DimosthenisG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, bananasplit είπε αν κατάλαβα καλά τι εννοείς:το ρεύμα ή ο ήλιος θα ζεσταίνουν το ήδη χλιαρό νερό που έχεις μέσω του boiler..τριπλής σημαίνει πως ζεσταίνεται και με ήλιο και με ρεύμα και με boiler..(ο,τι θες,ή ένα συνδυασμό αν δεν επαρκεί κάποιο.)πχ το χειμώνα που έχεις χλιαρό από το boiler και τον ήλιο,μπορεί να χρειαστεί να ανάψεις ρεύμα..ο διπλής απλά δεν έχει boiler. Όχι λέω ότι θα ζεστάνει το νερό στην ταράτσα, και θα κατέβει στο μικρό μποιλερ που ήδη έχω στο μπάνιο μου, το οποίο έχει χλιαρό νερό λόγω φυσικού αερίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bananasplit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 ας απαντήσει κάποιος πιο αρμόδιος,αλλά αν είναι έτσι,πιστεύω πως ή θα καταργήσεις το εσωτερικό,ή θα βάλεις διπλής.το νερό θα έρθει ήδη ζεστό,οπότε το boiler το μικρό δε σου προσφέρει κάτι.εκτός κι αν το βγάλεις και βάλεις το φυσικό αέριο επάνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bananasplit είπε καλημέρα παιδιά.ψάχνω ηλιακό.λογικά κάποιον από τους 2.(αυτόν ή αυτόν)τι προτείνετε; Αμα ειναι ετσι απο θεμα ποιοτητας,αποδοσης και τιμης σε συμφερει αυτος https://www.mastersol.gr/iliakoi-thermosifones/epilektikoi/mastersol-plus-wifi/product/412-plus-160-2-5-wifi Δεν σε συμφερει κοιτας τον 120/2 στα 560ευρω και ο ιδιος σε 160/2.5 εχει 600ευρω!!! Να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις τον πρεσαριστο που ειναι αξιοπιστος-δοκιμασμενος! Αργοτερα και να σου τρυπησει το μποιλερ συνεχιζεις με τον ιδιο συλλεκτη! Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Για να καταλάβω, όταν δεν σκεπάζεται ένας ηλιακός τα μέταλλα του υφίστανται έντονη καταπόνηση από διαστολές - συστολές από την μεταβολή της θερμοκρασίας; Εννοείται. Από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για να κερδίσει κάποιος μέρες τον χειμώνα ακούει τον κάθε ανίδεο βάζει μεγάλο συλλέκτη αλλά το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ δεν το κάνει κανείς, σκέπασμα ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bananasplit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Αμα ειναι ετσι απο θεμα ποιοτητας,αποδοσης και τιμης σε συμφερει αυτος https://www.mastersol.gr/iliakoi-thermosifones/epilektikoi/mastersol-plus-wifi/product/412-plus-160-2-5-wifi Δεν σε συμφερει κοιτας τον 120/2 στα 560ευρω και ο ιδιος σε 160/2.5 εχει 600ευρω!!! Να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις τον πρεσαριστο που ειναι αξιοπιστος-δοκιμασμενος! Αργοτερα και να σου τρυπησει το μποιλερ συνεχιζεις με τον ιδιο συλλεκτη! είχα μια προτίμηση στον βιολαρη..λες να πάω για master τελικά,ε;για να καταλάβω,διαφορές σε τι έχουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, bananasplit είπε είχα μια προτίμηση στον βιολαρη..λες να πάω για master τελικά,ε;για να καταλάβω,διαφορές σε τι έχουν; Δεν ειμαι της μαρκας αλλα τι πληρωνεις τι παιρνεις! Και οι 2 εταιριες εχουν απροβληματιστα μποιλερ.. Το μοντελο ομως αυτο που κοιτας της μαστερ. ειναι με συλλεκτη πρεσαριστο αρα καλυτερη μονωση με αποδοση και δεν θα σου βγαλει μελλοντικα τα προβληματα της υγρασιας μεσα στο τζαμι! Απο κει και περα αν θες βιολαρη απο κει που προμηθευεται τους συλλεκτες εχει και πρεσαριστο με την ονομασια navi. Πες τους οτι ενδιαφερεσαι με τετοιο συλλεκτη και αν μπορει να στον φερει που θα παει η τιμη.. Εχεις ξαναδουλεψει ηλιακο? Για ποσα ατομα τον θες? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Στις 19/12/2020 στις 2:33 ΠΜ, DimosthenisG είπε Maltezos MALT SAC 160lt/1.95m² Inox Διπλής Ενέργειας Ή Maltezos MALT SAC 160lt/1.95m² Inox Τριπλής Ενέργειας Έχει διαφορά μεγάλη? Τι ακριβώς? ο τρίπλής έχει επιπλεόν μια σερμπαντίνα εσωτερικά, στην οποία μπορεί να συνδεθεί το κύκλωμα του καλοριφέρ και να σου ζεσταίνει το νερό. Αν έχεις αναμονές στην ταράτσα και ανοίγεις το καλοριφέρ, αξίζει να το κάνεις. Βέβαια με αυτο που λες ότι έχεις ήδη μπόιλερ συνδεδεμένο και στο ζεσταίνει λίγο, έχω την εντύπωση ότι κάτι δε δουλέυει καλά, εκτός αν έχεις ενδοδαπέδια και το κύκλωμά σου είναι ρυθμιζμένο να δουλεύει σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν έχεις σώματα, πρέπει να δεις μήπως είναι ρυθμισμένος ο κυκλοφορητής να αφηνει τη θερμοκρασία να πέφτει πολύ στο νερό όσο το κυκλοφορεί και στο κρυώνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, naive είπε ο τρίπλής έχει επιπλεόν μια σερμπαντίνα εσωτερικά, στην οποία μπορεί να συνδεθεί το κύκλωμα του καλοριφέρ και να σου ζεσταίνει το νερό. Αν έχεις αναμονές στην ταράτσα και ανοίγεις το καλοριφέρ, αξίζει να το κάνεις. Βέβαια με αυτο που λες ότι έχεις ήδη μπόιλερ συνδεδεμένο και στο ζεσταίνει λίγο, έχω την εντύπωση ότι κάτι δε δουλέυει καλά, εκτός αν έχεις ενδοδαπέδια και το κύκλωμά σου είναι ρυθμιζμένο να δουλεύει σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν έχεις σώματα, πρέπει να δεις μήπως είναι ρυθμισμένος ο κυκλοφορητής να αφηνει τη θερμοκρασία να πέφτει πολύ στο νερό όσο το κυκλοφορεί και στο κρυώνει. Από τον λέβητα το νερό φεύγει σε υψηλή θερμοκρασία της τάξης των 60-70 βαθμών και πάει στον εναλλάκτη του ηλιακού. Το παραπάνω νερό αναμιγνύεται με κρυο νερό για να φτάσει στους 30 βαθμούς (περίπου) για να πάει στην ενδοδαπέδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Στις 16/12/2020 στις 6:02 ΜΜ, vaggooss είπε Πες μας λίγο φίλε γιατί αποτι διάβασα στα γρήγορα ίσως και να μου ξέφυγε βέβαια, αναγραφεις κάπου πόσα λίτρα είναι και τι συλλέκτη έχεις??? Λέμε έγινε βλάβη αλλά το σημαντικότερο είναι τι κάνεις ΕΣΎ γιατί αν ήταν αστοχία υλικών θα είχε βγει στον χρόνο. Να σου πω τι σκέφτομαι με λίγα λόγια έχεις μεγάλο συλλέκτη υπερθερμαίνεται δεν σκεπάζεις ποτέ το καλοκαίρι και αν φεύγεις και κάνα μήνα το καλοκαίρι χωρίς να σκεπάσεις στο 100% με καλό πανί αυτήν η βλάβη γίνεται. Καλησπέρα αδερφέ μου, 200 λίτρα είναι και έχω 2 συλλέκτες 2 τ.μ. περίπου και ο καθένας. Για 4 άτομα αυτό. Εγώ Βάγγο, όπως τα λες δεν έκανα τίποτα και έχεις δίκιο. Αν και μηχανικός δεν είχα σκεφτεί ούτε μπει στην διαδικασία για αυτό. Απλά σε σύγκριση και με το εξοχικό και με φίλους μου, διαπίστωσα πως χάλασε νωρίς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, atssssss είπε Καλησπέρα αδερφέ μου, 200 λίτρα είναι και έχω 2 συλλέκτες 2 τ.μ. περίπου και ο καθένας. Για 4 άτομα αυτό. Εγώ Βάγγο, όπως τα λες δεν έκανα τίποτα και έχεις δίκιο. Αν και μηχανικός δεν είχα σκεφτεί ούτε μπει στην διαδικασία για αυτό. Απλά σε σύγκριση και με το εξοχικό και με φίλους μου, διαπίστωσα πως χάλασε νωρίς. Ούτος η άλλος έχεις μεγάλο συλλέκτη άρα χτυπούσε κόκκινα η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι και αποτι καταλαβαίνω έλειπες και μέρες αρκετές και δεν τραβούσε κανείς νερό ε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Στις 22/12/2020 στις 11:30 ΠΜ, vaggooss είπε Ούτος η άλλος έχεις μεγάλο συλλέκτη άρα χτυπούσε κόκκινα η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι και αποτι καταλαβαίνω έλειπες και μέρες αρκετές και δεν τραβούσε κανείς νερό ε? Οπότε το μπόιλερ πιέστηκε πολύ από την άνοδο της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να τρυπήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Οπότε το μπόιλερ πιέστηκε πολύ από την άνοδο της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να τρυπήσει Τα αλατα σε συνδιασμο με τις υψηλες θερμοκρασιες φθειρουν το glass σε καποια σημεια.. Αν πουμε το σεναριο οτι εισαι τυπικος στα service και απο την αλλη συγκυριακα εχεις φουλ υπερθερμανσεις και παλι προκαλεις φθορα στο glass με πιο αργο ρυθμο ομως! Γι αυτο και δεν ειναι λιγα τα περιστατικα που με service και παλι τρυπανε!!! Οι επαγγελματιες λενε μονο να σκεπαζετε οταν δεν κανετε χρηση. Το 2ο κομματι που και αυτο ειναι σημαντικο για την αξιοπιστια του ηλιακου το κανουν γαργαρα! Το αλλο.. περνανε μαπα μονωσεις που στα 2 χρονια εχει χαλασει το προστατευτικο για το αρμαφλεξ με αποτελεσμα να χαλαει ολη η μονωση! Ουτε και γι αυτο αναφερουν τιποτα.. Αυτα αρωγός για να εχουν δουλεια στο κομματι ηλιακος!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Τα αλατα σε συνδιασμο με τις υψηλες θερμοκρασιες φθειρουν το glass σε καποια σημεια.. Αν πουμε το σεναριο οτι εισαι τυπικος στα service και απο την αλλη συγκυριακα εχεις φουλ υπερθερμανσεις και παλι προκαλεις φθορα στο glass με πιο αργο ρυθμο ομως! Γι αυτο και δεν ειναι λιγα τα περιστατικα που με service και παλι τρυπανε!!! Οι επαγγελματιες λενε μονο να σκεπαζετε οταν δεν κανετε χρηση. Το 2ο κομματι που και αυτο ειναι σημαντικο για την αξιοπιστια του ηλιακου το κανουν γαργαρα! Το αλλο.. περνανε μαπα μονωσεις που στα 2 χρονια εχει χαλασει το προστατευτικο για το αρμαφλεξ με αποτελεσμα να χαλαει ολη η μονωση! Ουτε και γι αυτο αναφερουν τιποτα.. Αυτα αρωγός για να εχουν δουλεια στο κομματι ηλιακος!!! Ποιο είναι το δεύτερο κομμάτι, που είναι σημαντικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Ποιο είναι το δεύτερο κομμάτι, που είναι σημαντικό; Το δεύτερο σημαντικό είναι όταν η μέρα μεγαλώσει και ξημερώνει από τις 6:30 το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να σκεπάσεις τον μισό συλλέκτη γιατί η ηλιοφάνεια είναι πολλές ώρες και προκαλείται υπερθέρμανση. Ο ποιο πάνω σχολιαστής που είπε ότι έχει 4 μετρα συλλέκτη καλό είναι να σκεπάσει παραπάνω από το μισό. Εγώ για να καταλάβεις έχω 1.50 μέτρο συλλέκτη σκεπάζω το 60% και πάλι το νερό βράζει. Η υπερθέρμανση είναι μεγάλο πρόβλημα και κανένας δεν δίνει σημασία δυστυχώς αλλά ούτε και στα σέρβις. Ότι υπάρχει στην ζωή μας θέλει συντήρηση δλδ αν πάρει κάποιος αμάξι και δεν κάνει σέρβις ποτέ δεν είναι λογικό ότι θα χαλάσει?? Ο ηλιακός γιατί να μην θέλει προσοχή? Χρειάζεται ελάχιστα πράγματα αλλά είναι σημαντικά όπως και να έχει. Όποιος τον προστατεύει από την υπερθέρμανση δεν χαλάει το ανοδιο και δημιουργούνται πολύ λίγα άλατα στο καζάνι.Στο πατρικό μου τον άνοιξα στα 5 χρόνια το ανοδιο ήταν άθικτο και γέμισα ένα μικρό μπολ των 2 λίτρων άλατα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, vaggooss είπε Το δεύτερο σημαντικό είναι όταν η μέρα μεγαλώσει και ξημερώνει από τις 6:30 το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να σκεπάσεις τον μισό συλλέκτη γιατί η ηλιοφάνεια είναι πολλές ώρες και προκαλείται υπερθέρμανση. Ο ποιο πάνω σχολιαστής που είπε ότι έχει 4 μετρα συλλέκτη καλό είναι να σκεπάσει παραπάνω από το μισό. Εγώ για να καταλάβεις έχω 1.50 μέτρο συλλέκτη σκεπάζω το 60% και πάλι το νερό βράζει. Η υπερθέρμανση είναι μεγάλο πρόβλημα και κανένας δεν δίνει σημασία δυστυχώς αλλά ούτε και στα σέρβις. Ότι υπάρχει στην ζωή μας θέλει συντήρηση δλδ αν πάρει κάποιος αμάξι και δεν κάνει σέρβις ποτέ δεν είναι λογικό ότι θα χαλάσει?? Ο ηλιακός γιατί να μην θέλει προσοχή? Χρειάζεται ελάχιστα πράγματα αλλά είναι σημαντικά όπως και να έχει. Όποιος τον προστατεύει από την υπερθέρμανση δεν χαλάει το ανοδιο και δημιουργούνται πολύ λίγα άλατα στο καζάνι.Στο πατρικό μου τον άνοιξα στα 5 χρόνια το ανοδιο ήταν άθικτο και γέμισα ένα μικρό μπολ των 2 λίτρων άλατα. εμεις που αγορασαμε επιλεκτικους? τα ιδια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα