mclein² Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 9 hours ago, zoranb said: Δεν είναι κ ο λόγος είναι επειδή όποιοι παραγγέλνουν δεν μπορούν να κατεβαίνουν κ να ξεκλειδώνουν! οποτε δεν υπαρχει συζητηση / κατηγορητηριο προς το συνεργειο καθαρισμου. η πορτα της εισοδου ανοιγει με μια καρτα...ξεκλειδωτη παντα...οποτε καταλαβαινεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babis792 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στο παλιό και στο νέο μοντέλο της omega? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuboflo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 23 ώρες πριν, zoranb είπε Δεν είναι κ ο λόγος είναι επειδή όποιοι παραγγέλνουν δεν μπορούν να κατεβαίνουν κ να ξεκλειδώνουν! Όπως καταλαβαίνω είσαι υπέρ του κλειδώματος της πόρτας της πολυκατοικίας, αν όχι και εγώ κατάλαβα λάθος τότε τα παρακάτω απευθύνονται σε όποιον είναι υπέρ. Μερικά σχόλια/απορίες: Εσύ που δε βαριέσαι να κατεβαίνεις αναλαμβάνεις επίσημα την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος (σεισμός, πυρκαγιά, παρακώλυση εισόδου ασθενοφόρου κλπ); Αναλαμβάνεις το έξτρα κόστος λόγω της αυξημένης λειτουργίας του ασανσέρ και της φθοράς της κλειδαριάς; Εσύ γνωρίζεις ότι υπάρχει και τρόπος να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει η πόρτα από πάνω και έχεις ενημερώσει την πολυκατοικία για αυτή την επιλογή; Είσαι σίγουρος ότι αυτό θα αυξήσει την ασφάλεια και πόσο; Αν έχεις μια πόρτα ασφαλείας στο σπίτι σου και την κλειδώνεις τότε υπάρχουν οι εξής τρόποι να σε διαρρήξουν: α) Να σου σπάσουν την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση που ο διαρρήκτης αδιαφορεί για τη φασαρία που θα προκαλέσει τότε μπορεί απλά να σπάσει τη τζαμαρία που σχεδόν σίγουρα έχετε στην είσοδο και να μπει. β) Να σου παραβιάσει την κλειδαριά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξέρεις ότι στην είσοδο της πολυκατοικίας μπαίνουν κλειδαριές οι οποίες πρέπει να έχουν αυξημένη αντοχή και χαμηλό κόστος, οπότε παραβιάζονται πολύ εύκολα. γ) Να σου έρθει από το παράθυρο, οπότε σε αυτή την περίπτωση πάλι το να κλειδώνεις κάτω δεν προσφέρει κάτι. Δηλαδή το κλείδωμα της πόρτας της πολυκατοικίας είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι σταματάει κάποιον διαρρήκτη πέραν των πολύ ευκαιριακών, αυτών δηλαδή που θα έρθουν με μια κάρτα να σου ανοίξουν την πόρτα αν είναι ξεκλείδωτη. Δε θα δυσκολέψεις κάποιον επαγγελματία ή κάποιον που σε έχει βάλει στο μάτι. Το γνωρίζεις ότι οι κανονισμοί των πολυκατοικιών απαγορεύουν τις τροποποιήσεις στους κοινόχρηστους χώρους και θα πρέπει να συμφωνήσετε όλοι σε κάτι τέτοιο; Γιατί θέλεις να μειώσεις την ποιότητα ζωής στην πολυκατοικία χωρίς να αυξήσεις καν την ασφάλεια; Ένα σύστημα ασφαλείας πρέπει να δυσκολεύει τον ένοικο ή τον διαρρήκτη; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 13 hours ago, tuboflo said: Όπως καταλαβαίνω είσαι υπέρ του κλειδώματος της πόρτας της πολυκατοικίας, αν όχι και εγώ κατάλαβα λάθος τότε τα παρακάτω απευθύνονται σε όποιον είναι υπέρ. Μερικά σχόλια/απορίες: Εσύ που δε βαριέσαι να κατεβαίνεις αναλαμβάνεις επίσημα την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος (σεισμός, πυρκαγιά, παρακώλυση εισόδου ασθενοφόρου κλπ); Αναλαμβάνεις το έξτρα κόστος λόγω της αυξημένης λειτουργίας του ασανσέρ και της φθοράς της κλειδαριάς; Εσύ γνωρίζεις ότι υπάρχει και τρόπος να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει η πόρτα από πάνω και έχεις ενημερώσει την πολυκατοικία για αυτή την επιλογή; Είσαι σίγουρος ότι αυτό θα αυξήσει την ασφάλεια και πόσο; Αν έχεις μια πόρτα ασφαλείας στο σπίτι σου και την κλειδώνεις τότε υπάρχουν οι εξής τρόποι να σε διαρρήξουν: α) Να σου σπάσουν την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση που ο διαρρήκτης αδιαφορεί για τη φασαρία που θα προκαλέσει τότε μπορεί απλά να σπάσει τη τζαμαρία που σχεδόν σίγουρα έχετε στην είσοδο και να μπει. β) Να σου παραβιάσει την κλειδαριά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξέρεις ότι στην είσοδο της πολυκατοικίας μπαίνουν κλειδαριές οι οποίες πρέπει να έχουν αυξημένη αντοχή και χαμηλό κόστος, οπότε παραβιάζονται πολύ εύκολα. γ) Να σου έρθει από το παράθυρο, οπότε σε αυτή την περίπτωση πάλι το να κλειδώνεις κάτω δεν προσφέρει κάτι. Δηλαδή το κλείδωμα της πόρτας της πολυκατοικίας είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι σταματάει κάποιον διαρρήκτη πέραν των πολύ ευκαιριακών, αυτών δηλαδή που θα έρθουν με μια κάρτα να σου ανοίξουν την πόρτα αν είναι ξεκλείδωτη. Δε θα δυσκολέψεις κάποιον επαγγελματία ή κάποιον που σε έχει βάλει στο μάτι. Το γνωρίζεις ότι οι κανονισμοί των πολυκατοικιών απαγορεύουν τις τροποποιήσεις στους κοινόχρηστους χώρους και θα πρέπει να συμφωνήσετε όλοι σε κάτι τέτοιο; Γιατί θέλεις να μειώσεις την ποιότητα ζωής στην πολυκατοικία χωρίς να αυξήσεις καν την ασφάλεια; Ένα σύστημα ασφαλείας πρέπει να δυσκολεύει τον ένοικο ή τον διαρρήκτη; χωρις να ειμαι υπερμαχος του αυτοματου κλειδωματος αλλα επειδη μ'αρεσει ο δικηγορος του διαβολου : 1. εσυ αναλαμβανεις την ευθυνη του μπλοκαρισματος της (ασυντηρητης) απλης κλειδαριας ; 2. αναλαμβανεις το κοστος αντικαταστασης των πραγματων που φυλασσονται στην αποθηκη μου στο -1 ; 3. υπαρχουν συνελευσεις γι αυτο το σκοπο 4. το αυτοματο κλειδωμα θ'αυξησει την ασφαλεια απο 50% και επανω, θα ημασταν στο 90% εαν δεν ανοιγες απ'το θυροτηλεφωνο χωρις να ρωτησεις / ελεγξεις. 4β. μπορουμε να αφαιρεσουμε την πορτα εντελως κ να βαλουμε κουρελουδες, γιατι να μας σπασει τσαμια & πορτες οταν μπορει να μπει ανετος κ να μην εχουμε ζημιες. κανει το τσεκ του και φευγει χωρις να πληρωσουμε... 4γ. τα ιδια με το 4β. ακομη και το 0.1% ειναι καλυτερο απ'το 0%...οποτε οποια πιθανοτητα & οποιον καταφερουμε κ σταματησουμε με την κλειδωμενη μας πορτα, καλο ειναι ! 5. εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει συμφωνια, ποιος πραττει μονος του αλλωστε ;;; 6. σε οτιδηποτε υπαρχουν υποχωρησεις. κι εμενα με τη λαμποργκινι μου μ'ενοχλει το 30 ή 50 οριο στην πολη αλλα αναγκαια χαλαω το αμαξι μου για να μη σε πατησω... ====================================== ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuboflo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 21 λεπτά πριν, mclein² είπε χωρις να ειμαι υπερμαχος του αυτοματου κλειδωματος αλλα επειδη μ'αρεσει ο δικηγορος του διαβολου : 1. εσυ αναλαμβανεις την ευθυνη του μπλοκαρισματος της (ασυντηρητης) απλης κλειδαριας ; 2. αναλαμβανεις το κοστος αντικαταστασης των πραγματων που φυλασσονται στην αποθηκη μου στο -1 ; 3. υπαρχουν συνελευσεις γι αυτο το σκοπο 4. το αυτοματο κλειδωμα θ'αυξησει την ασφαλεια απο 50% και επανω, θα ημασταν στο 90% εαν δεν ανοιγες απ'το θυροτηλεφωνο χωρις να ρωτησεις / ελεγξεις. 4β. μπορουμε να αφαιρεσουμε την πορτα εντελως κ να βαλουμε κουρελουδες, γιατι να μας σπασει τσαμια & πορτες οταν μπορει να μπει ανετος κ να μην εχουμε ζημιες. κανει το τσεκ του και φευγει χωρις να πληρωσουμε... 4γ. τα ιδια με το 4β. ακομη και το 0.1% ειναι καλυτερο απ'το 0%...οποτε οποια πιθανοτητα & οποιον καταφερουμε κ σταματησουμε με την κλειδωμενη μας πορτα, καλο ειναι ! 5. εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει συμφωνια, ποιος πραττει μονος του αλλωστε ;;; 6. σε οτιδηποτε υπαρχουν υποχωρησεις. κι εμενα με τη λαμποργκινι μου μ'ενοχλει το 30 ή 50 οριο στην πολη αλλα αναγκαια χαλαω το αμαξι μου για να μη σε πατησω... 1. H συντήρηση είναι αρμοδιότητα της διαχείρισης και γίνεται με τα λεφτά των κοινοχρήστων. Εφόσον πληρώνω είμαι υπεύθυνος. Και αυτό ισχύει είτε η πόρτα είναι κλειδωμένη είτε είναι ξεκλείδωτη είτε έχει αυτόματο κλείδωμα, οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα. 2. Στην αποθήκη σου μπορείς να πάρεις τα μέτρα ασφαλείας που θεωρείς ότι σου χρειάζονται. Επίσης μπορείς να κάνεις και ασφάλεια κλοπής. 3. Σωστό, αν γίνονται. 4. Τα ποσοστά που αναφέρεις είναι προσωπικές εκτιμήσεις σου (λογικό), το βασικό επιχείρημα ότι δε θα σταματήσεις κάποιον επαγγελματία ή κάποιον που σε έχει βάλει στο μάτι με το να κλειδώνεις την πόρτα της πολυκατοικίας είναι σωστό κατά την άποψη σου ή όχι; Στην πράξη σταματάς μόνο τους εντελώς ερασιτέχνες που θα μπορούσες να σταματήσεις και στην πόρτα σου εύκολα ή όχι; 5. Κατά την άποψή μου πρέπει μια τέτοια απόφαση να λαμβάνετε με παμψηφία. Η δική σου; 6. Όταν αγόρασες την Lambo ήξερες το όριο ταχύτητας. Εγώ ήξερα τι συμβαίνει στην πολυκατοικία; Αναφέρει ο κανονισμός ότι πρέπει να παίζω τον θυρωρό; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 4 minutes ago, tuboflo said: 1. H συντήρηση είναι αρμοδιότητα της διαχείρισης και γίνεται με τα λεφτά των κοινοχρήστων. Εφόσον πληρώνω είμαι υπεύθυνος. Και αυτό ισχύει είτε η πόρτα είναι κλειδωμένη είτε είναι ξεκλείδωτη είτε έχει αυτόματο κλείδωμα, οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα. 2. Στην αποθήκη σου μπορείς να πάρεις τα μέτρα ασφαλείας που θεωρείς ότι σου χρειάζονται. Επίσης μπορείς να κάνεις και ασφάλεια κλοπής. 3. Σωστό, αν γίνονται. 4. Τα ποσοστά που αναφέρεις είναι προσωπικές εκτιμήσεις σου (λογικό), το βασικό επιχείρημα ότι δε θα σταματήσεις κάποιον επαγγελματία ή κάποιον που σε έχει βάλει στο μάτι με το να κλειδώνεις την πόρτα της πολυκατοικίας είναι σωστό κατά την άποψη σου ή όχι; Στην πράξη σταματάς μόνο τους εντελώς ερασιτέχνες που θα μπορούσες να σταματήσεις και στην πόρτα σου εύκολα ή όχι; 5. Κατά την άποψή μου πρέπει μια τέτοια απόφαση να λαμβάνετε με παμψηφία. Η δική σου; 6. Όταν αγόρασες την Lambo ήξερες το όριο ταχύτητας. Εγώ ήξερα τι συμβαίνει στην πολυκατοικία; Αναφέρει ο κανονισμός ότι πρέπει να παίζω τον θυρωρό; 1. το επιχειρημα παει στο οτι μιλαμε για κλειδαριες 7-10-15-20 ετων ανευ συντηρησης και οταν μπλοκαρουν κανεις δεν ξερει τιποτα. οποτε ειτε μπλοκαρει στο σεισμο η παλιατζουρα - ειτε η νεα, ο διαχειριστης ειναι υπολογος. 2. η ασφαλεια δεν πληρωνει αν δεν υπαρχουν επαρκη μετρα, καμερες - συναγερμος - σοβαρη κλειδαρια κλπ κλπ / οποτε οταν η κεντρικη εισοδος ειναι ξεφραγο αμπελι δεν εχει νοημα και 1000€ το μηνα να δινω για ασφαλεια. 4. το ποσοστο ανεβαινει & κατεβαινει αναλογα τα πραγματα. εαν ξεκινησουμε με το βασικο σεναριο οτι η ξεκλειδωτη πορτα ανοιγει απο το 99% των διαρρηκτων και οτι η κλειδωμενη δεν ανοιγει απο το 50% και επανω αναλογα τη διαμορφωση, τοτε με μαθηματικα καταλαβαινεις οτι μπορουμε να φτασουμε ακομη και στο 99%. τοτε βεβαια θα μου πεις αυτος που θελει να μπει, θα με περιμενει με το γκλοκ στο χερι να μπουμε παρεα. 5. ναι, συμφωνω 100%. μονο οταν ολοι συμφωνουν για το κοινο καλο πρεπει να εφαρμοζονται μετρα. καλως ή κακως οταν 2 στους 10 εχουν γκρινια, τα πραγματα δε θα πανε καλα... 6. ηξερα το οριο αλλα κι εσυ ηξερες οτι η τεχνολογια προχωραει οποτε το 2024 που υπαρχουν αυτοματισμοι 99.9% αλανθαστοι ειναι αστειο να μιλαμε για μη-κλειδωμενη πορτα εισοδου πολυκατοικιας μηπως και γινει σεισμος κλπ κλπ κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuboflo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, mclein² είπε 6. ηξερα το οριο αλλα κι εσυ ηξερες οτι η τεχνολογια προχωραει οποτε το 2024 που υπαρχουν αυτοματισμοι 99.9% αλανθαστοι ειναι αστειο να μιλαμε για μη-κλειδωμενη πορτα εισοδου πολυκατοικιας μηπως και γινει σεισμος κλπ κλπ κλπ Να ξεκαθαρίσω, αν δεν έγινε αντιληπτό, είμαι υπέρ του να υπάρχει αυτόματο κλείδωμα στην πολυκατοικία που να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από το διαμέρισμα και εναντίον του να κλειδώνουμε χειροκίνητα. Φυσικά πιστεύω ότι το α και το ω είναι να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα μέτρα στο σπίτι σου. Το αρχικό μου σχόλιο ήταν απάντηση στο ειρωνικό Δεν είναι κ ο λόγος είναι επειδή όποιοι παραγγέλνουν δεν μπορούν να κατεβαίνουν κ να ξεκλειδώνουν! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2 hours ago, tuboflo said: Να ξεκαθαρίσω, αν δεν έγινε αντιληπτό, είμαι υπέρ του να υπάρχει αυτόματο κλείδωμα στην πολυκατοικία που να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από το διαμέρισμα και εναντίον του να κλειδώνουμε χειροκίνητα. Φυσικά πιστεύω ότι το α και το ω είναι να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα μέτρα στο σπίτι σου. Το αρχικό μου σχόλιο ήταν απάντηση στο ειρωνικό Δεν είναι κ ο λόγος είναι επειδή όποιοι παραγγέλνουν δεν μπορούν να κατεβαίνουν κ να ξεκλειδώνουν! εγω ειχα καταλαβει οτι δε θες να κλειδωνει η πορτα γενικα χειροκινητα ειναι εγκληματικο να κλειδωνει η πορτα ! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jaguar13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Σε οικογενειακή πολυκατοικία το nuki στην πόρτα εξόδου τι θεωρείται? 3 λεπτά πριν, mclein² είπε εγω ειχα καταλαβει οτι δε θες να κλειδωνει η πορτα γενικα χειροκινητα ειναι εγκληματικο να κλειδωνει η πορτα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 19 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Σε οικογενειακή πολυκατοικία το nuki στην πόρτα εξόδου τι θεωρείται? Μια και το ρώτησες και το είχα απορία.. στην ανάγκη δεν ξεκλειδώνει το nuki από τη μέσα πλευρά με το χέρι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jaguar13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Ναι, αφού το κλειδί είναι πάνω, αλλά δεν το έχω βάλει ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 8 minutes ago, Doubt said: Μια και το ρώτησες και το είχα απορία.. στην ανάγκη δεν ξεκλειδώνει το nuki από τη μέσα πλευρά με το χέρι; μεσα / εξω παιζεις μπαλα και χειροκινητα 29 minutes ago, jaguar13 said: Σε οικογενειακή πολυκατοικία το nuki στην πόρτα εξόδου τι θεωρείται? αν βολευει ολους, θεωρειται εξελιξη & χρηση της τεχνολογιας ακομη και σε πολυκατοικια με 15 χρηστες παιζει ΑΝΕΤΑ. το θεμα ειναι να μιλαμε για ανθρωπους & οχι κανιβαλους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanospap1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Καλημέρα. Αξίζει η αντικατάσταση κυλίνδρου evva 4ks με evva mcs? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, thanospap1 είπε Αξίζει η αντικατάσταση κυλίνδρου evva 4ks με evva mcs? Σε ποια περιοχή? Ποιο defender είναι από πίσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanospap1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, turbat0s είπε Σε ποια περιοχή? Ποιο defender είναι από πίσω? Αθήνα. Disec MG basic Monolito mrm27 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από thanospap1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα