Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν ανάβεις συχνά  σε ρεύμα και καθημερινά τον ηλιακό τί επιπτώσεις έχει στην διάρκεια ζωής του;

Φθείρεται πχ γρηγορότερα το ανοδιο; Η τι άλλο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πολύ σκόνη ή και λασπόνερο στα πανελ

Εχει υπολογισει κανεις, εστω και κατα προσεγγιση, ποσο κοβει ποσοστιαια σε αποδοση στον ηλιακο,

οταν τα πανελ εχουν πανω τους παρα πολυ σκονη (οχι την απλη, αλλα σαν λερωμενο παρμπριζ αυτοκινητου) ή ακόμη χειροτερο αν εχει βρεξει λασποβροχη;

Η σκονη βεβαια επικαθεται ακομη με καλοκαιρία, οποτε δεν ξερω αν ειναι καλη τακτικη, μια φορα το μηνα να ανεβαινει καποιος (αν εχει ευκολη προσβαση) να καθαριζει με ενα βετεξ τα πανελ.

46 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχει υπολογισει κανεις, εστω και κατα προσεγγιση, ποσο κοβει ποσοστιαια σε αποδοση στον ηλιακο,

οταν τα πανελ εχουν πανω τους παρα πολυ σκονη (οχι την απλη, αλλα σαν λερωμενο παρμπριζ αυτοκινητου) ή ακόμη χειροτερο αν εχει βρεξει λασποβροχη;

Η σκονη βεβαια επικαθεται ακομη με καλοκαιρία, οποτε δεν ξερω αν ειναι καλη τακτικη, μια φορα το μηνα να ανεβαινει καποιος (αν εχει ευκολη προσβαση) να καθαριζει με ενα βετεξ τα πανελ.

Σιγουρα εχεις μια διαφορα στην αποδοση και για χειμωνα αξιζει να τους καθαριζεις.

• Like 1

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Εννοείται πως ότι εμποδίζει την διέλευση των ακτίνων επηρεάζει την απόδοση του ηλιακού.

Για το καλοκαίρι προφανώς δεν έχει σημασία (ίσως είναι και ζητούμενη η πτώση απόδοσης) αλλά για τον χειμώνα σίγουρα χάνεις.

Είναι αστείο να ψάχνεται κάποιος σε φόρουμ, τεχνικά εγχειρίδια, καμπύλες απόδοσης έτσι ώστε να επιλέξει τον καλύτερο ηλιακό/συλλέκτη και μετά να χάνει σε απόδοση λόγω αμέλειας.

Εννοείται πως δεν μιλάμε για καθάρισμα συλλέκτη με αντιστατικό ajax και πανί αλλά για ένα στοιχειώδες ξέπλυμα με τον κουβά κι ένα πέρασμα με μία βούρτσα/σκουπάκι. Και αυτό δεν χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά κυρίως όταν δούμε τα αμάξια στο δρόμο γεμάτα με λασποβροχή και άμμο Σαχάρας.

• Like 1

3 ώρες πριν, sonikk είπε

Αν ανάβεις συχνά  σε ρεύμα και καθημερινά τον ηλιακό τί επιπτώσεις έχει στην διάρκεια ζωής του;

Φθείρεται πχ γρηγορότερα το ανοδιο; Η τι άλλο;

Σίγουρα θα έχεις ταχύτερη φθορά του ανοδίου, μάλλον και περισσότερα άλατα μέσα στο καζάνι. Αυτό από παρατήρηση δύο ίδιων ηλιακών με τετραμελείς οικογένειες/χρήστες που οι μεν ανάβουν συχνά την αντίσταση, οι δε 60 φορές το χρόνο το πολύ.

• Thanks 1

Ηλιακός διπλής ενέργειας Champion Solar 150L/ 2.5m² στα  650€ με τοποθέτηση (χωρίς σωληνώσεις), είναι καλή τιμή;

Επεξ/σία από ChrisN.S.

1 ώρα πριν, ChrisN.S. είπε

Ηλιακός διπλής ενέργειας Champion Solar 150L/ 2.5m² στα  650€ με τοποθέτηση (χωρίς σωληνώσεις), είναι καλή τιμή;

Τσάμπα, πάρτον όσο ποιο γρήγορα μπορείς δεν ξαναβρισκεις τέτοια τιμή.

Μόλις τώρα, vaggooss είπε

Που βρήκες αυτή την τιμή??

2 ώρες πριν, vaggooss είπε

Που βρήκες αυτή την τιμή??

Είναι φιλική προσωπική τιμή από έναν φίλο μου υδραυλικό. Απλά επειδή είμαι άσχετος από αυτά ήθελα να μάθω τι παίζει.

7 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Είναι φιλική προσωπική τιμή από έναν φίλο μου υδραυλικό. Απλά επειδή είμαι άσχετος από αυτά ήθελα να μάθω τι παίζει.

Δεν υπάρχει αυτήν η τιμή πες του αύριο να έρθει να τον τοποθετηση μην αλλάξει γνώμη και τον πληρώσεις 1.000 ευρώ και κάτι.

• Like 1
  • Thanks 1

15 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Ενας 160/2.5 ξεκιναει απο 600ε ενω με 3τμ στα 650ε!  Σε αυτη την τιμη εχουν ως βασικο ''μειονεκτημα'' την μονη επιστρωση.  Ο  Champion Solar ειναι διπλης επιστρωσης και τιμη για τοποθετηση ξεκιναει απο 100ε(αν δεν κανω λαθος)

Χωρις σωληνωσεις εννοεις του ηλιακου μποιλερ-συλλεκτη?

• Like 1

57 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ενας 160/2.5 ξεκιναει απο 600ε ενω με 3τμ στα 650ε!  Σε αυτη την τιμη εχουν ως βασικο ''μειονεκτημα'' την μονη επιστρωση.  Ο  Champion Solar ειναι διπλης επιστρωσης και τιμη για τοποθετηση ξεκιναει απο 100ε(αν δεν κανω λαθος)

Χωρις σωληνωσεις εννοεις του ηλιακου μποιλερ-συλλεκτη?

Ναι χωρίς σωληνώσεις εννοώ για την παροχή νερού από της αναμονές μέχρι το μπόιλερ κλπ, (περίπου 15 μέτρα απόσταση οι αναμονές μέχρι τον ηλιακό)

• Like 1

Γιατί όταν ζήτησα από τον υδραυλικό μου να μου βάλει ανάμεικτικη βαλβίδα τριωδη μου είπε όχι δεν βάζουμε γιατί κρατάει το ζεστό μέσα στο μπόιλερ και πρέπει να εκτονώνετε το ζεστό. 

18 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Ναι χωρίς σωληνώσεις εννοώ για την παροχή νερού από της αναμονές μέχρι το μπόιλερ κλπ, (περίπου 15 μέτρα απόσταση οι αναμονές μέχρι τον ηλιακό)

Πολύ καλή επιλογή!

1 hour ago, stefanidisg said:

Γιατί όταν ζήτησα από τον υδραυλικό μου να μου βάλει ανάμεικτικη βαλβίδα τριωδη μου είπε όχι δεν βάζουμε γιατί κρατάει το ζεστό μέσα στο μπόιλερ και πρέπει να εκτονώνετε το ζεστό. 

Γιατί λέει βλακείες; Αν ανησυχεί για την κατανάλωση ζεστού, ας βάλει κι ένα θερμόμετρο (ακόμα καλύτερα θερμομανόμετρο) για να ελέγχει σε ποιες θερμοκρασίες/πιέσεις παίζει το μπόιλερ, οπότε να φανεί αν πρέπει να σκεπάσεις το πάνελ για να μειώσεις την απόδοση.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τον λίγο καιρό που ασχολούμαι με το άθλημα. Δεν έχω δει υδραυλικό ή κατασκευαστή ηλιακού που να διαφωνεί με θερμοστατική ανάμειξης.

1 ώρα πριν, stefanidisg είπε

δεν βάζουμε γιατί κρατάει το ζεστό μέσα στο μπόιλερ και πρέπει να εκτονώνετε το ζεστό. 

κάτι έχει μπερδευτεί  Πες του μάστορα  μέσω εσένα (μάλλον δεν γράφει - διαβάζει εδώ) να μας το δικαιολογησει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...