγκελα που έχει περιμετρικά εδώ και 20 χρόνια. Και μάντεψε τα κάγκελα απαγορεύονται και αναγκάστηκε να πληρώσει.
johnlefak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, gpapadakis είπε Εννοειται πανω στο δωμα κανονικα. Στην Ελλαδα ολα απαγορευονται και ολα επιτρεπονται. Αυτη τη στιγμη που γραφω, βλεπω 4 ταρατσες απο πολυκατοικιες απο το παραθυρο, ολες με ηλιακο πανω στο δωμα. Φυσικα και θα τον βαλεις στο δωμα, δεν υπαρχει κανενας λογος να χαλασεις την ταρατσα σου οπου μπορεις να κανεις κανα μπαρμπεκιου κλπ. Ακομα και να το πουλησεις, θα λες στον αλλο να εχει και ιδιοκτητη ταρατσα, και θα βλεπει ενα ηλιακο μες στα μουτρα του? Χωρια οτι καλο ειναι να μην ανοιξεις τρυπες στη μονωση στο ταβανι του διαμερισματος σου. Οσο και να μονωθουνε, με τα χρονια η τρυπα ειναι επιφοβο σημειο - καλυτερα αν γινει διαρροη να γινει στο δωμα. Σωστα τα λετε. Τα ιδια και εδω γυρω γυρω ολοι μα ολοι τα εχουν επανω σε δωματα ! Εχουμε και μπαρμπεκιου και αυτος ειναι ο λογος που δε θελω να το βαλω κατω, δεν ειναι ωραιο εκει που καθομαστε να βλεπουμε τον ηλιακο. Σωστο και αυτο με τις τρυπες στη μονωση. Απλα ειμαστε απο αυτους που πανε με το σταυρο στο χερι που λενε!! 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Εννοείς να μπει στην ταράτσα της απόληξης του κλιμακοστασίου; Οχι οχι,ξερω πως αυτο απαγορευεται !
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Αν ο ηλιακός σου δε κόβει κανενός τη θέα κλπ, γνωρίζοντας φυσικά τυχόν γκρίνιες, βάλε τον στο κλιμακοστάσιο.., για πόσα λίτρα και επιφάνεια συλλέκτη μιλάμε; υλικό;
johnlefak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Δεν έχεις μπλέξει δικαστικός γι'αυτό τα λες αυτά. Να κάνει ότι επιτρέπεται από τον νόμο διότι μια καταγγελία φθάνει να πληρώσει αρκετά λεφτά. Επίσης για να γνωρίζεις και το μπάρμπεκιου απαγορεύεται στην ταράτσα αν δεν έχεις νόμιμο μπάρμπεκιου με άδεια από την πολεοδομία και φουγάρο να βγαίνει πάνω από την τελευταία σκέπη. Οπότε μην κατευθύνεις τον κόσμο στραβά. Νομιμα ειναι ολα κυριε μου , τα χρυσοπληρωσαμε μεχρι και τον τελευταιο τσιγκο! Σε αντιθεση με οοοολη τη γειτονια που κανεις δεν κοιτα την καμπουρα του. 1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε Αν ο ηλιακός σου δε κόβει κανενός τη θέα κλπ, γνωρίζοντας φυσικά τυχόν γκρίνιες, βάλε τον στο κλιμακοστάσιο.., για πόσα λίτρα και επιφάνεια συλλέκτη μιλάμε; υλικό; Μια χαρα ειναι το σημειο που θελω να τον τοποθετησω ,δεν κοβει τη θεα κανενος (ειμαστε σε πολυ ψηλο και ανοιχτο σημειο) ειναι ιδιοκτητο και νομιμοποιημενο συνεπως δεν θα ηθελα να ενοχλησω την πολυκατοικια βαζοντας το στο κλιμακοστασιο αφηστε που απογερευεται κατι τετοιο οπως εμαθα. σκεφτομαι γι 160 lt ή 200lt με επιφανεια 2,5 m ,δεν εχω καταληξει ακομα
vaggooss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 19 λεπτά πριν, johnlefak είπε Νομιμα ειναι ολα κυριε μου , τα χρυσοπληρωσαμε μεχρι και τον τελευταιο τσιγκο! Σε αντιθεση με οοοολη τη γειτονια που κανεις δεν κοιτα την καμπουρα του. Μια χαρα ειναι το σημειο που θελω να τον τοποθετησω ,δεν κοβει τη θεα κανενος (ειμαστε σε πολυ ψηλο και ανοιχτο σημειο) ειναι ιδιοκτητο και νομιμοποιημενο συνεπως δεν θα ηθελα να ενοχλησω την πολυκατοικια βαζοντας το στο κλιμακοστασιο αφηστε που απογερευεται κατι τετοιο οπως εμαθα. σκεφτομαι γι 160 lt ή 200lt με επιφανεια 2,5 m ,δεν εχω καταληξει ακομα Αυτό λέω.Ασε τον άλλον να λέει βάλε τον ηλιακό όπου νά ναι γιατί κάποιοι νόμοι είναι απλά για να υπαρχουν. Κάνε τα όλα νομότυπα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 200 λίτρα με 2.5 τετραγωνικά, χειμώνα θα σε καλύψει;;
enrique19 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Στις 21/10/2021 στις 7:55 ΠΜ, hp8 είπε Το πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά ? Αν η πίεση του κρυο είναι οκ τότε τα φίλτρα στις μπαταρίες είναι καθαρά οπότε δεν ασχολησε με αυτά Αν δεν έχεις μισόκλειστο διακόπτη θα πρέπει να μετρηθεί η πίεση κρύου και του ζεστού πάνω στον ηλιακό Ενδέχεται να έχει θέμα η βαλβίδα ασφαλείας Για το διακόπτη κοιτάς μόνος σου για τα άλλα υδραυλικό Φαντάζομαι ο ηλιακός τροφοδοτείται από το δίκτυο και όχι από δεξαμενή ανάγκης (βαρυτική ροή ) φωτο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου οχι φιλε μου σταδιακα.ναι πανω στο ηλιακο ειναι,ειτε βουλωσε καπου με αλατα ειτε εχει θεμα η βαλβιδα ασφαλειας οπως ειπες,αλλα θελει υδραυλικο απο οτι καταλαβα δεν γινεται μονος μου να το φτιαξω.
johnlefak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε 200 λίτρα με 2.5 τετραγωνικά, χειμώνα θα σε καλύψει;; Εκανα λαθος , στα 200 lt ειναι 2,7 m
Kozanitis1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Στα 160 2.4-2.7 νομίζω είναι καλά Για τα 200, ίσως να ήθελε παραπάνω, βγάζει μήπως με 3 ή 3+ τμ;
vaggooss Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Στα 160 2.4-2.7 νομίζω είναι καλά Για τα 200, ίσως να ήθελε παραπάνω, βγάζει μήπως με 3 ή 3+ τμ; Για Αθήνα είναι καλά και 2.4 αν βάλει παραπάνω πρέπει οπωσδήποτε να καλύψει την πλάκα το καλοκαίρι.
johnlefak Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Στα 160 2.4-2.7 νομίζω είναι καλά Για τα 200, ίσως να ήθελε παραπάνω, βγάζει μήπως με 3 ή 3+ τμ; Καλημερα , η αληθεια ειναι (τωρα το προσεξα στο site) οτι στα 200lt εχει και με 3m με την αναλογη διαφορα στα χρηματα. Δεν ξερω τελικα ποιο θα επιλεξω δεν το εχω συζητησει και με καποιον που να γνωριζει περισσοτερα (οτι εχω μαθει διαβαζοντας το φορουμ και διαφορα αρθρα) ,ισως τα 3 m να ειναι πολλα για αθηνα. Η εταιρια βγαζει και με 4 m αλλα το θεωρω υπερβολη χωρις να γνωριζω και πολλα
Kozanitis1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Τα 2.7 το καλοκαίρι σε καλύπτουν, το χειμώνα όμως, δε νομίζω να ανεβάζει θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς.. Η λογική η δικιά μου είναι, φυσικά με διορθώνετε, καλύτερα να πας σε μεγαλύτερο συλλέκτη (όσο μπορείς οικονομικά και σε χώρο) , ώστε αν το χρησιμοποιείς όλο το χρόνο, να έχεις καλή απόδοση και το χειμώνα. Το καλοκαίρι βέβαια το νερό θα βράζει, μπορείς να ανέβεις να καλύψεις μέρος του συλλέκτη χαμηλά, να αφήσεις πχ 2.κατι τμ ώστε να μην ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες..(ο μεγάλος συλλέκτης μικρότερος γίνεται, μεγαλύτερος δε γίνεται) Εγώ σε 120 λίτρα έχω 2.4τμ, χειμώνα (τέτοια εποχή) φτάνει το νερό 60+ βαθμούς με ήλιο όλη μέρα (8πμ-6:30μμ) , όπου το καλοκαίρι σκεπάζω περίπου τα 0.6τμ Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά εγώ θα κοιτούσα για πχ 200 λίτρα, τουλάχιστον 3τμ συλλέκτη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα