greekfragma Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Στις 19/7/2019 στις 12:42 ΜΜ, swayback είπε Δε ξέρω αν πρέπει να κλάψω λόγω της τελευταίας φώτο....🤐
swayback Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, greekfragma είπε Δε ξέρω αν πρέπει να κλάψω λόγω της τελευταίας φώτο....🤐 Μπαα. Εντάξει, απλής θωράκισης πόρτα είναι, αλλά με μία καλή κλειδαριά θα είσαι σε πολύ καλό επίπεδο. Όπως είχες γράψει, με ένα σετάκι κλειδαριάς κυλίνδρου Cisa Revolution Pro + AGB Scudo 9000 + Disec Sferik Rok BDS16, θα είσαι οκ. Αυτό είναι το φθηνότερο σενάριο που προτείνω (έως 200€ το πολύ δηλαδή). Αν ήθελα κάτι ακόμα καλύτερο χωρίς να ανέβει πολύ το κόστος, θα έβαζα κύλινδρο AGB Scudo DCK ή EVVA EPS και defender Disec Monolito Rok BD200. Σημ: Ο AGB Scudo DCK, αν και έρχεται με 5 κλειδιά που σημαίνει ότι μάλλον θα σε φτάσουν, να ξέρεις ότι τα έξτρα αντίγραφα είναι πολύ ακριβά (~50€/κλειδί). Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από swayback 1
Dante80 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Λίγο off topic. Έχω πάθει μια βλακεία εδώ και μια εβδομάδα και βλέπω βιντεάκια με κλειδαριές, padlocks κλπ. Συνήθως η παρουσίαση έχει "σπάσιμο" της κλειδαριάς (picking) και μετά άνοιγμα και αποσυναρμολόγηση του κυλίνδρου (gutting). Μετά από καμιά δεκαριά βίντεο, ξέρεις περίπου τι να περιμένεις σε εξαρτήματα κλπ. Πάει ένας λοιπόν να ανοίξει την Kaba ExperT SPP. Του πήρε πάνω από 10 λεπτά σε μέγγενη, και μετά ξεκινάει το άδειασμα...για τα επόμενα 20 λεπτά λολ. Ένας σκασμός pins, ελατήρια, παγίδες κλπ. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από Dante80 1
swayback Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Λίγο off topic. Έχω πάθει μια βλακεία εδώ και μια εβδομάδα και βλέπω βιντεάκια με κλειδαριές, padlocks κλπ. Συνήθως η παρουσίαση έχει "σπάσιμο" της κλειδαριάς (picking) και μετά άνοιγμα και αποσυναρμολόγηση του κυλίνδρου (gutting). Μετά από καμιά δεκαριά βίντεο, ξέρεις περίπου τι να περιμένεις σε εξαρτήματα κλπ. Πάει ένας λοιπόν να ανοίξει την Kaba ExperT SPP. Του πήρε πάνω από 10 λεπτά σε μέγγενη, και μετά ξεκινάει το άδειασμα...για τα επόμενα 20 λεπτά λολ. Ένας σκασμός pins, ελατήρια, παγίδες κλπ. Και φαντάσου ο experT δεν είναι ο καλύτερος της Kaba. Υπάρχουν και οι Kaba Penta και Kaba Star. Ο experT έχει 4 σειρές από pins, ο Penta 5 και ο Star 5 έως 8 (έως και 26 pins!). Spoiler Και πρόσφατα βγήκε και έκδοση Cross με κινητό στοιχείο στο κλειδί των παραπάνω. Γενικά οι Kaba είναι οι καλύτεροι και οι πιο ακριβείς κύλινδροι, στην κατηγορία των κυλίνδρων με ελατήρια και pins στον μηχανισμό. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από swayback 2
mclein² Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, greekfragma είπε Δε ξέρω αν πρέπει να κλάψω λόγω της τελευταίας φώτο....🤐 ειχες δει σε σαιτ το σετακι Cisa Revo + Cisa Defender + Agb9000, το οποιο μια χαρα καθεται στην πορτα. υπολογιζεις μαζι με εγκατασταση από 165€ έως 200€, τουλαχιστον για την Αττική που ξέρω. υγ - καπου νωριτερα ειχες γραψει οτι ειχες και εναν keso2000 ή 4000. εαν ειναι 30x45 ή 30x50, ταιριαζει. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από mclein² 1
rg550 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Καλημέρα! έχουν οι γονείς μου στο πατρικό μια πόρτα ασφαλείας με διπλή κλειδαριά από Balomenos Doors, πάνω σίγουρα έχει την omega plus, κάτω μάλλον Securreme Κ2. 1. ποιόν κύλινδρο προτείνετε για αντικατάσταση του Κ2 ; 2. η omega plus θεωρείται safe; ρωτάω γιατί απ' ότι θυμάμαι η πόρτα πρέπει να μετράει 8-10 χρόνια που έχει εγκατασταθεί. ευχαριστώ εκ των προτέρων!
mclein² Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, rg550 είπε Καλημέρα! έχουν οι γονείς μου στο πατρικό μια πόρτα ασφαλείας με διπλή κλειδαριά από Balomenos Doors, πάνω σίγουρα έχει την omega plus, κάτω μάλλον Securreme Κ2. 1. ποιόν κύλινδρο προτείνετε για αντικατάσταση του Κ2 ; 2. η omega plus θεωρείται safe; ρωτάω γιατί απ' ότι θυμάμαι η πόρτα πρέπει να μετράει 8-10 χρόνια που έχει εγκατασταθεί. ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1. ακομη και ενας astral s κανει μια χαρα τη δουλεια. 2. ναι, εισαι μια χαρα αρκει να συντηρεις ελαφρως την πορτα.
rg550 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Ευχαριστώ για την πρόταση! Συντήρηση προφανώς εννοείς ψέκασμα κλειδαριές με λιπαντικό, WD40 κτλ;
mclein² Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, rg550 είπε Συντήρηση προφανώς εννοείς ψέκασμα κλειδαριές με λιπαντικό, WD40 κτλ; ναι, wd ή οτιδηποτε καθαριστικό. οχι στην κλειδαρια αλλα στους κλειδωματα/ντιζες τριγυρω. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από mclein²
rg550 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Κατάλαβα. Λογικά ο πατέρας μου θα την ψεκάζει. Είναι λίγο ψείρας με κάτι τέτοια! Μια τελευταία ερώτηση, κάποιος γνωστός του του είπε να βάλει AGB κύλινδρο, δεν ξέρω ποιο μοντέλο, γύρω στα 80 ευρώ μου είπε. Είναι καλή επιλογή για τη πόρτα αυτή ή μήπως είναι overkill ;
mclein² Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, rg550 είπε Κατάλαβα. Λογικά ο πατέρας μου θα την ψεκάζει. Είναι λίγο ψείρας με κάτι τέτοια! Μια τελευταία ερώτηση, κάποιος γνωστός του του είπε να βάλει AGB κύλινδρο, δεν ξέρω ποιο μοντέλο, γύρω στα 80 ευρώ μου είπε. Είναι καλή επιλογή για τη πόρτα αυτή ή μήπως είναι overkill ; εκει ο αφαλος ειναι 35χ45 αν θυμαμαι καλα. δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα τετοιος κυλινδρος. θεωρητικα του προτεινουν τον agb 9000 ή dck / οπου δεν υπαρχει σ'αυτη τη διασταση και αρα ειτε θα φαινεται μ@λακια - είτε θα εξεχει πολυ και θα ειναι ευαλωτος σε σπασιμο.
k_dinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Να ρωτήσω κάτι τους γνωστές.. Διαβάζω παντού καλά λόγια για την omega plus κλειδαριά, ότι είναι απαραβιαστη κτλ κτλ. Μετα βλέπω το κόστος της είναι περίπου όσο ενός καλού κυλίνδρου, πχ του 4ks. Και σκέφτομαι γιατί κάποιος να ξοδέψει χρήματα σε έναν καλό κύλινδρο και δεν βολεύεται με την omega?
turbat0s Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, k_dinos είπε γιατί κάποιος να ξοδέψει χρήματα σε έναν καλό κύλινδρο για να τον αλλάξει εύκολα όταν κρίνει σκόπιμο. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από turbat0s 1
k_dinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 20 λεπτά πριν, turbat0s είπε για να τον αλλάξει εύκολα όταν κρίνει σκόπιμο. Σωστός, αλλά αν έχουν το ίδιο κόστος γιατί να μην αναβαθμίσει όλο το σύστημα με την μελλοντική αντίστοιχη omega plus? Η διαφορά που βλέπω είναι ότι στο ένα αν πιάνει το χέρι σου το κάνεις και μόνος, στο άλλο θέλεις επαγγελματία. Αλλά και πάλι, σε αυτά τα κόστη κλειδαριων η τοποθέτηση θα είναι τπτ 30€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα