sonikk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nimik είπε Γιατί δεν μπορείς να πεις ,μυστικό είναι ? Γενικά δεν θέλω να επηρεάσω θετικά ή αρνητικά κάποιον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να επιλέξει μια μάρκα άλλη. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία όλων των ηλιακών κινούνται στα ίδια επίπεδα λίγο πολύ. Εννοώ λίγοι θα επιλέξουν ένα μποιλερ σκέτο σίδερο που θα σκουριάσει στα τρία χρόνια. Άσε δε που ο ένας ο 200αρης είναι 14ετων και ήταν τοπική εταιρεία μικρής παραγωγής no name brand δηλαδη που νομίζω ο ιδιοκτήτης λόγω σύνταξης την έκλεισε. Τότε είχα βάλει ανοξείδωτο μέσα-εξω ηλιακό που πίστευα και ακόμη πιστεύω ότι αντέχει καλύτερα σε υπερθερμανσεις και απόδοση. Για μένα το μυστικό κρύβεται στη σωστή συντήρηση που παίζει τρομακτικό ρόλο στην απόδοση.Πχ.καθε δεύτερο σέρβις αλλάζω και τα υγρα του κλειστού κυκλώματος. Και ο δικός μου ο παλιός υπολειτουργούσε γιατί τα σέρβις που του έκανα παλιά ήταν ημιτελή. Επίσης δύο τρεις φορές είχα βαλβίδα ασφαλείας που δεν λειτουργούσε ποτέ.Κολλημενη,χαλασμένη δεν ξέρω.Κακη ποιότητα μάρκας που όμως έκανε γύρω στΑ 12 ευρώ. Γίνονταν τα σέρβις αλλά οι μάστορες έκαναν την πάπια.Ελεγαν είναι καλή.Για να μην την αλλάξουν.Αλλα και δικές μου που αγόραζα και τις έβαζα και ήταν τιμές άνω των 12 ευρώ πάλι δεν λειτουργούσαν.Βρηκα τελικα μια στα 20 ευρώ που λειτουργεί.. Ανάθεμα αν οι εταιρείες που δίνουν βαλβίδες ασφαλείας πακέτο με το μηχάνημα είναι και λειτουργικές.Πολυ αμφιβάλλω. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από sonikk 1
Swimmer21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, Έχει ασχοληθεί κανένας με το να μονωσει επιπλέον το boiler του ηλιακού; Πχ με πετροβάμβακα ή κάτι ελαστικό Έχει νόημα για να μειώσει ακόμα περισσότερο τις θερμικές απώλειες σε περίπτωση κρύου, ή θα κάνει κακό; 1
sphinxgr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Καλημέρα, Έχει ασχοληθεί κανένας με το να μονωσει επιπλέον το boiler του ηλιακού; Πχ με πετροβάμβακα ή κάτι ελαστικό Έχει νόημα για να μειώσει ακόμα περισσότερο τις θερμικές απώλειες σε περίπτωση κρύου, ή θα κάνει κακό; το πιο πιθανό είναι να εγκλωβίσεις υγρασία και να σαπίσουν τα πάντα. Μόνωση εχει εσωτερικά. Δεν χρειάζεται άλλη. 5
Simeon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, sonikk είπε Υπερβολικά ζεστό νερό όταν έχει εξωτερικές θερμοκρασίες καιρού 18-23. Αυτό είναι αυτονόητο εφόσον έχει ηλιοφάνεια. Κι εμένα έχει νερό 70-80 βαθμούς. 160/2.3 Εφόσον έχει γίνει καλή εγκατάσταση βέβαια. 1
BigBlack Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, sonikk said: Γενικά δεν θέλω να επηρεάσω θετικά ή αρνητικά κάποιον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να επιλέξει μια μάρκα άλλη. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία όλων των ηλιακών κινούνται στα ίδια επίπεδα λίγο πολύ. Εννοώ λίγοι θα επιλέξουν ένα μποιλερ σκέτο σίδερο που θα σκουριάσει στα τρία χρόνια. Άσε δε που ο ένας ο 200αρης είναι 14ετων και ήταν τοπική εταιρεία μικρής παραγωγής no name brand δηλαδη που νομίζω ο ιδιοκτήτης λόγω σύνταξης την έκλεισε. Τότε είχα βάλει ανοξείδωτο μέσα-εξω ηλιακό που πίστευα και ακόμη πιστεύω ότι αντέχει καλύτερα σε υπερθερμανσεις και απόδοση. Για μένα το μυστικό κρύβεται στη σωστή συντήρηση που παίζει τρομακτικό ρόλο στην απόδοση.Πχ.καθε δεύτερο σέρβις αλλάζω και τα υγρα του κλειστού κυκλώματος. Και ο δικός μου ο παλιός υπολειτουργούσε γιατί τα σέρβις που του έκανα παλιά ήταν ημιτελή. Επίσης δύο τρεις φορές είχα βαλβίδα ασφαλείας που δεν λειτουργούσε ποτέ.Κολλημενη,χαλασμένη δεν ξέρω.Κακη ποιότητα μάρκας που όμως έκανε γύρω στΑ 12 ευρώ. Γίνονταν τα σέρβις αλλά οι μάστορες έκαναν την πάπια.Ελεγαν είναι καλή.Για να μην την αλλάξουν.Αλλα και δικές μου που αγόραζα και τις έβαζα και ήταν τιμές άνω των 12 ευρώ πάλι δεν λειτουργούσαν.Βρηκα τελικα μια στα 20 ευρώ που λειτουργεί.. Ανάθεμα αν οι εταιρείες που δίνουν βαλβίδες ασφαλείας πακέτο με το μηχάνημα είναι και λειτουργικές.Πολυ αμφιβάλλω. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να πεις τη μάρκα, δεν είναι δα και διαφήμιση εκτός κι αν την αναφέρεις σε κάθε σου ανάρτηση.😉 Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο για όλους να γράψεις ποιές βαλβίδες δοκίμασες και ποιά θεωρείς πως δουλεύει σωστά. Αν δεν θέλεις να το αναφέρεις για κάποιο λόγο, στείλε μου ένα p.m. αν θέλεις καθώς με ενδιαφέρει.
_^ThEo^_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 @sonikk πως αποφασίζεις ποιος από τους 2 θερμοσίφωνες θα δώσει νερό στο σπίτι; Έχεις εσωτερικά κάποια βάνα;
sonikk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε @sonikk πως αποφασίζεις ποιος από τους 2 θερμοσίφωνες θα δώσει νερό στο σπίτι; Έχεις εσωτερικά κάποια βάνα; Σωστά. 2 ώρες πριν, Simeon είπε Αυτό είναι αυτονόητο εφόσον έχει ηλιοφάνεια. Κι εμένα έχει νερό 70-80 βαθμούς. 160/2.3 Εφόσον έχει γίνει καλή εγκατάσταση βέβαια. Καλή εγκατάσταση και σωστή συντήρηση θα προσεθετα. 2
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Ξεκινάει το Εξοικονομώ από το νέο έτος. Το ¨εξοικονομώ" ή η επιδότηση;
πάνοσ2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, haris_216 είπε Το ¨εξοικονομώ" ή η επιδότηση; Το εξοικονομώ 2025. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 1
sonikk Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υπάρχει λύση να μπει σύστημα βεβιασμένης σε σπίτι που δεν περισσεύει χώρος για το μποιλερ λόγω περίεργης διαρρυθμισης της οικίας εσωτερικα; Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;Γνωρίζει κάποιος; Φαντάζομαι να ακουμπήσει κάτι τέτοιο σε ταράτσα δεν θα είχε νόημα. Αλλά ακόμα και αν γινόταν αυτό νομίζω τα μποιλερ αυτά δεν είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν το σφοδρό χτύπημα και τις θερμοκρασίες του ήλιου.Αν έμπαινε σε ταράτσα αλλα κάτω από σκέπαστρο δηλ πάνελ πολυουρεθανης τεχνικά θα δούλευε όλη αυτή η κατάσταση; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από sonikk
πάνοσ2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, sonikk είπε Υπάρχει λύση να μπει σύστημα βεβιασμένης σε σπίτι που δεν περισσεύει χώρος για το μποιλερ λόγω περίεργης διαρρυθμισης της οικίας εσωτερικα; Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;Γνωρίζει κάποιος; Φαντάζομαι να ακουμπήσει κάτι τέτοιο σε ταράτσα δεν θα είχε νόημα. Αλλά ακόμα και αν γινόταν αυτό νομίζω τα μποιλερ αυτά δεν είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν το σφοδρό χτύπημα και τις θερμοκρασίες του ήλιου.Αν έμπαινε σε ταράτσα αλλα κάτω από σκέπαστρο δηλ πάνελ πολυουρεθανης τεχνικά θα δούλευε όλη αυτή η κατάσταση; Δεν μπορεί να μπει σε εξωτερικό χώρο. Για να μπορεί, θα πρέπει να έχει μεταλλικό περίβλημα. 1
Swimmer21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Αυτοματισμός, όταν έχει βροχή ή συννεφιά στην πρόγνωση του καιρού, να ανοίγει μισή ώρα τον θερμοσίφωνα στις 19:30 κάθε μέρα 1
yiannis_1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 23 hours ago, Swimmer21 said: Αυτοματισμός, όταν έχει βροχή ή συννεφιά στην πρόγνωση του καιρού, να ανοίγει μισή ώρα τον θερμοσίφωνα στις 19:30 κάθε μέρα Ωραίο αλλά γιατί δεν το βάζεις ώρα φτηνού ρεύματος 16:30 με 17:00? Με ένα θερμόμετρο κάπου στο καζάνι θα ήταν τέλειο.
Swimmer21 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, yiannis_1 said: Ωραίο αλλά γιατί δεν το βάζεις ώρα φτηνού ρεύματος 16:30 με 17:00? Με ένα θερμόμετρο κάπου στο καζάνι θα ήταν τέλειο. Δεν έχω νυχτερινό, έχω ίδια τιμή ρεύματος όλο το 24ωρο. Στο μέλλον ναι σκέφτομαι να βάλω και θερμόμετρο να παίξω με επιπλέον smart σενάρια. Επίσης επειδή έχει και μετρητή κατανάλωσης fyi, με 1 ώρα θερμοσίφωνα την ημέρα (και αρκετό νερό για 2 μπάνια) βγαίνει περίπου 0,13€ το ντουζ και συνολικά στον 1 μήνα περίπου 8€. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα