Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια έχω μια ιδέα αλλά δεν είμαι ηλεκτρολόγος, πείτε μου εσείς.

Ο θερμοσίφωνας είναι στην ταράτσα και τον χειμώνα ανοίγω το αυτοματακι και με ρεύμα ζεσταίνει νερό.

Γίνεται να αγοράσω ένα αυτοματακι το οποίο πχ από τις 6 έως τις 6:30 το πρωί να ανοίγει μόνος τους? Ώστε να έχω όλη τι μέρα ζεστό νερό?

Επεξ/σία από DimosthenisG
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Οι αυξημενες θερμοκρασιες σε συνεργασια με τα αλατα φθειρουν το glass!!!

Το σμαλτο δεν ειναι μεταλλο για να οξειδωθει..

Και πως το φθείρουν;

3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Θεωρω υπαρχει φθορα αν το καλοκαιρι κραταει το μποιλερ πανω απο 70β παρατεταμενα..! Οσο μαλλον το σημειο βρασμου που λες εσυ!!!

Άσε τις θεωρίες, το να το κρατάς κάτω από 65β είναι επικίνδυνο ειδικά μαζί με την ασυντηρισιά του.

Μου θυμίζεις κάτι τύπους που κάνουν οικονομία στα fiber όταν αλλάζουν φιάλη υγραερίου και μετά αναρωτιούνται γιατί πήρανε φωτιά..

• Thanks 1

2 ώρες πριν, Klausx είπε

Άσε τις θεωρίες, το να το κρατάς κάτω από 65β είναι επικίνδυνο ειδικά μαζί με την ασυντηρισιά του.

Μου θυμίζεις κάτι τύπους που κάνουν οικονομία στα fiber όταν αλλάζουν φιάλη υγραερίου και μετά αναρωτιούνται γιατί πήρανε φωτιά..

Τι εννοείς γιατί είναι επικίνδυνο?

Δηλαδη το καλοκαιρι θα πρεπει να ειμαστε μονίμως στην ταρατσα και να κανουμε αέρα στον ηλιακό

Αντε καλα Χριστούγεννα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Klausx είπε

Το αφηνω ανα καποια χρονικα διαστηματα σε φαση υπερθερμανσης(νόσος των λεγεωναριων).

Μου ειναι επουσιωδη η κριτικη σου.. Σκοπος ειναι να ξερει ο αναγνωστης-καταναλωτης και αυτο το κομματι της συντηρησης του ηλιακου που ειναι ανεξοδο και με πραγματικη αξιοπιστια!!! Ας το ξερει και θεμα του καθενος πως θελει να το χειριστει..

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη το καλοκαιρι θα πρεπει να ειμαστε μονίμως στην ταρατσα και να κανουμε αέρα στον ηλιακό

Αντε καλα Χριστούγεννα

Οχι δεν χρειαζεται να εισαι απόλυτος οπως μπορει να το περιγραφω.. Το θεμα ειναι οτι δεν σκεπαζει-μερικο κανενας και με οσους εχει τυχει να μιλησω(μετα απο ζημια) η απαντηση ηταν οτι δεν το γνωριζαν.. δεν τους το ειχε πει κανεις..!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους. Θέλω να κάνω μια πρόταση που πιστεύω ότι οι όποιες απαντήσεις δοθούν θα δώσουν την δυνατότητα στον καθένα μας να αξιολογήσει την απόδοση του δικού του συστήματος. Χωρίς να μιλάμε για ακρότητες τύπου 120L boiler με 4m2 συλλεκτες ή το αντίθετο αλλά για normal συστήματα,  όποιος έχει την δυνατότητα να βλέπει την θερμοκρασία του boiler να την αναφέρει εδώ και έτσι θα μπορεί ο καθένας μας να κάνει την προσωπική του εκτίμηση. Να κάνω εγώ την αρχή λέγοντας ότι τις 2 τελευταίες μέρες που είχε ηλιοφάνεια στην Αθήνα με boiler 200lt με έναρξη 25 βαθμούς το πρωί έπιασε τους 56 βαθμούς το μεσημέρι χωρίς ενδιάμεση κατανάλωση (κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας), το βράδυ εννοείται ότι γινόταν χρήση ζεστού νερού. Περιμένω τις δικές σας ενδείξεις. Και πάλι Χρόνια Πολλά.

19 ώρες πριν, Klausx είπε

Λογικό ακούγεται, όμως το 1% είναι που προσέχουν αυτές και άλλες πολλές λεπτομέρειες.

Φυσικά συντήρηση κάνεις και για θέματα υγείας και ειδικά εσύ που δεν το αφήνεις να ξεπερνάει 65β το λες και επικίνδυνο.

Τουλάχιστον 70~75 βαθμούς ανά τακτά διαστήματα https://eody.gov.gr/disease/legionellosi/ γιαυτό καλό είναι να καθαρίζονται τα άλατα κτλ που έχει μέσα..

Τώρα με το αντιψυκτικό μια φορά μόνο να πέσει αρκετά η θερμοκρασία στην Αττική, υδραυλικοί και μηχανικοί αυτοκινήτων θα πάρουν οικόπεδα.

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Για την νόσο των λεγεωναρίων είχα βρει ότι συμβουλεύουν να περνάει τους 60 βαθμους και ότι αναπτύσεται στα ΣΤΑΣΙΜΑ νερά.

Γι'αυτό λένε για τον εσωτερικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα όταν τον ανάψεις μετά από πολύμηνη αποχή του καλοκαιριού να αφήσεις να ανεβάσει την θερμοκρασία ΠΡΩΤΑ για να σκοτώσει τα τυχόν παράσιτα και μετά να κάνεις χρήση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vaggooss είπε

Για την νόσο των λεγεωναρίων είχα βρει ότι συμβουλεύουν να περνάει τους 60 βαθμους και ότι αναπτύσεται στα ΣΤΑΣΙΜΑ νερά.

Γι'αυτό λένε για τον εσωτερικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα όταν τον ανάψεις μετά από πολύμηνη αποχή του καλοκαιριού να αφήσεις να ανεβάσει την θερμοκρασία ΠΡΩΤΑ για να σκοτώσει τα τυχόν παράσιτα και μετά να κάνεις χρήση.

ΥΓΕΙΑ και καλες γιορτες!!!

Οταν το νερο καταναλωνεται δεν υπαρχει προβλημα.. οπως το λες σε στασιμα νερα! Απλα το εχει στο dna του ο Ελληνα οταν λεει καποιος κατι σωστο ή ξυπνιο να προσπαθουν καποιοι να βρουν παραθυρακι για να τον κατηγορησουν ή να σχολιασουν αρνητικα! Εχει να κανει με την νοοτροπια μας γιατι ειμαστε ατομιστες και κομπλεξικος λαος!

7 ώρες πριν, tasos.pr είπε

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους. Θέλω να κάνω μια πρόταση που πιστεύω ότι οι όποιες απαντήσεις δοθούν θα δώσουν την δυνατότητα στον καθένα μας να αξιολογήσει την απόδοση του δικού του συστήματος. Χωρίς να μιλάμε για ακρότητες τύπου 120L boiler με 4m2 συλλεκτες ή το αντίθετο αλλά για normal συστήματα,  όποιος έχει την δυνατότητα να βλέπει την θερμοκρασία του boiler να την αναφέρει εδώ και έτσι θα μπορεί ο καθένας μας να κάνει την προσωπική του εκτίμηση. Να κάνω εγώ την αρχή λέγοντας ότι τις 2 τελευταίες μέρες που είχε ηλιοφάνεια στην Αθήνα με boiler 200lt με έναρξη 25 βαθμούς το πρωί έπιασε τους 56 βαθμούς το μεσημέρι χωρίς ενδιάμεση κατανάλωση (κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας), το βράδυ εννοείται ότι γινόταν χρήση ζεστού νερού. Περιμένω τις δικές σας ενδείξεις. Και πάλι Χρόνια Πολλά.

Το εχω ξαναπει.. ενας ηλιακος θεωρειται απροβληματιστος οταν χοντρικα απο χλιαρο 20-25β δωσει την επομενη μερα το μεσημερι κοντα στους 50β! Εσενα δινει καλες θερμοκρασιες γιατι εχεις καλα τμ για τα 200λ! Οπως και για τα 160λ ειναι τα 3τμ.

Και για να μην τα μπερδευεις εχεις μεγαλυτερο μηχανημα οχι για μεγαλυτερες θερμοκρασιες αλλα για περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου! Επειδη ζεσταινεις περισσοτερα λιτρα θα σου δωσει και περισσοτερα λιτρα επιθυμητης θερμοκρασιας!!! Απο κει και περα στην πραξη το τι θα παρεις εχει να κανει με τις απωλειες που εχει ο καθενας..  Γι αυτο επειδη τα λιτρα της επιθυμητης ειναι πολυ ρευστα βαζουμε σαν σημειο αναφορας την θερμοκρασια της επομενης μερας οπως και την μονωση του μποιλερ μετα απο χ ωρες ποσο επεσε η θερμοκρασια.. 

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1

4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

ΥΓΕΙΑ και καλες γιορτες!!!

Οταν το νερο καταναλωνεται δεν υπαρχει προβλημα.. οπως το λες σε στασιμα νερα! Απλα το εχει στο dna του ο Ελληνα οταν λεει καποιος κατι σωστο ή ξυπνιο να προσπαθουν καποιοι να βρουν παραθυρακι για να τον κατηγορησουν ή να σχολιασουν αρνητικα! Εχει να κανει με την νοοτροπια μας γιατι ειμαστε ατομιστες και κομπλεξικος λαος!

Το εχω ξαναπει.. ενας ηλιακος θεωρειται απροβληματιστος οταν χοντρικα απο χλιαρο 20-25β δωσει την επομενη μερα το μεσημερι κοντα στους 50β! Εσενα δινει καλες θερμοκρασιες γιατι εχεις καλα τμ για τα 200λ! Οπως και για τα 160λ ειναι τα 3τμ.

Και για να μην τα μπερδευεις εχεις μεγαλυτερο μηχανημα οχι για μεγαλυτερες θερμοκρασιες αλλα για περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου! Επειδη ζεσταινεις περισσοτερα λιτρα θα σου δωσει και περισσοτερα λιτρα επιθυμητης θερμοκρασιας!!! Απο κει και περα στην πραξη το τι θα παρεις εχει να κανει με τις απωλειες που εχει ο καθενας..  Γι αυτο επειδη τα λιτρα της επιθυμητης ειναι πολυ ρευστα βαζουμε σαν σημειο αναφορας την θερμοκρασια της επομενης μερας οπως και την μονωση του μποιλερ μετα απο χ ωρες ποσο επεσε η θερμοκρασια.. 

Ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις ήμουν πολύ συγκεκριμένος στην πρότασή  που έκανα , περιορίστηκα μόνο στην αναφορά  θερμοκρασίας έναρξης και λήξης ημέρας! . Εκτός από την παράγραφο με τις θερμοκρασίες που ανέφερες ,όλα τα άλλα είναι αυτονόητα και εκτός της πρότασης που έκανα. Δεν νομίζω κάποιος από εδώ μέσα να έχει αγοράσει ηλιακό επιπέδου Zastava και να έχει την απαίτηση ποιότητας και αξιοπιστίας Mercedes. Καλά Χριστούγεννα.

• Like 1

Στις 25/12/2020 στις 10:43 ΠΜ, vaggooss είπε

Υπάρχουν και τα συστήματα φρέσκου νερού.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

UpDate για τον Ηλιοακμή.

Έπειτα από πολύ προσπάθεια σε μνμ και τηλέφωνα κατάφερα και μου αντικατέστησαν το Μπόιλερ το οποίο δεν ήταν επισμαλτωμένο αλλά βαμμένο. Φυσικά δεν κάλυψαν τα μεταφορικά ούτε το κόστος αντικατάστασης. 
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΗ Η ΜΑΡΚΑ

• Like 2

6 ώρες πριν, Iosif_L είπε

UpDate για τον Ηλιοακμή.

Έπειτα από πολύ προσπάθεια σε μνμ και τηλέφωνα κατάφερα και μου αντικατέστησαν το Μπόιλερ το οποίο δεν ήταν επισμαλτωμένο αλλά βαμμένο. Φυσικά δεν κάλυψαν τα μεταφορικά ούτε το κόστος αντικατάστασης. 
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΗ Η ΜΑΡΚΑ

Δλδ πόσο πήγε το πακέτο;

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους/όλες! Να ρωτήσω κάτι κι εγώ. Έχω έναν ηλιακό 160 λίτρων με πάνελ 2 τ.μ.. Αυτές τις μέρες με την ηλιοφάνεια δεν μπορώ να πω ότι είχε έστω και λίγο χλιαρό νερό, δλδ δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο ούτε ένα άτομο. Πιστεύετε ότι το πάνελ είναι μικρό για να ζεστάνει και ίσως να πρέπει να προσθέσω κι άλλο? Οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος για τις μέρες που λέω ήταν κοντά στους 12 βαθμούς Κελσίου. Καλά το καλοκαίρι δεν συζητάμε, το νερό ζεματάει, αλλά επειδή ακούω ότι σε τέτοιες συνθήκες άλλοι έχουν αρκετό ζεστό νερό, προβληματίζομαι. Μένω σε ημιορεινή περιοχή με υψόμετρο κοντά στα 550 μέτρα. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...