Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 hours ago, gousias said:

Σε απλές αλουμινίου πόρτες που έχουν σε 3 σημεία "γλώσσα" όταν κλειδώνουν (κατά ύψος) κι έχουν αυτή τη στιγμή αφαλό MUL-T-LOCK 7X7, τι γνώμη έχετε; Υπάρχει κάτι για ενίσχυση στην ασφάλεια που μπορεί να προστεθεί; Αν και είναι πολλές κι έχουν αγοραστεί όλοι οι αφαλοί και με ενιαίο master key, είχε καταβληθεί σημαντικό κόστος, εν τούτοις θα προτείνατε κάτι άλλο ή τουλάχιστον που να μπορεί να "δέσει" με κάποιο master key έστω με κάποιες από αυτές;

δε χρειαζεται να δαπανησετε επιπλεον χρηματα.

ειτε μαχαιρωτες - ειτε γραναζωτες, ειστε στο καλυτερο σημειο με τα εξτρα κλειδωματα.

οσον αφορα τους 7χ7 εφοσον ειναι σε συστημα μαστερ ειναι κριμα να το χαλασετε.
εαν εχετε παρει σωστη διασταση κ δεν εξεχουν, τοτε δεν εχετε και προβλημα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, mclein² είπε

δε χρειαζεται να δαπανησετε επιπλεον χρηματα.

ειτε μαχαιρωτες - ειτε γραναζωτες, ειστε στο καλυτερο σημειο με τα εξτρα κλειδωματα.

οσον αφορα τους 7χ7 εφοσον ειναι σε συστημα μαστερ ειναι κριμα να το χαλασετε.
εαν εχετε παρει σωστη διασταση κ δεν εξεχουν, τοτε δεν εχετε και προβλημα.

Την αναφορά με τις μαχαιρωτές - γραναζωτές δεν έχω αντιληφθεί, αν μπορείς να εξηγήσεις, ευχαριστώ.

Επίσης όσον αφορά μία σκέψη μου, αν υπάρχει δυνατότητα να μπει αφαλός/κλειδαριά σε θωρακισμένη πόρτα της οποίας το κλειδί να συνεργάζεται με αυτές των MUL-T-LOCK 7X7, ώστε να χρησιμοποιείται ένα master σε όλες, να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Λογικά ή θα πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο αφαλού και στη θωρακισμένη, άρα η ασφάλεια εκεί δεν θα είναι ικανοποιητική; Έλεγα μήπως κάποιο πιο αναβαθμισμένο μοντέλο θα προσέδιδε μία τέτοια δυνατότητα χωρίς να στερείται σε υψηλή ασφάλεια.

Σε κάποιο εξάρτημα που προστίθεται εξωτερικά στην αλουμινίου ώστε να προστατεύει τον αφαλό (είτε εξέχει, είτε όχι, κάποιες πόρτες είναι έτσι) υπάρχει κάτι τέτοιο και αν αξίζει να προστεθεί;

Με 1000€ περίπου τι πόρτα ασφαλείας μπορεί να βάλει κάποιος ; τι προτείνετε ; είμαι άσχετος με τις πόρτες ασφαλείας και σε διαμέρισμα που θα κάνω ανακαίνιση (για ιδιοκατοίκηση) μεταξύ άλλων θα αλλάξω πόρτα ασφαλείας. Δεν θα δώσω πάνω από 1000€ θεωρώ καλά είναι το 100άρικο.

16 minutes ago, gousias said:

Την αναφορά με τις μαχαιρωτές - γραναζωτές δεν έχω αντιληφθεί, αν μπορείς να εξηγήσεις, ευχαριστώ.

οι 3ων σημειων χωριζονται σε μαχαιρωτες & γραναζωτες αναλογα τον τροπο που κλειδωνουν οι "γλωσσες".

17 minutes ago, gousias said:

Επίσης όσον αφορά μία σκέψη μου, αν υπάρχει δυνατότητα να μπει αφαλός/κλειδαριά σε θωρακισμένη πόρτα της οποίας το κλειδί να συνεργάζεται με αυτές των MUL-T-LOCK 7X7, ώστε να χρησιμοποιείται ένα master σε όλες, να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Λογικά ή θα πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο αφαλού και στη θωρακισμένη, άρα η ασφάλεια εκεί δεν θα είναι ικανοποιητική; Έλεγα μήπως κάποιο πιο αναβαθμισμένο μοντέλο θα προσέδιδε μία τέτοια δυνατότητα χωρίς να στερείται σε υψηλή ασφάλεια.

ναι, μπορεις να συνεχισεις το συστημα μαστερ σε οσους κυλινδρους 7χ7 θελεις.

αυτο ειναι και το πραγματικο νοημα των μαστερ συστηματων.
εχω ενα κλειδι που ανοιγει 100 πορτες & ταυτοχρονα καθε πορτα εχει τα δικα της κλειδια.
θελω να εχω 101 πορτες και αρα προσθετω εναν κυλινδρο στο συστημα.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Με 1000€ περίπου τι πόρτα ασφαλείας μπορεί να βάλει κάποιος ; τι προτείνετε ; είμαι άσχετος με τις πόρτες ασφαλείας και σε διαμέρισμα που θα κάνω ανακαίνιση (για ιδιοκατοίκηση) μεταξύ άλλων θα αλλάξω πόρτα ασφαλείας. Δεν θα δώσω πάνω από 1000€ θεωρώ καλά είναι το 100άρικο.

Βρήκα αυτή με τεχνικά χαρακτηριστικά τα εξής :

"ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΤΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ 10/10MM ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕ 3 ΚΑΘΕΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ (Ω).
19 ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ-13 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 6 ΣΤΑΘΕΡΑ
ΚΑΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ 20/10ΜΜ ΑΥΤΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ RAL 8017
ΔΙΠΛΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ DIERRE ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ NEW POWER(ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ),2 ΑΤΣΑΛΙΝΑ DEFENDER ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΛΑΣΗ ΑΝΤΙ-ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ 3 (ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ)
ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ,ΑΘΟΡΥΒΟΙ,ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΙ.
ΡΕΓΟΥΛΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ.
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΜΑΤΑΚΙ
ΣΥΡΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΜΟΦΡΑΧΤΗΣ
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ,ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΛΑΣΤΙΧΟ.
ΠΛΑΚΑ ΑΤΣΑΛΟΜΑΓΓΑΝΙΟΥ 25/10ΜΜ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ.
ΚΙΤ ΠΟΜΟΛΩΝ ΜΕ ΣΤΡΟΓΥΛΛΟ ΒΟΟL ΣΕ BRONZE H INOX ΧΡΩΜΑ.
ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (LAMINATE)."

19 hours ago, Dark_Nightfall said:

Βρήκα αυτή με τεχνικά χαρακτηριστικά τα εξής :

"ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΤΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ 10/10MM ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕ 3 ΚΑΘΕΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ (Ω).
19 ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ-13 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 6 ΣΤΑΘΕΡΑ
ΚΑΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ 20/10ΜΜ ΑΥΤΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ RAL 8017
ΔΙΠΛΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ DIERRE ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ NEW POWER(ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ),2 ΑΤΣΑΛΙΝΑ DEFENDER ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΛΑΣΗ ΑΝΤΙ-ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ 3 (ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ)
ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ,ΑΘΟΡΥΒΟΙ,ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΙ.
ΡΕΓΟΥΛΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ.
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΜΑΤΑΚΙ
ΣΥΡΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΜΟΦΡΑΧΤΗΣ
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ,ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΛΑΣΤΙΧΟ.
ΠΛΑΚΑ ΑΤΣΑΛΟΜΑΓΓΑΝΙΟΥ 25/10ΜΜ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ.
ΚΙΤ ΠΟΜΟΛΩΝ ΜΕ ΣΤΡΟΓΥΛΛΟ ΒΟΟL ΣΕ BRONZE H INOX ΧΡΩΜΑ.
ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (LAMINATE)."

πολυ ομορφη !

Καλησπέρα, πήρα τον abloy protec 2 αλλά ήρθε με κεντραρισμένο τον ρότορα και όχι στις 45 μοίρες όπως οι άλλοι κύλινδροι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

IMG_6786.jpg

1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, πήρα τον abloy protec 2 αλλά ήρθε με κεντραρισμένο τον ρότορα και όχι στις 45 μοίρες όπως οι άλλοι κύλινδροι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

IMG_6786.jpg

Τον αγόρασες και τον άνοιξες εσύ?? Είχε σφραγίδα το κουτί?? Η αλήθεια είναι πως καλύτερα θα σου πουν οι ειδικοί και αυτοί που τον έχουν φυσικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λάβαμε ως πολυκατοικία προσφορά στα 1500 ευρώ (Doorway) με τα εξής χαρακτηριστικά:

Θωρακισμένη πόρτα διπλή θωράκισης πάχους 1,0 mm ανα πλευρά Κάσα κλειστού τύπου αυτοστηριζόμενη. Κλειδαριά 18 σημείων κλειδώματος με defender & καταπέλτη.

Αφαλός Cisa Asix Pro P8. Ηλεκτρική κλειδαριά Cisa δίγλωσση με αυτόματο κλείδωμα σε ένα σημείο. Σούστα επαναφοράς G-U BKS No. 4

Αξίζει? Και κυρίως είναι αξιόπιστη? Τα φώτα σας παρακαλώ!..

Επιπλέον Αν θέλουμε Securemme K64 Evo: Πατενταρισμένος κύλινδρος ασφαλείας +80 ευρώ.

Επεξ/σία από astrolavosg

14 hours ago, astrolavosg said:

Λάβαμε ως πολυκατοικία προσφορά στα 1500 ευρώ (Doorway) με τα εξής χαρακτηριστικά:

Θωρακισμένη πόρτα διπλή θωράκισης πάχους 1,0 mm ανα πλευρά Κάσα κλειστού τύπου αυτοστηριζόμενη. Κλειδαριά 18 σημείων κλειδώματος με defender & καταπέλτη.

Αφαλός Cisa Asix Pro P8. Ηλεκτρική κλειδαριά Cisa δίγλωσση με αυτόματο κλείδωμα σε ένα σημείο. Σούστα επαναφοράς G-U BKS No. 4

Αξίζει? Και κυρίως είναι αξιόπιστη? Τα φώτα σας παρακαλώ!..

Επιπλέον Αν θέλουμε Securemme K64 Evo: Πατενταρισμένος κύλινδρος ασφαλείας +80 ευρώ.

cisa ηλεκτρικη με δυο γλωσσες = ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ

ο p8 ειναι απο τους πιο οικονομικους & αξιοπιστους κυλινδρους οσον αφορα τα πολλα αντιγραφα & την αντοχη του στην κακη χρηση αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο ασφαλεια. (βεβαια σε μια ξεκλειδωτη πορτα δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο)

ο k64 ειναι τυπικα πατενταρισμενος μιας κ η κουτση μαρια βγαζει αντιγραφα ανευ καρτας...πολυ ακριβα αντιγραφα χωρις λογο για εισοδο πολυκατοικιας.

η σουστα επαναφορας ειναι πολυ καλη.

φανταζομαι οτι η εισοδος εχει 1 ή 2 σταθερα γι'αυτο κ ανεβηκε καπως το κοστολογιο

14 hours ago, _^ThEo^_ said:

Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και θα μου το φτιάξουν.

δεν ηταν / ειναι κατι χαλασμενο για να στο φτιαξουν.

απο εκει που τον αγορασες τι σου ειπαν ; δε σου εξηγησαν ;

38 λεπτά πριν, mclein² είπε

δεν ηταν / ειναι κατι χαλασμενο για να στο φτιαξουν.

απο εκει που τον αγορασες τι σου ειπαν ; δε σου εξηγησαν ;

Και εγω που εχω τον ιδιο έτσι τον παρέλαβα, με το ροτορακι κάθετο. Δεν ασχολήθηκα για το πως και το γιατι, τον εβαλα πανω στην πορτα και μεχρι τωρα δεν εχω κανενα θεμα απο την λειτουργιά του.
Επειδη μιλισα με τον TS του ειπαν οτι τα 2 τελευταια χρονια ετσι ερχονται οι protec2 και ο λογος ειναι για να μπαίνουν ευκολα στις κλειδαριές 🤨

30 minutes ago, Petros Electron said:

Και εγω που εχω τον ιδιο έτσι τον παρέλαβα, με το ροτορακι κάθετο. Δεν ασχολήθηκα για το πως και το γιατι, τον εβαλα πανω στην πορτα και μεχρι τωρα δεν εχω κανενα θεμα απο την λειτουργιά του.
Επειδη μιλισα με τον TS του ειπαν οτι τα 2 τελευταια χρονια ετσι ερχονται οι protec2 και ο λογος ειναι για να μπαίνουν ευκολα στις κλειδαριές 🤨

μα δεν εχει καποιο προβλημα, ουτε στη λειτουργια - ουτε στην ασφαλεια του.

απλα δεν εχει μια "μπιλια" καθετη που κραταει το ροτορακι στις 45°

ουτε ο σωτηροπουλος - ουτε το εργοστασιο κρινει απαραιτητο να μπει αυτη η ασφαλεια μιας κ δεν υφισταται καμια προσπαθεια να χτυπηθει ο κυλινδρος και να φυγει απο την κλειδαρια αν ειναι σωστα βιδωμενος.

• Thanks 1

17 λεπτά πριν, mclein² είπε

μα δεν εχει καποιο προβλημα, ουτε στη λειτουργια - ουτε στην ασφαλεια του.

απλα δεν εχει μια "μπιλια" καθετη που κραταει το ροτορακι στις 45°

ουτε ο σωτηροπουλος - ουτε το εργοστασιο κρινει απαραιτητο να μπει αυτη η ασφαλεια μιας κ δεν υφισταται καμια προσπαθεια να χτυπηθει ο κυλινδρος και να φυγει απο την κλειδαρια αν ειναι σωστα βιδωμενος.

Αυτο σκεφτομαι και εγω, για αυτο και δεν ασχολήθηκα.
Ετσι και αλλιώς και να τον βγάλουνε εχει καταπέλτη η κλειδαριά και θα μπλοκάρει. Για να μην τον βγαζουν υπο γωνια απο το εργοστάσιο λογικα θα εχουν τον λογο τους. 🤷‍♂️

2 ώρες πριν, mclein² είπε

Έτσι οπως το σκέφτομαι εγώ, για να έχουν οι κλειδαριές καταπέλτες σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να βγει ο κύλινδρος. Εφόσον αυτό το τσιφσάκι προσθέτει μία παραπάνω δικλείδα στο να μην βγει και δεν χαλάει άλλη λειτουργικότητα, τότε σκέφτομαι να τον πάω να μου το γυρίσουν.

3 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Ο κλειδαράς μου είπε ότι έτσι έρχονται τα 2 τελευταία χρόνια και ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι με αυτόν τον τρόπο μπαινουν και βγαίνουν εύκολα στις κλειδαριές, αλλά αν νομίζω ότι με τη βίδα υπάρχει περίπτωση να βγει ο κύλινδρος, να πάω να μου γυρισουν το τσιφσάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...