Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 hours ago, ΑΠΟΛΛΩΝ83 said:

Καλησπέρα!

Τον τελευταίο καιρό 2 φορές δεν μπορεί να ανοιχθεί η πορτα από έξω (ασφαλείας, 15ετίας, δεν εχω ιδέα για περαιτέρω περιγραφή), δεν γυρνάει καν το κλειδί. Κι τις 2 φορές  άνοιξε από μέσα. Δεν ηταν κλειδωμένα. Μπορεί καποιος να με κατευθυνει λίγο γιατι είμαι άσχετος; Ευχαριστώ!

λογικα φταιει το κλειδι ή τα κλειδια σου καποιο δοντι τους ειναι στραβο.
αν κοιταξεις καθετα το κλειδι ισως μπορεις να το διαπιστωσεις κ μονος σου.

εαν η φθορα εχει μεταφερθει κ στα λαμακια εσωτερικα της κλειδαριας, αργα ή γρηγορα θα κλειδωθεις.

μια αναβαθμιση αξιοπρεπη κοστιζει περιπου 180€ για τη δικη σου πορτα (gardesa).
απο το να πληρωσεις 30 εως 80 ευρω για ξε-μπλοκαρισμα καλυτερα να μαζεψεις τα χρηματα κ να τα δωσεις να τη φτιαξεις & να εισαι ησυχος.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλημέρα σε όλους.

Ειμαι στην διαδικασια προληπτικης αλλαγης του αφαλου στην οικια μου. 

Διαβαζοντας εδω στο φορουμ για αρκετες ωρες ειμαι μεταξυ στον ABLOY PROTEC 2 , DOM DIAMANT, EVVA 4KS, PENTACROSS 

Επίσης υπαρχουν στην οικογενεια αλλες 4 πορτες που πρεπει να αλλαχθουν επίσης προληπτικα οι κλειδαριες και εκει σκεφτομουν ειτε evva 4ks, evva ics, 

ολες οι θυρες εχουν ενα τυπικο defender και θελω την αποψη σας για την αντικατασταση του με μαγνητικό..σε συνδιασμο με επιλογη κυλίνδρου ωστε να υπάρχει μια ανω του μεσου ορου ασφαλεια. 

Ενω λοιπόν ημουν ετοιμος να πάρω τον DOM DIAMANT επεσα πανω σε αυτην την σελίδα που πουλαει εργαλειο που τον ανοιγει....και εμεινα παγωτό....

https://lockpicking.tools/catalog/dom-diamant-lockpick-decoder-detail

τελικα μηπως η λυση ειναι οι μαγνητικες κλειδαριες της evva ( mcs) που αντεχουν και τα οξεα ? καπου διαβασα απο μελος οτι πιθανα να κοστιζει γυρω στα 300 ευρω αλλα δεν την εχω βρει πουθενα σε αυτη την τιμη...

καθε συμβουλη απο τους ειδικους του ειδους ειναι ευσπροσδεκτη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους.

Ευχαριστώ για τις γνώσεις σας εκ των προτέρων, έχω διαβάσει μπόλικες σελίδες.

Χρειάζομαι μια βοήθεια για επιλογή θωρακισμένης πορτας.

Λοιπόν σε διώροφη μονοκατοικία έχουμε βάλει 2 πόρτες Σ. παραγωγικός τύπος με προφίλ αλουμινίου ψημένο στο φούρνο με επίστρωση προστασίας για αδιάβροχο ποίηση και γενικά να είμαστε ξένοιαστοι από καιρικές συνθήκες.(Βλ. Φωτό)

Κύλινδρο Kesso 4000.

Ευχαριστημενοι είμαστε τα 9 χρόνια συμβίωσης με τις εν λόγο πόρτες.

Στην ίδια μονοκατοικία υπάρχει ένας ημιυπογειος χώρος όπου τώρα έχει πόρτα αλουμινίου και επειδή θα κατοικηθεί με μια τετραμελής οικογένεια είμαστε σε αναζήτηση θωρακισμένης πόρτας.

Οι καιροί είναι λιγάκι δύσκολοι οπότε υπάρχει ένα συγκεκριμένο budget περί τα 1000€.

Η Atros με λαμινατε μέσα έξω, έρχεται στα 680€ + φ.π.α με +100€ για κύλινδρο kesso 8000 οπότε φτάνουμε στο χιλιάρικο.

Υπάρχει ένα θέμα, αυτό είναι της υγρασίας το οποίο φοβάμαι ότι θα φουσκώσει το λαμινατε αλλά στην atros δεν βάζουν φύλο αλουμινίου και ο παραγωγικός τύπος με φύλλο αλουμινίου εξωτερικά πάει κοντά στα 1500€.

Θα παρακαλούσα την αγάπη σας για αντιπροτάσεις με όλη την εκτίμηση από μέρους μου.

Σας ευχαριστώ.

instasize_240829140246.jpg

Επεξ/σία από ivris

Δε μπορώ να σου πω ακριβως που να πας και τι να κανεις, απλως θα σου πω οτι προ διετίας ημουν σε ομοια αναζητηση (ασφαλειας με αλουμινενιο φυλλο) κ απο οπου μου είπαν οτι δε μπαινει στη ταδε σειρά κ πρεπει να πας στην ακριβη εκοψα λασπη... Τελικά βρηκα μεσω γνωστου απο ενα εργοστάσιο στη θεσσαλονικη, με αλουμινενιο φυλλο στα 650 τοποθετημένη ΑΛΛΑ με τραγική κλειδαρια κ κυλινδρο που καποια στιγμή θα αλλαχθουν (ο κυλινδρος αλλαχθηκε ήδη με εναν cisa tekno pro γιατι ηταν του 5ευρου ο εργοστασιακός)...

so far so good, ρωσικη ρουτελα ειναι η κλειδαρια που εχει το ξερω αλλα απο το να εδινα 1000+ προτιμω να αλλαξω κλειδαρια καποια στιγμή με κανενα κατοσταρικο... 

47 minutes ago, paylidis said:

so far so good, ρωσικη ρουτελα ειναι η κλειδαρια που εχει το ξερω αλλα απο το να εδινα 1000+ προτιμω να αλλαξω κλειδαρια καποια στιγμή με κανενα κατοσταρικο... 

εχει καπου ιμοτικον με τσεκουρι ???? 

:D

• Haha 1

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δε μπορώ να σου πω ακριβως που να πας και τι να κανεις, απλως θα σου πω οτι προ διετίας ημουν σε ομοια αναζητηση (ασφαλειας με αλουμινενιο φυλλο) κ απο οπου μου είπαν οτι δε μπαινει στη ταδε σειρά κ πρεπει να πας στην ακριβη εκοψα λασπη... Τελικά βρηκα μεσω γνωστου απο ενα εργοστάσιο στη θεσσαλονικη, με αλουμινενιο φυλλο στα 650 τοποθετημένη ΑΛΛΑ με τραγική κλειδαρια κ κυλινδρο που καποια στιγμή θα αλλαχθουν (ο κυλινδρος αλλαχθηκε ήδη με εναν cisa tekno pro γιατι ηταν του 5ευρου ο εργοστασιακός)...

• Οπότε τελικά η πόρτα των 1000 με την πόρτα των 650, είναι η ίδια και απλά είναι κλέφτες?
  • Η πόρτα των 650 αν βάλεις καλό κύλινδρο / κλειδαριά / defender, πόσο θα πάει?

16 λεπτά πριν, sphinxgr είπε
  • Οπότε τελικά η πόρτα των 1000 με την πόρτα των 650, είναι η ίδια και απλά είναι κλέφτες?
  • Η πόρτα των 650 αν βάλεις καλό κύλινδρο / κλειδαριά / defender, πόσο θα πάει?

Δε μπορώ να ξερω εαν ειναι ακριβως η ιδια, γενικα παιζει πολυ φασον ομως οποτε δεν αποκλειεται.

Στη πορτα των 650 δεν εκανε καμια απολυτως παρεμβαση ο εγκαταστατης, απλως τη παιρνει και την τοποθετει και μου ειπε μετα φερε τον κλειδαρα σου κ καντε οτι θελετε...

40 λεπτά πριν, mclein² είπε

εχει καπου ιμοτικον με τσεκουρι ???? 

:D

Ασε το τσεκουρι, θα σε παρω να παμε για μπανιο-καφε-μπυρα-αλλαγη μουλτιμπλοκ οταν ερθει η ωρα :P

ντιφεντερ εχει σεκιουρμι δε με χαλαει, την τεκνο προ την ειχαμε βαλει-μου αρκει, δεν εχει κ τιποτα ιδιαιτερης αξιας να προστατευσω... πιο πολυ με καιει να μη κλειστω απεξω με τη σαβουρα 🤣

• Thanks 1

39 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δε μπορώ να ξερω εαν ειναι ακριβως η ιδια, γενικα παιζει πολυ φασον ομως οποτε δεν αποκλειεται.

Στη πορτα των 650 δεν εκανε καμια απολυτως παρεμβαση ο εγκαταστατης, απλως τη παιρνει και την τοποθετει και μου ειπε μετα φερε τον κλειδαρα σου κ καντε οτι θελετε...

Οπότε στην πόρτα των 650€ θες ακόμα 250€ για να βάλεις κύλινδρο και κλειδαριά της προκοπής, οπότε φτάνεις στα 900€.

Παράλληλα δεν ξέρουμε αν έχει την ίδια ποιότητα με πόρτα των 400€, των 1000€ ή των 2000€.

Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα κ πραγματικά, απο μια πρώτη ματιά,  πόρτα των 650 κοστίζει 900+ για να γίνει αποδεκτή

59 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Οπότε στην πόρτα των 650€ θες ακόμα 250€ για να βάλεις κύλινδρο και κλειδαριά της προκοπής, οπότε φτάνεις στα 900€.

Παράλληλα δεν ξέρουμε αν έχει την ίδια ποιότητα με πόρτα των 400€, των 1000€ ή των 2000€.

Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα κ πραγματικά, απο μια πρώτη ματιά,  πόρτα των 650 κοστίζει 900+ για να γίνει αποδεκτή

Μπα δε θεωρώ ότι θες 250 για να φτάσεις την πόρτα των 900, ίσως 150. Κ τα 150 αυτά σε εμένα ως ιδιώτη όχι στο εργοστάσιο (εάν υποθετικά έκανε αλλαγεσ). Βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά. Κ φυσικά σαφώς κ δε μπορώ να ξέρω ως μη ειδικός την ποιότητα. Το μόνο που μπορούσα να κρίνω είναι η τιμή σε συνδυασμό με κλειδαριά κ κύλινδρο και η διαφορά δε δικαιολογούσε αυτά τα δυο. 

Για την ιστορια, οφείλω πάντως να πω ότι κ πόρτα 1200€ απο καλή υποτίθεται εταιρεία στα δυτικά ήρθε με κύλινδρο των 8€ χονδρική κινεζια του κιλού, τον οποιον και παίνευαν οι εγκατάστατες και ήδη στη πενταετια έχουν σκουριάσει τα σίδερα στη κάσα στο σημείο που έχει περιστασιακή επαφή με νερό (το αλουμίνιο είναι οκ αλλά τα σίδερα πέταξαν τη μπογιά ήδη). Η κλειδαριά κ το defender είναι securreme πάντως κ για την ώρα δεν έχω παράπονο. Κύλινδρο επιμελήθηκε κ εδώ ο mclein φυσικά 

4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Η πόρτα των 650 αν βάλεις καλό κύλινδρο / κλειδαριά / defender, πόσο θα πάει?

κοντα στο 1000αρικο μου εφτασε εμενα με BKD250 και κλειδαριά και κύλινδρο απο το "επανω ραφι" 

3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ακριβώς αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν κατόπιν επίσκεψης στο κατάστημα Σ, τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής.

Η Atros είναι αυτό που είναι, μια άνω του μετρίου προς καλή πόρτα στα 740+ ΦΠΑ.

Σχετικά με αλλαγή κυλίνδρου γίνεται ναι μεν αλλά... , δυσκολεύονται πολύ για όποιες αλλαγές σε αυτό το μοντέλο ακόμα και άλλο πόμολο να θες , δύσκολα ...

Αντίθετος για τον παραγωγικό τύπο μπορείς να κάνεις ότι θες , τώρα , μετά και ίσως 30 χρόνια μετά την αγορά.

Προς Θεού δεν κάνω διαφήμιση απλά αποτυπώνω την εμπειρία που βίωσα.

Τελικά μας έδωσε μια καλύτερη προσφορά για τον παραγωγικό τύπο με κλειδαριά mottura και τον κύλινδρο kesso 8000 στα 1000+ ΦΠΑ λόγο ότι μας βρήκε στα αρχεία του σαν πελάτες και με κάποια καλή έκπτωση ,που ειλικρινά το σκέφτομαι σοβαρά να κατασταλάξουμε σε αυτή την πρόταση.

Θα δούμε...

Προσπαθώ να απαντήσω τι είναι μια πόρτα ασφαλείας.

Ένα καλό ηχο-θερμομωνοτικο σασί,μια  καλή κλειδαριά και ένας καλος κύλινδρος.

Το θέμα είναι ότι στο 1000ρικο θα έπρεπε όλα αυτά κατά ένα μαγικό τρόπο να είναι διαθέσιμα ως επιλογές στον πελάτη, αλλά τελικά η αγορά είναι μεγάλη και ο καθένας κοιτάει τι θα βάλει στην τσέπη του από την πώληση των προϊόντων του.

Από την άλλη γι'αυτό υπάρχουν τα φόρουμ και άτομα αξιοσέβαστα σαν τον Κύριο Γιώργο ( Mclein ) όπου πραγματικά οι γνώσεις τους, είναι θησαυρός ανεκτίμητος ...

Επεξ/σία από ivris
  • Like 3
  • Thanks 1

Στις 26/8/2024 στις 7:50 ΠΜ, mclein² είπε

260 ~ 270 παιζει ΜΕ τοποθετηση γι αυτη την πορτα.

Μακαρι να ημουν στην Αθηνα 😄

Εμενα μου εκαναν προσφορα για να περασουν μονο τον abbloy protect 2 (οχι ατσαλινο με 3 κλειδια) 230 ευρω.

• Confused 1
  • Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνω αριθμητικές ερωτήσεις για τους "γνωστές" του είδους, ευπρόσδεκτοι προς απάντηση όλοι όσοι έχουν γνώσεις επί του αντικειμένου και ας το αφήσουμε εδώ να βοηθήσουμε ίσως μελλοντικούς αγοραστές, μπερδεμένους χρήστες.

1. Κλειδαριά κυλίνδρου (όχι αφαλός ή κύλινδρος, άλλα η κλειδαριά που μπαίνει ο κυλινδρος).

Έστω μια κλειδαριά κυλίνδρου Iseo, Mottura, Cisa/Abloy τοποθετημένη σε μια πόρτα ασφαλείας.

Μπορεί να δεχτεί όποιον κύλινδρο θέλουμε?

Λόγου χάρη βρίσκω έναν πωλητή/τοποθετη και μου λέει εγώ σε αυτήν την θωρακισμένη πόρτα βάζω κλειδαριά ISEO και λέμε τώρα κύλινδρο Kesso 8000.

Θα πρέπει δηλαδή για κάθε κλειδαριά να ψάχνουμε τις συμβατότητες σε κάποιο pdf manual ή όλοι οι κύλινδροι κάνουν για όλες τις κλειδαριές κυλίνδρου?

Εάν ναι ποιος παράγοντας ορίζει τι είναι συμβατό και τι όχι.

2. Κλειδαριά κυλίνδρου,τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει έναντι ανταγωνισμού.

Δηλαδή πως ξέρουμε ότι μια Ιseo τάδε μοντέλο είναι καλύτερο από μια Cisa τάδε μοντέλο αν μιλάμε για πανομοιότυπους αριθμούς εμβόλων και φοράς τοποθέτησης.

Προφανώς και θα είναι το είδος του μετάλου, η ποιότητα και η εργοστασιακή λίπανση αλλά όταν μιλάμε για brand names στο χώρο μια iseo κλειδαριά έχει να ζηλεύει κατι από μια cisa κλπ κλπ?

3. Κλειδαριά κυλίνδρου έχουν χρόνο ζωής ?, δηλαδή εφόσον ο κύλινδρος προκαλεί την μηχανικό τους μοτίβο και λογικά αφού υπάρχει η ανάλογη λίπανση των μηχανικών μερών, μια κλειδαριά κυλίνδρου (αν δεν παραβιαστεί) τι μπορεί να πάθει ?

4. Κλειδαριά Mul-t- lock Omega Plus.

Πρόκειται για ενοποιημένο σύστημα κλειδαριάς και κυλίνδρου.

Αν μπει εξαρχής και χαλάσει (?) με την πάροδο του χρόνου απλά παίρνεις ακριβός το ίδιο και αντικαθιστάς , αν έχεις ήδη θωρακισμένη πόρτα, κάλεις τεχνικό και αφού βρεις τι κλειδαριά κυλίνδρου φοράς, αγοράζεις την αντίστοιχη πχ για cisa/abloy/ iseo και αντικαθιστάς σωστά?

Όλα σε ένα που λέμε.

4α. Η omega plus έχει το δικό της defender?Αν και διάβασα εδώ μέσα ότι παραμένει αδιάρηκτη το κόστος είναι που την κάνει αποτρεπτική (όλα σε ένα , έναντι αλλαγής κυλίνδρου) ή η συντήρηση της και ίσως ότι μπορεί να χαλάσει με την πάροδο του χρόνου ή να αλλοιωθεί το κλειδί (?).

5.Defender.

To defender ενός κυλίνδρου είναι ανεξάρτητο από τον κύλινδρο?

Πχ μπορώ να βάλω cisa defender σε έναν κύλινδρο λέμε τώρα kesso 4000 η σε έναν κύλινδρο iseo?

Η Κλειδαριά κυλίνδρου καθαυτή ορίζει την συμβατότητα του defender ή και το πάχος της πόρτας?

Ευχαριστώ πολύ

(όσο σαχλο και αν ακούγεται προσπαθώ να απλοποίησω τα Lego, εάν είναι ανυπόστατο post πείτε μου να το αφαιρέσω).

Με εκτίμηση.

Επεξ/σία από ivris

Καλημερίζω την ομάδα.

Διάβασα πάνω από 25 σελίδες από το παρόν -τεράστιο- thread και ήρθε η ώρα της ερώτησής μου....

Πρόσφατα αποκτήσαμε με τη σύζυγό μου διαμέρισμα στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης. Το διαμέρισμα έχει μια παλιά θωρακισμένη 25ετίας, με κλασσικό μεγάλο κλειδί χρηματοκιβωτίου και 10 κλειδώματα στην κάσα. Η αρχική μου σκέψη ήταν για πλήρη αντικατάσταση της θωρακισμένης με νέα αλλά τελικά κατέληξα να αλλάξω τις επενδύσεις, μπρος πίσω και να βάλω μια πολύ καλή τριπλέτα κλειδαριάς, κυλίνδρου και μαγνητικού defender.

Ο κλειδαράς με τον οποίο συνεργάζομαι μου πρότεινε κάποιους συνδυασμούς με Cisa Revolution Pro κλειδαριά, Disec Mag3G μαγνητικό defender και από κύλινδρο μου προτάθηκαν οι AP4S, RS3S και RS5S, με αύξουσα τιμή. Σημειώνω ότι μέχρι 500άρικο τελικής (με ΦΠΑ και τοποθέτηση) θα μπορούσα να διαθέσω, δεδομένης της ιδιοκατοίκησης του ακινήτου.

Θα μου συστήνατε κάποιον από τους 3 συνδυασμούς ή θα μου προτείνατε να πάω σε EVVA 4KS ή MAUER NW6?

Ιδανικά θα ήθελα να δουλέψω με κυλίνδρους του συνεργάτη μου (που θα μου κάνει και καλύτερες τιμές), οπότε ουσιαστικά σε αυτές τις μάρκες παίζω, συν τη Mottura που δε διάβασα και από κανέναν να την προτείνει, οπότε και δεν την αναφέρω καν.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, με δεδομένο και το Value for Money της κάθε επιλογής φυσικά. Αν η top επιλογή μου είναι ο RS5S και η διαφορά με τον επόμενο (πχ τον EVVA 4KS) είναι μεγάλη, ευχαρίστως να το πληρώσω. Αλλά αν οι διαφορές είναι πολύ μικρές, τότε να πάω σε λίγο υποδεέστερη λύση.

Ευχαριστώ!

7 hours ago, ivris said:

Θα κάνω αριθμητικές ερωτήσεις για τους "γνωστές" του είδους, ευπρόσδεκτοι προς απάντηση όλοι όσοι έχουν γνώσεις επί του αντικειμένου και ας το αφήσουμε εδώ να βοηθήσουμε ίσως μελλοντικούς αγοραστές, μπερδεμένους χρήστες.

1. Κλειδαριά κυλίνδρου (όχι αφαλός ή κύλινδρος, άλλα η κλειδαριά που μπαίνει ο κυλινδρος).

Έστω μια κλειδαριά κυλίνδρου Iseo, Mottura, Cisa/Abloy τοποθετημένη σε μια πόρτα ασφαλείας.

Μπορεί να δεχτεί όποιον κύλινδρο θέλουμε?

Λόγου χάρη βρίσκω έναν πωλητή/τοποθετη και μου λέει εγώ σε αυτήν την θωρακισμένη πόρτα βάζω κλειδαριά ISEO και λέμε τώρα κύλινδρο Kesso 8000.

Θα πρέπει δηλαδή για κάθε κλειδαριά να ψάχνουμε τις συμβατότητες σε κάποιο pdf manual ή όλοι οι κύλινδροι κάνουν για όλες τις κλειδαριές κυλίνδρου?

Εάν ναι ποιος παράγοντας ορίζει τι είναι συμβατό και τι όχι.

2. Κλειδαριά κυλίνδρου,τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει έναντι ανταγωνισμού.

Δηλαδή πως ξέρουμε ότι μια Ιseo τάδε μοντέλο είναι καλύτερο από μια Cisa τάδε μοντέλο αν μιλάμε για πανομοιότυπους αριθμούς εμβόλων και φοράς τοποθέτησης.

Προφανώς και θα είναι το είδος του μετάλου, η ποιότητα και η εργοστασιακή λίπανση αλλά όταν μιλάμε για brand names στο χώρο μια iseo κλειδαριά έχει να ζηλεύει κατι από μια cisa κλπ κλπ?

3. Κλειδαριά κυλίνδρου έχουν χρόνο ζωής ?, δηλαδή εφόσον ο κύλινδρος προκαλεί την μηχανικό τους μοτίβο και λογικά αφού υπάρχει η ανάλογη λίπανση των μηχανικών μερών, μια κλειδαριά κυλίνδρου (αν δεν παραβιαστεί) τι μπορεί να πάθει ?

4. Κλειδαριά Mul-t- lock Omega Plus.

Πρόκειται για ενοποιημένο σύστημα κλειδαριάς και κυλίνδρου.

Αν μπει εξαρχής και χαλάσει (?) με την πάροδο του χρόνου απλά παίρνεις ακριβός το ίδιο και αντικαθιστάς , αν έχεις ήδη θωρακισμένη πόρτα, κάλεις τεχνικό και αφού βρεις τι κλειδαριά κυλίνδρου φοράς, αγοράζεις την αντίστοιχη πχ για cisa/abloy/ iseo και αντικαθιστάς σωστά?

Όλα σε ένα που λέμε.

4α. Η omega plus έχει το δικό της defender?Αν και διάβασα εδώ μέσα ότι παραμένει αδιάρηκτη το κόστος είναι που την κάνει αποτρεπτική (όλα σε ένα , έναντι αλλαγής κυλίνδρου) ή η συντήρηση της και ίσως ότι μπορεί να χαλάσει με την πάροδο του χρόνου ή να αλλοιωθεί το κλειδί (?).

5.Defender.

To defender ενός κυλίνδρου είναι ανεξάρτητο από τον κύλινδρο?

Πχ μπορώ να βάλω cisa defender σε έναν κύλινδρο λέμε τώρα kesso 4000 η σε έναν κύλινδρο iseo?

Η Κλειδαριά κυλίνδρου καθαυτή ορίζει την συμβατότητα του defender ή και το πάχος της πόρτας?

Ευχαριστώ πολύ

(όσο σαχλο και αν ακούγεται προσπαθώ να απλοποίησω τα Lego, εάν είναι ανυπόστατο post πείτε μου να το αφαιρέσω).

Με εκτίμηση.

1. οι σοβαρες κλειδαριες δεχονται ολους τους κυλινδρους. ευρωπαϊκες κλειδαριες δεχονται ευρωπαικους κυλινδρους κλπ κλπ

2. cisa - mottura - iseo - mul-t-lock δεν εχουν σχεδον καμια σοβαρη διαφορα μεταξυ τους. θεωρητικα ο μοτουρα σαν εργοστασιο θεωρειται πιο πριμιουμ. ο σιζα ειναι μαλλον ο παλαιοτερος κ γενικα ειναι σα να ψαχνουμε διαφορες αναμεσα σε gucci & versace, δηλαδη αυτοι κονομανε και εμεις χορευουμε.

3. συνηθως 8 με 15 χρονια αναλογα τη χρηση

4. ολα χαλανε & ολα φτιαχνονται. μπορεις να βαλεις το μαγγανιο, μπορεις να βαλεις εξωτερικο ντιφεντερ. μπορεις να βαλεις μαγνητικο εξωτερικο ντιφεντερ.

5. ντιφεντερ μπορεις να βαλεις οτι θελεις - σχεδον οποτε θελεις. οι πορτες του Σιαμου ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση γιατι το ντιφεντερ μπαινει απο μεσα κ δημιουργει μια κωνικη μορφη οποτε δεν αλλαζει χωρις λυσιμο πορτας = μεγαλυτερο κοστος. γενικα ευρωπαϊκες κλειδαριες με ευρωπαϊκους κυλινδρους συνεργαζονται με ολα τα ντιφεντερ της αγορας.

6 hours ago, Inzaghi1983 said:

Καλημερίζω την ομάδα.

Διάβασα πάνω από 25 σελίδες από το παρόν -τεράστιο- thread και ήρθε η ώρα της ερώτησής μου....

Πρόσφατα αποκτήσαμε με τη σύζυγό μου διαμέρισμα στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης. Το διαμέρισμα έχει μια παλιά θωρακισμένη 25ετίας, με κλασσικό μεγάλο κλειδί χρηματοκιβωτίου και 10 κλειδώματα στην κάσα. Η αρχική μου σκέψη ήταν για πλήρη αντικατάσταση της θωρακισμένης με νέα αλλά τελικά κατέληξα να αλλάξω τις επενδύσεις, μπρος πίσω και να βάλω μια πολύ καλή τριπλέτα κλειδαριάς, κυλίνδρου και μαγνητικού defender.

Ο κλειδαράς με τον οποίο συνεργάζομαι μου πρότεινε κάποιους συνδυασμούς με Cisa Revolution Pro κλειδαριά, Disec Mag3G μαγνητικό defender και από κύλινδρο μου προτάθηκαν οι AP4S, RS3S και RS5S, με αύξουσα τιμή. Σημειώνω ότι μέχρι 500άρικο τελικής (με ΦΠΑ και τοποθέτηση) θα μπορούσα να διαθέσω, δεδομένης της ιδιοκατοίκησης του ακινήτου.

Θα μου συστήνατε κάποιον από τους 3 συνδυασμούς ή θα μου προτείνατε να πάω σε EVVA 4KS ή MAUER NW6?

Ιδανικά θα ήθελα να δουλέψω με κυλίνδρους του συνεργάτη μου (που θα μου κάνει και καλύτερες τιμές), οπότε ουσιαστικά σε αυτές τις μάρκες παίζω, συν τη Mottura που δε διάβασα και από κανέναν να την προτείνει, οπότε και δεν την αναφέρω καν.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, με δεδομένο και το Value for Money της κάθε επιλογής φυσικά. Αν η top επιλογή μου είναι ο RS5S και η διαφορά με τον επόμενο (πχ τον EVVA 4KS) είναι μεγάλη, ευχαρίστως να το πληρώσω. Αλλά αν οι διαφορές είναι πολύ μικρές, τότε να πάω σε λίγο υποδεέστερη λύση.

Ευχαριστώ!

revo + mag3g + οποιον κυλινδρο απο rs3s / rs5s / 4ks που ανεφερες εισαι ΤΟΠ / δε χρειαζεται ψαξιμο.

mottura c55 ισως μπορουμε να πουμε οτι ειναι ισαξιος της τεχνολογιας του rs3

11 hours ago, The_Judas said:

Μακαρι να ημουν στην Αθηνα 😄

Εμενα μου εκαναν προσφορα για να περασουν μονο τον abbloy protect 2 (οχι ατσαλινο με 3 κλειδια) 230 ευρω.

δηλαδη καποιος πουλαει abloy protec² με 5 κλειδια περιπου 140 με 170 ευρω...

και θελει απο 60€ εως 90€ για να ξεβιδωσει 5 βιδες εστω και αν τις ξεβιδωνει αργα κ χρειαστει 30' ?

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...