Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Έτσι οπως το σκέφτομαι εγώ, για να έχουν οι κλειδαριές καταπέλτες σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να βγει ο κύλινδρος. Εφόσον αυτό το τσιφσάκι προσθέτει μία παραπάνω δικλείδα στο να μην βγει και δεν χαλάει άλλη λειτουργικότητα, τότε σκέφτομαι να τον πάω να μου το γυρίσουν.

ΟΧΙ, δεν υπαρχει περιπτωση να βγει ο κυλινδρος. ΚΑΜΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, mclein² είπε

ΟΧΙ, δεν υπαρχει περιπτωση να βγει ο κυλινδρος. ΚΑΜΙΑ.

Δεν το γνώριζα αυτό. Αυτό ισχύει και για γραναζωτές και για μή γραναζωτές κλειδαριές;

Επίσης, αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει ο κύλινδρος, γιατί οι κλειδαριές έχουν καταπέλτες;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Δεν το γνώριζα αυτό. Αυτό ισχύει και για γραναζωτές και για μή γραναζωτές κλειδαριές;

Επίσης, αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει ο κύλινδρος, γιατί οι κλειδαριές έχουν καταπέλτες;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

ισχυει για τα παντα. παρε για πλακα μια 45αρα απλη κλειδαρια ξυλινης πορτας & βιδωσε εναν υπερ-απλο κυλινδρο 30/30...ακολουθως ξεκινησε να βαρας με ολη σου τη δυναμη τον κυλινδρο....πιστευω θα αλλαξει ο αιωνας κ ακομη θα βαρας...

οι καταπελτες ειναι για αφαιρεση του defender που ηταν καποτε της μοδας...(πλεον το τρυπημα ειναι βασικη μεθοδος) και αν καποιος εβγαζε το defender θα προσπαθουσε ως πρωτη κινηση να σπασει τον κυλινδρο στη μεση (οπως στις παλιες ξυλινες πορτες)...

Επεξ/σία από mclein²

2 λεπτά πριν, mclein² είπε

ισχυει για τα παντα. παρε για πλακα μια 45αρα απλη κλειδαρια ξυλινης πορτας & βιδωσε εναν υπερ-απλο κυλινδρο 30/30...ακολουθως ξεκινησε να βαρας με ολη σου τη δυναμη τον κυλινδρο....πιστευω θα αλλαξει ο αιωνας κ ακομη θα βαρας...

οι καταπελτες ειναι για αφαιρεση του defender που ηταν καποτε της μοδας...(πλεον το τρυπημα ειναι βασικη μεθοδος) και αν καποιος εβγαζε το defender θα προσπαθουσε ως πρωτη κινηση να σπασει τον κυλινδρο στη μεση (οπως στις παλιες ξυλινες πορτες)...

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που βάζουν το τσιφσάκι ευθυγραμμισμένο ή μόνο η abloy;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mclein² είπε

cisa ηλεκτρικη με δυο γλωσσες = ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ

ο p8 ειναι απο τους πιο οικονομικους & αξιοπιστους κυλινδρους οσον αφορα τα πολλα αντιγραφα & την αντοχη του στην κακη χρηση αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο ασφαλεια. (βεβαια σε μια ξεκλειδωτη πορτα δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο)

ο k64 ειναι τυπικα πατενταρισμενος μιας κ η κουτση μαρια βγαζει αντιγραφα ανευ καρτας...πολυ ακριβα αντιγραφα χωρις λογο για εισοδο πολυκατοικιας.

η σουστα επαναφορας ειναι πολυ καλη.

φανταζομαι οτι η εισοδος εχει 1 ή 2 σταθερα γι'αυτο κ ανεβηκε καπως το κοστολόγιο! Επίσης ρώτησα για κλειδαριές abloy και μού είπε ότι υφίστανται μόνο ως αφαλός!..

Σε ευχαριστώ για τήν απάντηση. Είναι κεντρική είσοδος ολιγοκατοικίας (δύο, τρεία διαμερίσματα). Πήρα τηλ για διευκρινήσεις και η κοπέλα επέμενε ότι η cisa ηλεκτρική με δυο γλώσσες έχει αυτόματο κλείδωμα! Τι να πώ? Δώσαμε διαστάσεις (229 ύψος και 93 πλάτος) και βγήκε το σχετικό κοστολόγιο. Τι εννοείς "η είσοδος έχει 1 ή 2 σταθερά"? 

Επεξ/σία από astrolavosg

3 hours ago, _^ThEo^_ said:

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που βάζουν το τσιφσάκι ευθυγραμμισμένο ή μόνο η abloy;

winkhaus 100%

3 hours ago, astrolavosg said:

Σε ευχαριστώ για τήν απάντηση. Είναι κεντρική είσοδος ολιγοκατοικίας (δύο, τρεία διαμερίσματα). Πήρα τηλ για διευκρινήσεις και η κοπέλα επέμενε ότι η cisa ηλεκτρική με δυο γλώσσες έχει αυτόματο κλείδωμα! Τι να πώ? Δώσαμε διαστάσεις (229 ύψος και 93 πλάτος) και βγήκε το σχετικό κοστολόγιο. Τι εννοείς "η είσοδος έχει 1 ή 2 σταθερά"? 

δεν κλειδωνει αυτοματα κ αν θελει η κοπελιτσα βαζουμε κ στοιχημα :)

η πορτα εχει και σταθερα εκτος απο την πορτα. τζαμια κλπ...δεν ειναι μια απλη πορτα αναμεσα σε 2 τοιχους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Ζητώ την βοήθεια των ειδικών του forum.

Είμαι σε αναζήτηση αναβάθμισης της ασφαλείας και της εσωτερικής επένδυσης (για αισθητικούς λόγους) σε θωρακισμένη πόρτα σπιτιού που αγόρασα πρόσφατα.

Στο 1ο μαγαζί που ρώτησα μου έδωσαν τις εξής επιλογές:

- CISA TEKNO PRO+SECUREMME DEFENDER ΣΤΑ 245ε

- CISA AP4 S+SECUREMME DEFENDER ΣΤΑ 290ε

+κάποιες ακόμη ακριβότερες επιλογές που δεν τις αναφέρω γιατί είναι εκτός budget.

Στα παραπάνω έχω δυνατότητα επιλογής καλύτερου defender όπως το DISEC BD290 με επιπλέον 95ε.

Οι τιμές είναι με τοποθέτηση, χωρίς ΦΠΑ.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Πως σας φαίνονται σαν επιλογές από απόψη αναλογίας ασφάλειας/κόστους;

2. Γνωρίζεται κάποιον άλλο επαγγελματία που να εξυπηρετεί στον Εύοσμο και να αναλαμβάνει αναβάθμιση της ασφάλειας καθώς και την αλλαγή της εσωτερικής επένδυσης;

Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη, περιοχή Ευόσμου αν έχει κάποια σημασία.

Φωτογραφίες της πόρτας:

Spoiler

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Επεξ/σία από Th3Beh0ldeR

2 hours ago, Th3Beh0ldeR said:

Καλησπέρα.

Ζητώ την βοήθεια των ειδικών του forum.

Είμαι σε αναζήτηση αναβάθμισης της ασφαλείας και της εσωτερικής επένδυσης (για αισθητικούς λόγους) σε θωρακισμένη πόρτα σπιτιού που αγόρασα πρόσφατα.

Στο 1ο μαγαζί που ρώτησα μου έδωσαν τις εξής επιλογές:

- CISA TEKNO PRO+SECUREMME DEFENDER ΣΤΑ 245ε

- CISA AP4 S+SECUREMME DEFENDER ΣΤΑ 290ε

+κάποιες ακόμη ακριβότερες επιλογές που δεν τις αναφέρω γιατί είναι εκτός budget.

Στα παραπάνω έχω δυνατότητα επιλογής καλύτερου defender όπως το DISEC BD290 με επιπλέον 95ε.

Hide contents

Hide contents

Hide contents

ποσο κοστιζει η επενδυση & ποσο το σετ κλειδαριας ; 

μετα υπαρχουν αποριες :

α) στο σετ αναβαθμισης λειπει η κλειδαρια. τι μαρκα ; 

β) στο σετ αναβαθμισης ειτε θα εχουμε ενα σαπιο ντιφεντερ - ειτε ενα τουμπανο ; 

7 λεπτά πριν, mclein² είπε

ποσο κοστιζει η επενδυση & ποσο το σετ κλειδαριας ; 

μετα υπαρχουν αποριες :

α) στο σετ αναβαθμισης λειπει η κλειδαρια. τι μαρκα ; 

β) στο σετ αναβαθμισης ειτε θα εχουμε ενα σαπιο ντιφεντερ - ειτε ενα τουμπανο ; 

Η εσωτερική επένδυση είναι έξτρα από τα παραπάνω στα 180+ΦΠΑ.

α) Δεν μου έδωσαν κάποια πληροφορία για την κλειδαριά... Υπάρχει περίπτωση να μένει η ίδια που υπάρχει τώρα και να το παρέλειψαν από την προσφορά;

β) Δίνουν σαν απλό το SECUREMME και μετά αν θέλω κάτι καλύτερα κάποια της DISEC (BD200, BD290, MAG 3G, MAG 4G). Απλά από αυτά που μου είπαν εγώ επέλεξα το BD290 (95ε έξτρα, στα 245 & 290ε αντίστοιχα) γιατί τα MAG είχαν 140 και 200ε αντίστοιχα+ΦΠΑ.

15 minutes ago, Th3Beh0ldeR said:

Η εσωτερική επένδυση είναι έξτρα από τα παραπάνω στα 180+ΦΠΑ.

α) Δεν μου έδωσαν κάποια πληροφορία για την κλειδαριά... Υπάρχει περίπτωση να μένει η ίδια που υπάρχει τώρα και να το παρέλειψαν από την προσφορά;

β) Δίνουν σαν απλό το SECUREMME και μετά αν θέλω κάτι καλύτερα κάποια της DISEC (BD200, BD290, MAG 3G, MAG 4G). Απλά από αυτά που μου είπαν εγώ επέλεξα το BD290 (95ε έξτρα, στα 245 & 290ε αντίστοιχα) γιατί τα MAG είχαν 140 και 200ε αντίστοιχα+ΦΠΑ.

α) δινω μεγαλες πιθανοτητες να βαλουν το κιτ που μετατρεπει την υφισταμενη securemme κλειδαρια σου σε κυλινδρου αρα μιλαμε για μεγαλους παραμυθαδες.

β) καλυτερα πηγαινε σε bd200...το 290 δε θα σε προστατεψει σε κατι διαφορετικο απ'το 200αρι στην τελικη...

2 λεπτά πριν, mclein² είπε

α) δινω μεγαλες πιθανοτητες να βαλουν το κιτ που μετατρεπει την υφισταμενη securemme κλειδαρια σου σε κυλινδρου αρα μιλαμε για μεγαλους παραμυθαδες.

β) καλυτερα πηγαινε σε bd200...το 290 δε θα σε προστατεψει σε κατι διαφορετικο απ'το 200αρι στην τελικη...

Θα τους κάνω μια επερώτηση σχετικά για διευκρίνιση.

Αν ισχύει αυτό με το κιτ, τα κόστη που μου έδωσαν στην προσφορά πως τα κρίνεις;

Καλημέρα και απο μένα... Τεραστιο thread κι εχω προσπαθήσει να το παρακολουθήσω όσο μπορώ. Φοβερές πληροφορίες. 

Θα θελα κι εγω τα φωτα σας οσο μπορείτε. 

Απευθυνθηκα προσφάτως στον κατασκευαστή της πορτας (Χαλκιάς) για επισκευη, μιας και τρίζει αρκετά κι έχει κάτσει ο κάτω μεντεσές και μου δωσε μια προσφορα 100+φπα για λαδωμα ρεγουλαρισμα κλπ χωρίς αντικαταστασεις απ οσο κατάλαβα. Για την επισκευή μπορω να απευθυνθώ κι αλλου?

Μετά του πα και για αλλαγη συστήματος κλειδαριάς και μου στειλε μια προσφορα για iseo κλειδαρια και r500 ή r90 αφαλό στα 400 και 500 ευρω + φπα αντίστοιχα,  τα οποια μου φαίνονται υπερβολικά πολλά.  Η ππρτα ειναι 65 χιλ απο ακρη ως κέντρο αφαλου.

Παρεμπιπτόντως το σπίτι ειναι στο Μενίδι....

Οπότε θα ηθελα τα φώτα σας για επιλογη ενος καλου πακέτου κλειδαριάς αφαλου defender λογω επιλογης κι αν έχετε κάποια πρόταση στον ποιον να απευθυνθώ. 

Screenshot_20240619_090949_Gallery.jpg

Screenshot_20240619_090911_Gallery.jpg

1 ώρα πριν, panagiof είπε

Καλημέρα και απο μένα... Τεραστιο thread κι εχω προσπαθήσει να το παρακολουθήσω όσο μπορώ. Φοβερές πληροφορίες. 

Θα θελα κι εγω τα φωτα σας οσο μπορείτε. 

Απευθυνθηκα προσφάτως στον κατασκευαστή της πορτας (Χαλκιάς) για επισκευη, μιας και τρίζει αρκετά κι έχει κάτσει ο κάτω μεντεσές και μου δωσε μια προσφορα 100+φπα για λαδωμα ρεγουλαρισμα κλπ χωρίς αντικαταστασεις απ οσο κατάλαβα. Για την επισκευή μπορω να απευθυνθώ κι αλλου?

Μετά του πα και για αλλαγη συστήματος κλειδαριάς και μου στειλε μια προσφορα για iseo κλειδαρια και r500 ή r90 αφαλό στα 400 και 500 ευρω + φπα αντίστοιχα,  τα οποια μου φαίνονται υπερβολικά πολλά.  Η ππρτα ειναι 65 χιλ απο ακρη ως κέντρο αφαλου.

Παρεμπιπτόντως το σπίτι ειναι στο Μενίδι....

Οπότε θα ηθελα τα φώτα σας για επιλογη ενος καλου πακέτου κλειδαριάς αφαλου defender λογω επιλογης κι αν έχετε κάποια πρόταση στον ποιον να απευθυνθώ. 

Screenshot_20240619_090949_Gallery.jpg

Screenshot_20240619_090911_Gallery.jpg

ο καπλαμάς της πόρτας εχει στραβώσει λιγο (απο το κακο του🤣) ή ετσι ειναι το σχεδιο και μου φαίνεται?. 100 ευρωπουλα πάντως για λιγο λαδι και ρύθμιση μου φαίνονται πολλά 🤷‍♂️. Μπορείς και μόνος σου να το κάνεις.. Οι μεντεσέδες ρυθμίζονται συνηθως με ενα κλειδι τυπου allen. 😎

Μόλις τώρα, Petros Electron είπε

Μακρια και αγαπημένα.. Με αυτα τα λεφτα βαζεις προϊόντα απο το πολύ πάνω ράφι.. Defender δεν θα εχει?. Η το.. ξεχασε? 🤣

• Like 1

1 hour ago, Petros Electron said:

ο καπλαμάς της πόρτας εχει στραβώσει λιγο (απο το κακο του🤣) ή ετσι ειναι το σχεδιο και μου φαίνεται?. 100 ευρωπουλα πάντως για λιγο λαδι και ρύθμιση μου φαίνονται πολλά 🤷‍♂️.

το σχεδιο ειναι....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...