Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, st2 said:

απλά το αναφέρα μήπως βοηθήσει στην κουβέντα 

Καμία βοήθεια, τι να κοιτάξω και τι να κάνω;

θα το φτιαξεις μονος σου ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Guys τα φώτα σας. 

Εχω εδω και πέντε χρόνια omega plus. Θεωρείται ακόμα αξιόπιστη ή καλο θα ήταν να αλλαξω.

Σκεφτόμουν να της έβαζα μονο defender γιατι δεν εχει.

6 λεπτά πριν, FanisK93 είπε

Guys τα φώτα σας. 

Εχω εδω και πέντε χρόνια omega plus. Θεωρείται ακόμα αξιόπιστη ή καλο θα ήταν να αλλαξω.

Μια χαρά είσαι. Αποδεδειγμένη κλειδαριά οτι δεν ανοίγει χωρίς τρύπημα. Defender ναι, μπορείς να βαλεις απο το απλό μεχρι και μαγνητικό. Ανάλογα τι λεφτά θέλεις να δωσεις και τι επίπεδο ασφάλειας και άνεσης θελεις.

19 minutes ago, FanisK93 said:

Guys τα φώτα σας. 

αξιοπιστη ειναι.

κλειδια ομως κατι μ@λ@κες καλοθελητες κλειδαραδες της φακης βγαζουν χωρις καρτες.

αυτο ειναι προβλημα ετσι κι αλλιως, το οτι χαθηκε το πατενταρισμα αρα η παραχαραξη ΙΣΩΣ να ειναι κοντα.

δε μπορω να πω να την αλλαξεις, ουτε οτι ειναι για τα σκουπιδια, ουτε οτι θα την παραβιασουν - τα δεδομενα δεν ειναι καλα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο thread!

Η κλειδαριά / πόρτα του διαμερίσματος μου είναι αυτή:

IMG_3287.jpg.11212c34e207490268886c083a93c10e.jpg

Είναι αυτή που είχε το διαμέρισμα από την κατασκευή του, όταν μπήκα πριν 4 χρόνια, δεν ασχολήθηκα ποτέ να την αλλάξω / αναβαθμίσω.

Storytime

Προχθές, την Πέμπτη, έζησα το εξής ωραίο σκηνικό:

Διαρρήκτες πήγαν να μπουν στο σπίτι ενώ ήμουν μέσα στο δωμάτιο του γραφείου και δούλευα, στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι 🙂

Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, απλά κλειστή (είχαμε το συνήθειο με την γυναίκα να μην την κλειδώνουμε όταν είναι κάποιος μέσα - απλά βάζαμε τον σύρτη όταν ήμασταν και οι 2).

Ακούστηκε ήχος από την πόρτα, σχετικά πιο δυνατός από αυτόν που κάνει όταν την ανοίξεις κανονικά. Ακούστηκε ένας μόνο ήχος στιγμιαίος - καθόλου δηλαδή συνεχόμενοι ήχοι προσπάθειας ή κάτι παρόμοιο. Εγώ νόμιζα οτι επέστρεψε η γυναίκα μου, ωστόσο στα επόμενα 2-3 δευτερόλεπτα κατάλαβα οτι δεν επέστρεψε γιατί 1) Δεν υπήρχαν άλλοι ήχοι κλειδιών 2) Το σκυλί που ήταν δίπλα μου γρύλιζε χαμηλόφωνα.

Τελοσπάντων, σηκώθηκα να πάω να δω αν είναι κάποιος γείτονας / εργάτης στον διάδρομο της πολυκατοικίας (αυτό νόμιζα μέχρι εκείνη τη στιγμή) και πλησίασα αθόρυβα για να δω την πόρτα ανοιχτή 15 εκατοστά και δύο Γεωργιανούς με χειρουργικές μάσκες να είναι ακριβώς από πίσω και να κοιτάνε προς τα μέσα.

Από εκεί και πέρα έχω μόνο στιγμιαίες μνήμες, τους όρμηξα φωνάζοντας και βρίζοντας τους (κάτι μεταξύ φύγετε από δω και διάφορα κοσμητικά), τους κυνήγησα στα σκαλιά για λίγο αλλά κατάλαβα οτι δεν έχω ούτε τα κλειδιά μαζί μου, ούτε κινητό ούτε τπτ, οπότε γύρισα πίσω στο σπίτι και βγήκα στο μπαλκόνι μέχρι να βγουν για να φωνάξω, πιάστε τους μπας και βρεθεί κανείς εκείνη τη στιγμή. Τίποτα.. σπάσανε ο ένας αριστερά ο άλλος δεξιά τρέχοντας.

Σε άλλο διαμέρισμα δεν κατάφεραν να μπουν, όσοι λείπανε είχαν κλειδωμένα, δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης (ίδιες κλειδαριές σαν την δικιά μου οι περισσότεροι) και όσοι δεν είχαν κλειδωμένα ήταν εκεί και ακουγόταν θόρυβος. Σε μένα δεν ακουγόταν τπτ..

Ερωτήματα:

1) Είναι τόσο εύκολο να ανοίξουν μια ξεκλείδωτη πόρτα;
2) Είδα καθαρά τον έναν να κρατάει ένα χαρτί - σαν κομμάτι από ρολό κουζίνας, ή κόλλα Α4; Τι χρησιμότητα έχει αυτό;

/Storytime

Προφανώς ψάχνομαι να ενισχύσω την ασφάλεια της πόρτας μου. Απ'ότι έχω προλάβει να σας διαβάσω εδώ μέσα, τα συστατικά είναι:

Κλειδαριά (μέτρησα από το κέντρο μέχρι την άκρη, 65 χιλιοστά)
Κύλινδρος (τι πρέπει να κοιτάξω σε διαστάσεις;)
Defender (δεν έχω ψάξει ακόμα τι κάνει - πως λειτουργεί και τι να προσέξω)

Τα φώτα σας και οι όποιες προτάσεις σας είναι καλοδεχούμενες. Δεν έχω συγκεκριμένο budget στο μυαλό μου, θέλω να καταλάβω την γκάμα επιλογών και το range τιμών πρώτα.

Θα επανέλθω και με ερωτήματα για την πόρτα της εισόδου, που κοιτάμε τώρα σαν συνιδιοκτησία.

Επεξ/σία από EuphangeL

Αν είσαι Αθήνα αλλάζεις την κλειδαριά χθές, και περιμένεις την βοήθεια του γκουρού του θέματος mclein2 έχει βοηθήσει δεκάδες μέλη.

• Like 1

1 hour ago, EuphangeL said:

2) Είδα καθαρά τον έναν να κρατάει ένα χαρτί - σαν κομμάτι από ρολό κουζίνας, ή κόλλα Α4; Τι χρησιμότητα έχει αυτό;

1. πολυ ευκολο.

2. με αυτο ανοιξαν την πορτα.

Προφανώς ψάχνομαι να ενισχύσω την ασφάλεια της πόρτας μου. Απ'ότι έχω προλάβει να σας διαβάσω εδώ μέσα, τα συστατικά είναι:

λογικα ειναι potent 7000 η κλειδαρια σου (κρινοντας μονο απο το διακοσμητικο) αρα λογικα εχεις μετρησει λαθος εκτος αν εισαι η σπανια περιπτωση 60αρας potent.

κυλινδρο χρειαζεσαι 30/50 σε διασταση.

το defender ειναι αρχικα αποκρυψη του "ποιος κυλινδρος κρυβεται πισω" & ακολουθως "ποσο γρηγορα θα παραβιαστει με επεμβατικες μεθοδους ο κυλινδρος. γενικα ειναι μια πρωτη δυσκολια στην αναγνωση αλλα επειδη γεμισε ο τοπος κυλινδρους της πλακας πλεον μετα απο 8-10 χρονια στις μπατζετ αναβαθμισεις δεν παιζει κανενα ρολο γιατι η πορτα ανοιγει με παραχαραξη των κλειδιων ή προσομοιωση αυτών οπως στις κλειδαριες τυπου χρηματοκιβωτιου που εχεις κι εσυ.

Τελοσπάντων, σηκώθηκα να πάω να δω αν είναι κάποιος γείτονας / εργάτης στον διάδρομο της πολυκατοικίας (αυτό νόμιζα μέχρι εκείνη τη στιγμή) και πλησίασα αθόρυβα για να δω την πόρτα ανοιχτή 15 εκατοστά και δύο Γεωργιανούς με χειρουργικές μάσκες να είναι ακριβώς από πίσω και να κοιτάνε προς τα μέσα.

η εθνικοτητα πως προεκυψε ; 

• Like 1

1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Καλησπέρα στο thread!

Η κλειδαριά / πόρτα του διαμερίσματος μου είναι αυτή:

IMG_3287.jpg.11212c34e207490268886c083a93c10e.jpg

Είναι αυτή που είχε το διαμέρισμα από την κατασκευή του, όταν μπήκα πριν 4 χρόνια, δεν ασχολήθηκα ποτέ να την αλλάξω / αναβαθμίσω.

Storytime

Προχθές, την Πέμπτη, έζησα το εξής ωραίο σκηνικό:

Διαρρήκτες πήγαν να μπουν στο σπίτι ενώ ήμουν μέσα στο δωμάτιο του γραφείου και δούλευα, στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι 🙂

Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, απλά κλειστή (είχαμε το συνήθειο με την γυναίκα να μην την κλειδώνουμε όταν είναι κάποιος μέσα - απλά βάζαμε τον σύρτη όταν ήμασταν και οι 2).

Ακούστηκε ήχος από την πόρτα, σχετικά πιο δυνατός από αυτόν που κάνει όταν την ανοίξεις κανονικά. Ακούστηκε ένας μόνο ήχος στιγμιαίος - καθόλου δηλαδή συνεχόμενοι ήχοι προσπάθειας ή κάτι παρόμοιο. Εγώ νόμιζα οτι επέστρεψε η γυναίκα μου, ωστόσο στα επόμενα 2-3 δευτερόλεπτα κατάλαβα οτι δεν επέστρεψε γιατί 1) Δεν υπήρχαν άλλοι ήχοι κλειδιών 2) Το σκυλί που ήταν δίπλα μου γρύλιζε χαμηλόφωνα.

Από εκεί και πέρα έχω μόνο στιγμιαίες μνήμες, τους όρμηξα φωνάζοντας και βρίζοντας τους (κάτι μεταξύ φύγετε από δω και διάφορα κοσμητικά), τους κυνήγησα στα σκαλιά για λίγο αλλά κατάλαβα οτι δεν έχω ούτε τα κλειδιά μαζί μου, ούτε κινητό ούτε τπτ, οπότε γύρισα πίσω στο σπίτι και βγήκα στο μπαλκόνι μέχρι να βγουν για να φωνάξω, πιάστε τους μπας και βρεθεί κανείς εκείνη τη στιγμή. Τίποτα.. σπάσανε ο ένας αριστερά ο άλλος δεξιά τρέχοντας.

Σε άλλο διαμέρισμα δεν κατάφεραν να μπουν, όσοι λείπανε είχαν κλειδωμένα, δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης (ίδιες κλειδαριές σαν την δικιά μου οι περισσότεροι) και όσοι δεν είχαν κλειδωμένα ήταν εκεί και ακουγόταν θόρυβος. Σε μένα δεν ακουγόταν τπτ..

Ερωτήματα:

/Storytime

Τα φώτα σας και οι όποιες προτάσεις σας είναι καλοδεχούμενες. Δεν έχω συγκεκριμένο budget στο μυαλό μου, θέλω να καταλάβω την γκάμα επιλογών και το range τιμών πρώτα.

Θα επανέλθω και με ερωτήματα για την πόρτα της εισόδου, που κοιτάμε τώρα σαν συνιδιοκτησία.

Τυχερος εισαι που δεν εγινε και τπτ αλλο και φοβηθηκαν και το εβαλαν στα ποδια, γτ τοσα ακουμε καθε μερα. Κλειδαριες σαν την δικη σου ανοιγουν πολυ ευκολα, αν δεν ειναι κλειδωμενη η πορτα σε δευτερολεπτα.

Προσωρινα βαζεις μια καλυτερη και περιμενεις τον mclein2 να δωσει τα φωτα του σαν ειδικος.

Το εχουμε πει πολλες φορες οτι ολοι νομιζουμε οτι δεν θα συμβει σε μας και κραταμε παλιες πορτες και κυλινδρους, μεχρι να συμβει και να πουμε γιατι δεν την αλλαζα νωριτερα.

@mclein² σε πορτα  του S που σκεφτομαι για αναβαθμιση και αναγκαστικα μαλλον πρεπει να φωναξω αυτους, τι προτεινεις για αντικατασταση απο αυτους που βαζει, γτ οπως ξερουμε δεν ειναι και τοσο ευλικτος με αλλους κυλινδρους.Η πορτα φοραει  mottura διπλη και στους 2 κυλινδρους keso 4000.

Καλησπέρα σε όλους, η πόρτα του σπιτιού μου έχει εκτός από την κλασική κλειδαριά και μια ακόμα πιο πάνω από την οποία έχω ένα μόνο κλειδί.

Βγαίνουν αντικλείδια από τέτοια κλειδαριά ή πρέπει να βάλω καινούργια.

Μοιάζει με αυτή 

1717-cy.jpg.40b28da584eeba4ed0bef551bba9405e.jpg

29 λεπτά πριν, zio10 είπε

Καλησπέρα σε όλους, η πόρτα του σπιτιού μου έχει εκτός από την κλασική κλειδαριά και μια ακόμα πιο πάνω από την οποία έχω ένα μόνο κλειδί.

Μοιάζει με αυτή 

ναι φιλε μου, βγαινουν αντικλειδια σε αυτην ευκολα. ειναι ομως παλιας τεχνολογιας. θα σου ελεγα να την αλλαξεις και να παρεις κατι πιο συγχρονο. ενας εμπειρος διαρρηκτης την ανοιγει σχετικα ευκολα. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μοιάζει με αυτή 

Κανε αναβάθμιση με την Exagono Omega plus. Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να βαλεις μια πορτα ασφαλειας. 

exagono2-500x416.JPG

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1

Πόρτα ασφαλείας δεν κλείνει με την γλώσσα αλλά μόνο εάν γυρίσω το κλειδί και βγούν οι πύρροι, έφερα τεχνικό να ρυθμίσει το αντίκρυσμα αλλά τίποτε,  δεν κλείνει , ρυθμίσαμε επίσης και τους μεντεσέδες με άλεν αλλά πάλι δεν κλείνει. Εκείνο  που φαίνεται είναι ότι η γλώσσα φθάνει οριακά στο αντίκρυσμα, δεν βλέπω να υπάρχει ρύθμιση  να μετακινηθεί όλη η πόρτα προς την κάσα ώστε να μπορεί η γλώσσα να μπεί  μέσα στο αντίκρυσμα. Η Πόρτα είναι καινούρια, υπάρχει κάποια πρόταση από ειδικό; υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η γλώσσα μόνο και να μπει μακρύτερη:

Καινούργια πόρτα που δεν λειτουργεί σωστά, φωνάζεις αυτόν που την εγκατέστησε να τη ρυθμίσει, αλλιώς να την αντικαταστήσει.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλειδαρια εξωπορτας πολυκατοικιας ξαφνικα το κλειδι απο την εξω μερια μπαινει αλλα δεν γυρναει.

Απο την μεσα μπαινει και γυρναει και κλειδωνει/ξεκλειδωνει και γυριζει η γλωσσα.

Τι μπορει να φταιει? Μεχρι πριν 6 ωρες λειτουργουσε που τη χρησιμοποιησα για να μπω. Πριν καμια ωρα γιοκ.

Παμε για αλλαγη κλειδαριας/κυλινδρου? Ειναι οι κλασικες με το κλειδι με λιγες μπιλιες και defender της πλακας.

Επεξ/σία από Sebu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...