Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Εχω γραψει πριν κάποιες σελίδες την εμπειρια μου με τον protec2. Ας τα ξαναπώ μια φορα:

1) Επειδή αυτος ο κύλινδρος δεν εχει μπίλιες, οταν βαζεις το κλειδί δεν εχεις την αίσθηση που κανουν οι μπίλιες οταν ακολουθουν τις χαρακιες που εχει το κλειδι και την αντίσταση σαν τους άλλους παραδοσιακους κυλίνδρους, ειναι απλα σαν να βαζεις το κλειδί σε μια σκέτη τρύπα. Οι δισκοι δεν κουμπώνουν, κουμπωμένοι ειναι ήδη απλα ευθυγραμιζονται. 
Κολλήματα δεν μπορω να πω πως εχει, 1-2 φορες μου εχει τυχει κατα το κλειδωμα να κανει λιγο σαν μάγκωμα αλλα τιποτε αλλο σοβαρο, τουλάχιστον στον δικο μου με χρήση πανω απο εναν χρονο.
Αυτο που εχω διαπιστώσει, και μάλλον επειδή ειναι 2πλης ενεργείας καμια φορα πρεπει να το γυρίσεις παραπάνω στροφές το κλειδι για να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις αλλα δεν το βρίσκω μειονέκτημα μπροστά στο όφελος της 2πλης ενεργείας και της ασφάλειας που προσφέρει.. Θελει σίγουρα γραναζωτη και καλης ποιότητας κλειδαριά για να συνεργαστεί απροβληματιστα, πχ Cisa Revo pro ή αλλη επώνυμη, ισως γιατι το ωστηριο του ειναι ποιο στενο σε σχεση με τους κλασσικούς κυλίνδρους.
Στα θετικά επίσης ειναι οτι για να βγαλεις αντίγραφα κλειδιών ειναι φθηνά απο 12+ και πανω ευρώ, και παρόλο την ηλικία του παραμένει στους τοπ κυλινδρους της αγορας.  
2) Για αυτό δεν γνωρίζω να σου πω.

Συμφωνώ.

Γενικά για εμένα είναι ένας ΤΟΠ κυλινδρος. Και οι "δυσκολίες" του προσωπικά μου αρέσουν γιατί σκέφτομαι πως αυτή του η συμπεριφορά αν εμένα με το κλειδί στο χέρι με "ενοχλεί", κάποιον που προσπαθεί να τον ανοίξει χωρίς κλειδί θα τον "απογοητευσει"...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Συμφωνώ.

Γενικά για εμένα είναι ένας ΤΟΠ κυλινδρος. Και οι "δυσκολίες" του προσωπικά μου αρέσουν γιατί σκέφτομαι πως αυτή του η συμπεριφορά αν εμένα με το κλειδί στο χέρι με "ενοχλεί", κάποιον που προσπαθεί να τον ανοίξει χωρίς κλειδί θα τον "απογοητευσει"...

Σωστος!! Την ιδια σκέψη εχω κάνει και εγω. Αν δεν ανοίγει εύκολα με το κλειδί του, σκέψου πως θα ειναι σε κάποιον που θα βαλει απο αυτα τα "μανιφουκια" που και καλα παραβιάζουν τους δίσκους..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επανέρχομαι να αφήσω την εμπειρία μου για υποψήφιους αγοραστές, προβληματισμένα μέλη.

Ήθελα να πάρω abloy protec2, να αφήσω την κεφαλή μου ήσυχη για πάντα αλλά.. , πέντε έξι κλειδώματα ξεκλείδωματα σε demo αφαλού θα σας πείσει.

Κλειδώνεις ξεκλειδώνεις και πρέπει να σπρώχνεις μέσα το κλειδί για να πιάσει καλά και τον τελευταίο κύλινδρο η την στοιβάδα κυλίνδρων αλλιώς φρακαρει ή άλλες φορές δίνει τζούφιες βόλτες.Αλλες φορές πάλι θέλει να το ξαναπάρεις αντίστροφα να πας από την αρχή και να ξανακλειδωσεις/κλειδώσεις.

Τελικά η αγορά έκλεισε με evva 4ks χρεωμένη στον αντιπρόσωπο, με 5 κλειδακια, με τα καπάκια τους, κουτί κλειστό, στόμα ανοιχτό με την υπέροχη τιμή και τις τσέπες άδειες γιατί αγοράστηκαν 2 τεμάχια...

Τι να τον κάνεις τον αφαλό  άμα σου πέσει η βίδα του αφαλού της κλειδαριάς(iseo γ..Ω την τύχη μου) στον πάτο της θωρακισμένης πορτας όεο? Εδώ γελάτε εγώ ήμουν έτοιμος να κλάψω...

Άμα είσαι πωλητής πουλάς στον πελάτη και μετά τα όσα προβλήματα δικά του.Άμα είσαι άνθρωπος σκέφτεσαι τον πόνο της μακακιας του πελάτη και τον βοηθάς.

1999+ ευχαριστώ για τον mclein, Βρήκε βίδα σε καραπερασμενη ώρα και μάλιστα αφιλοκερδώς. Τα καλά πρέπει να λέγονται.

Τον evva 4ks δεν τον συμπαθούσα. φαίνεται απλός...δεν μου αρέσε ουτε σαν κλειδί,ούτε σαν κύλινδρος , αλλά είναι butter smooth λειτουργία, έχει ποιότητα και γενικά το πρόβλημα ήταν της γκλαβας μου.

Nuki...

Έλα τώρα εσύ εγώ και ο άλλος και πες μου πως ζούσα έτσι τόσα χρόνια...

Τι ευκολία είναι αυτή ?ειδικά σε μονοκατοικία με δύο διαμερίσματα και όλη την ώρα άνοιξε κλείσε με ένα σκασμό επισκέπτες να κάνουν παρέλαση κάθε ημέρα δόξα τον Θεό.

Έχουμε την ευκολία με ένα πάτημα να ανοίγει και αμεσως μετά να κλειδώνει ερμητικά κλειστά.

Σωτήριο!

Συνολικό κόστος 2 κυλίνδρων και 2 νουκι και κάτι εξτρα , όσο η Atros αλλά ρε φίλε, χαλάλι...

Τώρα αυτό που μένει είναι να μας πει ο φίλος και ανθρωπας mclein ποτέ παραβιάστηκε ο evva 4ks να τραβάμε τα βυζιά μας :-)...!!!

Επεξ/σία από ivris
  • Like 7
  • Thanks 1

1 hour ago, dtzgr said:

Ποια θα λέγατε ότι είναι μια τίμια τιμή για κόψιμο αντικλειδιού από κλειδί σαν αυτό της φωτογραφίας;

Hide contents

SYNDYASMOS-CISA.jpg

9 με 10 ευρω.

πλεον πιο χαμηλα δεν ξερω αν κοβει κανεις...πιο πανω, μπορεις να βρεις εως 14-15 ευρω.

7 hours ago, kormoranos7 said:

Καλημερα.

Επειδή διαβάζω καιρό για τον "ιδιαίτερο" τροπο λειτουργίας του protec ²,ηθελα να κάνω 2 ερωτήσεις.

1)Ποσο διαφορετική ειναι η αίσθηση συγκριτικά με εναν "συμβατικό" κύλινδρο με μπίλιες.Εχει "κολληματα"?Χρειάζεται δεξιά-αριστερά μεχρι να κουμπωσουν οι δίσκοι?

2) Υπαρχει αραγε πουθενα ενας εκθεσιακος κύλινδρος,που θα μπορουσα να τον δω αυτοπροσωπως.

1. μερικες φορες σε ολα ναι - μερικες φορες ομως, οχι συνεχεια. ειναι τοπ κυλινδρος - απλα οχι για ολους.

2. ναι. αν δε βρεις, στειλε πμ.

4 hours ago, li@m said:

Χαιρετω και εγω την παρεα με την σειρα μου. Εχω μετακομισει προσφατα και αναζητω την πιο vfm λυση.

Δεν σας κρυβω πως εχω θορυβηθει με ολα αυτα που εχω διαβασει στις τελευταιες 30 σελιδες. Θα ηθελα την γνωμη των ειδικων του νηματος για να εχω το κεφαλι μου "ησυχο" αναφορικα με το κλειδωμα της κυριας εισοδου. Επισυναπτω φωτογραφιες.

image.jpeg.c489d39592ed7e6a9a1bc3d14dad3bea.jpeg

image.jpeg.709379daaeedff235a70475f4f0d5fad.jpeg

image.jpeg.e6cd5c32a7ab3aba06177a5397a2b05c.jpeg

Ευχαριστω εκ των προτερων. 

ΥΣ1 Περιοχη Αθηνα

ΥΣ2 @mclein²Δεν εχω καταλαβει 100%, εισαι επαγγελματιας; Αν ναι, αναλαμβανεις δουλειες απο εδω;

φανταζομαι Γαλατσι - Ηρακλειο - Δαφνη - Βυρωνα ;;;;;

το κεφαλι σου ησυχο με αυτη την πορτα & τους διαθεσιμους κυλινδρους με γραναζι σε mul-t-lock δε θα το εχεις 100% ποτέ.

5 hours ago, Rt8000 said:

Ξέρει κανείς να μου πει υπεύθυνα ποια είναι η πιο αξιόπιστη κλειδαριά ασφαλείας?

Κάτι για την  EVVA MCS ?

αξιοπιστη στο ποιοτικο σκελος ή στην παροχη ασφαλειας ; 

• Like 1

6 ώρες πριν, Rt8000 είπε

Ξέρει κανείς να μου πει υπεύθυνα ποια είναι η πιο αξιόπιστη κλειδαριά ασφαλείας?

Κάτι για την  EVVA MCS ?

Την ΕVVA MCS την έχω στο σπίτι. Σαν χρήστης δεν έχω να γκρινιάξω για κάτι, όλα καλά. Τα κλειδιά δεν έχουν καπάκι. Την έκδοση με καπάκι με απέτρεψε ο εισαγωγέας να την πάρω γιατί σπάνε σχετικά εύκολα. Νομίζω υπερβάλλουν λίγο για λογική χρήση.

Το κλειδί σε σχέση με ενα Cisa Astral Tekno Pro που έχω ειναι λίγο πιο κοντό. Μεταξύ των δύο δεν βλέπω διαφορες σαν χρήστης. Σε ότι αφορά την ασφάλεια, φαντάζομαι εχεις διαβάσει ήδη για τον κάθε κύλινδρο.

1 hour ago, mclein² said:

φανταζομαι Γαλατσι - Ηρακλειο - Δαφνη - Βυρωνα ;;;;;

το κεφαλι σου ησυχο με αυτη την πορτα & τους διαθεσιμους κυλινδρους με γραναζι σε mul-t-lock δε θα το εχεις 100% ποτέ.

Ηλύσια Ζωγράφου μεριά. 

Είμαι για νέα πόρτα εννοείς; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mclein² είπε

1. μερικες φορες σε ολα ναι - μερικες φορες ομως, οχι συνεχεια. ειναι τοπ κυλινδρος - απλα οχι για ολους.

(Abloy p2)
Πάντως έμενα και του @m3ltd0wn απο οτι φαίνεται μας αρέσει να παιδευόμαστε και λίγο, ετσι για να εχει σασπένς το θεμα.. 🤣 Και ναι μπορεί να μαγκώνει κάποιες φορες, να ειναι και τζουφιος αλλα δεν μπλοκάρει και προσφέρει ασφάλεια. Όποτε "Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος;". 

3 ώρες πριν, ivris είπε

1999+ ευχαριστώ για τον mclein, Βρήκε βίδα σε καραπερασμενη ώρα και μάλιστα αφιλοκερδώς. Τα καλά πρέπει να λέγονται.

Τα καλά ναι να λέγονται, συμφωνώ και επαυξάνω τα σέβη μου στον Κ. @mclein² 🙏 που μας ανοίγει τα μάτια, και στον κύριο Αναστάση τον οποίο συμπαθώ πολύ πολύ 🙋

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να κάνω και λάθος αλλά είμαι αρκετά στεναχωρημένος με κάτι που συνέβη σήμερα το πρωί. Οι γονείς μου κλειδώθηκαν έξω από το σπίτι τους. Δε μπορούσαν με τίποτα να ξεκλειδώσουν και πάνω στον πανικό τους κάλεσαν κλειδαρά να τους ανοίξει. Εγώ όταν ενημερώθηκα ήδη τον είχαν καλέσει.

Ο κλειδαράς κατάφερε να ανοίξει εύκολα χωρίς να καταστρέψει το μύλο. Δεν ήμουν μπροστά αλλά οι γονείς μου λένε ότι είχε μάλλον κολλήσει η γλώσσα. Δηλαδή το πρόβλημα ήταν στην κλειδαριά και όχι στο μύλο. Παρόλαυτα επέμεινε να τον αλλάξει και τους έβαλε ό,τι ήθελε χωρίς ενημέρωση ή ερώτηση. Τους είχα δασκαλέψει στο τηλέφωνο να μη δεχτούν να τους περάσει νέο μύλο και ότι θα τους πάω εγώ μύλο αμέσως μόλις σχολάσω. Τελικά τους πέρασε έναν που το κλειδί λέει πάνω Titan και όταν τον ρώτησαν τι τους έβαλε είπε "ολα στην κίνα φτιάχνονται πια, δεν έχει σημασία" ζήτησε 100 ευρώ για την εργασία του που του πήρε 5 λεπτά να ανοίξει την πόρτα και το μύλο που τους πέρασε και πούλησε με το έτσι θέλω και πηγε να φυγει. Ο πατέρας μου έκανε δοκιμές και ξανακόλλησε η πόρτα. Έριξε WD40 στη γλώσσα και έφυγε βιαστικά (είχε πάρει τα 100€). Η πόρτα είναι αλουμινόπορτα με κλειδαριά πολλαπλών σημείων, defender δεν υπάρχει.

Μήπως είμαι εγώ λάθος και τα 100 ευρώ είναι φυσιολογικό ποσό για αυτή τη δουλειά; Εν τω μεταξύ με τρώνε οι τύψεις που λόγω εργασίας δε μπόρεσα να πάω να είμαι εκεί...

Επεξ/σία από kstgr
  • Sad 4

13 hours ago, li@m said:

Ηλύσια Ζωγράφου μεριά. 

Είμαι για νέα πόρτα εννοείς; 

εαν μπορεις να την αλλαξεις, ναι. ξεκαθαρα ναι !

γενικα σε αυτη τη μουλτιλοκ μπορεις να βαλεις μονο μουλτιλοκ κυλινδρους με γραναζι.
το κακο στην υποθεση μουλτιλοκ ειναι οτι ο καλυτερος κυλινδρος τους (mt5 / mtl800) δεν παιζει με γραναζι.

12 hours ago, kstgr said:

Ίσως να κάνω και λάθος αλλά είμαι αρκετά στεναχωρημένος με κάτι που συνέβη σήμερα το πρωί. Οι γονείς μου κλειδώθηκαν έξω από το σπίτι τους. Δε μπορούσαν με τίποτα να ξεκλειδώσουν και πάνω στον πανικό τους κάλεσαν κλειδαρά να τους ανοίξει. Εγώ όταν ενημερώθηκα ήδη τον είχαν καλέσει.

Ο κλειδαράς κατάφερε να ανοίξει εύκολα χωρίς να καταστρέψει το μύλο. Δεν ήμουν μπροστά αλλά οι γονείς μου λένε ότι είχε μάλλον κολλήσει η γλώσσα. Δηλαδή το πρόβλημα ήταν στην κλειδαριά και όχι στο μύλο. Παρόλαυτα επέμεινε να τον αλλάξει και τους έβαλε ό,τι ήθελε χωρίς ενημέρωση ή ερώτηση. Τους είχα δασκαλέψει στο τηλέφωνο να μη δεχτούν να τους περάσει νέο μύλο και ότι θα τους πάω εγώ μύλο αμέσως μόλις σχολάσω. Τελικά τους πέρασε έναν που το κλειδί λέει πάνω Titan και όταν τον ρώτησαν τι τους έβαλε είπε "ολα στην κίνα φτιάχνονται πια, δεν έχει σημασία" ζήτησε 100 ευρώ για την εργασία του που του πήρε 5 λεπτά να ανοίξει την πόρτα και το μύλο που τους πέρασε και πούλησε με το έτσι θέλω και πηγε να φυγει. Ο πατέρας μου έκανε δοκιμές και ξανακόλλησε η πόρτα. Έριξε WD40 στη γλώσσα και έφυγε βιαστικά (είχε πάρει τα 100€). Η πόρτα είναι αλουμινόπορτα με κλειδαριά πολλαπλών σημείων, defender δεν υπάρχει.

Μήπως είμαι εγώ λάθος και τα 100 ευρώ είναι φυσιολογικό ποσό για αυτή τη δουλειά; Εν τω μεταξύ με τρώνε οι τύψεις που λόγω εργασίας δε μπόρεσα να πάω να είμαι εκεί...

οπως σωστα ειπες, κλειδαρια επρεπε ν'αλλαξει και οχι κυλινδρο.

τα 100€ ειναι ληστεια εκτος αν μιλαμε για 11++ το βραδυ...που και παλι ειναι πολλα.

58 minutes ago, kstgr said:

Αυτό είναι το κλειδί. Τι ξέρουμε γενικά; @mclein²

IMG_20240904_103424.jpg

εαν αφαλος των 20 ~ 25 ευρω...

28 minutes ago, mclein² said:

εαν μπορεις να την αλλαξεις, ναι. ξεκαθαρα ναι !

γενικα σε αυτη τη μουλτιλοκ μπορεις να βαλεις μονο μουλτιλοκ κυλινδρους με γραναζι.
το κακο στην υποθεση μουλτιλοκ ειναι οτι ο καλυτερος κυλινδρος τους (mt5 / mtl800) δεν παιζει με γραναζι.

Ωχ και δεν είχα μπατζεταρει αλλαγή πόρτας πάρα μόνο κλειδαριάς/μύλου. 

Είχα φέρει τεχνικό να πάρει μέτρα για κουφώματα και βλέποντας την πόρτα μου λέει μην την αλλάξεις την πόρτα γιατί είναι χτισμένη ή κάτι τέτοιο και έμεινα με το σκεπτικό πως είναι μια καλή πόρτα. 

Εχεις κάποια πρόταση σε πόρτα έτσι ώστε να είναι συμβατή με καλη κλειδαρια/μύλο. 

Ευχαριστώ 

17 ώρες πριν, macrun είπε

Την ΕVVA MCS την έχω στο σπίτι. Σαν χρήστης δεν έχω να γκρινιάξω για κάτι, όλα καλά. Τα κλειδιά δεν έχουν καπάκι. Την έκδοση με καπάκι με απέτρεψε ο εισαγωγέας να την πάρω γιατί σπάνε σχετικά εύκολα. Νομίζω υπερβάλλουν λίγο για λογική χρήση.

Το κλειδί σε σχέση με ενα Cisa Astral Tekno Pro που έχω ειναι λίγο πιο κοντό. Μεταξύ των δύο δεν βλέπω διαφορες σαν χρήστης. Σε ότι αφορά την ασφάλεια, φαντάζομαι εχεις διαβάσει ήδη για τον κάθε κύλινδρο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!Την έχω παραγγείλει ήδη κ από την άλλη εβδομάδα θα έρθουν να μου την τοποθετήσουν.

Το μόνο εάν μπορείτε να μου απαντήσετε ως προϊόν από το εργοστάσιο έρχεται κλεισμένη με ζελατίνη απ' έξω η μόνο με τις ταινίες ασφαλείας..μου είπαν ότι έρχεται με δύο ταινίες ασφαλείας κ όχι με ζελατίνη .

Σας ευχαριστώ κ πάλι!

Καλό μεσημέρι!

• Haha 1

54 λεπτά πριν, Rt8000 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!Την έχω παραγγείλει ήδη κ από την άλλη εβδομάδα θα έρθουν να μου την τοποθετήσουν.

Το μόνο εάν μπορείτε να μου απαντήσετε ως προϊόν από το εργοστάσιο έρχεται κλεισμένη με ζελατίνη απ' έξω η μόνο με τις ταινίες ασφαλείας..μου είπαν ότι έρχεται με δύο ταινίες ασφαλείας κ όχι με ζελατίνη .

Σας ευχαριστώ κ πάλι!

Καλό μεσημέρι!

Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί είχα ανοιξει ένα σωρό κουτιά εκείνες τις μέρες. 

Ένα θέμα που θα έχεις είναι ότι από ένα σημείο και μετά θα αποφεύγεις να αφήνεις τα κλειδιά στο τραπέζι. Όλοι ρωτάνε τι είναι αυτά τα κυκλάκια (οι μαγνητικοί δίσκοι) στο κλειδί 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...