Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Που πηγες δλδ και ζητησες και δεν σου εδωσαν?

Ο S παντως απο προσφατη εμπειρια συγγενους εδωσε κανονικα και περιμενουν να ερθουν τα μαστορια  να παρουν τα μετρα.

Πλεον δεν ειναι υπερβολη, ολο και περισσοτεροι σε σχεση με το παρελθον βαζουν διπλο κυλινδρο.

Σε κλειδαρά της γειτονιάς, μου τα έλεγε προφορικά πχ όνομα κυλίνδρου-κλειδαριάς αυτά μονο και πως να τα συγκρατήσω; Και αρνήθηκε να μου δώσει ευγενικά λέγοντας να μην τον αμφισβητώ και πως ειναι γείτονας και δεν θα ρίσκαρε το όνομα του. Και ένας άλλος μετά από επιμονή δική μου καθόταν να γράφει ένα τέταρτο την προσφορα και δεν έγραψε τα βασικά!  Δυο δηλαδή, ο δεύτερος ήταν μονο για πόρτες όχι κλειδαρας.

5 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Ο γείτονας στην πολυκατοικία έβαλε πόρτα πριν από 7-8 μήνες και είχε πάρει προσφορά από Siamo και Blokaport. Προτίμησε τον δεύτερο με τελικό κόστος ~950€ όπως μου είπε, χωρίς να γνωρίζω τι πρόσφερε ο καθένας.

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, artist1 είπε

Σε κλειδαρά της γειτονιάς, μου τα έλεγε προφορικά πχ όνομα κυλίνδρου-κλειδαριάς αυτά μονο και πως να τα συγκρατήσω; Και αρνήθηκε να μου δώσει ευγενικά λέγοντας να μην τον αμφισβητώ και πως ειναι γείτονας και δεν θα ρίσκαρε το όνομα του. Και ένας άλλος μετά από επιμονή δική μου καθόταν να γράφει ένα τέταρτο την προσφορα και δεν έγραψε τα βασικά!  Δυο δηλαδή, ο δεύτερος ήταν μονο για πόρτες όχι κλειδαρας.

Και μετα γκρινιαζουν καποιοι οτι δεν εχουν δουλεια.Πηγαινε λοιπον σε καποιον απο αυτους που εχουν αναφερθει εδω αρκετες φορες,οι 2 μολις αναφερθηκαν, και ζητα προσφορα.

• Like 1

Στις 9/6/2024 στις 9:41 ΠΜ, mclein² είπε

οι 3ων σημειων χωριζονται σε μαχαιρωτες & γραναζωτες αναλογα τον τροπο που κλειδωνουν οι "γλωσσες".

ναι, μπορεις να συνεχισεις το συστημα μαστερ σε οσους κυλινδρους 7χ7 θελεις.

αυτο ειναι και το πραγματικο νοημα των μαστερ συστηματων.
εχω ενα κλειδι που ανοιγει 100 πορτες & ταυτοχρονα καθε πορτα εχει τα δικα της κλειδια.
θελω να εχω 101 πορτες και αρα προσθετω εναν κυλινδρο στο συστημα.

Ένα επιπρόσθετο εξάρτημα ασφαλείας, όπως ένα τέτοιο defender αξίζει; Ή οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε;

2 ώρες πριν, artist1 είπε

Σε κλειδαρά της γειτονιάς, μου τα έλεγε προφορικά πχ όνομα κυλίνδρου-κλειδαριάς αυτά μονο και πως να τα συγκρατήσω; Και αρνήθηκε να μου δώσει ευγενικά λέγοντας να μην τον αμφισβητώ και πως ειναι γείτονας και δεν θα ρίσκαρε το όνομα του. Και ένας άλλος μετά από επιμονή δική μου καθόταν να γράφει ένα τέταρτο την προσφορα και δεν έγραψε τα βασικά! 

Χαχαχα κλασικοι!

Σε ποια περιοχή βρίσκεται το κατάστημα του γείτονα;

5 minutes ago, pintourikio said:

Χαχαχα κλασικοι!

Σε ποια περιοχή βρίσκεται το κατάστημα του γείτονα;

ε, που θα ναι....κανενα κεντρο, κυψελη κλπ...

• Like 1

17 hours ago, gousias said:

Ένα επιπρόσθετο εξάρτημα ασφαλείας, όπως ένα τέτοιο defender αξίζει; Ή οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε;

αξιζει αλλα πρεπει να μπορει να το δεχθει η κλειδαρια.

Καλησπέρα,στη θωρακισμένη έχω την multilock matrix(διπλή κλειδαριά),η κάτω είναι με αφαλό.

Το πρόβλημα είναι στην πάνω(χρηματοκιβωτιου/matrix),συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρο στο κλείδωμα στην δεύτερη στροφή(έχει 4 στροφές συνολικα),ζοριζεται πολύ και κολλάει,πρέπει να κουνήσω ελαφρώς το κλειδί ώστε να ξεκολλήσει.Στο ξεκλείδωμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δοκιμασα και ένα άλλο σετ κλειδιών που εχω μαζί με την μεταλλική κάρτα σιμ,αλλά κάνει τα ίδια.Και την μεταλλική κάρτα σιμ να αφαιρεσω δεν φτιάχνει.

Καμιά ιδέα?Χρειάζεται αλλαγή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

Επικοινώνησα πρόσφατα με εταιρεία για εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας η οποια με κατατόπισε αρκετά σε διάφορα θέματα σχετικά με τις κλειδαριές ασφαλείας (όντας αρχάριος με μικρή μελέτη στο forum). Οι επιλογές που είχα ήταν 2 πόρτες οι οποίες διαφέρουν στα εξής σημεία:

• Η ακριβότερη πόρτα ασφαλείας έχει γαντζάκια στους πύρους, block κυλίνδρου στη λειτουργία μερικού ανοίγματος, κλειδαριά CISA (δεν γνωρίζω μοντέλο) και αφαλό CISA Asix Pro.
  • Η πιο φθηνη πόρτα δεν διαθέτει τα 2 πρώτα και έχει κλειδαριά Multi-Safe (δεν γνωρίζω μοντέλο) και αφαλό Multi-Safe Diamond.

Να σημειώσω επίσης πως και οι δυο πόρτες διαθέτουν defender (δεν γνωρίζω μάρκα) και γραναζωτές κλειδαριές χωρίς διπλό καταπέλτη.

Διαβάζοντας το forum είδα πως προτείνεται αρκετά η χρήση κλειδαριών με διπλό καταπέλτη αλλά με προβληματίζει το γεγονός καταστροφής της κλειδαριάς σε περίπτωση που κάποιος καταλάθος (ή και εσκεμμένα) βάλει κάποιο άλλο αντικείμενο μέσα στην κλειδαριά.

Η οικονομική διαφορά των 2 πορτών, είναι περίπου στα 200 ευρώ.

Πιστεύετε αξίζει η αγορά της πιο ακριβής λόγω της μάρκας κλειδαριάς και αφαλού? Θα ήταν καλύτερο να πάω στην πιο φθηνή και να εγκαταστήσω άλλη κλειδαριά και αφαλό στη συνέχεια? Είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καταπέλτης?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από slick08
τονισμός

16 hours ago, slick08 said:

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

Επικοινώνησα πρόσφατα με εταιρεία για εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας η οποια με κατατόπισε αρκετά σε διάφορα θέματα σχετικά με τις κλειδαριές ασφαλείας (όντας αρχάριος με μικρή μελέτη στο forum). Οι επιλογές που είχα ήταν 2 πόρτες οι οποίες διαφέρουν στα εξής σημεία:

• Η ακριβότερη πόρτα ασφαλείας έχει γαντζάκια στους πύρους, block κυλίνδρου στη λειτουργία μερικού ανοίγματος, κλειδαριά CISA (δεν γνωρίζω μοντέλο) και αφαλό CISA Asix Pro.
  • Η πιο φθηνη πόρτα δεν διαθέτει τα 2 πρώτα και έχει κλειδαριά Multi-Safe (δεν γνωρίζω μοντέλο) και αφαλό Multi-Safe Diamond.

Να σημειώσω επίσης πως και οι δυο πόρτες διαθέτουν defender (δεν γνωρίζω μάρκα) και γραναζωτές κλειδαριές χωρίς διπλό καταπέλτη.

Διαβάζοντας το forum είδα πως προτείνεται αρκετά η χρήση κλειδαριών με διπλό καταπέλτη αλλά με προβληματίζει το γεγονός καταστροφής της κλειδαριάς σε περίπτωση που κάποιος καταλάθος (ή και εσκεμμένα) βάλει κάποιο άλλο αντικείμενο μέσα στην κλειδαριά.

Η οικονομική διαφορά των 2 πορτών, είναι περίπου στα 200 ευρώ.

Πιστεύετε αξίζει η αγορά της πιο ακριβής λόγω της μάρκας κλειδαριάς και αφαλού? Θα ήταν καλύτερο να πάω στην πιο φθηνή και να εγκαταστήσω άλλη κλειδαριά και αφαλό στη συνέχεια? Είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καταπέλτης?

Σας ευχαριστώ πολύ.

και οι 2 απλα ονομαζονται θωρακισμενες αλλα περαν της ομορφιας & του ογκου ΔΕΝ.

εαν μιλαμε για 450 ~ 550 ευρω και μεχρι εκει φτανει το μπατζετ -> ΟΚ.

On 01/07/2024 at 00:24, Ultimategr said:

Καλησπέρα,στη θωρακισμένη έχω την multilock matrix(διπλή κλειδαριά),η κάτω είναι με αφαλό.

Το πρόβλημα είναι στην πάνω(χρηματοκιβωτιου/matrix),συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρο στο κλείδωμα στην δεύτερη στροφή(έχει 4 στροφές συνολικα),ζοριζεται πολύ και κολλάει,πρέπει να κουνήσω ελαφρώς το κλειδί ώστε να ξεκολλήσει.Στο ξεκλείδωμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δοκιμασα και ένα άλλο σετ κλειδιών που εχω μαζί με την μεταλλική κάρτα σιμ,αλλά κάνει τα ίδια.Και την μεταλλική κάρτα σιμ να αφαιρεσω δεν φτιάχνει.

Καμιά ιδέα?Χρειάζεται αλλαγή?

μπορεις να βαλεις μια φωτο την πορτα / κλειδαρια σου γιατι εχω σκαλωσει κ δεν μπορω να θυμηθω ποια ειναι η διπλη matrix ?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mclein² είπε

μπορεις να βαλεις μια φωτο την πορτα / κλειδαρια σου γιατι εχω σκαλωσει κ δεν μπορω να θυμηθω ποια ειναι η διπλη matrix ?

Στην πάνω έχω αφαιρέσει το διακοσμητικό καλυμα και φαίνεται η είσοδος της μεταλλικής κάρτας σιμ.

Η κάτω έχει κύλινδρο Mauer NW4 και defender Disec Kripton,ελέγχει ένα πείρο και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα,η πάνω(χρηματοκιβωτιου) κολλαει-δυσκολευεται.

Φαντάζομαι θα πρέπει να την αντικαταστήσω με διπλή κλειδαριά πάλι,καμία πρόταση?

Επίσης mclein μήπως γνωριζεις να μου προτείνεις κάποιο κλειδαρά στα Χανιά που να γνωρίζει από θωρακισμένες?

IMG_20240702_162741.jpg

IMG_20240702_162725.jpg

IMG_20240702_162632.jpg

IMG_20240702_162611.jpg

IMG_20240702_162535.jpg

Επεξ/σία από Ultimategr

45 minutes ago, Ultimategr said:

Στην πάνω έχω αφαιρέσει το διακοσμητικό καλυμα και φαίνεται η είσοδος της μεταλλικής κάρτας σιμ.

Η κάτω έχει κύλινδρο Mauer NW4 και defender Disec Kripton,ελέγχει ένα πείρο και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα,η πάνω(χρηματοκιβωτιου) κολλαει-δυσκολευεται.

Φαντάζομαι θα πρέπει να την αντικαταστήσω με διπλή κλειδαριά πάλι,καμία πρόταση?

Επίσης mclein μήπως γνωριζεις να μου προτείνεις κάποιο κλειδαρά στα Χανιά που να γνωρίζει από θωρακισμένες?

ωραιος, πολυ σπανια κλειδαρια...κριμα που εβγαλαν προβλημα τα λαμακια της εσετι...

αφου μπορεις να βγαλεις τη "σιμ"...δοκιμασε να λιμαρεις απαλα καθε "s" που βλεπεις ωστε να ειναι καθαρα καθετο/γωνιασμενο...ΙΣΩΣ σωσει την κατασταση..δεν ξερω και τα κλειδια ποσο χτυπημενα ειναι κ ποσο καθετες γωνιες δημιουργουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...