Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είναι σχετικά μικρό το 2τμ, αλλά με ιδανικό προσανατολισμό και κλίση θα έπρεπε να είχες σίγουρα νερό για ενα άτομο τουλ, οπότε δες αντιψυκτικό όντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλή ερώτηση για όσους είναι της δουλειάς...

Θέλω να μεταφέρω τον ηλιακό στη ταράτσα περίπου 5 μέτρα από την υπάρχουσα θέση και να τον ανυψώσω στα 2 μέτρα. Οι σωληνώσεις θα κοπούν αν δε παραμείνουν οι ίδιες γιατί θα πάει σε κοντινότερο σημείο στις διαδρομές τους.

Ψάχνοντας λίγο το κόστος μιας βάσης είδα περίπου τιμές για 300-400ευρώ μόνο για το στήσιμο της βάσης. Πάει τόσο μια βάση με την εργασία της;

ο ενεργειακος επιθεωρητης που κανει τα χαρτια για το εξοικονομω εβαλε στο εντυπο παρεμβασεων προταση για ηλιακο, λιτρα απο 135 ως 185, πανελ 2τμ, εγκατασταση ηλιακου με θερμοσιφωνικο συστημα συλλεκτη-ταμιευτηρα αποθηκευσης λεει, το προγραμμα δικαιολογει εξοδο 1250 ευρω και θα εχω επιδοτηση 75-85% αν μπω. Το σπιτι ειναι δυαρι και δεν θα εχει ποτε πανω απο 3-4 ατομα, τωρα εχει 2. τα 160 λιτρα ειναι αρκετα απο οσα διαβασα, σωστα; τα 2τμ ειναι οκ η μηπως να το αλλαξουμε σε 2,5τμ για να ειμαστε σιγουροι; αν βαλει 2 στο εντυπο και αργοτερα αλλαξουμε γνωμη, μπορει να τοποθετηθει ηλιακος 2,5τμ η πρεπει η αποδειξη να γραφει οπωσδηποτε 2 τμ; προτασεις για μαρκα μοντελο; θεσσαλονικη δημος, ταρατσα, διαμερισμα στον προτελευταιο οροφο, διπλη ενεργεια, επιλεκτικος, κλειστο κυκλωμα, ελευθερη προσβαση στον ηλιο. με την επιδοτηση που εχω να παω σε χαλκινο δοχειο; κατι αλλο που πρεπει να προσεξω στα χαρακτηριστικα;

1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Αντιψυκτικό έχεις τσεκάρει?

25 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Είναι σχετικά μικρό το 2τμ, αλλά με ιδανικό προσανατολισμό και κλίση θα έπρεπε να είχες σίγουρα νερό για ενα άτομο τουλ, οπότε δες αντιψυκτικό όντως.

Ναι από αντιψυκτικό είμαι εντάξει. 

3 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους/όλες! Να ρωτήσω κάτι κι εγώ. Έχω έναν ηλιακό 160 λίτρων με πάνελ 2 τ.μ.. Αυτές τις μέρες με την ηλιοφάνεια δεν μπορώ να πω ότι είχε έστω και λίγο χλιαρό νερό, δλδ δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο ούτε ένα άτομο. Πιστεύετε ότι το πάνελ είναι μικρό για να ζεστάνει και ίσως να πρέπει να προσθέσω κι άλλο? Οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος για τις μέρες που λέω ήταν κοντά στους 12 βαθμούς Κελσίου. Καλά το καλοκαίρι δεν συζητάμε, το νερό ζεματάει, αλλά επειδή ακούω ότι σε τέτοιες συνθήκες άλλοι έχουν αρκετό ζεστό νερό, προβληματίζομαι. Μένω σε ημιορεινή περιοχή με υψόμετρο κοντά στα 550 μέτρα. Ευχαριστώ.

Αλλες φορες με τετοιες συνθηκες ειχες κανονικα ζεστο ή τον πηρες τωρα και δεν εχεις μετρο συγκρισης???

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αλλες φορες με τετοιες συνθηκες ειχες κανονικα ζεστο ή τον πηρες τωρα και δεν εχεις μετρο συγκρισης???

Σχετικά καινούργιος είναι και όντως δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Απλώς ο αποκάτω μου, με λέει ότι έχει κανονικά ζεστό νερό αυτές τις μέρες. Βέβαια αυτός έχει μικρότερο από ότι ξέρω. Όταν τον είχα βάλει μου είχε πει ο εγκαταστάτης για το πάνελ ότι είναι λίγο μικρό για το μέγεθος του καζανιού. 

14 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Σχετικά καινούργιος είναι και όντως δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Απλώς ο αποκάτω μου, με λέει ότι έχει κανονικά ζεστό νερό αυτές τις μέρες. Βέβαια αυτός έχει μικρότερο από ότι ξέρω. Όταν τον είχα βάλει μου είχε πει ο εγκαταστάτης για το πάνελ ότι είναι λίγο μικρό για το μέγεθος του καζανιού. 

Δηλαδη χωρις να κανεις χρηση  αργα το μεσημερι δεν θα σου δωσει ζεστο νερο 40-45β???

14 ώρες πριν, argitt είπε

Δλδ πόσο πήγε το πακέτο;

ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΓΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 250Ε

5 ώρες πριν, JohnnySilverhand είπε

ο ενεργειακος επιθεωρητης που κανει τα χαρτια για το εξοικονομω εβαλε στο εντυπο παρεμβασεων προταση για ηλιακο, λιτρα απο 135 ως 185, πανελ 2τμ, εγκατασταση ηλιακου με θερμοσιφωνικο συστημα συλλεκτη-ταμιευτηρα αποθηκευσης λεει, το προγραμμα δικαιολογει εξοδο 1250 ευρω και θα εχω επιδοτηση 75-85% αν μπω. Το σπιτι ειναι δυαρι και δεν θα εχει ποτε πανω απο 3-4 ατομα, τωρα εχει 2. τα 160 λιτρα ειναι αρκετα απο οσα διαβασα, σωστα; τα 2τμ ειναι οκ η μηπως να το αλλαξουμε σε 2,5τμ για να ειμαστε σιγουροι; αν βαλει 2 στο εντυπο και αργοτερα αλλαξουμε γνωμη, μπορει να τοποθετηθει ηλιακος 2,5τμ η πρεπει η αποδειξη να γραφει οπωσδηποτε 2 τμ; προτασεις για μαρκα μοντελο; θεσσαλονικη δημος, ταρατσα, διαμερισμα στον προτελευταιο οροφο, διπλη ενεργεια, επιλεκτικος, κλειστο κυκλωμα, ελευθερη προσβαση στον ηλιο. με την επιδοτηση που εχω να παω σε χαλκινο δοχειο; κατι αλλο που πρεπει να προσεξω στα χαρακτηριστικα;

Το τι μπορεί να τοποθετηθεί δε το ξέρω, ρώτα το μηχανικό του εξοικονομώ, από την άλλη εννοείται θα πας σε 160 αλλά με μεγαλύτερο συλλέκτη για μένα 3 σίγουρα αφού θα έχεις κάλυψη από το πρόγραμμα, αναφορικά με το χάλκινο ή όχι , εφόσον στο καλύπτει μπορείς να πας, αν δεν ήσουν εξοικονομώ θα σου έλεγα δεν έχει νόημα. 

Το ιδανικό οικονομοτεχνικά είναι απλό μπόιλερ, μεγάλοι συλλέκτες, σκέπασμα το καλοκαίρι και συχνή (ανά 2 έτη σίγουρα αναλόγως και την κατανάλωση) αλλαγή ανοδίου.

• Thanks 1

7 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους/όλες! Να ρωτήσω κάτι κι εγώ. Έχω έναν ηλιακό 160 λίτρων με πάνελ 2 τ.μ.. Αυτές τις μέρες με την ηλιοφάνεια δεν μπορώ να πω ότι είχε έστω και λίγο χλιαρό νερό, δλδ δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο ούτε ένα άτομο. Πιστεύετε ότι το πάνελ είναι μικρό για να ζεστάνει και ίσως να πρέπει να προσθέσω κι άλλο? Οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος για τις μέρες που λέω ήταν κοντά στους 12 βαθμούς Κελσίου. Καλά το καλοκαίρι δεν συζητάμε, το νερό ζεματάει, αλλά επειδή ακούω ότι σε τέτοιες συνθήκες άλλοι έχουν αρκετό ζεστό νερό, προβληματίζομαι. Μένω σε ημιορεινή περιοχή με υψόμετρο κοντά στα 550 μέτρα. Ευχαριστώ.

Είναι απόλυτα λογικό να μην έχεις.

Έχει πολύ συνεφια ούτε εγώ έχω

47 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Το τι μπορεί να τοποθετηθεί δε το ξέρω, ρώτα το μηχανικό του εξοικονομώ, από την άλλη εννοείται θα πας σε 160 αλλά με μεγαλύτερο συλλέκτη για μένα 3 σίγουρα αφού θα έχεις κάλυψη από το πρόγραμμα, αναφορικά με το χάλκινο ή όχι , εφόσον στο καλύπτει μπορείς να πας, αν δεν ήσουν εξοικονομώ θα σου έλεγα δεν έχει νόημα. 

Το ιδανικό οικονομοτεχνικά είναι απλό μπόιλερ, μεγάλοι συλλέκτες, σκέπασμα το καλοκαίρι και συχνή (ανά 2 έτη σίγουρα αναλόγως και την κατανάλωση) αλλαγή ανοδίου.

Για 2 άτομα τα 3τμ είναι τεράστια υπερβολή.

Αν δεν σκεπαζεις το 70% τις επιφάνειας το καλοκαίρι θα τον διαλύσεις.

1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Για 2 άτομα τα 3τμ είναι τεράστια υπερβολή.

Αν δεν σκεπαζεις το 70% τις επιφάνειας το καλοκαίρι θα τον διαλύσεις.

Εγώ πάντως με 50% κάλυψη δεν έχω θέμα υψηλών θερμοκρασιών (2 άτομα-160λ). Ακόμα και να μην κάνω μπάνιο. Έχω τραβήξει σήμα και βλέπω θερμοκρασία, άντε να πάει 70-75 χωρίς μπάνιο και ζεστός δηλαδή από την προηγούμενη, δεν παθαίνει εκεί κάτι ο ηλιακός. 
Απλά εγώ πράγματι δεν έχω ΟΛΗ την ημέρα ήλιο, ας πούμε το καλοκαίρι έχω 65-70% της μέρας ήλιο (μεσημεριανό κυρίως).

Άντε και να πάει 80-85 σε ΤΕΛΕΙΕΣ συνθήκες όπως του φίλου  και χωρίς κατανάλωση, που στα 550μ θα έχει και σχετική δροσιά τα καλοκαιρινά βράδια. Δε θα πάθει κάτι, αλλά θα έχει φουλ νερό το χειμώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Δηλαδη χωρις να κανεις χρηση  αργα το μεσημερι δεν θα σου δωσει ζεστο νερο 40-45β???

Όχι, κι αυτό με κάνει εντύπωση. Είναι χλιαρό προς το κρύο κιόλας.

2 ώρες πριν, vaggooss είπε

Είναι απόλυτα λογικό να μην έχεις.

Έχει πολύ συνεφια ούτε εγώ έχω

Μιλάω για μέρες με ηλιοφάνεια.

Επεξ/σία από prototypegr

8 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Εγώ πάντως με 50% κάλυψη δεν έχω θέμα υψηλών θερμοκρασιών (2 άτομα-160λ). Ακόμα και να μην κάνω μπάνιο. Έχω τραβήξει σήμα και βλέπω θερμοκρασία, άντε να πάει 70-75 χωρίς μπάνιο και ζεστός δηλαδή από την προηγούμενη, δεν παθαίνει εκεί κάτι ο ηλιακός. 
Απλά εγώ πράγματι δεν έχω ΟΛΗ την ημέρα ήλιο, ας πούμε το καλοκαίρι έχω 65-70% της μέρας ήλιο (μεσημεριανό κυρίως).

Άντε και να πάει 80-85 σε ΤΕΛΕΙΕΣ συνθήκες όπως του φίλου  και χωρίς κατανάλωση, που στα 550μ θα έχει και σχετική δροσιά τα καλοκαιρινά βράδια. Δε θα πάθει κάτι, αλλά θα έχει φουλ νερό το χειμώνα.

Είπες ότι δεν έχεις όλη μέρα ηλιοφάνεια όμως.

Να φθάνει στους βαθμούς που αναφέρεις είναι τεράστια καταπόνηση για τον ηλιακό. Το λάθος που κάνουν όλοι και δυστυχώς ούτε οι εταιρείες επισημαίνουν στους πελάτες τους πως πρέπει να συντηρήσουν το προϊόν τους. Το σημαντικότερο είναι η θερμοκρασία γιατί δεν υπάρχει ρελέ όπως στους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες να κόβει το ρεύμα στους 60 βαθμους.

Και μετά φυσικά ανά κάποια χρόνια καθάρισμα αλάτων και αλλαγή ανοδιου.

Αν το δουλέψει έτσι όπως λες θα τον πάρει στα χέρια στην δεκαετία όπως 2 συγγενείς μου εκτός αν αγοράσει χάλκινο.

7 ώρες πριν, prototypegr είπε

Όχι, κι αυτό με κάνει εντύπωση. Είναι χλιαρό προς το κρύο κιόλας.

Μιλάω για μέρες με ηλιοφάνεια.

Αν έχει συνεχόμενη ηλιοφάνεια έχεις πρόβλημα. Μίλα με τον τεχνικό σου.

47 λεπτά πριν, vaggooss είπε

εσυ τι προτεινεις; να παρω 2,5τμ για τα 160λιτρα και να καλυπτω το μισο το καλοκαιρι; με την προυποθεση να γινει δεκτη η αιτηση στο εξοικονομω, να παω σε χαλκινο αν βρω για λιγοτερο αγχος, βασικα δεν ξερω σολ βιολαρης παιζει στη θεσσαλονικη υπαρχει κατι αλλο σε χαλκινο εδω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...