PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Στις 5/1/2025 στις 2:10 ΜΜ, pados1002 είπε Δουλεύει πολύ καλά το ΖΝΧ με την αντλία αλλά έχω απογοητευτεί με τον ηλιακό. Το σύστημα του ηλιακού είναι το kit του Μαλτέζου με boiler Inox στα 200λιτρα. Τις τελευταίες μέρες έκανε ήλιο χωρίς με θερμοκρασίες από 7 έως 10-11 βαθμούς. Εγώ από τον ηλιακό μου ένα απόλυτο μηδέν. Δίπλα στα 'γυαλιά' μου βρίσκεται ο κλασσικός ηλιακός με το boiler φυσικής κυκλοφορίας για το αλλο διαμέρισμα της οικοδομής. Το νερό σου ζεματαει το χέρι. Και γω τώρα αναρωτιέμαι πού είναι το λάθος? Να μετανιώσω που έβαλα βεβιασμένης γτ με είχαν προειδοποιήσει φίλοι αλλά εγώ άκουσα τον υδραυλικό μου? Δεν έχει γίνει πιθανώς σωστή εξαέρωση? Ή είναι καταδικασμένο το σύστημα αυτό να δουλεύει μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά έχω τρελαθεί εδώ και 3 βδομάδες. Να προσθέσω ότι η οικοδομή είναι ημιυπόγειο το boiler, ένα διαμέρισμα στον ημιώροφο, το δικό μου στον 2ο ας πούμε και ταράτσα οι ηλιακοί. Στις 5/1/2025 στις 7:14 ΜΜ, pados1002 είπε Για το θέμα είναι ενήμερος εννοείται. Βέβαια μου λέει τώρα ότι αυτός ο ηλιακός τέτοιες περιόδους είναι κυρίως βοηθητικός και ότι εννοείται ότι δεν έχει τις αποδόσεις του κλασικού. Αρχίζει και με εκνευρίζει και τον έχω στην τσίτα συνέχεια. Τους είπα (είναι 2 άτομα) να έρθουν από Τρίτη να κάνουμε μια σωστή εξαέρωση ξανά. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι λύση αυτό. Η αντλία θερμότητας το νερό το ζεματαει μέσα σε 15 λεπτά. Χωρίς τη χρήση της ζεστό νερό για κανένα λόγο. Να ξερεις σιγουρα δεν ειναι επιστημη! Καταρχην λες οτι ο διπλανος καιει και ο δικο σου το απολυτο μηδεν! Δεν συγκρινεις ομοια πραγματα. Θα ειχε καλες θερμοκρασιες απο την προηγουμενη μερα γι αυτο και εκαιγε την επομενη! 1) Για τους συλλεκτες ποιον εναλλακτη χρησιμοποιει? 2)Με ηλιοφανεια σε ωρες pick πχ 13.00 εχεις πιασει σωληνες να ελεγξεις?
sonikk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Σε τριπλής ενέργειας μποιλερ κλασικού ηλιακού ταρατσας μπορεί να αφαιρεθεί ο εσωτερικός εναλλάκτης και να γίνει διπλής ενέργειας; Αν ναι,αυτό μπορεί να γίνει επί τόπου στον χώρο της ταράτσας; Ένας που κάνει service ηλιακού μπορεί να το κάνει;
chios Δημοσ. Σάββατο στις 10:21 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:21 πμ 7 ώρες πριν, sonikk είπε Σε τριπλής ενέργειας μποιλερ κλασικού ηλιακού ταρατσας μπορεί να αφαιρεθεί ο εσωτερικός εναλλάκτης και να γίνει διπλής ενέργειας; Αν ναι,αυτό μπορεί να γίνει επί τόπου στον χώρο της ταράτσας; Ένας που κάνει service ηλιακού μπορεί να το κάνει; Για πιο λόγο να το κάνεις αυτό; Τι θα κερδίσεις; 1
dimviii Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 πμ 7 ώρες πριν, sonikk είπε Σε τριπλής ενέργειας μποιλερ κλασικού ηλιακού ταρατσας μπορεί να αφαιρεθεί ο εσωτερικός εναλλάκτης και να γίνει διπλής ενέργειας; Αν ναι,αυτό μπορεί να γίνει επί τόπου στον χώρο της ταράτσας; Ένας που κάνει service ηλιακού μπορεί να το κάνει; σε καποιους που εχουν την σερπαντινα που περνανε τα νερα του καλοριφερ ,πανω στο μποιλερ κολλημενη δεν μπορεις. Αυτο μπορει να γινει σε αυτους που εχουν ενσωματωσει την σερπαντινα των νερων του καλοριφερ πανω στην αντισταση. Αλλα γιατι να το κανεις? 1
sonikk Δημοσ. Σάββατο στις 02:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:05 μμ 3 ώρες πριν, dimviii είπε σε καποιους που εχουν την σερπαντινα που περνανε τα νερα του καλοριφερ ,πανω στο μποιλερ κολλημενη δεν μπορεις. Αυτο μπορει να γινει σε αυτους που εχουν ενσωματωσει την σερπαντινα των νερων του καλοριφερ πανω στην αντισταση. Αλλα γιατι να το κανεις? Γιατί είναι μικρό το συγκεκριμένο μποιλερ και η σερπαντίνα μέσα κόβει λίτρα λόγω ογκου.Νομιζω γύρω στα 6-7. 1
sonikk Δημοσ. Σάββατο στις 02:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:23 μμ 9 λεπτά πριν, dimviii είπε με τιποτα 6 -7 λιτρα Αυτό μου το είχε πει κατασκευαστης ηλιακών.Οτι ανάλογα το μέγεθος του μποιλερ η σερπαντίνα κόβει από 5-8 λίτρα.
haris_216 Δημοσ. Σάββατο στις 08:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:13 μμ 5 ώρες πριν, sonikk είπε Αυτό μου το είχε πει κατασκευαστης ηλιακών.Οτι ανάλογα το μέγεθος του μποιλερ η σερπαντίνα κόβει από 5-8 λίτρα. Αυτό μπορεί να ισχύει σε boiler με ενσωματωμένο μεγάλο (και κατά συνέπεια αποδοτικό) εναλλακτη που έχει μπει εκ κατασκευής και άρα ΔΕΝ μπορείς να τον βγάλεις. Αυτόν που μπορείς να βγάλεις (αυτός που είναι ενσωματωμένος στην αντίσταση) έχει τόσο μικρή διατομή σωλήνα (φ15) και τόσο μικρό μήκος (μήκος στοιχείου γύρω στα 80-85cm που σε συνολικό μήκος, αν το "ξεδιπλώσουμε", δεν παίζει να είναι πάνω από 2,5-3m) που με την καμία δεν σου αφαιρεί από τη χωρητικότητα τα 5+ λίτρα που αναφέρεις, αλλά πολύ λιγότερα πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει νόημα καν να ασχοληθείς. Εκτος πια αν μιλάμε για μικρό boiler πχ 80λιτρο που εκεί κάθε λίτρο μετράει 1
sonikk Δημοσ. Κυριακή στις 03:40 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:40 πμ 7 ώρες πριν, haris_216 είπε Αυτό μπορεί να ισχύει σε boiler με ενσωματωμένο μεγάλο (και κατά συνέπεια αποδοτικό) εναλλακτη που έχει μπει εκ κατασκευής και άρα ΔΕΝ μπορείς να τον βγάλεις. Αυτόν που μπορείς να βγάλεις (αυτός που είναι ενσωματωμένος στην αντίσταση) έχει τόσο μικρή διατομή σωλήνα (φ15) και τόσο μικρό μήκος (μήκος στοιχείου γύρω στα 80-85cm που σε συνολικό μήκος, αν το "ξεδιπλώσουμε", δεν παίζει να είναι πάνω από 2,5-3m) που με την καμία δεν σου αφαιρεί από τη χωρητικότητα τα 5+ λίτρα που αναφέρεις, αλλά πολύ λιγότερα πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει νόημα καν να ασχοληθείς. Εκτος πια αν μιλάμε για μικρό boiler πχ 80λιτρο που εκεί κάθε λίτρο μετράει Σε ευχαριστώ πολύ.Κατατοπιστηκα με την ανάλυση σου γιατί κάποτε είχα δει εσωτερικά έναν διαφημιζομενο κομμένο ηλιακό τριπλής και δεν είδα κάτι τόσο ογκώδες που να δικαιολογεί να πιάνει τόσο χώρο εντός του δοχείου που να κόβει σε λίτρα.Ωστοσο μια μετέπειτα αποψη του κατασκευαστη μου είχε δημιουργήσει αμφιβολίες.
pierotos Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ Γνωρίζει κάποιος αν για καλύτερη μόνωση έχει νόημα πχ το boiler του ηλιακού ή ένα δοχείο αδρανείας να καλυφθεί και με μονωτική κουβέρτα/κάλυμμα ή φύλλα πολυουρεθάνης;
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ 5 minutes ago, pierotos said: Γνωρίζει κάποιος αν για καλύτερη μόνωση έχει νόημα πχ το boiler του ηλιακού ή ένα δοχείο αδρανείας να καλυφθεί και με μονωτική κουβέρτα/κάλυμμα ή φύλλα πολυουρεθάνης; Δεν έχει νόημα σε ηλιακό γιατί δεν είναι πρακτικό πχ με αέρα, ήλιο, βροχή θα σου πάρει την κουβέρτα, θα σου κανει ο ήλιος την πολυουρεθάνη τρίμματα, θα παγιδεύεται υγρασία στα τοιχώματα του καζανιού και πιθανόν να το σκουριάσει... Σε δοχείο αδρανείας σε εσωτερικό χώρο αν δεν έχει από μόνο του μόνωση, κάνε ότι νομίζεις αλλά με προσοχή στην πυρασφάλεια του χώρου. Αν ήταν απαραίτητη η μόνωση εγώ θα το έβαζα στο πρόγραμμα να το αλλάξω με μονωμένο παρά να κάνω πατέντες. 1
sonikk Δημοσ. Δευτέρα στις 01:18 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:18 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pierotos είπε Γνωρίζει κάποιος αν για καλύτερη μόνωση έχει νόημα πχ το boiler του ηλιακού ή ένα δοχείο αδρανείας να καλυφθεί και με μονωτική κουβέρτα/κάλυμμα ή φύλλα πολυουρεθάνης; Εγώ παλιοτερα ήθελα να κάνω μια μικρη κατασκευή με φύλλο πολυουρεθάνης 2x1 να σκεπάσω όμως μόνο το μποιλερ του ηλιακού ταρατσας. Έτσι και αλλιώς μόνο καλό μπορεί να του κάνει για να μην καίει την μόνωση του μποιλερ ο ήλιος. Δεν το προχώρησα γιατί τελικά δεν μπόρεσα να βρω κάποιον οικονομικό μάστορα να μου κάνει μια σιδηροκατασκευή. Πάντως σε μποιλερ δεύτερου ηλιακού που έχω στην ταράτσα στο πάτωμα και δεν είναι εγκατεστημένος ακόμη τον έχω σκεπάσει με τρία φύλλα πολυουρεθάνης πάνω και περιμετρικά και δεν το χτυπάει ο ήλιος καθόλου. Για τον εγκατεστημένο ηλιακό είχα σκεφτεί επίσης να τυλίξω γύρω του δύο κομμάτια από αυτά που σκεπάζουμε τους συλλέκτες το καλοκαίρι αλλά δεν νομίζω να άλλαζε κάτι στην προστασία του.Καλυτερη λυση θα ήταν ένα σκέπαστρο. Νομίζω μόνο καλό θα του κάνει αν το μποιλερ είναι σκεπασμένο για να μην καίει την μόνωση του μποιλερ ο ήλιος που πλέον οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι εκτός πραγματικότητας.Με αυτό τον τρόπο υπάρχει και λιγότερη φθορά στο μποιλερ είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.Χειμωνα γιατί διατηρεί καλύτερα και περισσότερη ώρα την θερμοκρασία και καλοκαίρι για να μην καίει ο ηλιος τόσο πολύ τη μονωση. Απλά κάνεις δεν ασχολείται τόσο πολύ για την προστασία του ηλιακού και γι αυτό δεν το κάνουν. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:33 πμ από sonikk 1
Locke_John Δημοσ. Δευτέρα στις 10:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:52 πμ Γεια σας. Έχω κάποιες απορίες: Σε παλιό διαμέρισμα, (50 ετών) (με παλιό θερμοσίφωνα ηλεκτρικό) κάποιες φορές, σηκώνοντας το διακόπτη του, πέφτει ο γενικός. Τις προάλλες, είχα καλέσει ηλεκτρολόγο, εκείνη τη στιγμή, δεν έπεσε ο γενικός (είχα όμως να ανάψω τον θερμοσίφωνα πολύ καιρό). Μου είπε ότι πιθανότατα, έχει κάποια διαρροή και απλά ίσως είχε στεγνώσει λόγω μη χρήσης. Χρησιμοποίησα τον ηλεκτρικό κάποιες φορές και χθες, έγινε πάλι η πτώση του γενικού. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει, τί κάνω; Αρχικά, άμεσα κλήση του ηλεκτρολόγου εκ νέου; Ο σκοπός μου γενικά, είναι να βάλω ηλιακό θερμοφίσωνα άμεσα και αντικατάσταση του ηλιακού αν όντως έχει φθαρεί ο τωρινός) (ίσως γίνει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα που τρέχει αλλά δε ξέρω πόσες αιτήσεις νοτίων περιοχών θα εγκριθούν).
πάνοσ2 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 πμ 6 λεπτά πριν, Locke_John είπε Γεια σας. Έχω κάποιες απορίες: Σε παλιό διαμέρισμα, (50 ετών) (με παλιό θερμοσίφωνα ηλεκτρικό) κάποιες φορές, σηκώνοντας το διακόπτη του, πέφτει ο γενικός. Τις προάλλες, είχα καλέσει ηλεκτρολόγο, εκείνη τη στιγμή, δεν έπεσε ο γενικός (είχα όμως να ανάψω τον θερμοσίφωνα πολύ καιρό). Μου είπε ότι πιθανότατα, έχει κάποια διαρροή και απλά ίσως είχε στεγνώσει λόγω μη χρήσης. Χρησιμοποίησα τον ηλεκτρικό κάποιες φορές και χθες, έγινε πάλι η πτώση του γενικού. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει, τί κάνω; Αρχικά, άμεσα κλήση του ηλεκτρολόγου εκ νέου; Ο σκοπός μου γενικά, είναι να βάλω ηλιακό θερμοφίσωνα άμεσα και αντικατάσταση του ηλιακού αν όντως έχει φθαρεί ο τωρινός) (ίσως γίνει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα που τρέχει αλλά δε ξέρω πόσες αιτήσεις νοτίων περιοχών θα εγκριθούν). Έχετε ρελαί διαρροής; είναι υποχρεωτικό. Θα πρέπει να φωνάξετε ηλεκτρολόγο. Μάλλον κάποιο πρόβλημα στην γείωση. 1
Locke_John Δημοσ. Δευτέρα στις 11:11 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:11 πμ 9 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Έχετε ρελαί διαρροής; είναι υποχρεωτικό. Θα πρέπει να φωνάξετε ηλεκτρολόγο. Μάλλον κάποιο πρόβλημα στην γείωση. Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει ρελέ στον (παμπάλαιο) πίνακα το οποίο όμως δε λειτουργεί(...) Υπάρχει θέμα με τη γείωση όντως, ίσως λόγω εργασιών που έγιναν παλαιότερα στο διαμέρισμα. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε θα πρέπει να ελέγξει όλες τις πρίζες του διαμερίσματος σχετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα