Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Τζών Τραβαβόλτα είπε

Καλέ μου φίλε, από τη στιγμή που γράφεις αυτό, αλλά από την άλλη δεν έκανες μία έρευνα αγοράς, ας πούμε για την κλειδαριά της μητέρας σου, με συγχωρείς, αλλά έχεις μερίδιο της ευθύνης κι εσύ.

Έχεις δίκιο, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα αφού και εκεί η φάση πήγε - γνωστός - δυο κλειδαριές μαζί-έκπτωση και πίστεψα πως θα ήταν όλα καλώς καμωμενα. Αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά στο κόστος στην περίπτωση της μητέρας μου, τι έχετε να σχολιάσετε; Επίσης υπάρχει κάποιο λεξικό όρων εδώ μέσα η κάποια δεξαμενή πληροφοριών κάπου για να μάθω περισσότερα πράγματα; Αν για παράδειγμα μου προταθει να βάλω τον Χ κύλινδρο, που έχει την ψ τεχνολογία, πως λειτουργεί, γιατί είναι καλύτερος από κάποιον άλλον και γιατί να τον προτιμήσω; Επίσης ένα ερώτημα που μου δημιουργήθηκε είναι αν είναι καλύτερα τα καινούργια κλειδιά ενός κυλίνδρου να φτιάχνονται  στο εργοστάσιο τους στην Ιταλία πχ η στον μαστορα στην Ελλάδα που έχει το αντίστοιχο μηχανήμα και εξουσιοδότηση και αν το κόστος σε τετοιες περιπτώσεις παίζει ρόλο. Γενικά επειδή είμαι καινούργιος στο χώρο, όσο περνάει η ώρα μου γεννιούνται και άλλες απορίες. 

• Απαντ. 10,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τζών Τραβαβόλτα είπε

Η μόνη λύση για να ενημερωθείς σωστά και να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στο μυαλό σου, είναι να πιάσεις το παρόν θέμα πολλούς μήνες πίσω και να ξεκινήσεις το διάβασμα.

Το ίδιο έκανα κι εγώ πριν κάνα χρόνο και τελικά κατέληξα (εύκολα) στον σωστό άνθρωπο (γράφει εδώ😜) και στα σωστά προιόντα.👍👍👍

Καλημέρα σε ολους, αλλη μια φορά δημόσια ευχαριστώ στους φίλους Mclein 2- Swayback -Alejandro για την πολύτιμη βοηθειά τους σε ενα τοσο σοβαρό θεμα που αφορά την ασφαλειά μας

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sham18 είπε

Καλημέρα swayback και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση 😀 Ο κύλινδρος μου είναι όπως καταλαβαίνω από φωτογραφίες  ο r6, αφου το κλειδί δεν γράφει κάτι πάνω. Τράβηξα κάποιες φώτο από την κλειδαριά και το defender αλλά  αποτι καταλαβαίνω δεν είναι καλή ιδέα να τις ανεβάσω; Καλύτερα να βρω στο Google κάτι που να μοιάζει; Anyway, αν κατάλαβα καλά ο tesa st8 που έβαλαν στον συγγενή μου από μεγάλη και σοβαρή εταιρία του χώρου, δεν είναι πολύ σόι, και είδα και σε παλιό ποστ μια αναφορά πως έχει ανοίξει αθόρυβα... Έχω νευριάσει πάρα πολύ γιατί υποτίθεται πως η εταιρία ήρθε μιλημενη από τρίτο συγγενή μας που τους έχει δώσει έναν σκασμο λεφτά από δεκάδες τοποθετήσεις  κ όχι απλώς δεν εκαναν έκπτωση σε κάτι καλύτερο αλλά υπερτιμολογησαν κιόλας έναν κύλινδρο κατώτερο!!!Επίσης η μητέρα μου το χειμωνα που μας πέρασε άλλαξε την κλειδαριά ολόκληρη αφού είχε την παλιά τύπου χρηματοκιβωτιου για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, της πήρε ο μάστορας της γειτονιά  280 ευρώ με έκπτωση, αλλά της έβαλε κύλινδρο f50 που όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα σου στην απάντηση που μου έδωσες και αυτός ανοίγει σχετικά εύκολα. Εξοργιζομαι που υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες που συμπεριφεροται όπως παλιά που δεν υπήρχε ίντερνετ, φόρουμ κλπ. Τότε που πηγαίναμε πχ στο μηχανικό της γειτονιάς, μας έλεγε το αμάξι θέλει πολλαπλασιαστη που κάνει μεταχειρισμένος 50000 δραχμές  και λίγα χρόνια μετά διαπίστωναμε ότι ένας καινούργιος έκανε 30000 δραχμες.(Αληθινη ιστορία.) Δηλαδή ακόμα και το 2019 υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν στην άγνοια του κόσμου και δεν υπολογίζουν ότι ο πελάτης σήμερα θα ψάξει, θα ρωτήσει, θα πάρει γνώμες για ποιότητα και τιμές στο ιντερνετ και το παίζουν κορώνα γράμματα για να βγάλουν ένα εικοσάρικο παραπάνω, να χάσουν δια πάντως τον πελάτη; Εμένα για παράδειγμα και οι δύο προαναφερθέν τες μάστορες δεν θα με δουν ούτε ζωγραφιστό. Τι να πω, νομίζω μερικές φορές πως τελικά μας αξίζουν όσα μας συμβαινουν ως λαό και χώρα σε οικονομικό επίπεδο... 

Iseo R6

Iseo R50

Ποιο από τα δύο κλειδιά έχεις; Όπως βλέπεις υπάρχει διαφορά στο σχήμα της λαβής συν ότι ο R50 έχει του μία μικρή μπίλια κάτω στον συνδυασμό του, αν προσέξεις.

Επίσης, από έξω έχεις τελικά defender η είναι έτσι ο κύλινδρος; Για την κάτω κλειδαριά της φωτογραφίας μιλάω, που φαίνεται κανονικά ο κύλινδρος (αφαλός) και έχει απλά μία διακοσμητική ροζέτα.

Ή είναι έτσι, με defender δηλαδή(;).

Κοίτα, υπάρχουν και αρκετά χειρότερες προτάσεις από τον Tesa ST8. Υπάρχουν επαγγελματίες που πουλάνε σετ με απλή κλειδαριά securemme, defender securemme και κύλινδρο securemme K2 στα 250~300€. Αν λες ότι είναι και μεγάλη εταιρεία, δεν μου κάνει εντύπωση που τον δίνουν 120€. Άλλες τιμές έχει το Πλαίσιο και άλλες το Χ skroutzομάγαζο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι τοπικοί κλειδαράδες δεν χτυπάνε (βλέπε τα 280€ για το σετ με Iseo R50, που είπες).

Βέβαια, και 80€ να σου έλεγε για τον ST8, μάλλον θα σου πρότεινα AGB Scudo DCK ή EVVA EPS. Τον AGB DCK γιατί έχει 15 ενεργές μπίλιες σε 3 σειρές και γιατί τα κλειδιά βγαίνουν μόνο από Ιταλία (βέβαια έχει και τα αρνητικά του αυτό - υψηλός κόστος έξτρα κλειδιών). Και τον EVVA EPS γιατί έχει πολύ στενό ριγωτό προφίλ (που σημαίνει ότι είναι αρκετά δύσκολο ακόμα και το να βάλεις κάποιο αντικείμενο μέσα για να προσπαθήσεις να τον ξεκλειδώσεις), έχει trap pins και γενικά είναι πολύ προσεγμένος.

Συνοψίζω:

1. Δες αν έχει defender η πόρτα σου. ΠΟΛΥ σημαντικό αυτό. Αν δεν έχει, κοιτάς να βάλεις άμεσα έστω κι ένα φθηνό Disec Sferik Rok BDS16.

2. Δες αν έχεις Iseo R50 ή κάποιον κατώτερο (Iseo R6, Iseo R7). Αν έχεις R50, το βάζεις στο πρόγραμμα, αν έχεις κατώτερο, καλό είναι να τον αλλάξεις άμεσα.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε swayback. Τον r6 έχω ναι, η μάνα μου έχει τον r50. Τώρα για το defender, είναι όπως στη δεύτερη φώτο, υπάρχει δηλαδή κάτι εκεί και δεν είναι ο κύλινδρος μόνος του αλλά δεν βγαίνει έξω, έρχεται πρόσωπο με το διακοσμητικό. Στη φωτο έχω σβήσει εγώ τον κύλινδρο. Οι κύλινδροι που μου προτείνεις λοιπόν, δεν ανοίγουν αθόρυβα σωστά; Αυτό που λένε για πατέντα για κάποια χρόνια μέχρι πχ το 2026 τι ακριβώς σημαίνει. Ότι από εκεί και πέρα θα μπορεί οποιοδήποτε να βγάζει κλειδιά; 

IMG_20190728_144933.jpg

Δημοσ.

καλησπέρα...έχει κανείς εικόνα πόσο κοστίζουν τα αντίγραφα του 4ks? και σε περίπτωση χάσιμο κλειδιού πόσο κοστίζει η αλλαγή συνδυασμού?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, norther είπε

καλησπέρα...έχει κανείς εικόνα πόσο κοστίζουν τα αντίγραφα του 4ks? και σε περίπτωση χάσιμο κλειδιού πόσο κοστίζει η αλλαγή συνδυασμού?

Περίπου 20€ αν θυμάμαι καλά

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sham18 είπε

Οι κύλινδροι που μου προτείνεις λοιπόν, δεν ανοίγουν αθόρυβα σωστά;

Για την ώρα, όχι. Δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο καταγεγραμμένο κρούσμα σε αυτούς που πρότεινα. Σαφώς όσο καλύτερος είναι ο κύλινδρος, τόσες λιγότερες οι πιθανότητες να παραβιαστεί. 

5 ώρες πριν, Sham18 είπε

Αυτό που λένε για πατέντα για κάποια χρόνια μέχρι πχ το 2026 τι ακριβώς σημαίνει. Ότι από εκεί και πέρα θα μπορεί οποιοδήποτε να βγάζει κλειδιά; 

Δες εδώ τι έχει γράψει ο mclein σχετικά.

2 ώρες πριν, norther είπε

17~20€/κλειδί περίπου. Και, περίπου 50€ για αλλαγή συνδυασμού (είχα ρωτήσει πριν κάποιους μήνες). Ο νέος συνδυασμός έρχεται με 1 κλειδί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Sham18 είπε

Swayback για το defender μου τι λες; Θέλει άλλαγμα; 

Απλό defender είναι. Θα πρότεινα να το αλλάξεις κι αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο σημαντικό με την αναβάθμιση κυλίνδρου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, οπότε η αναβάθμιση defender έρχεται σε 2η φάση.
Επίσης, έχω μία υποψία ότι η κλειδαριά είναι Dierre και ότι δεν μπορείς να βάλεις ότι defender θες. Μόνο όσα είναι συμβατά με Dierre κλειδαριά. Αυτό που έχεις φαίνεται μικρής διαμέτρου (<50mm), όπως είναι τα defender της Dierre. 

Αν έχεις όρεξη κάνε το εξής : Με ανοιχτή την πόρτα, κλείδωσε πλήρως την κλειδαριά σου (να βγουν τέρμα οι πίρροι) και μέτρησε με ένα μέτρο/χάρακα το μήκος των πίρρων της κλειδαριάς. Θα είναι ή 30mm (3 εκατοστά) ή 40mm (4 εκατοστά), περίπου. Και πες μου.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Η πόρτα είναι dierre οπότε πολύ πιθανό να ειναι και η κλαιδαρια. Δεν ειμαι σπίτι τώρα να το δω αυτό που είπες οπότε από αύριο. Παρακαλώ και τον φίλο mclein να μου πει τη γνώμη του και να δούμε μήπως κανονίσουμε να αλλάξουμε τον κυλινδρο. Καλό βράδυ σε όλους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Sham18 είπε

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Η πόρτα είναι dierre οπότε πολύ πιθανό να ειναι και η κλαιδαρια. Δεν ειμαι σπίτι τώρα να το δω αυτό που είπες οπότε από αύριο. Παρακαλώ και τον φίλο mclein να μου πει τη γνώμη του και να δούμε μήπως κανονίσουμε να αλλάξουμε τον κυλινδρο. Καλό βράδυ σε όλους. 

θα ελεγα πως επιβαλεται αλλαγη κυλινδρου ακομη και με agb9000 που ιντερνετικα ξεκινα απο 50€-60€ γιατι -->

αν και τελευταια φορα ταλαιπωρηθηκα 15' και - λογω φθορας του κυλινδρου & δικης μου ανικανοτητας - δεν καταφερα ν'ανοιξω τον r6 αθορυβα και γρηγορα.

ομως επαιξε τρυπανι και ολα τελειωσαν σε 6' και κατι δευτερολεπτα γιατι επρεπε να μπει ο παππους σπιτι.

φωτογραφιες του πως εγινε το defender της iseo & ο r6 στην παραπανω διαδικασια :

viber-image-2019-07-29-07-44-44.jpg

το δυσαρεστο ειναι πως μετα απο ακομη ενα περιστατικο διαπιστωνω οτι ενας διαρρηκτης μπορει να κανει οση φασαρια θελει, οποια ωρα θελει & κανεις να μην ασχοληθει.

η διαρρηξη μας εγινε στις 22.30 ~ 23.00 και παρολα τα χτυπηματα, τα κοψιματα & γενικως τους θορυβους, ουτε ενας γειτονας δε βγηκε να δει τι συμβαινει.

36 διαμμερισματα σε μια πολυκατοικια και κανεις δεν ενδιαφερθηκε, κανεις δεν καλεσε αστυνομια, κανεις δε βγηκε με καμια καραμπινα....

Στις 27/7/2019 στις 11:14 ΜΜ, Sham18 είπε

Καλησπέρα κύριοι. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Από χτες το βράδυ έχω διαβάσει πολλές σελίδες του νήματος αλλά δεν έχω σχηματίσει σαφή άποψη. Μετά από άνοιγμα πόρτας συγγενικου μου προσώπου χωρίς βίαιο τρόπο,  με αφαλό securemme  K2 την οποία μάλιστα ξανακλειδωσαν φεύγοντας, άρχισα και εγώ να ψάχνομαι να αναβαθμίσω την ασφάλεια μου στο μετρό του δυνατού. Στο συγγενή μου πρότειναν και τελικά έβαλαν έναν αφαλο  st8 και επειδή ήμουν μπροστά στην εγκατάσταση ο μάστορας μου είπε πως η έξτρα ασφάλεια του είναι μια μπίλια που έχει διαγώνια, την οποία την ανέφερε αν θυμάμαι καλά ως    "κωδικο". Στο δικό μου σπίτι έχω συναγερμό συνδεδεμένο με εταιρία, μια φτηνή πόρτα ασφαλείας dierre που φοράει πάνω isseo r5 νομίζω χωρίς defender  η κάτι που μοιάζει με defender αλλά μάλλον είναι πιο πολύ διακοσμητικό. Θα ήθελα την άποψη σας και τις γνώσεις σας. O st8 αξίζει τα 120 ευρώ που δόθηκαν; Είναι όντως απαραβίαστος χωρίς βίαιο τρόπο; Τι άλλο μου προτείνετε σε ένα εύρος τιμής από 100 έως 150 ευρώ με την εγκατάσταση παντα; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

οπως εχω γραψει σε παλιοτερες σελιδες ή στα 2 προηγουμενα θρεντ των απειρων σελιδων, ο st8 ειναι ενας καλος κυλινδρος αλλα καποιος καταφερε και τον ανοιξε.

ειναι ενας κυλινδρος ποιοτητας σαν τον dierre new power. καλος, χρυσος & αγιος αλλα δυστυχως και το πατενταρισμα ληγει συντομα (αν δεν εχει ληξει) και καποιος τον παραβιασε.

ποιοτικα ομως ειναι εξαιρετικος και θεωρω πως ειναι απο τους λιγους σ'αυτα τα χρηματα που βγαζει ανετα 15 χρονια λειτουργιας.

20 ώρες πριν, Sham18 είπε

Επίσης η μητέρα μου το χειμωνα που μας πέρασε άλλαξε την κλειδαριά ολόκληρη αφού είχε την παλιά τύπου χρηματοκιβωτιου για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, της πήρε ο μάστορας της γειτονιά  280 ευρώ με έκπτωση, αλλά της έβαλε κύλινδρο f50 που όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα σου στην απάντηση που μου έδωσες και αυτός ανοίγει σχετικά εύκολα. Δηλαδή ακόμα και το 2019 υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν στην άγνοια του κόσμου και δεν υπολογίζουν ότι ο πελάτης σήμερα θα ψάξει, θα ρωτήσει, θα πάρει γνώμες για ποιότητα και τιμές στο ιντερνετ και το παίζουν κορώνα γράμματα για να βγάλουν ένα εικοσάρικο παραπάνω, να χάσουν δια πάντως τον πελάτη; Εμένα για παράδειγμα και οι δύο προαναφερθέν τες μάστορες δεν θα με δουν ούτε ζωγραφιστό. Τι να πω, νομίζω μερικές φορές πως τελικά μας αξίζουν όσα μας συμβαινουν ως λαό και χώρα σε οικονομικό επίπεδο... 

280 με εκπτωση...

..και ο δικος της δεν εβγαλε 20αρικο αλλα με ρ50 + ιζεο κλειδαρια + βδ200 στην καλυτερη εχει βγαλει 170€-180€ κερδος απο μια απλη αντικατασταση.

η "κλεψια" φυσικα δεν υφισταται αν μιλαμε για Tesio πόρτα ή κατι εξισου σπανιο πχ Gardesa + block.

υγ - κλεψια δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως, καθε επαγγελματιας βλεπει το θεμα οπως του αρεσει & το δουλευει οπως τον βολευει.

13 ώρες πριν, norther είπε

εξαρταται ποιου ειναι το προφιλ.

15 εως 20 ευρω κοστιζουν τα κλειδια με προφιλ αντιπροσωπου, τα υπολοιπα μπορουν να κοστιζουν ως 60. (ναι, υπαρχει καποιος με πορτες που τα δινει τοσο).

η αλλαγη συνδιασμου μπορει να γινει και δωρεαν αλλα παλι εξαρταται ποιος εχει τα δικαιωματα.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein² είπε

η διαρρηξη μας εγινε στις 22.30 ~ 23.00 και παρολα τα χτυπηματα, τα κοψιματα & γενικως τους θορυβους, ουτε ενας γειτονας δε βγηκε να δει τι συμβαινει.

Τραγικό αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

Σίγουρα όλοι άκουσαν αλλά εξαιτίας του φόβου παρέμειναν κλειδωμένοι πίσω από το ματάκι της πόρτας τους.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mclein² είπε

θα ελεγα πως επιβαλεται αλλαγη κυλινδρου ακομη και με agb9000 που ιντερνετικα ξεκινα απο 50€-60€ γιατι -->

αν και τελευταια φορα ταλαιπωρηθηκα 15' και - λογω φθορας του κυλινδρου & δικης μου ανικανοτητας - δεν καταφερα ν'ανοιξω τον r6 αθορυβα και γρηγορα.

ομως επαιξε τρυπανι και ολα τελειωσαν σε 6' και κατι 

οπως εχω γραψει σε παλιοτερες σελιδες ή στα 2 προηγουμενα θρεντ των απειρων σελιδων, ο st8 

280 με εκπτωση...

..και ο δικος της δεν εβγαλε 20αρικο αλλα με ρ50 + ιζεο κλειδαρια + βδ200 στην καλυτερη εχει βγαλει 170€-180€ κερδος απο μια απλη αντικατασταση.

η "κλεψια" φυσικα δεν υφισταται αν μιλαμε για Tesio πόρτα ή κατι εξισου σπανιο πχ Gardesa + block.

Καλημέρα mclein και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η πόρτα της μάνας μου είναι μια παλια siamo  την οποία την είχε πληρώσει χρυσή αλλά από όσο μπορώ να καταλάβω είναι εξαιρετικής ποιότητας σε σχέση με τη δικιά μου, θεοβαρη και στην εγκατάσταση ειχαν δώσει πολύ προσοχή με έξτρα τριμεντα κλπ. Σε μένα με ενα κόστος 100-120 ευρω με την εγκατάσταση τι προτείνεις; Με αυτά τα χρηματα μας παίρνει να αλλαξουμε και defender; Θα έχω σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση πχ με τον 9000 που μου ειπες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sham18 είπε

Καλημέρα mclein και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η πόρτα της μάνας μου είναι μια παλια siamo  την οποία την είχε πληρώσει χρυσή αλλά από όσο μπορώ να καταλάβω είναι εξαιρετικής ποιότητας σε σχέση με τη δικιά μου, θεοβαρη και στην εγκατάσταση ειχαν δώσει πολύ προσοχή με έξτρα τριμεντα κλπ. Σε μένα με ενα κόστος 100-120 ευρω με την εγκατάσταση τι προτείνεις; Με αυτά τα χρηματα μας παίρνει να αλλαξουμε και defender; Θα έχω σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση πχ με τον 9000 που μου ειπες;

ανεβασε εδω φωτο την πορτα ή στειλε μου πμ να τη δω ολοκληρωμενη και θα σου πω αν χρειαζεται αλλαγη και το defender.

Δημοσ.

Το defender είναι αυτό που έβαλα στη φώτο εχτές και η πόρτα είναι μια απλή dierre των 600 ευρώ και μάλλον και αυτή υπερκοστολογημενη. Τι παραπάνω θα ήθελες να δεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...