Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καταρχην δεν πας,καλεις και μιλας.

οχι πηρα πολλους αλλα οχι αυτους.πρωτη φορα ασχολουμαι με κλειδαραδες,δεν θα τους καλουσα και ολους.

εσυ ομως που τους γνωριζεις γιατι δεν λες ποιες θα προτειναν?

η' προτεινε εσυ καποιες σαυτα τα χρηματα επειδη καταλαβα οτι γνωριζεις το θεμα.

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, megapaixtaras said:

καταρχην δεν πας,καλεις και μιλας.

οχι πηρα πολλους αλλα οχι αυτους.πρωτη φορα ασχολουμαι με κλειδαραδες,δεν θα τους καλουσα και ολους.

εσυ ομως που τους γνωριζεις γιατι δεν λες ποιες θα προτειναν?

η' προτεινε εσυ καποιες σαυτα τα χρηματα επειδη καταλαβα οτι γνωριζεις το θεμα.

θα πας απο κοντα για να δεις τι προσφερουν και ποσο σοβαρος ειναι ο καθε επαγγελματιας.

για την ασφαλεια μας (σου) δεν εμπιστευομαστε στα τυφλα - ουτε τηλεφωνικα - ουτε ιντερνετικα. 

εννοειται οτι τηλεφωνο & ιντερνετ παιζουν τον αρχικο & αρκετα σημαντικο ρολο αλλα απο κοντα το θεμα της ασφαλειας ειναι διαφορετικο διοτι και βλεπεις τι θα αγορασεις και σε ποια μορφη θα ειναι.

εγω θα ζηταγα πραγματα που ειναι σπανια.

πχ καλους κυλιδνρους mottura - dom - evva - agb 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα τα λες αλλα αυτοι γυριζουν ολη μερα δεν ειναι παντα στα καταστηματα τους.επισης δεν ειμαι μεσα στην πολη οποτε ειναι μακρια,αυτο ομως δεν ειναι και μεγαλο θεμα.το θεμα ειναι οτι ο καθενας τους εχει βιτρινα απο 2-3 μοντελλα να σου δειξει αλλα να πρεπει και να ξερεις απο αυτα.εγω δεν ξερω. μου λες εσυ μοτουρα ειναι καλη,και πρεπει να σε εμπιστευτω.

ειπα εκτος απο  σιζα που ειναι η πιο γνωστη μαρκα γιατι ολοι καποτε βγαλαμε ενα κλειδι της και την γνωριζουμε, μετα θελουμε ειδικους σαν εσενα να μας βαλουν μεσα στο ειδος.φυσικα οταν καποιος μου λεει ας πουμε για την ισεο ρ11 οτι εχει ενα μπιλλακι και χαραζεται και απο τις 4 πλευρες ,πρεπει να δω απο κοντα τι εννοει.μπηκα μεσα στο ιντερνετ και ειδα αλλα απο κοντα οπως λες μου εδειξε πιο καλα γιατι την θεωρει καλη.επισης αλλος μου ειπε παρε τον μυλο απο την ταδε αλλα κλειδαρια απο την αλλη ταδε.εχει και συνθεσεις. 

αυτο παντως που λες μου το ειπε ενας.οτι προτιμα να δουλευει με πιο αγνωστες μαρκες.αλλα μου πεταξε την μοτουρα βαιπερ που σ εμενα ηταν γνωστη ηδη,που ειμαι και ασχετος,λογω οτι την εβαλε η αλλη αδερφη μου.

τελικα καμμια δεν ειναι αγνωστη αποτι καταλαβα.

την αστραλ μου λενε ολοι την εχουν ανοιξει.οι κλειδαραδες οταν εχουν ανοιξει μια κλειδαρια αυτο σημαινει οτι την ανοιγουν και οι ανεπιθυμητοι.τωρα μια που δεν την εχουν ανοιξει ακομα,ποσο να θελουν για να την ανοιξουν,4 χρονια καπου εκει.

ολα αυτα ειναι και λιγο να λεμε να ασχολουμαστε.στης αδερφης μου το σπιτι αφησαν την πορτα,και εσπασαν διπλο τζαμι,στορακι ,χωρεσαν απο καγκελα που μονο ακροβατης κοντος χωραει και μπηκαν και πηραν τα παντα.η κλειδαρια στην πορτα ,που ηταν και χρηματοκιβωτιου ,αθικτη.

ευχαριστω παντως για την βοηθεια.

απο μοτουρα ποια προτεινεις σαυτα τα χρηματα? 

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ.
On 24/12/2023 at 22:22, megapaixtaras said:

καλα τα λες αλλα αυτοι γυριζουν ολη μερα δεν ειναι παντα στα καταστηματα τους.επισης δεν ειμαι μεσα στην πολη οποτε ειναι μακρια,αυτο ομως δεν ειναι και μεγαλο θεμα.το θεμα ειναι οτι ο καθενας τους εχει βιτρινα απο 2-3 μοντελλα να σου δειξει αλλα να πρεπει και να ξερεις απο αυτα.εγω δεν ξερω. μου λες εσυ μοτουρα ειναι καλη,και πρεπει να σε εμπιστευτω.

ειπα εκτος απο  σιζα που ειναι η πιο γνωστη μαρκα γιατι ολοι καποτε βγαλαμε ενα κλειδι της και την γνωριζουμε, μετα θελουμε ειδικους σαν εσενα να μας βαλουν μεσα στο ειδος.φυσικα οταν καποιος μου λεει ας πουμε για την ισεο ρ11 οτι εχει ενα μπιλλακι και χαραζεται και απο τις 4 πλευρες ,πρεπει να δω απο κοντα τι εννοει.μπηκα μεσα στο ιντερνετ και ειδα αλλα απο κοντα οπως λες μου εδειξε πιο καλα γιατι την θεωρει καλη.επισης αλλος μου ειπε παρε τον μυλο απο την ταδε αλλα κλειδαρια απο την αλλη ταδε.εχει και συνθεσεις. 

αυτο παντως που λες μου το ειπε ενας.οτι προτιμα να δουλευει με πιο αγνωστες μαρκες.αλλα μου πεταξε την μοτουρα βαιπερ που σ εμενα ηταν γνωστη ηδη,που ειμαι και ασχετος,λογω οτι την εβαλε η αλλη αδερφη μου.

τελικα καμμια δεν ειναι αγνωστη αποτι καταλαβα.

την αστραλ μου λενε ολοι την εχουν ανοιξει.οι κλειδαραδες οταν εχουν ανοιξει μια κλειδαρια αυτο σημαινει οτι την ανοιγουν και οι ανεπιθυμητοι.τωρα μια που δεν την εχουν ανοιξει ακομα,ποσο να θελουν για να την ανοιξουν,4 χρονια καπου εκει.

ολα αυτα ειναι και λιγο να λεμε να ασχολουμαστε.στης αδερφης μου το σπιτι αφησαν την πορτα,και εσπασαν διπλο τζαμι,στορακι ,χωρεσαν απο καγκελα που μονο ακροβατης κοντος χωραει και μπηκαν και πηραν τα παντα.η κλειδαρια στην πορτα ,που ηταν και χρηματοκιβωτιου ,αθικτη.

ευχαριστω παντως για την βοηθεια.

απο μοτουρα ποια προτεινεις σαυτα τα χρηματα? 

γραναζωτη κλειδαρια : cisa - iseo sls - mottura - multlock los

κυλινδροι : mottura c28 και επανω - evva akura 44 ή ics και επανω - dom iX και επανω - εναλλακτικα βαλε omega plus στα 220 και τελος ή περιμενε ως τις 15/01 που βγαινει στην αγορα η omega plus #2 με πατεντα για αλλα 15 χρονια.

defender προσπαθησε να "χωρεσεις" στα λεφτα που δινεις : τουλαχιστον monolito rok (bd200).

υγ1 - ο mottura viper ειναι "μαγκια" της θεσσαλονικης αλλα ειναι απλα αστειο ενας κυλινδρος της κατηγοριας project = φθηνο απο το εργοστασιο mottura να τοποθετειται ως premium.

υγ2 - ο μονος λογος που σου προτεινουν iseo-r11 ειναι επειδη εχουν προσωπικο προφιλ στα κλειδια και για οσο εχεις τον κυλινδρο τους επανω στην πορτα σου, μονο εκεινοι θα μπορουν να εξυπηρετησουν με "σερβις" & "αντιγραφα". κατα τ'αλλα χειροτερη επιλογη απο mottura viper οποτε καταλαβαινεις !

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

abloy τιποτα?

τα καταστηματα ειναι τυχαια απο γρηγορο ψαξιμο.

κλειδαριa

https://www.skroutz.gr/s/38411170/Mul-t-lock-Los-Lock-Out-System-Kleidaria-Kylindrou-THorakismenis-Portas-TYPE-MOTTURA.html

κυλινδροi:

https://www.siamodoors.gr/component/k2/nees-kleidaries-mottura-pro-kai-c28-plus

ο  champions pro ειναι καλυτερος,ιδιος?

η'

https://sotiropoulosfs.gr/index.php?route=product/product&path=316_929&product_id=10390&limit=50

εδω τωρα πραγματικα εντυπωσιατηκα.διαβασα αρκετα για αυτην την εταιρεια,την ξεχωρισα,δεν ξερω αν εχω δικιο.

το θεμα ειναι οτι την βρισκω δυσκολα στην ελλαδα. βασικα λιανικη δεν βρηκα πουθενα.βρηκα ομως τον αλλο που ειπες,

https://www.skroutz.gr/s/33441471/Evva-Ics-TAF-Kylindros-Asfaleias-me-Kleidi-Ypiresias-60mm-30x30-Nickel.html?product_id=100426492&sponsored=listing#description

defender:

https://www.lockitnow.gr/disec-defender-monolito-bd200.html

καλο το σετακι?

ας πουμε οτι κανω την συλλογη απο αυτα που εγραψες.την κανω μονος μου ? δλδ. επειδη δεν γνωριζω την νοοτροπια των κλειδαραδων,αν του πω ,εχω αγορασει τα παντα ελα βαλτα, θα ερθει? η' λεω σε καποιον να τα βρει και να τα τοποθετησει,θα το δεχτει? γιατι αποτι καταλαβαινω θελουν να βαζουν τα δικα τους.

η εταιρεια evva πραγματικα ειναι

αυτη που μου εκανε περισοτερο εντυπωση.

εχει και  κλειδαρια η evva? βγαζει? βγαζει καποια αξιολογη?

υ.γ. η αγγλια εχει καμμια μεγαλη παραδοση σε κλειδαριες/κλειδαραδες? γιατι φτιαχνουν συνεχεια βιντεο στο τιουμπ οπου ανοιγουν και χλευαζουν τις ιταλικες. αρχισα να βλεπω πολλα.

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

ας πουμε οτι κανω την συλλογη απο αυτα που εγραψες.την κανω μονος μου ? δλδ. επειδη δεν γνωριζω την νοοτροπια των κλειδαραδων,αν του πω ,εχω αγορασει τα παντα ελα βαλτα, θα ερθει? η' λεω σε καποιον να τα βρει και να τα τοποθετησει,θα το δεχτει? γιατι αποτι καταλαβαινω θελουν να βαζουν τα δικα τους.

Αυτήν την απορία έχω κι εγώ. 

Επίσης βρήκα αυτό το σετάκι. Πως είναι η τιμή; 

https://mksecurity.gr/paketa-kleidarion-asfaleias-gia-thorakismenes-portes/69559-evva-4ks-defender/?gclid=Cj0KCQiAkKqsBhC3ARIsAEEjuJhieqypujv9sUfr5mT0UDucGU_BpfHNMPgwhxQJ__NtDuc3vUW5SCkaAouHEALw_wcB

Η αυτό το σετ:

https://www.skroutz.gr/s/36719046/Kleidaria-asfaleias-thorakismenis-CISA-Kylindros-Mottura-Champions-Pro-Defender-Disec-Mag-3G-pa-chroma-defender-asimi-pa-kleidia-5-kleidia-monis-leitourgias.html

Επεξ/σία από zestikios
Δημοσ.

Και μια ακόμη απορία. Το σπίτι έχει μια φθηνή θωρακισμένη πόρτα( όχι και πολύ παλιά ίσως 5ετίας) τώρα, αλλά σε 1-2 χρόνια θα αλλαχτεί μέσω του εξοικονομώ. Υπάρχει περίπτωση αν αλλάξω τώρα κλειδαρία και βάλω evva4ks,mag3g κλπ να μην κάνει στην καινούρια θωρακισμένη; Ή όλες οι πόρτες έχουν τις ίδιες διαστάσεις για τις κλειδαριές;

Δημοσ.

Σκεφτόμαστε να βάλουμε αυτόματο σύστημα κλειδώματος της κεντρικής ξύλινης  πόρτας εισόδου της πολυκατοικίας.

Οι περισσότεροι προτείνουν rfid tag reader με ηλεκτροπύρο. Κάποιοι λένε οτι τα rfid  δεν παρεχουν ουσιαστικη ασφάλεια.

Η χρηση αντι rfid, τηλεκοντρόλ με κυλιόμενο κωδικο ειναι ουσιαστικά καλύτερη των rfid; 

Ακούω διάφορες διφορούμενες απόψεις και δε βγάζω άκρη.

Τι θα προτείνατε;

Δημοσ.

Έχεις ενα δίκαιο. Αλλά δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της πόρτας. Ειναι πολυ καλής ποιότητας.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

πως θα ανοιγει απο πανω οταν ερθει καποιος και χτυπησει κουδουνι?

Γενικά αυτοί οι ηλεκτροπύροι όταν δεν "βλέπουν" τάση, απασφαλίζουν. Αυτό γίνεται ώστε π.χ σε διακοπή ρεύματος να ξεκλειδώνει αυτόματα.

Αντίστοιχα όταν δίνεις εντολή από το Θυροτηλέφωνο, διακόπτεται η τάση και ξεκλειδώνει.

Όσον αφορά την ερώτηση για RFID νς Κυλιόμενο κωδικό. Τι διαφορά κόστους έχουν? Και γιατί υπάρχει αυτό το δίλημμα? Από άποψη ασφάλειας?

Εγώ με RFID θα βολευόμουν μια χαρά. Αν φαντάζεστε σενάρια ότι π.χ. θα σου κάνει κάποιος scan το RFID tag σου με skimmer και θα το αντιγράψει, πιστευω ότι είναι παρατραβηγμένο σαν σκέψη.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά τιμής ειναι 40 ευρώ το διαμέρισμα περίπου με τα κοντρόλ.

Ενας ένοικος πιστεύει οτι κλωνοποιούνται εύκολα τα rfid και οτι απομαγνητίζονται επίσης εύκολα (ειχε η πεθερά του προβλήματα στο παρελθόν). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...