Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, vagos789 είπε

ο ηλεκτρικος μπορει να ειναι και μονιμα αναμμενος (ναι ξερω, σοκ, θα εκραγει,θα καιει πολυ κτλ,δεν ισχυουν αυτα.) ρυθμισμενος σε μια νορμαλ θερμοκρασια, η επιβαρυνση στον λογαριασμο θα ειναι ξερω γω 200 ευρω το χρονο .Θα λειτουργει προφανως μονο οταν χρειαζεται,δεν θα λειτουργει συνεχεια.

Αν εχετε ζεστο νερο ηδη απο καποια αλλη πηγη θερμανσης (πετρελαιο,φυσικο αεριο κτλ) , ειναι εξαιρετικα απιθανο να εχει νοημα η επενδυση και ο μπελας σε ηλιακο.

Οι παλαιοτεροι ηλιακοι εβγαζαν πανω 10 χρονια ευκολα,σημερα δεν ξερω αν υπαρχει τετοιος στην αγορα,πολυ αμφιβαλλω.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεντρικά συστήματα και να κάνουμε οικονομία στο καύσιμο.

Από φυσικό αέριο, μπορούμε με μια πεντάοδη να περνάμε το νερό του ηλιακού μέσα από την επίτοιχη μονάδα αερίου. Αν η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή δίνει ενέργεια η μονάδα. Στην αντίθετη περίπτωση όχι

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν εχεις ατομικο λεβητα φυσικου αεριου,απλα τα κλεινεις ολα τα αλλα και παιρνεις ζεστο νερο μονο απο εκει,ειναι φτηνο και αμεσο.

Φθηνότερο από τον ήλιο δεν είναι. Με τον ηλιακό έχεις μόνο κόστος αρχικής επένδυσης και συντήρησης.

Με τον λέβητα, αρχικό κόστος, κόστος λειτουργίας και συντήρησης

ο ηλεκτρικος μπορει να ειναι και μονιμα αναμμενος (ναι ξερω, σοκ, θα εκραγει,θα καιει πολυ κτλ,δεν ισχυουν αυτα.) ρυθμισμενος σε μια νορμαλ θερμοκρασια, η επιβαρυνση στον λογαριασμο θα ειναι ξερω γω 200 ευρω το χρονο .Θα λειτουργει προφανως μονο οταν χρειαζεται,δεν θα λειτουργει συνεχεια.

Αν εχετε ζεστο νερο ηδη απο καποια αλλη πηγη θερμανσης (πετρελαιο,φυσικο αεριο κτλ) , ειναι εξαιρετικα απιθανο να εχει νοημα η επενδυση και ο μπελας σε ηλιακο.

Οι παλαιοτεροι ηλιακοι εβγαζαν πανω 10 χρονια ευκολα,σημερα δεν ξερω αν υπαρχει τετοιος στην αγορα,πολυ αμφιβαλλω.

Το έξτρα χρηματικό κόστος για συνεχή λειτουργία είναι η μία πλευρά, η άλλη είναι κάπως επικίνδυνη αν δεν πάει κάτι καλά και δεν λειτουργήσουν οι δικλείδες ασφαλείας (αν υπάρχουν κιόλας, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά σπίτια χωρίς ρελέ) καθώς κάνει κάποιος μπάνιο και υπάρξει διαρροή ρεύματος στο θερμοσίφωνα προς το νερό και ο λουόμενος μετά θα βλέπει τα ραπανάκια ανάποδα.

5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ούτε 200€ είναι η επιβάρυνση, ούτε κρατάνε μόνο 10 χρόνια οι ηλιακοί. Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήταν αν τα διπλασίαζες και τα δύο.

Δεν εχω καταλαβει κατι για τη λειτουργια. Ενας ηλιακος στη Θεσσαλονικη κεντρο(αν εχει σημασια για την ερωτηση ας πουμε στα 160λιτρα με 2 ατομα στο σπιτι), ποσες μερες το χρονο περιπου δινει ζεστο νερο; χωρις ρευμα η αλλες πηγες ς=ενεργειας εννοειται. Εχω ρωτησει διαφορους υδραυλικους και αλλοι λενε 6 μηνες αλλοι 8 αλλοι 9 μηνες κλπ. Το καθοριζει μονο η ηλιοφανεια η και η θερμοκρασια, δηλαδη αν εχει ηλιο με 5 βαθμους εξω θα ζεσταινει αρκετα το νερο;

Το πλανο ειναι να μπει στο σπιτι ατομικο φυσικο αεριο με καινουργιες σωληνωσεις. Εχω απλο ηλεκτρικο θερμοσιφωνα χωρις μποιλερ αυτη τη στιγμη. Θα γινει αιτηση στο εξοικονομω και θα βαλουμε και ηλιακο στις παρεμβασεις. αν δεν γινει δεκτη η αιτηση και προχωρησω ανεξαρτητα στο φυσικο αεριο αξιζει να βαλω ηλιακο(προτελευταιος οροφος, εχουν βαλει γειτονες και σε χαμηλοτερο οροφο και ειναι ευχαριστημενοι); Τι θα προτεινατε για 3-4 ατομα; Χωρις το φυσικο αεριο εχω δει να βαζουν τριοδες βανεσ για να παιρνεις ζεστο νερο απο τον ηλιακο η τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα. αν μπει και φυσικο αεριο τι γινεται; καταργει συνηθως ο κοσμος τον ηλεκτρικο η τον κραταει για ωρα αναγκης; και απο περιεργεια:) πως συνδεονται ολα αυτα;

το ποσους μηνες θα εχει ζεστο νερο ο ηλιακος εξαρταται βασικα απο τη θεση και την ηλιοφανεια.

Ο μεσος ηλιακος θελει κατα μεσο ορο ηλιοφανεια μεταξυ 11-2 για να παραξει ζεστο νερο, κατα μεσο ορο στην Βορεια Ελλαδα υπαρχει επαρκης ηλιοφανεια αυτες τις ωρες για 7-8 μηνες αν η θεση του ηλιακου ειναι ιδανικη (δηλαδη δε σκιαζεται κλπ)

Απο κει και περα αν βαλεις ΦΑ μπαινει μια τριοδη εκτροπης η οποια οταν το νερο που ερχεται απο τον ηλιακο ειναι θερμοκρασιας ισης η μεγαλυτερης της οποιας ρυθμισης εχεις κανει (συνηθως 45 βαθμους) το νερο παει ειτε σε μια αναμεικτικη τριοδη ειτε κατευθειαν στην καταναλωση. Αν η θερμοκρασια του νερου ειναι χαμηλοτερη απο τη ρυθμιση το νερο παει στον λεβητα αεριου για να ζεσταθει πριν ερθει για καταναλωση. Ολο αυτο λεγεται solar kit κοστιζει καπου μεταξυ 100 και 200 ευρω και καλο ειναι να μπει μαζι με τον λεβητα φα.

• Like 2
  • Thanks 1

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα ζεστάνει νερό ανάλογα με την ηλιοφάνεια, το οποίο έχει να κάνει τόσο με την περιοχή όσο και με το ακριβές σημείο που θα τοποθετηθεί.( Έχω δει ηλιακούς σε κεραμοσκεπές και με σκίαση από  διπλανά κτίρια , κανονική παράνοια). 

Στο εξοικονομώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπεις γιατί είναι ψιλοαπιθανο έτσι οπως το τρέχουν. 

εφοσον θα έχεις ατομικό λέβητα ΦΑ δεν υπάρχει λόγος να βάλεις ηλιακό. Το νερό θα τρέχει άφθονο και πιο φτηνό από όσο θα έβγαινε από τον ηλεκτρικό. Και οι ηλεκτρικοί δεν είναι για πάντα,συνηθως καταργούνται όταν βάλεις ΦΑ. 

• Thanks 1

Στις 10/12/2020 στις 11:52 ΜΜ, atssssss είπε

Καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα λίγο τις συμβούλες σας και τα φώτα σας, αν γίνεται. Πριν 8 χρόνια σχεδόν (λίγο λιγότερα), άλλαξα τον ηλιακό που είχα στην ταράτσα και έβαλα έναν καινούργιο. Δεν θέλω να πω μάρκα, αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει χαλάσει (έχει τρυπήσει το δοχείο του boiler). Η αλήθεια είναι δεν του είχα κάνει ποτέ συντήρηση, αλλά δεν περίμενα να χαλάσει στα 7,5 χρόνια.

Η εταιρία εδώ που την πήρα, όχι για να της ρίξω φταίξιμο, αλλά αν υπάρχει σέρβις, αν κάτι μπορεί να γίνει κλπ, δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και με λίγα λόγια μου είπαν φταις εσύ που δεν έκανες συντήρηση, πάρε καινουργιό, δεν φτιάχνεται.

Το boiler είναι 200litra 2ης ενέργειας.

Έχετε κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεται; Απλά θέλω να είναι ποιοτικός. Π.χ. αντίστοιχα και πιο φθηνό που έχω στο εξοχικό (και εκεί δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση), είναι σκυλί.

ΥΓ: Είχαν έρθει κάτι καλά παιδιά και μου είχαν κάνει μία επιδιόρθωση για 30 ευρώ και μου είπαν όσο κρατήσει, κράτησε 5-6 μήνες....

Πες μας λίγο φίλε γιατί αποτι διάβασα στα γρήγορα ίσως και να μου ξέφυγε βέβαια, αναγραφεις κάπου πόσα λίτρα είναι και τι συλλέκτη έχεις???

Λέμε έγινε βλάβη αλλά το σημαντικότερο είναι τι κάνεις ΕΣΎ γιατί αν ήταν αστοχία υλικών θα είχε βγει στον χρόνο. 

Να σου πω τι σκέφτομαι με λίγα λόγια έχεις μεγάλο συλλέκτη υπερθερμαίνεται δεν σκεπάζεις ποτέ το καλοκαίρι και αν φεύγεις και κάνα μήνα το καλοκαίρι χωρίς να σκεπάσεις στο 100% με καλό πανί αυτήν η βλάβη γίνεται.

• Like 1

Για να καταλάβω, όταν δεν σκεπάζεται ένας ηλιακός τα μέταλλα του υφίστανται έντονη καταπόνηση από διαστολές - συστολές από την μεταβολή της θερμοκρασίας;

2 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Maltezos MALT SAC 160lt/1.95m² Inox Διπλής Ενέργειας 

Ή 

Maltezos MALT SAC 160lt/1.95m² Inox Τριπλής Ενέργειας

Έχει διαφορά μεγάλη? Τι ακριβώς?

διπλής:ήλιος,ρεύμα.

τριπλής:ήλιος,boiler,ρεύμα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bananasplit είπε

διπλής:ήλιος,ρεύμα.

τριπλής:ήλιος,boiler,ρεύμα.

Ααααα οκ δηλαδή απλά τραβάει καλώδιο... 

Έστω ότι τον βάζω στην ταράτσα και τον συνδέω με το ρεύμα μου. Εγώ ταυτόχρονα έχω φυσικό αέριο κοινόχρηστο το οποίο ψιλοζεσταινει το χειμώνα το νερό αλλά όχι αρκετά. Γίνεται το ζεστό νερό από την ταράτσα να πηγαίνει στο boiler στο σπίτι μου μαζί με το ήδη χλιαρό?

Το χλιαρό νερό του μποιλερ είναι πάντα διαθέσιμο, δεν χρειάζεται να περιμένεις να ζεσταθεί.

Επεξ/σία από DimosthenisG

αν κατάλαβα καλά τι εννοείς:το ρεύμα ή ο ήλιος θα ζεσταίνουν το ήδη χλιαρό νερό που έχεις μέσω του boiler..τριπλής σημαίνει πως ζεσταίνεται και με ήλιο και με ρεύμα και με boiler..(ο,τι θες,ή ένα συνδυασμό αν δεν επαρκεί κάποιο.)πχ το χειμώνα που έχεις χλιαρό από το boiler και τον ήλιο,μπορεί να χρειαστεί να ανάψεις ρεύμα..ο διπλής απλά δεν έχει boiler.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...