Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως, σε ξύλινη πόρτα (ανεξαρτήτως ποιότητας ξύλου/κατασκευής) ελάχιστη επιπλέον ασφάλεια προσφέρει η όποια κλειδαριά, αν αποφάσιζε κανείς να "χτυπησει" την πόρτα δεν θα εστίαζε στην κλειδαριά, εκτός κι αν ήταν καμιά της πλάκας που ανοίγει με σπρώξιμο. 

Το αναφέρω εκ πείρας, η κατάσταση που περιγράφω ίσχυε στη δική μας πολυκατοικία, κι όταν είπαμε πως δεν γίνεται η κεντρική είσοδος να είναι σκορποχώρι μπήκε θωρακισμένη πόρτα, με την ξύλινη δεν γινόταν δουλειά ό,τι κλειδαριά και να βάζαμε, ήταν ευάλωτη στους μεντεσέδες.

Και, οπωσδήποτε, να πειστούν οι ένοικοι να μην ανοίγουν στον καθένα, χτες που γύριζα πάλι πέτυχα να ανοίγουν για "φυλλάδια". Ο τύπος δεν είχε φυλλάδια στα χέρια κι έφυγε τροχάδην βλέποντάς με να πλησιάζω. Ιδίως αν έχετε ηλικιωμένους συγκατοίκους, τα διάφορα καθίκια τους στοχοποιούν ανελέητα για να τους ξεγελάσουν, να τους ανοίξουν και να μπουν μέσα.

Επίσης, καλύτερα να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ: 

• Like 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα , 

Για αναβαθμιση θωρακισμενης πορτας απο κλειδι χρηματωκιβωτιου με sferik rok defender και κυλινδρο iseo r500 ή abus a3000 ο κλειδαρας μας εκανε προσφορα 220 ευρω και με τον protec2 στα 270 . Γνωμη για τους πρωτους 2 κυλινδρους εχετε αξιζουν ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BEBELAC είπε

Η διαφορά τιμής ειναι 40 ευρώ το διαμέρισμα περίπου με τα κοντρόλ.

Ενας ένοικος πιστεύει οτι κλωνοποιούνται εύκολα τα rfid και οτι απομαγνητίζονται επίσης εύκολα (ειχε η πεθερά του προβλήματα στο παρελθόν). 

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι στην καθημερινή ζωή ενός απλού ανθρώπου που δεν τον στοχοποιούν συγκεκριμένα, το να κάτσει κάποιος να του αντιγράψει το δικό του tag συγκεκριμένα είναι "ασύμφορο". Όχι τεχνικά αδύνατον φυσικά. Εν πάσει περιπτώσει εαν με 40 ευρώ έχετε μεγαλύτερη ηρεμία μυαλού κάντε το.

Όσο για τον απομαγνητισμό... τι να πω. Κατ'αρχάς δεν είμαι ειδικός στα RFID αλλά θεωρώ ότι απομαγνητισμός δεν μπορεί να γίνει βάσει της αρχής λειτουργίας τους... Ίσως εαν είχες ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο να γινόταν καταστροφική ζημιά στο κύκλωμά του, αλλά αυτό το θεωρώ διαφορετικό θέμα...

Υπ'όψιν ότι το δικό μου RFID tag αλλά και των υπολοίπων της πολυκατοικίας δεν έχει χαλάσει/χρειαστεί αλλαγή τα 4-5 χρόνια που υφίσταται το νέο θυροτηλέφωνο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά μιλάει ο φίλος Engimek, δεν "απομαγνητίζονται" εύκολα τα rfid, θα πρέπει να βρεθούν σε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή να υπάρχει παρεμβολή στη συχνότητα λειτουργίας τους από κάτι άλλο για να δυσλειτουργήσουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πάντα η ευπιστία των ενοίκων που ανοίγουν την πόρτα σε όποιον νάναι, ο τύπος της πρόσβασης (κλειδί, δακτυλικό αποτύπωμα, rfid κλπ) είναι μάλλον δευτερεύων.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, Engimek said:

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι στην καθημερινή ζωή ενός απλού ανθρώπου που δεν τον στοχοποιούν συγκεκριμένα, το να κάτσει κάποιος να του αντιγράψει το δικό του tag συγκεκριμένα είναι "ασύμφορο". Όχι τεχνικά αδύνατον φυσικά. Εν πάσει περιπτώσει εαν με 40 ευρώ έχετε μεγαλύτερη ηρεμία μυαλού κάντε το.

Όσο για τον απομαγνητισμό... τι να πω. Κατ'αρχάς δεν είμαι ειδικός στα RFID αλλά θεωρώ ότι απομαγνητισμός δεν μπορεί να γίνει βάσει της αρχής λειτουργίας τους... Ίσως εαν είχες ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο να γινόταν καταστροφική ζημιά στο κύκλωμά του, αλλά αυτό το θεωρώ διαφορετικό θέμα...

Υπ'όψιν ότι το δικό μου RFID tag αλλά και των υπολοίπων της πολυκατοικίας δεν έχει χαλάσει/χρειαστεί αλλαγή τα 4-5 χρόνια που υφίσταται το νέο θυροτηλέφωνο.

Οντως πολυ δυσκολο. Οσες εταιρειες εχω εργαστει τα τελευταια 13+ χρονια ειχαν για την εισοδο στους διαφορους οροφους και στο κτιριο καρτες RFID. Ουδεποτε απομαγνητιστηκαν ή χρειαστηκε να μου τις αλλαξουν, λειτουργουσαν μεχρι τη μερα που εφευγα. Και μιλαμε για καρτες που ειχαν φαει κακομεταχειριση, παρατημενες πανω σε λαπτοπ, σε τσεπες με κινητα κτλ.

Η μονη εξαιρεση μια καρτα που λογω φθορας στη ραφη ανοιξε και αποκαλυφθηκε ελαφρως μεσα η χρυσαφι φλουδα του RFID chip εκει μαλλον κατι εγινε και χαλασε/σταματησε να δουλευει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/12/2023 at 12:17, andrewchron said:

Καλησπερα , 

Για αναβαθμιση θωρακισμενης πορτας απο κλειδι χρηματωκιβωτιου με sferik rok defender και κυλινδρο iseo r500 ή abus a3000 ο κλειδαρας μας εκανε προσφορα 220 ευρω και με τον protec2 στα 270 . Γνωμη για τους πρωτους 2 κυλινδρους εχετε αξιζουν ?

εξαρταται την πορτα & την περιοχη.

προσωπικα το μοντελο του abus που εγραψες δεν το γνωριζω.

ο iseo r500 spi ειναι καλος κυλινδρος για τα χρηματα του (85 ~ 95 ευρω) και αντικατεστησε ουσιαστικα τον R50 που εληξε η πατεντα του.

ο abloy ειναι abloy, εαν μπορεις να αγορασεις & να χρησιμοποιησεις με αγαπη ειναι win - win.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mclein² είπε

εξαρταται την πορτα & την περιοχη.

προσωπικα το μοντελο που εγραψες δεν το γνωριζω.

ο iseo r500 spi ειναι καλος κυλινδρος για τα χρηματα του (85 ~ 95 ευρω) και αντικατεστησε ουσιαστικα τον R50 που εληξε η πατεντα του.

ο abloy ειναι abloy, εαν μπορεις να αγορασεις & να χρησιμοποιησεις με αγαπη ειναι win - win.

Σε ευχαριστω πολυ. Ειναι σπιτι προς ενοικιαση στο χαιδαρι 5ο οροφο, μια πορτα dierre εχει τωρα ποιο μοντελο σωθηκαμε :P , οποτε με νοιαζει απλα να μπει ενας καλος κυλινδρος και να τον παρω αφου φυγω. Μαλλον θα παω στον protec2 να ξεμπερδευω για 50 ευρω δεν αξιζει να πας αλλου νομιζω και προστατευεσαι και για το μελλον.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, andrewchron said:

Σε ευχαριστω πολυ. Ειναι σπιτι προς ενοικιαση στο χαιδαρι 5ο οροφο, μια πορτα dierre εχει τωρα ποιο μοντελο σωθηκαμε :P , οποτε με νοιαζει απλα να μπει ενας καλος κυλινδρος και να τον παρω αφου φυγω. Μαλλον θα παω στον protec2 να ξεμπερδευω για 50 ευρω δεν αξιζει να πας αλλου νομιζω και προστατευεσαι και για το μελλον.

αν θελεις στειλε πμ 2-3 φωτο απο την πορτα να σου εξηγησω τι πρεπει ν αποφυγεις ;)

Δημοσ.
Στις 31/12/2023 στις 10:51 ΠΜ, mclein² είπε

υποθετω οτι απαντας σε εμενα σαυτο. ναι αλλα ποιον  abloy. εχει και φθηνους αποτι ειδα με 50 ευρω μεχρι 150 και βαλε. ξεχωριζεις καποιο μοντελλο καλο? νομιζω οτι ειναι απο τις μαρκες που δεν ειναι πολυ γνωστες οπως λες ωστα να ''ασχολουνται'' η΄κανω λαθος?

Δημοσ.
8 hours ago, megapaixtaras said:

υποθετω οτι απαντας σε εμενα σαυτο. ναι αλλα ποιον  abloy. εχει και φθηνους αποτι ειδα με 50 ευρω μεχρι 150 και βαλε. ξεχωριζεις καποιο μοντελλο καλο? νομιζω οτι ειναι απο τις μαρκες που δεν ειναι πολυ γνωστες οπως λες ωστα να ''ασχολουνται'' η΄κανω λαθος?

δεν ξερω που ψαχνεις & γενικως που αναζητας πληροφορια.

abloy protec² με διασταση 30/50 που πιθανολογω οτι ειναι η περιπτωση της πορτα σου δε νομιζω οτι παιζει κατω απο 150€

τωρα επειδη εχει γινει μοδα το σκρουτζ κ το αντικαταστησατε με το γκουγκλ εδω στην ελλαδα δε θα σε κακολογησω αλλα ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει.

• Like 2
Δημοσ.

εγω μονο γουγλη κοιταω,το αλλο καθολου ,δεν μου αρεσει αλλα ανεφερα το ευρος γιατι οντως δεν ξερω ποιο ταιριαζει στην πορτα μου ,ουτε τι ποιοτητες εχει η abloy.χαιρομαι που ανεφερες και τα 2 και καλο ειναι να τα αναφερουμε και τα ακριβα γιατι μας διαβαζουν και καποιοι που θελουν κατι ακριβοτερο. και καλυτερο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, mclein² είπε

δεν ξερω που ψαχνεις & γενικως που αναζητας πληροφορια.

abloy protec² με διασταση 30/50 που πιθανολογω οτι ειναι η περιπτωση της πορτα σου δε νομιζω οτι παιζει κατω απο 150€

τωρα επειδη εχει γινει μοδα το σκρουτζ κ το αντικαταστησατε με το γκουγκλ εδω στην ελλαδα δε θα σε κακολογησω αλλα ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει.

Έχω δει Abloy Protec 2 οριακά κάτω από 150 σε skroutz, bestprice. Συν μεταφορικά. Είναι όμως ο "απλός" κι όχι ο Hard.

Τo όλο θέμα προέκυψε επειδή παρατήρησα μία διαφορά σε όνομα και φωτογραφία του κυλίνδου καθώς και στις τιμές (περίπου 40-50 ευρώ επιπλέον o hard)

Κανένας μέχρι στιγμής δεν το έχει διευκρινήσει αυτό. Όσοι τον πουλάνε έχουν την ίδια περιγραφή. 'Εχω διαβάζει πραγματικά πολλές δεκάδες σελίδες στο θέμα κι αναζήτησα στην ίδια την Abloy. Εκτός από μία σύντομη περιγραφή ότι είναι hardened και την αντίστοιχη ένδειξη στον αφαλό ABLOY HARD δεν βλέπω άλλη διαφορά ακόμη και στο pdf του προϊόντος.

Πχ. ο CY337Τ είναι HARD, ο CY372T όχι. Οι άλλοι έχουν μικρότερο άυξοντα αριθμό οπότε λογικά είναι παλαιότερες εκδόσεις.

Εν τω μεταξύ άλλοι κατασκευαστές και κύλινδροι από Ιταλία και γερμανόψωνες χώρες διαφημίζουν +40, +50 έως και +300% για την ενίσχυση της αντοχής ή της σκληρότητας από την προηγούμενη γενιά (σε σκλύρυνση, χτύπημα ή τράβηγμα). Τόσο άνετοι οι Φινλανδοί που δεν διαφημίζουν καν το προϊόν τους...;

Κάτι άλλο που με παραξένεψε και ίσως είναι εμπορικό τρικ, είναι ότι κάποιοι βάζουν τίτλο προϊόντος EVVA 4KS και άλλοι EVVA 4KS PLUS. Υπάρχει όντως κάποιος νεότερος βελτιωμένος plus;

Επεξ/σία από Barbattilas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Barbattilas said:

Έχω δει Abloy Protec 2 οριακά κάτω από 150 σε skroutz, bestprice. Συν μεταφορικά. Είναι όμως ο "απλός" κι όχι ο Hard.

Τo όλο θέμα προέκυψε επειδή παρατήρησα μία διαφορά σε όνομα και φωτογραφία του κυλίνδου καθώς και στις τιμές (περίπου 40-50 ευρώ επιπλέον o hard)

Κανένας μέχρι στιγμής δεν το έχει διευκρινήσει αυτό. Όσοι τον πουλάνε έχουν την ίδια περιγραφή. 'Εχω διαβάζει πραγματικά πολλές δεκάδες σελίδες στο θέμα κι αναζήτησα στην ίδια την Abloy. Εκτός από μία σύντομη περιγραφή ότι είναι hardened και την αντίστοιχη ένδειξη στον αφαλό ABLOY HARD δεν βλέπω άλλη διαφορά ακόμη και στο pdf του προϊόντος.

Πχ. ο CY337Τ είναι HARD, ο CY372T όχι. Οι άλλοι έχουν μικρότερο άυξοντα αριθμό οπότε λογικά είναι παλαιότερες εκδόσεις.

Εν τω μεταξύ άλλοι κατασκευαστές και κύλινδροι από Ιταλία και γερμανόψωνες χώρες διαφημίζουν +40, +50 έως και +300% για την ενίσχυση της αντοχής ή της σκληρότητας από την προηγούμενη γενιά (σε σκλύρυνση, χτύπημα ή τράβηγμα). Τόσο άνετοι οι Φινλανδοί που δεν διαφημίζουν καν το προϊόν τους...;

Κάτι άλλο που με παραξένεψε και ίσως είναι εμπορικό τρικ, είναι ότι κάποιοι βάζουν τίτλο προϊόντος EVVA 4KS και άλλοι EVVA 4KS PLUS. Υπάρχει όντως κάποιος νεότερος βελτιωμένος plus;

ναι, ισως ο ρουσσακης να τον δινει 145€ αλλα να μην τον εχει καν στο μαγαζί του :D

εδω οι αλλοι βαζουν στο σκρουτζ τιμη για κυλινδρο evva 4ks σε διασταση 30/10...το 4ks Vs 4ks plus μας πειραζει ; 
(οχι, δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ διαφορα στην ελλαδα στους 4ks, ενας ο αντιπροσωπος & ενα το προϊον)

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.
Στις 5/1/2024 στις 7:11 ΠΜ, mclein² είπε

140 εχει στην διασταση μου ,σχεδον ιδια τιμη με mottura c28/ champions pro.

μια συγκριση μεταξυ αυτων? τιμες κλειδιων αν χρειαστουν?

Δημοσ.
23 minutes ago, megapaixtaras said:

140 εχει στην διασταση μου ,σχεδον ιδια τιμη με mottura c28/ champions pro.

μια συγκριση μεταξυ αυτων? τιμες κλειδιων αν χρειαστουν?

με ποσα κλειδια εχει 140, αν μπορεις βαλε λινκ.

ανεξαρτητα απ'αυτο ο abloy δε συγκρινεται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟ στο θεμα της ασφαλειας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...