tasos.pr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) . 38 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι καλος μεχρι εδω! Να ξερεις η κλιση του συλλεκτη τον χειμωνα παιζει σημαντικο ρολο στην αποδοση! Τον προσανατολισμο λιγο-πολυ τον προδιδουν και οι υπολοιποι ηλιακοι της γειτονια σου..! Για καλυτερη αποδοση επρεπε να ηταν 40 μοιρες δηλαδη πιο σηκωμενοι! έχω σκοπό με κάποια μετατροπή στη βάση να δώσω λίγη κλίση παραπάνω. Αν δεν γίνεται θα το αφήσω έτσι,. Από όσα έχω διαβάσει και στο παρόν νήμα αλλά και αλλού ότι οι μοίρες στους επιλεκτικους δεν έχει μεγάλες διαφορές στην απόδοση (σε ετήσια βάσει )διόρθωσε με αν κάνω λάθος . Για τις τιμές που έχω αναρτήσει στο πρώτο μου ποστ δεν έγινε κάποιο σχόλιο όπως και για το δοχείο διαστολής που έβαλα έχεις να σχολιάσεις κάτι; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από tasos.pr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, tasos.pr είπε . έχω σκοπό με κάποια μετατροπή στη βάση να δώσω λίγη κλίση παραπάνω. Αν δεν γίνεται θα το αφήσω έτσι,. Από όσα έχω διαβάσει και στο παρόν νήμα αλλά και αλλού ότι οι μοίρες στους επιλεκτικους δεν έχει μεγάλες διαφορές στην απόδοση (σε ετήσια βάσει )διόρθωσε με αν κάνω λάθος . Για το δοχείο διαστολής που έβαλα έχεις να σχολιάσεις κάτι; Εχω να σχολιασω χωρις να το εχω ψαξει πολυ οτι το μηχανημα ειναι full value for money!!! Και δεν βρισκω και κακες κριτικές στην αποδοση!!! Θα το εχω στο νου μου μελλοντικα! Για το θεμα της αποδοσης αφου εχεις διαβασει το νημα ξερεις τι θα κανεις για να το διαπιστωσεις..! Η δικη μου αποψη ειναι οτι παιζει ρολο.. Γιατι τον χειμωνα ο ηλιος δεν παιρνει υψος οποτε αυτο το σηκωμα βοηθαει στην παραπανω αποδοση..! Αν υπαρχει τροπος και ειναι ευκολος καντο! Καλα το εβαλες το δοχειο αλλα το καλοκαιρι αν εχεις μεγαλες πιεσεις δεν δενεις τον γαιδαρο σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos.pr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εχω να σχολιασω χωρις να το εχω ψαξει πολυ οτι το μηχανημα ειναι full value for money!!! Και δεν βρισκω και κακες κριτικές στην αποδοση!!! Θα το εχω στο νου μου μελλοντικα! Για το θεμα της αποδοσης αφου εχεις διαβασει το νημα ξερεις τι θα κανεις για να το διαπιστωσεις..! Η δικη μου αποψη ειναι οτι παιζει ρολο.. Γιατι τον χειμωνα ο ηλιος δεν παιρνει υψος οποτε αυτο το σηκωμα βοηθαει στην παραπανω αποδοση..! Αν υπαρχει τροπος και ειναι ευκολος καντο! Καλα το εβαλες το δοχειο αλλα το καλοκαιρι αν εχεις μεγαλες πιεσεις δεν δενεις τον γαιδαρο σου! ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εννοείται ότι το καλοκαίρι θα γίνετε σκίαση στους συλλέκτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Το δοχείο διαστολής του κλειστού μπορεί να σε γλιτώσει από την απώλεια αντιψυκτικού το καλοκαίρι, επειδή με τη διαστολή δε θα χύνεται έξω, αλλά θα ανεβαίνει στο δοχείο. Ωστόσο αυτό δεν αντικαθιστά το σκέπασμα. Σκεπάζεις τους συλλέκτες για να μην θερμαίνεται υπερβολικά το δοχείο ζνχ και φθείρεται. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos.pr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, naive είπε Το δοχείο διαστολής του κλειστού μπορεί να σε γλιτώσει από την απώλεια αντιψυκτικού το καλοκαίρι, επειδή με τη διαστολή δε θα χύνεται έξω, αλλά θα ανεβαίνει στο δοχείο. Ωστόσο αυτό δεν αντικαθιστά το σκέπασμα. Σκεπάζεις τους συλλέκτες για να μην θερμαίνεται υπερβολικά το δοχείο ζνχ και φθείρεται. η απορία που εξέφρασα δεν αφορά την χρηστικότητα του δοχειου διαστολής στο κλειστό κύκλωμα αλλά ο τύπος του συγκεκριμένου δοχείου που έβαλα (δοχείο με μεμβράνη) με μηδενική προφόρτιση γιατί θεώρησα ότι δεν χρειάζεται. Κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο. Το σκέπασμα το έχουμε δεδομένο τους θερινούς μήνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα λίγο τις συμβούλες σας και τα φώτα σας, αν γίνεται. Πριν 8 χρόνια σχεδόν (λίγο λιγότερα), άλλαξα τον ηλιακό που είχα στην ταράτσα και έβαλα έναν καινούργιο. Δεν θέλω να πω μάρκα, αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει χαλάσει (έχει τρυπήσει το δοχείο του boiler). Η αλήθεια είναι δεν του είχα κάνει ποτέ συντήρηση, αλλά δεν περίμενα να χαλάσει στα 7,5 χρόνια. Η εταιρία εδώ που την πήρα, όχι για να της ρίξω φταίξιμο, αλλά αν υπάρχει σέρβις, αν κάτι μπορεί να γίνει κλπ, δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και με λίγα λόγια μου είπαν φταις εσύ που δεν έκανες συντήρηση, πάρε καινουργιό, δεν φτιάχνεται. Το boiler είναι 200litra 2ης ενέργειας. Έχετε κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεται; Απλά θέλω να είναι ποιοτικός. Π.χ. αντίστοιχα και πιο φθηνό που έχω στο εξοχικό (και εκεί δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση), είναι σκυλί. ΥΓ: Είχαν έρθει κάτι καλά παιδιά και μου είχαν κάνει μία επιδιόρθωση για 30 ευρώ και μου είπαν όσο κρατήσει, κράτησε 5-6 μήνες.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, atssssss είπε Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα λίγο τις συμβούλες σας και τα φώτα σας, αν γίνεται. Πριν 8 χρόνια σχεδόν (λίγο λιγότερα), άλλαξα τον ηλιακό που είχα στην ταράτσα και έβαλα έναν καινούργιο. Δεν θέλω να πω μάρκα, αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει χαλάσει (έχει τρυπήσει το δοχείο του boiler). Η αλήθεια είναι δεν του είχα κάνει ποτέ συντήρηση, αλλά δεν περίμενα να χαλάσει στα 7,5 χρόνια. Η εταιρία εδώ που την πήρα, όχι για να της ρίξω φταίξιμο, αλλά αν υπάρχει σέρβις, αν κάτι μπορεί να γίνει κλπ, δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και με λίγα λόγια μου είπαν φταις εσύ που δεν έκανες συντήρηση, πάρε καινουργιό, δεν φτιάχνεται. Το boiler είναι 200litra 2ης ενέργειας. Έχετε κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεται; Απλά θέλω να είναι ποιοτικός. Π.χ. αντίστοιχα και πιο φθηνό που έχω στο εξοχικό (και εκεί δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση), είναι σκυλί. ΥΓ: Είχαν έρθει κάτι καλά παιδιά και μου είχαν κάνει μία επιδιόρθωση για 30 ευρώ και μου είπαν όσο κρατήσει, κράτησε 5-6 μήνες.... Αν θες να μην ασχολείσαι με συντήρηση και να έχεις τις καλύτερες πιθανότητες να κρατήσει, πάρε χάλκινο. Μετά, χωρίς συντήρηση είναι θέμα τύχης πόσο θα κρατήσει, και δευτερευόντως αποτέλεσμα κάποιων παραγόντων, όπως ποιότητα παραγωγής, σκληρότητα νερού, τρόπος χρήσης, σκέπασμα το καλοκαίρι. Όπως είναι θέμα τύχης και πόσο θα κρατήσει και με συντήρηση, απλά αναμένεται να κρατήσει σίγουρα περισσότερο, γιατί κάποιοι μηχανισμοί αστοχίας επιβραδύνονται με το ανόδιο που περιορίζει την ηλεκτρόλυση. Η διαφορά μεταξύ αυτού που σου χάλασε στα 8 χρόνια και στου χωριού που άντεξε πολλά μπορεί να οφείκεται σε κάποιον από τους παράγοντες παραπάνω. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι αστοχίας είναι είναι κάποια ατέλεια σε κάποια συγκόλληση ή στην επικάλυψη, που με τους κύκλους θερμικής καταπόνησης είτε μεγάλώνει και γίνεται ρωγμή, είτε αφήνει το νερό να περνάει την επικάλυψη και να φτάνει στη λαμαρίνα και να τη διαβρώνει. Οπότε, μετά τη συντήρηση πρέπει να ποντάρεις σε μια αξιόπιστη γραμμή παραγωγής. Αυτό πώς μπορείς να το εξασφαλίσεις, είναι ένα θέμα βέβαια. Από περιέργεια, η επικευή που έκανες τί ακριβώς ήταν; Πού ήταν η αστοχία σου; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naimore Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 για πειτε, καμιά προταση; https://www.skroutz.gr/c/1399/hliakoi_thermosifones.html απ οτι βλεπω απο τις αξιολογησεις mastersol κορυφη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, naive είπε Αν θες να μην ασχολείσαι με συντήρηση και να έχεις τις καλύτερες πιθανότητες να κρατήσει, πάρε χάλκινο. Μετά, χωρίς συντήρηση είναι θέμα τύχης πόσο θα κρατήσει, και δευτερευόντως αποτέλεσμα κάποιων παραγόντων, όπως ποιότητα παραγωγής, σκληρότητα νερού, τρόπος χρήσης, σκέπασμα το καλοκαίρι. Όπως είναι θέμα τύχης και πόσο θα κρατήσει και με συντήρηση, απλά αναμένεται να κρατήσει σίγουρα περισσότερο, γιατί κάποιοι μηχανισμοί αστοχίας επιβραδύνονται με το ανόδιο που περιορίζει την ηλεκτρόλυση. Η διαφορά μεταξύ αυτού που σου χάλασε στα 8 χρόνια και στου χωριού που άντεξε πολλά μπορεί να οφείκεται σε κάποιον από τους παράγοντες παραπάνω. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι αστοχίας είναι είναι κάποια ατέλεια σε κάποια συγκόλληση ή στην επικάλυψη, που με τους κύκλους θερμικής καταπόνησης είτε μεγάλώνει και γίνεται ρωγμή, είτε αφήνει το νερό να περνάει την επικάλυψη και να φτάνει στη λαμαρίνα και να τη διαβρώνει. Οπότε, μετά τη συντήρηση πρέπει να ποντάρεις σε μια αξιόπιστη γραμμή παραγωγής. Αυτό πώς μπορείς να το εξασφαλίσεις, είναι ένα θέμα βέβαια. Από περιέργεια, η επικευή που έκανες τί ακριβώς ήταν; Πού ήταν η αστοχία σου; Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση σου... Έσταζε, από το δεξιό πάνω (όπως το βλέπεις από μπροστά το δοχείο) λίγο νερό. Για την επισκευή, θα σε γελάσω γιατί δεν ήμουν εδώ όταν έγινε, όντως σταμάτησε να τρέχει. Τώρα τρέχει και από την δεξιό κάτω και στην δεξιά πλευρά στο "καπάκι" του inox. Όταν το πήρα τηλέφωνο μου είπε μπορούμε να το ταπώσουμε, αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι και πως.. Οπότε υποθέτω η επισκευή ήταν τάπωμα (το που και το πως δεν έχω ιδεά). Σκέφτομαι τώρα για το boiler τι να πάρω.... Δεν ξέρω καθόλου τι παίζουν.. Το mastersol βλέπω έχει γενικά καλούτσικες κριτικές. Από μία εταιρία μου προτείνανε το NOBEL Classic... Μαλτέζο έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά δεν τους βρήκα σήμερα.. Δεν ξέρω τι να πάρω... Πρέπει να έχει συμβατότητα και με τους συλλέκτες (να έχει σύνδεση στο κέντρο μπροστά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, atssssss είπε Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα λίγο τις συμβούλες σας και τα φώτα σας, αν γίνεται. Πριν 8 χρόνια σχεδόν (λίγο λιγότερα), άλλαξα τον ηλιακό που είχα στην ταράτσα και έβαλα έναν καινούργιο. Δεν θέλω να πω μάρκα, αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει χαλάσει (έχει τρυπήσει το δοχείο του boiler). Η αλήθεια είναι δεν του είχα κάνει ποτέ συντήρηση, αλλά δεν περίμενα να χαλάσει στα 7,5 χρόνια. Η εταιρία εδώ που την πήρα, όχι για να της ρίξω φταίξιμο, αλλά αν υπάρχει σέρβις, αν κάτι μπορεί να γίνει κλπ, δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και με λίγα λόγια μου είπαν φταις εσύ που δεν έκανες συντήρηση, πάρε καινουργιό, δεν φτιάχνεται. Το boiler είναι 200litra 2ης ενέργειας. Έχετε κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεται; Απλά θέλω να είναι ποιοτικός. Π.χ. αντίστοιχα και πιο φθηνό που έχω στο εξοχικό (και εκεί δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση), είναι σκυλί. ΥΓ: Είχαν έρθει κάτι καλά παιδιά και μου είχαν κάνει μία επιδιόρθωση για 30 ευρώ και μου είπαν όσο κρατήσει, κράτησε 5-6 μήνες.... Τυχαινει να τρυπανε ακριβες σειρες ηλιακων και πιο νωρις απο τον δικο σου! Αστοχια υλικου..??? Υπερθερμανση-πιεσεις??? Τα περιστατικα ειναι ελαχιστα αλλα γιατι οταν ο καταναλωτης τα σκαει και ακολουθει τα service να γινονται αυτα?!?!? Αρα καλος-ποιοτικος σημαινει μεγαλη πραγματικη εγγυηση! 5 λεπτά πριν, atssssss είπε Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση σου... Έσταζε, από το δεξιό πάνω (όπως το βλέπεις από μπροστά το δοχείο) λίγο νερό. Για την επισκευή, θα σε γελάσω γιατί δεν ήμουν εδώ όταν έγινε, όντως σταμάτησε να τρέχει. Τώρα τρέχει και από την δεξιό κάτω και στην δεξιά πλευρά στο "καπάκι" του inox. Όταν το πήρα τηλέφωνο μου είπε μπορούμε να το ταπώσουμε, αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι και πως.. Οπότε υποθέτω η επισκευή ήταν τάπωμα (το που και το πως δεν έχω ιδεά). Σκέφτομαι τώρα για το boiler τι να πάρω.... Δεν ξέρω καθόλου τι παίζουν.. Το mastersol βλέπω έχει γενικά καλούτσικες κριτικές. Από μία εταιρία μου προτείνανε το NOBEL Classic... Μαλτέζο έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά δεν τους βρήκα σήμερα.. Δεν ξέρω τι να πάρω... Πρέπει να έχει συμβατότητα και με τους συλλέκτες (να έχει σύνδεση στο κέντρο μπροστά) Η nobel ειναι τιμια.. Φημιζεται για τα καλα μποιλερ! Οτι και να βαλεις αν δεν τον προστατευεις απο την υπερθερμανση μην περιμενεις πολλα χρονια! Και με χαλκινο δεν δενεις τον γαιδαρο σου..! Ακομα απο τις πιεσεις μπορει να σου βγαλει διαρροη στις σωληνες μποιλερ-συλλεκτη.. να τρυπησει συλλεκτης.. να εχεις θεμα με στεγανοτητα(τζαμι-υγρασια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argitt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ πάντως να πω την εμπειρία μου από ηλιακό που έχανε το ψυκτικό υγρό μέσα σε 2 εβδομάδες...Η πεθερά μου έχει ένα Μαλτέζο πολλών χρόνων και αφού άρχισε τις διαρροές πρόσθεσα ένα υγρό που πήρα από βενζινάδικο της wurth που είναι για ψυγεία αυτοκινήτων...Αυτό έγινε το 18...Μέχρι στιγμής ο ηλιακός δουλεύει καμπάνα και συμπληρώνω υγρά μια φορά την σεζόν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kstgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό που έκανες είναι παράνομο και επικίνδυνο, αλλά πρόκεται για την πεθερά σου οπότε καταλαβαίνω (πλάκα κάνω προφανώς στο τελευταίο!) Ποτέ δε βάζουμε αιθυλενογλυκόλη, στους ηλιακούς μόνο προπυλενογλυκόλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, kstgr είπε Αυτό που έκανες είναι παράνομο και επικίνδυνο, αλλά πρόκεται για την πεθερά σου οπότε καταλαβαίνω (πλάκα κάνω προφανώς στο τελευταίο!) Ποτέ δε βάζουμε αιθυλενογλυκόλη, στους ηλιακούς μόνο προπυλενογλυκόλη Σφραγιστικο εβαλε!!!!🤣🤣🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argitt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Σφραγιστικο εβαλε!!!!🤣🤣🤣 Παιδιά δεν ξέρω τι ήταν το πήρα 10 ευρώ και το σχήμα στο μπουκαλάκι ήταν σαν τα βελτιωτικά βενζίνης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, argitt είπε Παιδιά δεν ξέρω τι ήταν το πήρα 10 ευρώ και το σχήμα στο μπουκαλάκι ήταν σαν τα βελτιωτικά βενζίνης Χρησιμη πληροφορια...!!!🤐 Θελω πω αν δεν υπαρχει χρημα για αλλαγη μποιλερ τελευταια επιλογη ειναι και αυτο..! Ειδε διαφορα στην αποδοση-μειωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα