Petros Electron Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, space8 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!! Έριξα μια μια ματιά για secure door control Βρήκα αυτά DS-K2601T(O-STD) (δε κατάλαβα όμως για μέχρι πόσες πόρτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αν έχει μέσα και τροφοδοτικό) σε συνδυασμό με αυτό το πληκτρολόγιο DS-K1107AMK Σκεφτόμουν αντί για fail safe ηλεκτροπυρο ηλεκτρομαγνήτη ο οποίος δεν έχει κινούμενα μέρη για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Ποια είναι η γνώμη σου; Συνήθως αυτά δουλεύουν σειριακά, τώρα τις λεπτομέρειες τις ρωτας απο εκει που θα τα παρεις. Ρωτα κανέναν συναγερματζη.. Αυτοί βαζουν τα access control συνήθως.. Ο ηλεκτρομαγνήτης ειναι καλύτερος κατα την γνώμη μου, ποιο εύκολα προσβάσιμος εχει ποιο μεγάλη διάρκεια ζωης, εχει και λιγο ομως μεγαλυτερη κατανάλωση σε ρεύμα από τον ηλεκτροπυρο και ειναι και ποιο αντι-αισθητικος γιατί φαίνεται. Επίσης εγω όσες φόρες έβαλα, δεν τους έβαλα στο επάνω μέρος της πόρτας, άλλα στο πλάι γιατι ετσι ¨κρατάνε" καλύτερα την πόρτα. Μονο σε μια εγ/ση τον ειχα βάλει επάνω και ηταν σε γυάλινη πόρτα για τον λογο της καλωδίωσης. Στις αλλες πόρτες ειδικά στις ασφάλειας και τις αλουμινίου περνάς το καλώδιο μεσα απο την κασα και γίνεται ωραιο το αποτέλεσμα (βεβαίως, βεβαίως ) Αν βρω καμιά φώτο θα την ανεβάσω γιατι οπως σου έγραψα ειμαι πρώην εγ/της, εδω και χρόνια εχω αλλάξει τομέα εργασίας σε ποιο σοβαρά πράγματα . Αυτο το βλέπεις, και κρίνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τι θα επιλέξεις. Εχει πάντως και καλες ποιότητες ηλεκτροπυρων που δεν χαλάνε εύκολα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από Petros Electron 1
space8 Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Συνήθως αυτά δουλεύουν σειριακά, τώρα τις λεπτομέρειες τις ρωτας απο εκει που θα τα παρεις. Ρωτα κανέναν συναγερματζη.. Αυτοί βαζουν τα access control συνήθως.. Ο ηλεκτρομαγνήτης ειναι καλύτερος κατα την γνώμη μου, ποιο εύκολα προσβάσιμος εχει ποιο μεγάλη διάρκεια ζωης, εχει και λιγο ομως μεγαλυτερη κατανάλωση σε ρεύμα από τον ηλεκτροπυρο και ειναι και ποιο αντι-αισθητικος γιατί φαίνεται. Επίσης εγω όσες φόρες εβαλα, δεν τους έβαλα στο επάνω μέρος της πόρτας, άλλα στο πλάι γιατι ετσι ¨κρατάνε" καλύτερα την πόρτα. Μονο σε μια εγ/ση τον ειχα βάλει επάνω και ηταν σε γυάλινη πόρτα για τον λογο της καλωδίωσης. Στις αλλες πόρτες ειδικά στις ασφάλειας και τις αλουμινιου περνας το καλώδιο μεσα απο την κασα και γίνεται ωραιο το αποτέλεσμα (βεβαίως, βεβαίως ) Αν βρω καμιά φώτο θα την ανεβάσω γιατι οπως σου έγραψα ειμαι πρώην εγ/της, εδω και χρονιά εχω αλλάξει τομέα εργασίας σε ποιο σοβαρά πράγματα . Αυτο το βλέπεις, και κρίνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τι θα επιλέξεις. Εχει πάντως και καλες ποιότητες ηλεκτροπυρων που δεν χαλάνε εύκολα. Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ Αν δε σου κάνει κόπο ανέβασε όποτε μπορέσεις καμία φωτογραφία Το να φαίνεται όταν ειναι ανοιχτή η πόρτα δε με απασχολεί. Και κάτι τελευταίο που με προβληματίζει. 1)Εάν κάποιος θέλει να μπει μέσα με κλειδί χωρίς κάρτα η κωδικό φαντάζομαι δε θα μπορεί σωστά; Λόγο του ηλεκτρομαγνήτη. Το θεωρώ μειονέκτημα αν ισχύει και δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης 2) στη περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει ίντερνετ τι γίνεται; Δουλεύει το σύστημα η είναι cloud και θα μείνουμε όλοι απ' έξω; 3) Έχεις δει κάποια κατασκευή είτε πάνω στη πόρτα (στη κάσα) είτε στο τοίχο για να μπει το πληκτρολόγιο και να είναι σχετικά ασφαλές; Φυσικά να είναι και όμορφο Επεξ/σία 2 Ιουνίου από space8
mclein² Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 1 hour ago, dimitrismvr__ said: Αγρινιο συγκεκριμενα Τι θα προτεινες? βαλε μια omega plus και εισαι τζετ με 220 ~ 240 ευρω. εαν βρεις την παλια ωμεγα, κανεις δουλεια κ με 200€. εαν βρεις την καινουρια, ισως παει 250€. φυσικα εξαρταται και τι θα αντικαταστησεις / διοτι αν μιλαμε πχ για τεσιο, τοτε δεν ισχυει τιποτα απ'τα παραπανω. 1
astrolavosg Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Για τίς πόρτες Siamo τι γνώμη έχετε? Μάς έστειλε προσφορά για εξωτερική οικοδομής (ουσιαστικά ολιγοκατοικίας) Κατηγορία Θωράκισης : Extra – 1 (Ειδική Κατασκευή για κεντρικές εισόδους) Επένδυση έξω: αλουμίνιο με σχέδιο σε χρώμα ral. Σούστα επαναφοράς: assa abloy βαρέως τύπου (μηχανισμός που επαναφέρει την πόρτα σε θέση κλειδώματος) ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ: Α) MOTTURA ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΕ ΜΠΛΟΚΕ ΠΥΡΟ . (Έχετε 3 επιλογές) Β) MOTTURA X NOVA ή X1R – αυτόματο κλείδωμα . Γ) ASSA ABLOY – αυτόματο κλείδωμα – ηλεκτρομηχανική. ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ: Α) CES DM 5 – μη αντιγραφόμενο κλειδί . (Έχετε 3 επιλογές) Β) KESO 8000 Ω 2 – μη αντιγραφόμενο κλειδί . Γ) MOTTURA PRO - μη αντιγραφόμενο κλειδί . Με κλειδαριά : mottura ηλεκτρική με κυπρί με μπλοκε πυρο 1275€ Με κλειδαρια: mottura x nova ή x1r auto lock α) ρεύματος με μπουτον 1945€ β) ρεύματος με μπουτον & προστασία διαφυγής–αντιpanic 1990€ Με Κλειδαριά : Assa Abloy Ηλεκτρομηχανική Αντιpanic 1860 ευρώ Όλες οι τιμές τού Σιάμου είναι με τοποθέτηση και χωρίς ΦΠΑ Επεξ/σία 2 Ιουνίου από astrolavosg
mclein² Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 57 minutes ago, astrolavosg said: Για τίς πόρτες Siamo τι γνώμη έχετε? Μάς έστειλε προσφορά για εξωτερική οικοδομής (ουσιαστικά ολιγοκατοικίας) Κατηγορία Θωράκισης : Extra – 1 (Ειδική Κατασκευή για κεντρικές εισόδους) Επένδυση έξω: αλουμίνιο με σχέδιο σε χρώμα ral. Σούστα επαναφοράς: assa abloy βαρέως τύπου (μηχανισμός που επαναφέρει την πόρτα σε θέση κλειδώματος) ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ: Α) MOTTURA ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΕ ΜΠΛΟΚΕ ΠΥΡΟ . (Έχετε 3 επιλογές) Β) MOTTURA X NOVA ή X1R – αυτόματο κλείδωμα . Γ) ASSA ABLOY – αυτόματο κλείδωμα – ηλεκτρομηχανική. ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ: Α) CES DM 5 – μη αντιγραφόμενο κλειδί . (Έχετε 3 επιλογές) Β) KESO 8000 Ω 2 – μη αντιγραφόμενο κλειδί . Γ) MOTTURA PRO - μη αντιγραφόμενο κλειδί . Με κλειδαριά : mottura ηλεκτρική με κυπρί με μπλοκε πυρο 1275€ Με κλειδαρια: mottura x nova ή x1r auto lock α) ρεύματος με μπουτον 1945€ β) ρεύματος με μπουτον & προστασία διαφυγής–αντιpanic 1990€ Με Κλειδαριά : Assa Abloy Ηλεκτρομηχανική Αντιpanic 1860 ευρώ Όλες οι τιμές τού Σιάμου είναι με τοποθέτηση και χωρίς ΦΠΑ θα επελεγα για την εισοδο τον κυλινδρο με τα φθηνοτερα κλειδια που λογικα ειναι ο CES επισης θα εμενα μακρια απο x-nova // αφενως καταργηθηκε & αντικατασταθηκε απο b-nova αφετερου ειχε τοσα προβληματα που απορω πως ο σιαμος τη βαζει ακομη // αν κ πιστευω η προσφορα ειναι τυποποιημενη. θα απεφευγα τελος και την mottura ηλεκτρικη με μπλοκε πυρο γιατι δε βαζει "ρελε προστασιας" οποτε αν σε καποια απο τις διακοπες ρευματος που θα συμβουν επανελθει υψηλη ταση η κλειδαρια παει ακλαφτη κ ως ηλεκτρικο προϊον δεν εχει καμια εγγυηση επι τουτου. 1
vasilllis Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 14 ώρες πριν, Petros Electron είπε Να μην σε ανησυχεί τοσο στο αν ειναι αξιόπιστο απο αποψη ζημιων αλλα να σε ανησυχεί επισης και για το αν είναι αξιόπιστο απο θέμα παραβίασης. Ολα αυτα τα access έχουν εντολή μπουτον εξοδου, φτάνει να βρει κάποιος ποιο ειναι το ζευγαρι καλωδίων (χρώμα) να ανοίξει τον πληκτρολόγιο και να ενώσει 2 καλώδια, και βουαλα.. Η πόρτα θα ανοίξει. Επίσης υπάρχει και αλλος τροπος αλλα για ευνοητους λογους δεν θα το γραψω εδω.. Και οχι δεν εχω κανει κλεφτης , αλλα ειμαι πρώην εγ/της συστημάτων ασφάλειας Παρακατω ειναι ενα διαγραμα καλωδιωσης για να δεις αυτο που γραφω.. (EXIT BUTTON) Κάποιο πυρακι εχει κολλήσει και δεν αφήνει τον κύλινδρο να γυρίσει. Πλάκωσε τον στο σπρέι μήπως ξεκολλήσει, αλλιώς πας για αλλαγή Πετρο αυτα τα συστηματα βασιζονται στην τοποθετηση σε σημειο επιτηρησης οποτε οτι και να βαλει με βαση αυτο το συστημα θα παραβιαζεται ευκολα(ευκολοτερα απο τα αλλα δηλαδη). 2 ώρες πριν, space8 είπε Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ Αν δε σου κάνει κόπο ανέβασε όποτε μπορέσεις καμία φωτογραφία Το να φαίνεται όταν ειναι ανοιχτή η πόρτα δε με απασχολεί. Και κάτι τελευταίο που με προβληματίζει. 1)Εάν κάποιος θέλει να μπει μέσα με κλειδί χωρίς κάρτα η κωδικό φαντάζομαι δε θα μπορεί σωστά; Λόγο του ηλεκτρομαγνήτη. Το θεωρώ μειονέκτημα αν ισχύει και δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης 2) στη περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει ίντερνετ τι γίνεται; Δουλεύει το σύστημα η είναι cloud και θα μείνουμε όλοι απ' έξω; 3) Έχεις δει κάποια κατασκευή είτε πάνω στη πόρτα (στη κάσα) είτε στο τοίχο για να μπει το πληκτρολόγιο και να είναι σχετικά ασφαλές; Φυσικά να είναι και όμορφο Αυτο το συστημα θα μπει σε συνδυασμο με την κλειδαρια που ηδη εχεις οποτε θα χρειαζεται παραβιαση αυτου+ της κλειδαριας. Προοριζονται σαν fail safe εγκατασεις οποτε δεν ειναι τοσο αξιοπιστες σε θεμα παραβίασης. 1.Αν καποιος παραβιασει την κλειδαρια σου κατα 80% με μια δυνατη σπρωξια(αν τον γνωριζει θα παραβιασει τον φθηνο μαγνητη).Για ηλεκτροπυρο μονο για ακριβο θα προτεινα να βαλεις ,αλλιως μην το σκεφτεις καν. 2Το νετ δεν εχει καμια σχεση με την λειτουργια. 3.Ασφαλες ειναι οπως και να μπει. Η επομενη λυση σε επιπεδο ασφαλειας αναφερεται στο επομενο απο εσενα ποστ,με τις ηλεκτρικες κλειδαριες ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ
Sebu Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, mclein² said: λογικα καποια μπιλια εχει κολλησει κ αρα ο κυλινδρος παει σκουπιδια. Ναι μπαινει ολο μεσα. Αν παει καποιος και βαλει κλειδι απο τη μεσα μερια το σπρωχνει εξω και το αναποδο αν βαλω εγω απεξω σπρωχνω το μεσα κλειδι. Αρα τα κλειδια συναντιουνται. Αρα μαλλον αυτο που λες. Ειναι φυσιολογικο να κολλησει η μπιλια? Φυσιολογικο εννοωντας ως φυσιολογικη φθορα χρησης υστερα απο τοσα χρονια? Τι θα προτεινες για κυλινδρο εξωπορτας σε πορτα ασφαλειας? Προφανως για πορτα που κατα βαση δεν κλειδωνεται γιατι το ξεχνανε/βαριουνται και το defender ειναι της πλακας? Προφανως κατι απλα για λεμε οτι υπαρχει και δεν ειναι η πορτα ορθανοιχτη. Για να μην μας γδυσει ο κλειδαρας, τι να προτεινω? Γιατι ο διαχειριστης θυμαται πριν χρονια που την εβαλαν, αλλα αλλαχτηκε ολο και κλειδαρια και κυλινδρος και defender γιατι πριν ειχε χρηματοκιβωτιου, ειχε κοστισει 450-500 ευρω ολο το πακετο (με εργασια και ΦΠΑ προφανως). Επισης θα ειχε νοημα μαζι με την αλλαγη κυλινδρου να τους προτεινω να μπει και ηλεκτροπυρος για εξτρα ασφαλεια (τουλαχιστον αυτος να κλειδωνει αυτοματα μονος του σε ενα σημεριο)? Συν του οτι ετσι θα αποφευγεται η χρηση του κλειδιου για να ανοιξουν την πορτα αφου θα ανοιγουν με το πλαστικο κλειδακι του ηλεκτροπυρου. 15 hours ago, Petros Electron said: Κάποιο πυρακι εχει κολλήσει και δεν αφήνει τον κύλινδρο να γυρίσει. Πλάκωσε τον στο σπρέι μήπως ξεκολλήσει, αλλιώς πας για αλλαγή Τι σπρευ ειναι το ερωτημα? Για να μην γινει χειροτερη ζημια (θα μου πεις βεβαια τι χειροτερη αν δεν επανελθει παει για πεταμα 😂) WD40??? Λαδι γραφιτη? Lithium Grease? Αυτα υπαρχουν διαθεσιμα. Επισης φανταζομαι να ψεκασω κατευθειαν μεσα στον κυλινδρο απο τη μερια που εχει σκαλωσει (εξωτερικη)? Δεν εχει νοημα να ψεκασω απο την πλευρα που βγαινουν οι πυροι στο πλαι. Λογικα οι πυροι στο πλαι αφορουν την κλειδαρια ενω εγω "θελω" να λαδωσω τον κυλινδρο. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από Sebu 1
Petros Electron Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Sebu είπε Τι σπρευ ειναι το ερωτημα? Για να μην γινει χειροτερη ζημια (θα μου πεις βεβαια τι χειροτερη αν δεν επανελθει παει για πεταμα 😂) Τι χειρότερη ζημιά να γινει, σε έναν απλο κύλινδρο που παει για πέταμα?. Τo WD40 εναι οκ για τους απλούς κυλίνδρους, αν και εγω προτείνω σπρει με λάδι σιλικόνης. Επισης σαν ηλεκτρονικός που ειμαι και αυτο ειναι πολυ καλο για τις κλειδαριές (Το βαζω χρονια στο αυτοκίνητο και στο μηχανάκι) 1
space8 Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ο μαγνήτης αναφέρει πως αντέχει δύναμη 280kg φαντάζομαι το μετράνε αν προσπαθήσεις να απομακρύνεις τα δύο κομμάτια κάθετα μεταξύ τους. Θεωρώ πως πρώτα θα σπάσει η πόρτα αν δεν είναι ασφάλεια και μετά θα ανοίξει ο μαγνήτης Τώρα αν μπει στη κάσα τότε η δύναμη κατά το σπρώξιμο δεν ει άι κάθετη όποτε θεωρητικά θα ανοίξει σε λιγότερα κιλά δύναμης. Δε θα είναι λέτε τα μισά έστω; Και πάλι 140 κιλά θεωρώ αδύνατο να μπορεί να τα παράξει μια κλωτσιά Διορθώστε με αν κάνω λάθος Όσον αφορά τη πρώτη μου ερώτηση δηλ αν κάποιος θέλει να ανοίξει με το κλειδί αντί για κωδικό η κάρτα υπάρχει τρόπος;η αυτόματος με αυτό το σύστημα καταργείς το κλειδί; Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές κλειδαριές αναφέρεστε πχ στη MOTTURA ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΕ ΜΠΛΟΚΕ ΠΥΡΟ που εχει αναφερθεί; Δε βλέπω να ξεφεύγει σε κόστος σε σχέση με αυτό που έχω αναφέρει αλλά νομίζω δεν σου παρέχει την εναλλαγή πολλών κωδικών απομακρυσμένα που είναι χρήσιμη στη περίπτωση μας Επεξ/σία 2 Ιουνίου από space8
Sebu Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 58 minutes ago, Petros Electron said: Τι χειρότερη ζημιά να γινει, σε έναν απλο κύλινδρο που παει για πέταμα?. Τo WD40 εναι οκ για τους απλούς κυλίνδρους, αν και εγω προτείνω σπρει με λάδι σιλικόνης. Επισης σαν ηλεκτρονικός που ειμαι και αυτο ειναι πολυ καλο για τις κλειδαριές (Το βαζω χρονια στο αυτοκίνητο και στο μηχανάκι) Έβαλα wd40 αλλά ύστερα από 3 ώρες δεν έχει κάνει κάτι κ μάλλον δεν θα κάνει. Το άλλο το έχω αλλά είναι μόνο για ηλεκτρονικά δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρακτικά στεγνώνει κ καθαρίζει επαφές σε τσιπάκια, κυκλώματα κτλ
Petros Electron Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, Sebu είπε Το άλλο το έχω αλλά είναι μόνο για ηλεκτρονικά δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρακτικά στεγνώνει κ καθαρίζει επαφές σε τσιπάκια, κυκλώματα κτλ Υπάρχουν 2 είδη απο αυτο το σπρέι (επέτρεψε μου, γιατί είμαι της δουλειάς ). Το ενα ειναι αυτο με το λαδι (αυτο που σου εβαλα στην φωτο, το κόκκινο) και το αλλο ειναι χωρις (το μπλε). Το μπλε το έχουμε για να καθαρίζουμε τις πλακέτες/εξαρτήματα, είναι το degreaser οπως το λεμε, και το κόκκινο για λίπανση και καθαρισμό επαφών και κινητών εξαρτηματων.. Παρεμπιπτόντως επειδή εχει και το λαδι κάνει εξαιρετική λίπανση σε μηχανισμούς με κινητά μερη, μεταλλικούς και πλαστικούς και ειναι κατάλληλο και για κλειδαριές. Αλλιώς δεν θα στο πρότεινα. Το δουλεύω καμιά 25ετια, απο παλιά που έβγαινε με το brand της PHILIPS. 24 λεπτά πριν, Sebu είπε Έβαλα wd40 αλλά ύστερα από 3 ώρες δεν έχει κάνει κάτι κ μάλλον δεν θα κάνει. Θεωρώ οτι η κλειδαριά εκλεισε τον χρονο ζωης της, η εχει μπει κανένα ξένο σώμα μεσα που μπλόκαρε κάποιο πυρακι, ειναι μάλλον η ώρα της αντικατάστασης. 2
Sebu Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Petros Electron said: Υπάρχουν 2 είδη απο αυτο το σπρέι (επέτρεψε μου, γιατί είμαι της δουλειάς ). Το ενα ειναι αυτο με το λαδι (αυτο που σου εβαλα στην φωτο, το κόκκινο) και το αλλο ειναι χωρις (το μπλε). Το μπλε το έχουμε για να καθαρίζουμε τις πλακέτες/εξαρτήματα, είναι το degreaser οπως το λεμε, και το κόκκινο για λίπανση και καθαρισμό επαφών και κινητών εξαρτηματων.. Παρεμπιπτόντως επειδή εχει και το λαδι κάνει εξαιρετική λίπανση σε μηχανισμούς με κινητά μερη, μεταλλικούς και πλαστικούς και ειναι κατάλληλο και για κλειδαριές. Αλλιώς δεν θα στο πρότεινα. Το δουλεύω καμιά 25ετια, απο παλιά που έβγαινε με το brand της PHILIPS. Θεωρώ οτι η κλειδαριά εκλεισε τον χρονο ζωης της, η εχει μπει κανένα ξένο σώμα μεσα που μπλόκαρε κάποιο πυρακι, ειναι μάλλον η ώρα της αντικατάστασης. Εχω το απλο που ειναι για καθαρισμο επαφων δεν εχει λαδι. Δεν ηξερα οτι υπαρχει και με λαδι για λιπανση, δεν φανταζομουν οτι τα ολοκληρωμενα ηθελαν λιπανση. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από Sebu
Petros Electron Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, Sebu είπε Εχω το απλο που ειναι για καθαρισμο επαφων δεν εχει λαδι. Δεν ηξερα οτι υπαρχει και με λαδι για λιπανση, δεν φανταζομουν οτι τα ολοκληρωμενα ηθελαν λιπανση. Αυτό με την λίπανση δεν το χρησιμοποιούμε στα ολοκληρωμένα. Το χρησιμοποιήσουμε στα ποτενσιόμετρα, στους ροοστάτες σε μηχανισμούς, σε μοτερ, διακόπτες κλπ. Για αυτο σου ανέβασα link στο αρχικό μου ποστ για να δεις τι ειναι... Μάλιστα και το ιδιο γραφει οτι κανει για πορτες/κλειδαριες..
mclein² Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, Sebu said: Αρα μαλλον αυτο που λες. Ειναι φυσιολογικο να κολλησει η μπιλια? Φυσιολογικο εννοωντας ως φυσιολογικη φθορα χρησης υστερα απο τοσα χρονια? Τι θα προτεινες για κυλινδρο εξωπορτας σε πορτα ασφαλειας? Προφανως για πορτα που κατα βαση δεν κλειδωνεται γιατι το ξεχνανε/βαριουνται και το defender ειναι της πλακας? Προφανως κατι απλα για λεμε οτι υπαρχει και δεν ειναι η πορτα ορθανοιχτη. Για να μην μας γδυσει ο κλειδαρας, τι να προτεινω? Γιατι ο διαχειριστης θυμαται πριν χρονια που την εβαλαν, αλλα αλλαχτηκε ολο και κλειδαρια και κυλινδρος και defender γιατι πριν ειχε χρηματοκιβωτιου, ειχε κοστισει 450-500 ευρω ολο το πακετο (με εργασια και ΦΠΑ προφανως). Επισης θα ειχε νοημα μαζι με την αλλαγη κυλινδρου να τους προτεινω να μπει και ηλεκτροπυρος για εξτρα ασφαλεια (τουλαχιστον αυτος να κλειδωνει αυτοματα μονος του σε ενα σημεριο)? Συν του οτι ετσι θα αποφευγεται η χρηση του κλειδιου για να ανοιξουν την πορτα αφου θα ανοιγουν με το πλαστικο κλειδακι του ηλεκτροπυρου. Τι σπρευ ειναι το ερωτημα? Για να μην γινει χειροτερη ζημια (θα μου πεις βεβαια τι χειροτερη αν δεν επανελθει παει για πεταμα 😂) WD40??? Λαδι γραφιτη? Lithium Grease? Αυτα υπαρχουν διαθεσιμα. Επισης φανταζομαι να ψεκασω κατευθειαν μεσα στον κυλινδρο απο τη μερια που εχει σκαλωσει (εξωτερικη)? Δεν εχει νοημα να ψεκασω απο την πλευρα που βγαινουν οι πυροι στο πλαι. Λογικα οι πυροι στο πλαι αφορουν την κλειδαρια ενω εγω "θελω" να λαδωσω τον κυλινδρο. φυσιολογικο ειναι μετα απο 3-4 χρονια να χαλασει ενας κυλινδρος με πολλα κλειδια & πολλη χρηση. το 400 ~ 450 ευρω δεν ειναι φυσιολογικο κοστος...όποτε κι αν φτιαχτηκε η πορτα ! ο ηλεκτροπυρος ειναι μια λυση...τωρα αν μια πολυκατοικια συμφωνει για τετοιο εξοδο, δε γνωριζω.. εγω συνηθως βαζω cisa asix p8 ή iseo r6. (40 ~ 50 ευρω ο κυλινδρος & 3-4 ευρω καθε κλειδι) οι καλυτεροι κυλινδροι για εισοδο πολυκατοικιας με πολλα κλειδια. αφενως γιατι εχουμε το αυτονοητο βαλε/βγαλε πολλες φορες & αφετερου γιατι οσα αντιγραφα και να προκυψουν - οσο κακοι κλειδαραδες κι αν τα φτιαξουν, παντα παιζουν 19 hours ago, vasilllis said: Πετρο αυτα τα συστηματα βασιζονται στην τοποθετηση σε σημειο επιτηρησης οποτε οτι και να βαλει με βαση αυτο το συστημα θα παραβιαζεται ευκολα(ευκολοτερα απο τα αλλα δηλαδη). Αυτο το συστημα θα μπει σε συνδυασμο με την κλειδαρια που ηδη εχεις οποτε θα χρειαζεται παραβιαση αυτου+ της κλειδαριας. Προοριζονται σαν fail safe εγκατασεις οποτε δεν ειναι τοσο αξιοπιστες σε θεμα παραβίασης. 1.Αν καποιος παραβιασει την κλειδαρια σου κατα 80% με μια δυνατη σπρωξια(αν τον γνωριζει θα παραβιασει τον φθηνο μαγνητη).Για ηλεκτροπυρο μονο για ακριβο θα προτεινα να βαλεις ,αλλιως μην το σκεφτεις καν. 2Το νετ δεν εχει καμια σχεση με την λειτουργια. 3.Ασφαλες ειναι οπως και να μπει. Η επομενη λυση σε επιπεδο ασφαλειας αναφερεται στο επομενο απο εσενα ποστ,με τις ηλεκτρικες κλειδαριες ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ στην εισοδο της πολυκατοικιας προσπαθεις να σταματησεις κατα 99% μικροαπατεωνες οποτε μια χαρα δουλευει κ ο ηλεκτροπυρος. αν συνδεθει σωστα, ουτε με βανδαλισμο ανοιγει - ουτε βραχυκυκλωνοντας τον. τουλαχιστον χρειαζονται γνωσεις για να μπορεσεις ν'ανοιξεις ξεπερνωντας κ τα 3 σταδια που θα επρεπε να βαζει ενας τεχνικος σαν δικλειδες. τελος, ακομη και ο μεγαλο-απατεωνας...δε θα κατσει ν'ασχοληθει με την πορτα εισοδου & ακολουθως με την πορτα του διαμερισματος. θελει ευκολια & σβελταδα. αν ειναι να φαει 5' στην εισοδο & 10' στου διαμμερισματος = πεταξε το πουλακι. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από mclein² 1
space8 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 ώρες πριν, mclein² είπε στην εισοδο της πολυκατοικιας προσπαθεις να σταματησεις κατα 99% μικροαπατεωνες οποτε μια χαρα δουλευει κ ο ηλεκτροπυρος. αν συνδεθει σωστα, ουτε με βανδαλισμο ανοιγει - ουτε βραχυκυκλωνοντας τον. τουλαχιστον χρειαζονται γνωσεις για να μπορεσεις ν'ανοιξεις ξεπερνωντας κ τα 3 σταδια που θα επρεπε να βαζει ενας τεχνικος σαν δικλειδες. τελος, ακομη και ο μεγαλο-απατεωνας...δε θα κατσει ν'ασχοληθει με την πορτα εισοδου & ακολουθως με την πορτα του διαμερισματος. θελει ευκολια & σβελταδα. αν ειναι να φαει 5' στην εισοδο & 10' στου διαμμερισματος = πεταξε το πουλακι. Σε ευχαριστώ για την απάντηση @mclein² Γνωρίζεις αν υπάρχει τρόπος να έχει κάποιος πρόσβαση μόνο με κλειδί χωρίς πληκτρολόγιο ή κάρτα; Πως μπορεί να απενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνήτης που θα μπει όταν γυρνάει το κλειδί; Ή δε μπορεί να γίνει με το σύστημα που έχουμε προσφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα