Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε

Επανερχομαι με φωτογραφιες της πορτας.

Ξυλινη και το παχος ειναι 45mm

Με budget λοιπον maximum 100-150ε, τι θα κανατε για να βελτιωσετε την ασφαλεια της? Ακουω ολες τις προτασεις ειτε αφορουν κλειδαριες ειτε (ψευτικες) καμερες ειτε οτιδηποτε, το θεμα ειναι σε μια τετοια πορτα με μηδενικη οπως βλεπετε ασφαλεια, να πουμε οτι καναμε κατι και θα αποθαρυνουμε περιστασιακα κλεφτρονια...

Μια κλειδαριά βάλε πάνω 4ων στροφών. Πχ Cisa 57028, και εναλλακτικά αν θελεις εναν κύλινδρο με σύστημα break secure.

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι στη διαδικασία αντικατάσταση κλειδαριάς παλιού τύπου Cisa χρηματοκιβωτίου σε πόρτα θωρακισμένη και ναι ξέρω έχω ήδη αργήσει 😁

Μετά από αρκετό διάβασμα εδώ και προτάσεις - συμβουλές από μέλη που φαίνονται να γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, λέω ότι έχω καταλήξει στον εξής συνδιασμό:

- Cisa Revolution Pro (γραναζωτή με καταπέλτη)

- Abloy Protec 2 (30x50)

- Disec BD200 Monolito

Συνολικό κόστος προμήθειας υλικών περίπου 270€.

Τα χέρια μου πιάνουν αλλά θα προτιμούσα την δουλειά να την κάνει επαγγελματίας. Προφανώς δεν έχω θέμα να μου προμηθεύσει ο εγκαταστάτης τα υλικά.
Το σπίτι το νοικιάζουμε και θα αναλάβω εγώ το κόστος αντικατάστασης.

Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αναβαθμιστούν τουλάχιστον 2 ακόμα διαμερίσματα ταυτόχρονα (ίσως με κάποιες φθηνότερες λύσεις, ίσως όχι).

Γνωρίζουμε τι κόστος έχει η εργασία τοποθέτησης;

Επίσης εάν γνωρίζετε το παρακάτω προϊόν το οποίο θεωρώ ότι μάλλον είναι κάποια βήματα μπροστά από τις κλασσικές λύσεις.
https://www.semkos.gr/immoblock

viber_image_2024-08-21_15-05-36-334.jpg

viber_image_2024-08-21_15-05-36-676.jpg

viber_image_2024-08-21_15-05-36-408.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vassilis_A είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι στη διαδικασία αντικατάσταση κλειδαριάς παλιού τύπου Cisa χρηματοκιβωτίου σε πόρτα θωρακισμένη και ναι ξέρω έχω ήδη αργήσει 😁

Μετά από αρκετό διάβασμα εδώ και προτάσεις - συμβουλές από μέλη που φαίνονται να γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, λέω ότι έχω καταλήξει στον εξής συνδιασμό:

- Abloy Protec 2 (30x50)

- Disec BD200 Monolito

Τα χέρια μου πιάνουν αλλά θα προτιμούσα την δουλειά να την κάνει επαγγελματίας. Προφανώς δεν έχω θέμα να μου προμηθεύσει ο εγκαταστάτης τα υλικά.

Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αναβαθμιστούν τουλάχιστον 2 ακόμα διαμερίσματα ταυτόχρονα (ίσως με κάποιες φθηνότερες λύσεις, ίσως όχι).

Επίσης εάν γνωρίζετε το παρακάτω προϊόν το οποίο θεωρώ ότι μάλλον είναι κάποια βήματα μπροστά από τις κλασσικές λύσεις.
https://www.semkos.gr/immoblock

Καλησπέρα, αν και δεν γράφεις περιοχή, για Αθήνα κάνα 100αρικο να υπολογίζεις..
Για να το βάλεις μόνος σου, το defender θελει ποτυροτρυπανο με κύλινδρο dummy για να γίνει η τρυπά που θα μπει το defender, αυτο το εχουν οι κλειδαράδες..
Για αυτο το immoblock που γράφεις απο μενα ειναι οχι. Αν εχεις καλα πραγματα δεν το χρειάζεσαι αυτο. Ποιος μου λεει οτι δεν μπορει να μπλοκαρει και να μεινεις απο εξω, η απο μεσα?

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλησπέρα, αν και δεν γράφεις περιοχή, για Αθήνα κάνα 100αρικο να υπολογίζεις..
Για να το βάλεις μόνος σου, το defender θελει ποτυροτρυπανο με κύλινδρο dummy για να γίνει η τρυπά που θα μπει το defender, αυτο το εχουν οι κλειδαράδες..
Για αυτο το immoblock που γράφεις απο μενα ειναι οχι. Αν εχεις καλα πραγματα δεν το χρειάζεσαι αυτο. Ποιος μου λεει οτι δεν μπορει να μπλοκαρει και να μεινεις απο εξω, η απο μεσα?

Ευχαριστώ για την απάντηση, Αθήνα ναι.
Γνωρίζω για το εργαλείο που χρειάζεται για να γίνει η τρύπα για το defender, φαντάζομαι θα θέλει κ κάποιες ρυθμίσεις, ίσως συντήρηση κλπ κ δεν θέλω να διακινδυνεύσω να μείνει ανοιχτή η πόρτα για κάποιο λόγο.

Συμφωνώ για το immoblock κι εμένα αυτό με προβληματίζει το να μπλοκάρει αν κ σύμφωνα με τον κατασκευαστή δίνει καλή εγγύηση κ βάθος χρόνου λειτουργίας (500000 ανοίγματα). Το πλεονέκτημα είναι ότι με αυτό ΔΕΝ χρειάζεσαι καλά πράγματα ούτε πρόκειται να χρειαστείς αναβάθμιση σε κύλινδρο κ μοιάζει όντως απαραβίαστο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vassilis_A είπε

Το πλεονέκτημα είναι ότι με αυτό ΔΕΝ χρειάζεσαι καλά πράγματα ούτε πρόκειται να χρειαστείς αναβάθμιση σε κύλινδρο κ μοιάζει όντως απαραβίαστο.

Πόσο κοστίζει ?, Επίσης ποιος κάνει την τοποθέτησή του?. Αυτός, η κάποιος κλειδαράς?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Πόσο κοστίζει ?, Επίσης ποιος κάνει την τοποθέτησή του?. Αυτός, η κάποιος κλειδαράς?

450€ + ΦΠΑ, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης για Αθήνα γιατί είναι Θεσσαλονίκη.

Η τιμή είναι τοποθετημένη κομπλέ.

Επεξ/σία από Vassilis_A
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα,

Εχει αγορασει κανεις την κλειδαριά Yale Linus L2 ; 

Χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με συμβατοτητα με την υπαρχουσα κλειδαριά μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/08/2024 at 12:49, Vassilis_A said:

Καλησπέρα σε όλους!

- Abloy Protec 2 (30x50)

- Disec BD200 Monolito

260 ~ 270 παιζει ΜΕ τοποθετηση γι αυτη την πορτα.

στειλε πμ αν θελεις.

14 hours ago, nikos121 said:

Καλησπερα στην παρεα,

Εχει αγορασει κανεις την κλειδαριά Yale Linus L2 ; 

Χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με συμβατοτητα με την υπαρχουσα κλειδαριά μου

για πες τι βοηθεια χρειαζεσαι..

On 23/08/2024 at 11:56, MikeJ said:

Καλλιθέα.

Με βάση τι έχω διαβάσει λίγο εδώ στο τόπικ η καλύτερη είναι η Abloy Protec2.  Λογικά θα μπαίνει στη πόρτα μου. 8 εκατοστά το μέτρησα εξωτερικά. Τώρα δε ξέρω αν υπάρχουβ επιπλέον οδηγίες σε κάποια σελίδα του τόπικ για το μέσα έξω (αν πρέπει να είναι 30-50, 40 -40 κλπ). 

Αν ξέρετε κάποιον να την δουλεύει νότια προάστια γιατί με αναζήτηση βρίσκω λίγα σχετικά σάιτ να την φέρνουν προς Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή κλπ.

η διαρρηξη εγινε λογω παλαιοτητας του κυλινδρου (10+ ετων) & τυχης.
(ειναι το παλιο μοντελο του DCK κ εχει λιγο μικροτερο συνδιασμο)

φυσικα υπηρχε και χρονος + οτι μιλαμε για Καλλιθεα οπου ειναι το κεντρο των εξελιξεων.

το περιεργο ειναι που μιλαμε για εισοδο πολυκατοικιας με πορτα Σιαμο & μαλλον αυτοματο κλειδωμα...αρα καποιος/οι αδιαφορουν κ ανοιγουν σε οποιον τυχει...

Επεξ/σία από mclein²
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mclein² είπε

για πες τι βοηθεια χρειαζεσαι..

εχω μια πορτα balomenos doors με αυτον τον κυλινδρο (μάλλον) Σιγουρα το κλειδι ειναι ολοιδιο

Και λεω μαλλον γιατι στο βιντεο αυτο σε καποιο σημειο δειχνει οτι ειναι διπλης ενεργειας. 

Εγω ομως οταν εχω το κλειδι απο μεσα τοτε δεν μπορει να μπει 2ο κλειδι απο την απεξω πλευρα. Δεν ξερω αν ειναι καποια ρυθμιση.

2ον απο τη μεσα πλευρα υπαρχει αυτο το τριγωνικο που μαλλον λεγεται defender

Το ερωτημα μου ειναι αν αυτός ο κυλινδρος/κλειδαριά ειναι συμβατος με το Yale Linus L2 smart lock

Ευχαριστω

Δημοσ.
4 hours ago, nikos121 said:

εχω μια πορτα balomenos doors με αυτον τον κυλινδρο (μάλλον) Σιγουρα το κλειδι ειναι ολοιδιο

Και λεω μαλλον γιατι στο βιντεο αυτο σε καποιο σημειο δειχνει οτι ειναι διπλης ενεργειας. 

Εγω ομως οταν εχω το κλειδι απο μεσα τοτε δεν μπορει να μπει 2ο κλειδι απο την απεξω πλευρα. Δεν ξερω αν ειναι καποια ρυθμιση.

2ον απο τη μεσα πλευρα υπαρχει αυτο το τριγωνικο που μαλλον λεγεται defender

Το ερωτημα μου ειναι αν αυτός ο κυλινδρος/κλειδαριά ειναι συμβατος με το Yale Linus L2 smart lock

Ευχαριστω

δεν ειναι καλη ιδεα.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Τον τελευταίο καιρό 2 φορές δεν μπορεί να ανοιχθεί η πορτα από έξω (ασφαλείας, 15ετίας, δεν εχω ιδέα για περαιτέρω περιγραφή), δεν γυρνάει καν το κλειδί. Κι τις 2 φορές  άνοιξε από μέσα. Δεν ηταν κλειδωμένα. Μπορεί καποιος να με κατευθυνει λίγο γιατι είμαι άσχετος; Ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλησπέρα!

Τον τελευταίο καιρό 2 φορές δεν μπορεί να ανοιχθεί η πορτα από έξω (ασφαλείας, 15ετίας, δεν εχω ιδέα για περαιτέρω περιγραφή), δεν γυρνάει καν το κλειδί. Κι τις 2 φορές  άνοιξε από μέσα. Δεν ηταν κλειδωμένα. Μπορεί καποιος να με κατευθυνει λίγο γιατι είμαι άσχετος; Ευχαριστώ!

Κανε ενα τεστ με ανοιχτή την πόρτα να δεις αν γυρίζει το κλειδί, μηπως κολλάει κάπου η γλωσσά της κλειδαριάς στην κάσα. Αν οχι, τοτε πας για νεα κλειδαριά πριν αρχίσει να μην σου ανοίγει και απο μέσα🤷‍♂️. Λογικά θα εχεις αυτη την παλια με κλειδι χρηματοκιβωτίου, κανε αναβάθμιση με νεα κλειδαριά με μικρο κλειδί, η με omega plus. Αν θέλεις ανεβάζεις εδω φωτο της πόρτας μεσα και εξω και στο πλάι και παίρνεις περισσότερη βοήθεια. 🙋

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Κανε ενα τεστ με ανοιχτή την πόρτα να δεις αν γυρίζει το κλειδί, μηπως κολλάει κάπου η γλωσσά της κλειδαριάς στην κάσα. Αν οχι, τοτε πας για νεα κλειδαριά πριν αρχίσει να μην σου ανοίγει και απο μέσα🤷‍♂️. Λογικά θα εχεις αυτη την παλια με κλειδι χρηματοκιβωτίου, κανε αναβάθμιση με νεα κλειδαριά με μικρο κλειδί, η με omega plus. Αν θέλεις ανεβάζεις εδω φωτο της πόρτας μεσα και εξω και στο πλάι και παίρνεις περισσότερη βοήθεια. 🙋

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Το κλειδί εχει γυρισει κανονικα στις 98 από τις τελευταίες 100 φορές. Δεν εχει γυρισει μόνο 2 φορές (οχι συνεχομενες, με αποσταση αρκετων ημερών) και μόνο απ`έξω.  Μια κουβέντα ειναι η αναβάθμιση🙃

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Το κλειδί εχει γυρισει κανονικα στις 98 από τις τελευταίες 100 φορές. Δεν εχει γυρισει μόνο 2 φορές (οχι συνεχομενες, με αποσταση αρκετων ημερών) και μόνο απ`έξω.  Μια κουβέντα ειναι η αναβάθμιση🙃

Παρακαλώ. Δοκίμασες και με άλλα κλειδιά να δεις μηπως φταιει το κλειδι?. Τι κλειδαριά ειναι τελικά?. Ειναι τύπου με κλειδί χρηματοκιβωτίου?

Δημοσ.

Δοκιμασα 15 φορές από τότε που υπήρξε το πρόβλημα, τόσο με το ίδιο όσο και με άλλα διαθεσιμα κλειδιά, και άνοιξε απροβληματιστα όλες τις φορές. Δεν ειχε ανοιξει πάλι πριν 10-15 μέρες, με το ίδιο κλειδι βεβαια, τα άλλα ανοιγουν παντα . Ναι, με κλειδί χρηματοκιβωτίου , gardesa . Πέραν της αναβαθμισης, τί θα με συμβούλευες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...