megapaixtaras Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, mclein² είπε με ποσα κλειδια εχει 140, αν μπορεις βαλε λινκ. ανεξαρτητα απ'αυτο ο abloy δε συγκρινεται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟ στο θεμα της ασφαλειας. αα παιζει και αυτο ρολο,το ξεχασα.με 3 κλειδια ειναι,30/50 οπως ειπες, απο τον φιλο σου : https://kleidaras-thessaloniki.gr/e-shop/kylindroi/kylindroi-asfaleias/abloy-protec2/ με ποια κλειδαρια μπαινει αυτος ο κυλινδρος,τις ιδιες που μου εγραψες? και ταιριαζει με το monolito rok (bd200)? οσο ψαχνω τοσο βρισκω και μου ανεβαζεις το μπατζετ αλλα μαρεσουν αυτα! αν και τον abloy εγω τον αυτοπροτεινα μεσω μοτουρα που την αγορασε ο ομιλος. μου εχει κανει την καλυτερη εντυπωση διαβαζοντας μεσα απο την σελιδα τους,ιστορια και τεχνολογιες.ουτε που φανταζομουν εκει στον ψυχρο βορρα οτι ασχολουνται με κλειδαριες. ευχαριστω που επιβεβαιωνεις την πολυ καλη,την καλυτερη εντυπωση που εχω γιαυτην την εταιρεια. εχω καλο γουστο τελικα.αμα βρω κατι που να με εντυπωσιαζει παει μετα, το χασαμε το χρημα.
Barbattilas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, mclein² είπε με ποσα κλειδια εχει 140, αν μπορεις βαλε λινκ. ανεξαρτητα απ'αυτο ο abloy δε συγκρινεται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟ στο θεμα της ασφαλειας. Ισχύει όμως ότι είναι πιο ευαίσθητος σαν τεχνολογία και ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους μπορεί να μπλοκάρει λόγω βλάβης/χρήσης; Επίσης εντέλει ο HARD αξίζει την οποία διαφορά; Είναι ο ίδιος κύλινδρος με ενισχυμένο στην σκληρότητα μέταλλο για κρούση/έλξη/τρύπημα;
mclein² Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 21 hours ago, Barbattilas said: Ισχύει όμως ότι είναι πιο ευαίσθητος σαν τεχνολογία και ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους μπορεί να μπλοκάρει λόγω βλάβης/χρήσης; Επίσης εντέλει ο HARD αξίζει την οποία διαφορά; Είναι ο ίδιος κύλινδρος με ενισχυμένο στην σκληρότητα μέταλλο για κρούση/έλξη/τρύπημα; οχι δεν ειναι ουτε πιο ευαισθητος - ουτε μπορει να μπλοκαρει αν χρησιμοποιειται οπως πρεπει. εχει απο τα ανθεκτικοτερα κλειδια παγκοσμιως & οι δισκοι ειναι επισης απο πολυ σκληρο υλικο. ο hard για μενα δεν αξιζει τη συζητηση. η εκδοση αυτη δεν αφορα τοποθετησεις πισω απο defenders κλπ ειναι καθαρα για λυσεις του εξωτερικου οπου δεν υφισταται υπαρξη των προστατευτικων - ουτε οι πορτες ειναι αντιστοιχες με τις ελληνο-ιταλικες. 1 1
Barbattilas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Είμαι σε αναζήτηση θωρακισμένης πόρτας. Το έχω ψάξει και κάψει αρκετά. Σε κύλινδρο δεν έχω καταλήξει, έχω 3-4 εναλλακτικές στα υπ όψιν πρώτα πρέπει να καταλήξω στην πόρτα. Κάποιοι δίνουν επιλογές κυλίνδρων, κάποιοι όχι και πρέπει να απευθυνθώ σε after market επιλογές. Σίγουρα όμως για προσωπικούς λόγους θέλω double action κύλινδρο, κι ας χάσω ελαφρώς σε ασφάλεια. Πιθανότατα θα επιλέξω Dierre για την οποία πήρε πολύ καλές κριτικές από πορτάδες και reviews για την ποιότητα υλικών και αντοχή στον χρόνο (καλή ποιότητα λαμαρίνας ανθεκτική στην υγρασία) συν την πρόβλεψη για θερμό και ηχομόνωση. Το ότι έχει στα περισσότερα προϊόντα της την στοιχειώδη πιστοποίηση class 3 συν πιστοποιήσεις για θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντοχή σε αέρα και υγρασία το θεωρώ μεγάλο προσόν κι ας υπολείπονται σε αριθμό πύρων, δοκών, κλπ. Άλλη πιστοποιημένη είναι η De Lome. Ελπίζω να βρω και άλλη επιλογή, ιδανικα από ελληνικό εργοστάσιο αλλά δεν τα κατάφερα. Αν κάποιος μελετήσει τι σημαίνει class 3 δεν είναι big deal για επαγγελματίες κλέφτες παεα για πρεζόνια. Είναι όμως τουλάχιστον μια πιστοποίηση καλής τυποποιημένης κατασκευής με αυστηρές προδιαγραφές. Επίσης ότι η πόρτα έχει τυποποιημένη μόνωση κι οχι ότι σμπρώξαν λίγο πετροβάμβακα ανάμεσα στα κενά... Επειδή έχω σφικτό budget, οριακά πάνω από 1000-1100 ευρώ με την εγκατάσταση, είμαι σε αναζήτηση είτε πόρτας με καλή μπροστινή θωράκιση, καλό συνδυασμό κυλίνδρου+defender είτε επιλογής ποιοτικής πόρτας που θα την φτιάξω μετά την εγκατάσταση. Η διπλή θωράκιση ευπρόσδεκτη. Προσωπικά η διπλή και τριπλή θωράκιση δεν με έχει πολυπείσει ως selling point. Η διπλή συνήθως χρεώνεται 80-120 ευρώ επιπλέον (οταν υπάρχει δυνατότητα). Αρκετοί βαφτίζουν τριπλή την παρουσία άνω των 6-8 οριζόντιων δοκών άλλοι μόνο την ύπαρξη τρίτου ενδιάμεσου φύλλου λαμαρίνας. Καλύτερη ως πρακτική θεωρώ την ενίσχυση της πόρτας με πλάκα μαγγανίου και την ύπαρξη δεύτερης κλειδαριάς, έστω και εις βάρος της πρακτικότητας. Παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι ακολουθουν το trend για anti-drill προστασία με πλάκες μαγγανίου, Έλληνες και ξένοι κατασκευαστές. Οι πιο ακριβές κατασκευές έχουν μεγαλύτερη πλάκα μαγγανίου ή και σε ολόκληρη την εμπρός όψη (η μόνη class 4 πόρτα που είδα έχει τέτοια κατασκευή). Αν κάποιος θέλει να μπει κόβοντας την πόρτα, αν έχει ήδη κόψει το μπροστινό λαμαρινοφυλλο θα κολώσει να κόψει άλλο ένα; Πιο εύκολα να τον εμποδίσουν οι πυκνοί δοκοί επειδή δεν θα χωράει να περάσει παρά η λεπτή λαμαρίνα της εσωτερικής πλευράς. Πολλοί πορτάδες λένε χύμα ότι δουλεύουν με συγκεκριμένους κυλίνδρους, παρε την έτσι και μετά βάλε ότι θες. Φυσικά υπάρχουν και γνωστοί διαφημισμενοι πορταδες τύπου Σιαμος, Μπαλωμένος με πιο υψηλές προδιαγραφές στα χαρτιά αλλά δεν σου δίνουν επιλογές στους τύπους κλειδαριάς defenders, επειδή έχουν συγκεκριμένες συνεργασίες ή αποκλειστικότητες, δικά τους defenders με φιγουρατζιδικο σήμα μπροστά. Ομολογώ εντυπωσιάστηκα θετικά αλό την διπλή κλειδαριά με μια αυτόματη που κλειδώνει πάντα συν μια κανονική κυλίνδρου που γυρνάει τους πυρους. Ωστόσο ξεφεύγει από το budget μου, είναι 1500+++ με τον παραγωγικό τύπο. Δεν την βάζει στην φτηνότερη του πόρτα αλλά από την παραγωγική και πάνω. Παρ όλα αυτά έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι εγγυημενα η πόρτα θα είναι πάντα κλειδωμενη τόσο στην γλώσσα όσο και κάποιους έξτρα πυρρους της αυτόματης κλειδαριάς. Αν πχ. την κλείσουν παιδιά ή σύζυγος βιαστικά. Δεν θα ανοιγει με ταυτότητα... Αυτό είναι εν δυνάμει μειονέκτημα για ξεχασιαρηδες που μένουν μόνοι τους και έχουν βγει έξω χωρίς τα κλειδιά... Ίσως τους στοιχίσει. Όπως και η ύπαρξη αυτόματης κλειδαριάς. Δυστυχώς οι περισσότεροι πορταδες/εργοστάσια εστιάζουν στα σημεία κλειδώματος ως selling point. Προσωπικά τα θεωρώ marketing τρικ από ένα σημείο και μετά σαν τα Megapixels στις κάμερες που δεν λένε τίποτε για την ποιότητα φωτογραφιών όπως και τα energy rating τύπου Α++++++ που δεν λένε τίποτα χωρίς τον μέσο όρο κατανάλωσης ρεύματος.... Ίσως να έχει αξία η ύπαρξη γάντζων/hooks που χρησιμοποιεί σε κάποια μοντέλα η Dierre. 2
megapaixtaras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, mclein² είπε οχι δεν ειναι ουτε πιο ευαισθητος - ουτε μπορει να μπλοκαρει αν χρησιμοποιειται οπως πρεπει. εχει απο τα ανθεκτικοτερα κλειδια παγκοσμιως & οι δισκοι ειναι επισης απο πολυ σκληρο υλικο. ο hard για μενα δεν αξιζει τη συζητηση. η εκδοση αυτη δεν αφορα τοποθετησεις πισω απο defenders κλπ ειναι καθαρα για λυσεις του εξωτερικου οπου δεν υφισταται υπαρξη των προστατευτικων - ουτε οι πορτες ειναι αντιστοιχες με τις ελληνο-ιταλικες. εχω διαβασει παλιοτερο ποστ σου που εξηγεις οτι ειναι για ηρεμους χρηστες που μαλλον δεν ειμαι εγω.η οικοδομη ειναι οικογενειακη οποτε ανεβοκατεβαινω μεσα στην οικοδομη συνεχεια σε συγγενεις και κλειδωνω .κανω πολυ και συχνη χρηση της κλειδαριας. οποτε λεω να παω για την αμεσως επομενη εταιρεια που μου εκανε εντυπωση την evva ics .
mclein² Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 13 hours ago, Barbattilas said: Σε κύλινδρο δεν έχω καταλήξει, έχω 3-4 εναλλακτικές στα υπ όψιν πρώτα πρέπει να καταλήξω στην πόρτα. Κάποιοι δίνουν επιλογές κυλίνδρων, κάποιοι όχι και πρέπει να απευθυνθώ σε after market επιλογές. Σίγουρα όμως για προσωπικούς λόγους θέλω double action κύλινδρο, κι ας χάσω ελαφρώς σε ασφάλεια. με τη διπλη ενεργεια ΔΕ ΧΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. το 25 ή το 26 θα ειναι υποχρεωτικο να ειναι ολοι οι κυλινδροι διπλης. 13 hours ago, Barbattilas said: Πιθανότατα θα επιλέξω Dierre για την οποία πήρε πολύ καλές κριτικές από πορτάδες και reviews για την ποιότητα υλικών και αντοχή στον χρόνο (καλή ποιότητα λαμαρίνας ανθεκτική στην υγρασία) συν την πρόβλεψη για θερμό και ηχομόνωση. Το ότι έχει στα περισσότερα προϊόντα της την στοιχειώδη πιστοποίηση class 3 συν πιστοποιήσεις για θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντοχή σε αέρα και υγρασία το θεωρώ μεγάλο προσόν κι ας υπολείπονται σε αριθμό πύρων, δοκών, κλπ. Άλλη πιστοποιημένη είναι η De Lome. Ελπίζω να βρω και άλλη επιλογή, ιδανικα από ελληνικό εργοστάσιο αλλά δεν τα κατάφερα. Επειδή έχω σφικτό budget, οριακά πάνω από 1000-1100 ευρώ με την εγκατάσταση, είμαι σε αναζήτηση είτε πόρτας με καλή μπροστινή θωράκιση, καλό συνδυασμό κυλίνδρου+defender είτε επιλογής ποιοτικής πόρτας που θα την φτιάξω μετά την εγκατάσταση. Η διπλή θωράκιση ευπρόσδεκτη. δηλαδη μετα απο απειρο ψαξιμο καταφερες κ κατεληξες σε ντιερε & ντε λομ οπου πασαρουν κλειδαριες σκουπιδια ; καλα η ντε λομ εχει και πορτες σκουπιδια, ισως υπαρχουν 1-2 μοντελα που δεν τα γνωριζω ή δεν εχω εργαστει επανω τους κ η ντιερε εκτος απ τους πολυ καλους μηχανισμους εσωτερικα δεν εχει να δειξει τιποτα περισσοτερο. δε θ αναφερθω καν στους πωλητες και των δυο οπου ειναι ο ορισμος των κλοουν & ανιδεων. 13 hours ago, Barbattilas said: Πολλοί πορτάδες λένε χύμα ότι δουλεύουν με συγκεκριμένους κυλίνδρους, παρε την έτσι και μετά βάλε ότι θες. αυτοι οι πορταδες που δουλευουν συγκεκριμενα σκουπιδια & σε σπρωχνουν να ξοδεψεις εξτρα λεφτα ειναι για διαγραφη απο τη λιστα καποιου πελατη. 13 hours ago, Barbattilas said: Αυτό είναι εν δυνάμει μειονέκτημα για ξεχασιαρηδες που μένουν μόνοι τους και έχουν βγει έξω χωρίς τα κλειδιά... Ίσως τους στοιχίσει. Όπως και η ύπαρξη αυτόματης κλειδαριάς. ο Σιαμος που βαζει την αυτοματη abloy, τη συνδιαζει ΠΑΝΤΑ με κυλινδρο διπλης ενεργειας. 13 hours ago, Barbattilas said: Ίσως να έχει αξία η ύπαρξη γάντζων/hooks που χρησιμοποιεί σε κάποια μοντέλα η Dierre. αυτη ειναι μια καταδικη χωρις ενημερωση. κλειδαρια δεν υπαρχει διαθεσιμη για αλλαγη, μονο με παραγγελια στο μηνα. φανταζεσαι τι θα παιζει σε 10 ~ 12 χρονια που θα χρειαστει αλλαγη
K_Papagia Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα, έχω κάποια ερώτηση. έχω πόρτα ασφαλείας με κλειδαρια παλαιου τυπου cisa. Πήρα διάφορες προσφορές, με μετρητά η καλύτερη ειναι 160 ευρώ ειτε 200 ευρώ αν το κλειδί είναι μοναδικό και μου δίνουν μια κάρτα με qr code. Ποιά είναι η γνώμη σας; αξίζει η διαφορά των 40 ευρώ;
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, K_Papagia είπε Καλησπέρα, έχω κάποια ερώτηση. έχω πόρτα ασφαλείας με κλειδαρια παλαιου τυπου cisa. Πήρα διάφορες προσφορές, με μετρητά η καλύτερη ειναι 160 ευρώ ειτε 200 ευρώ αν το κλειδί είναι μοναδικό και μου δίνουν μια κάρτα με qr code. Ποιά είναι η γνώμη σας; αξίζει η διαφορά των 40 ευρώ; μιλας με γριφους... τι υλικα σου ειπαν οτι θα βαλουν;
mclein² Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 36 minutes ago, paylidis said: μιλας με γριφους... τι υλικα σου ειπαν οτι θα βαλουν; δεν του ειπαν
K_Papagia Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 37 λεπτά πριν, paylidis είπε μιλας με γριφους... τι υλικα σου ειπαν οτι θα βαλουν; cisa νομιζω παραπανω δε γνωριζω
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 25 λεπτά πριν, K_Papagia είπε cisa νομιζω παραπανω δε γνωριζω καλο θα ηταν να ρωτησεις γιατι η τιμη μπορει να ειναι απο πολυ καλη εως παρα πολυ κακή (προς το 2ο κλινω)
K_Papagia Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, paylidis είπε καλο θα ηταν να ρωτησεις γιατι η τιμη μπορει να ειναι απο πολυ καλη εως παρα πολυ κακή (προς το 2ο κλινω) ST8 tesa ειναι
mclein² Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, K_Papagia said: ST8 tesa ειναι στα 200€ αναβαθμιση ειναι ΟΚ αν δεν μιλαμε για κλειδαρια σεκιουρεμ ή σιπιερε πχ. τιποτα το ιδιαιτερο αλλα επειδη κ το ποσο ειναι "νορμαλ", προχωρας. μαθε αν μπορεις μαρκα/μοντελο κλειδαριας + μαρκα/μοντελο ντιφεντερ. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2024 από mclein²
Barbattilas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mclein² είπε με τη διπλη ενεργεια ΔΕ ΧΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. το 25 ή το 26 θα ειναι υποχρεωτικο να ειναι ολοι οι κυλινδροι διπλης Θεωρητικά κανείς λίγο στην ασφάλεια γιατί ακόμη κι αν κλειδώσεις εσωτερικά ο μπουκαδορος έχει την δυνατότητα να παίξει με τον κύλινδρο και να τον ανοίξει από την άλλη πλευρά. Με τον μονής ενέργειας αν κλειδώσεις, θεωρητικά δεν ανοίγει η τουλάχιστον είναι σαφώς πιο δύσκολο. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι αν κάποιος έχει κλειδώσει και λιποθυμήσει, πάθει κάτι δεν μπορείς να παρέμβεις άμεσα. Επίσης αν κοιμάμαι βαριά και χτυπάς και δεν ακούει ακόμη και με κλειδί θα περιμένεις απέξω 11 ώρες πριν, mclein² είπε δηλαδη μετα απο απειρο ψαξιμο καταφερες κ κατεληξες σε ντιερε & ντε λομ οπου πασαρουν κλειδαριες σκουπιδια ; Το σχόλιο περισσότερο πήγαινε στην Dierre. Έχει τεράστιο εργοστάσιο και πιστοποιήσεις στους περισσότερους τομείς παρότι έχει λιγότερη θωρακιση (συνήθως μόνο ένα φύλλο λαμαρίνας εξωτερικά) ή πυρους. Πρακτικά είναι η μόνη πιστοποιημένη πόρτα. Όσο καλές και να είναι άλλες ελληνικές επώνυμες πόρτες δεν έχουν πιστοποιηθεί γιατί προφανώς αυτό κοστίζει σε χρόνο, χρήμα, θα επιβαρύνει την τιμή. Δεν παράγουν τα ελληνικά εργοστάσια όλα μαζί τα εκατομμύρια πορτες που παράγει ο ιταλικός κολοσσός μόνος του. Την De Lome δεν την ήξερα, ούτε βρήκα κάτι για αυτήν. Με ανησύχησε ότι ενώ προβάλεται ως πιστοποιημένη class 3 κι επώνυμη πόρτα, δεν βρήκα πουθενά ένα pdf manual, μια πληροφορία από ένα αγγλικό ή έστω ισπανικό site. Μου μυρίζει φασόν και μαρκετινίστικο κολπο. Στο μόνο μέρος που βρήκα περισσότερες πληροφορίες και πιο δομημένο site για την De Lome ήταν από ελληνική εταιρία, κι αφορούσε αποκλειστικά πωλήσεις χονδρικής. Αυθαιρυθα πως ότι υποψιάζομαι πως έγινε μαρκετινιστικο βάφτισμα του κρέατος για ψάρι να είμαι ειλικρινής... Προώθηση της ως φτηνή αντί-Dierre. 11 ώρες πριν, mclein² είπε καλα η ντε λομ εχει και πορτες σκουπιδια, ισως υπαρχουν 1-2 μοντελα που δεν τα γνωριζω ή δεν εχω εργαστει επανω τους κ η ντιερε εκτος απ τους πολυ καλους μηχανισμους εσωτερικα δεν εχει να δειξει τιποτα περισσοτερο. δε θ αναφερθω καν στους πωλητες και των δυο οπου ειναι ο ορισμος των κλοουν & ανιδεων. Δεν μπόρεσα, πρόλαβα να δω De Lome από κοντά. Όσοι τις προωθούν αναφέρουν απλά το Class 3 και την ισπανική κατασκευή λες και είναι πλακάκια μπάνιου. Περισσότερες πληροφορίες ούτε καν... Δεν πείστηκε προσωπικά. Επειδή κι εγώ έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με πωλήσεις κι εξυπηρέτηση πελατών θεωρώ ότι πιάνω τους παπατζηδες από μακρυά, είτε από όσα γράφουν και παρουσιάζουν διαδικτυακά αλλά κυρίως face to face. Σίγουρα όμως σε ένα τεχνικό τομέα δεν είναι εφικτό να αποκτήσω σε λίγες μέρες γνώσεις και τεχνογνωσία επαγγελματία ώστε να αποφύγω όλες τις κακοτιπιες, κρυφά κουσουρια κάθε προϊόντος στην αγορά ώστε να επιλέξω αμερόληπτα. 11 ώρες πριν, mclein² είπε αυτοι οι πορταδες που δουλευουν συγκεκριμενα σκουπιδια & σε σπρωχνουν να ξοδεψεις εξτρα λεφτα ειναι για διαγραφη απο τη λιστα καποιου πελατη. Βασικά τον συγκεκριμένο τον εκτίμησα γιατί κατάλαβε ότι προτιμούσα έναν ευρέως γνωστό κύλινδρο (από 5-6 που έχω υπόψιν,) που δεν διαθέτει στο κατάστημα σαν επιλογή γιατί δουλεύει μόνο 1-2 μέτριες επιλογές και μια δική του φασόν αποκλειστικά για την οποία πουθενά δεν βρήκα στοιχεία σε Ελλάδα η εξωτερικό πέρα από τη γνώση ότι είναι ιταλικός και μη αντιγραψιμος. Χειρότερους θεωρώ όσους βαφτίζουν το ψάρι κρέας και επειδή ο Χ, Ψ κύλινδρος των 40, 70€ είναι class 5, 6 στο EN τον θεωρούν απαραβίαστο και κορυφαίο και τον εξισωσουν με κυλίνδρους των 200, 300... 11 ώρες πριν, mclein² είπε ο Σιαμος που βαζει την αυτοματη abloy, τη συνδιαζει ΠΑΝΤΑ με κυλινδρο διπλης ενεργειας. Από ότι κατάλαβα έχει αποκλειστικότητα στον συγκεκριμένο αυτόματο κύλινδρο/κλειδαριά Abloy και ίσως και στην συγκεκριμένη Mottura κλειδαριά με τις έξτρα παγίδες. Πάντως το πλεονέκτημα να είναι πάντα κλειδωμενη η πόρτα με την αυτόματη κλειδαριά ειναι και κουσούρι αν έχεις παιδιά ή ξεχασιαρηδες στο σπίτι που θα ξεμένουν χωρίς κλειδί απέξω η επειδή ο αέρας έκλεισε την λισσνοιχτη πόρτα και έκανε το κλακ η γλώσσα. Τότε κλαψ μέχρι να έρθει κάποιος με κλειδί. 11 ώρες πριν, mclein² είπε αυτη ειναι μια καταδικη χωρις ενημερωση. κλειδαρια δεν υπαρχει διαθεσιμη για αλλαγη, μονο με παραγγελια στο μηνα. φανταζεσαι τι θα παιζει σε 10 ~ 12 χρονια που θα χρειαστει αλλαγη Κι εγώ το θεωρώ μάλλον αχρειαστη καινοτομία. Ωστόσο επειδή την τοποθετεί στις κορυφαίες Sentry class 4 του διχιλιαρου, τριχιλιαρου δεν νομίζω να εγκαταλείψει σύντομα μια τέτοια καινοτομία που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Αν ήταν μικρότερη εταιρεία και πιο νέα στον χώρο θα ήταν πιο επικίνδυνο, σίγουρα.. Η αποκλειστικότητα και η αναμονή ανταλλακτικών από το εξωτερικό ωστόσο σε κάθε προϊόν είναι μεγάλο κουσούρι. Μόνη ίσως εξαίρεση τα μηχανήματα και τα αντίγραφα κλειδιών που μάλλον καλό είναι να βγαίνουν ΜΟΝΟ στον επισημο αντιπρόσωπο αν όχι στο εργοστάσιο για λόγους διασφάλισης από διαρροή σε επιτήδειους Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2024 από Barbattilas
mclein² Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 11 hours ago, Barbattilas said: Θεωρητικά κανείς λίγο στην ασφάλεια γιατί ακόμη κι αν κλειδώσεις εσωτερικά ο μπουκαδορος έχει την δυνατότητα να παίξει με τον κύλινδρο και να τον ανοίξει από την άλλη πλευρά. Με τον μονής ενέργειας αν κλειδώσεις, θεωρητικά δεν ανοίγει η τουλάχιστον είναι σαφώς πιο δύσκολο. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι αν κάποιος έχει κλειδώσει και λιποθυμήσει, πάθει κάτι δεν μπορείς να παρέμβεις άμεσα. Επίσης αν κοιμάμαι βαριά και χτυπάς και δεν ακούει ακόμη και με κλειδί θα περιμένεις απέξω κατι λαθος εχεις καταλαβει. 11 hours ago, Barbattilas said: Το σχόλιο περισσότερο πήγαινε στην Dierre. Έχει τεράστιο εργοστάσιο και πιστοποιήσεις στους περισσότερους τομείς παρότι έχει λιγότερη θωρακιση (συνήθως μόνο ένα φύλλο λαμαρίνας εξωτερικά) ή πυρους. Πρακτικά είναι η μόνη πιστοποιημένη πόρτα. Όσο καλές και να είναι άλλες ελληνικές επώνυμες πόρτες δεν έχουν πιστοποιηθεί γιατί προφανώς αυτό κοστίζει σε χρόνο, χρήμα, θα επιβαρύνει την τιμή. Δεν παράγουν τα ελληνικά εργοστάσια όλα μαζί τα εκατομμύρια πορτες που παράγει ο ιταλικός κολοσσός μόνος του. συμφωνω οτι οι Ιταλοι εχουν κανει καλη δουλεια. απο εμφανιση σιγουρα ειναι πανεμορφες. εαν μπορουσαν να βρουν μια φαση ικανοποιητικη με κλειδαριες & κυλινδρους της προκοπης, θα ηταν πολυ μπροστα !!! επισης, θα ηταν καλο να δουν με ποιους συνεργαζονται στον ελλαδικο χωρο γιατι σε αυτο πασχουν πολυ !!! 11 hours ago, Barbattilas said: Χειρότερους θεωρώ όσους βαφτίζουν το ψάρι κρέας και επειδή ο Χ, Ψ κύλινδρος των 40, 70€ είναι class 5, 6 στο EN τον θεωρούν απαραβίαστο και κορυφαίο και τον εξισωσουν με κυλίνδρους των 200, 300... Από ότι κατάλαβα έχει αποκλειστικότητα στον συγκεκριμένο αυτόματο κύλινδρο/κλειδαριά Abloy και ίσως και στην συγκεκριμένη Mottura κλειδαριά με τις έξτρα παγίδες. Πάντως το πλεονέκτημα να είναι πάντα κλειδωμενη η πόρτα με την αυτόματη κλειδαριά ειναι και κουσούρι αν έχεις παιδιά ή ξεχασιαρηδες στο σπίτι που θα ξεμένουν χωρίς κλειδί απέξω η επειδή ο αέρας έκλεισε την λισσνοιχτη πόρτα και έκανε το κλακ η γλώσσα. Τότε κλαψ μέχρι να έρθει κάποιος με κλειδί. ξεκαθαρα ειναι "απατεωνια" οι κυλινδροι των 80 ~ 120 ευρω να βαφτιζονται ΤΟΠ. δεν εχει τιποτα αποκλειστικοτητα ο Σιαμος περαν των προσωπικων προφιλ στους κυλινδρους που τοποθετει. απλα επειδη ειναι καλος μαστορας & εξυπνος, εχει φτιαξει και εξελιξει με τα χρονια την τελεια πατουρα για την κλειδαρια της abloy και φαινεται τοσο ομορφη, οπου σε συνδιασμο με την πρακτικοτητα & την παροχη 99% ασφαλειας μοιαζει με φερραρι αναμεσα στα οτομπιανκι που κυκλοφορουν. εαν θες να λυσεις το προβλημα με τους ξεχασιαρηδες, του λες να στην ενωσει με ρευμα & βαζεις ενα πληκτρολογιο απ'εξω ή ακομη καλυτερα ν'ανοιγει με το κινητο σου και τελος ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα