Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση μιας και το ψάχνω αυτή την εποχή για πόρτα ασφαλείας + κλειδαριά ασφαλείας:

- Είναι ο Σιάμος αξιόπιστος; Είχα βάλει πριν δεκαετία και άνω (2010 νομίζω) μια πόρτα ασφαλείας από αυτόν με κλειδαριά και μέχρι στιγμής όλα καλά. Ούτε τρίζει, ούτε τίποτα. Σαν καινούργια όλα. Σκέφτομαι να ξαναπάω σε αυτόν. Απλά θέλω να δω το κατά πόσο είναι up to date οι πόρτες τους με τις τελευταίες εξελίξεις.

- Ποιές είναι οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας που πωλούνται στην Ελλάδα και ποιός τις πουλάει; Από 1000 ευρώ και πάνω με ταβάνι τα 1500.

- Ποιές είναι τώρα (τέλη 2023) οι καλύτερες κλειδαριές που υπάρχουν;

- O χρήστης @mclein² είναι το παλιό προφίλ του χρήστη mclein που ήξερε τον πάτο του από πόρτες ασφαλείας/κλειδαριές στα παλιά thread; Έχω αφιερώσει σχεδόν την μισή μέρα να διαβάζω αυτό εδώ, δεν ξέρω κατά πόσο relevant είναι στα τέλη του 2023

Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις.

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Γιώργος (mclein2) είναι η ψυχή του θέματος, έχει βοηθήσει δεκάδες μέλη, με σωστές λύσεις ο Σ. παραμένει καλός πορτάς, αλλά δύσκολος στο να σου βάλει αυτά που θέλεις.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, PadPoet said:

- O χρήστης  είναι το παλιό προφίλ του χρήστη mclein που ήξερε τον πάτο του από πόρτες ασφαλείας/κλειδαριές στα παλιά thread; Έχω αφιερώσει σχεδόν την μισή μέρα να διαβάζω αυτό εδώ, δεν ξέρω κατά πόσο relevant είναι στα τέλη του 2023

Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις.

Εχει αφιερωσει το χρονο του και την ψυχη του για το thread οποτε ναι ειναι το ιδιο προσωπο 🙃🤘

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε μια αποθήκη θέλω να βάλω λουκέτο ασφαλείας, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, snb είπε

Καλησπέρα,

Σε μια αποθήκη θέλω να βάλω λουκέτο ασφαλείας, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

Hugo Locks Cobra 88G

Hugo Locks Cobra 88G Ατσάλινο Λουκέτο Τάκου με Κλειδί 88mm
Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, paulchro είπε

Καλημερα, μπορω να αλλαξω αφαλο σε πορτα ασφαλειας η δεν αξιζει?

Αυτο το ξερεις εσυ. Πολυ γενικη ερώτηση για να απαντηθεί.

Ας πουμε οτι αρχικα πρεπει να δεις τι αφαλο εχεις, αν ειναι καλος απο θεμα αντοχης παραβίασης, (σπάσιμο,picking,bumping,Self-impressioning). Και 2ον απο θεμα παλαιοτητας (φθορα κλειδιων κτλπ).

Αν δεν το κατεχεις το άθλημα ανέβασε 2 φωτο εδω η μια τον αφαλο και η αλλη το κεφάλι του κλειδιού μονο χωρις να φαίνονται τα δόντια,βούλες, και θα σου πούμε γνώμες :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Αυτο το ξερεις εσυ. Πολυ γενικη ερώτηση για να απαντηθεί.

Ας πουμε οτι αρχικα πρεπει να δεις τι αφαλο εχεις, αν ειναι καλος απο θεμα αντοχης παραβίασης, (σπάσιμο,picking,bumping,Self-impressioning). Και 2ον απο θεμα παλαιοτητας (φθορα κλειδιων κτλπ).

Αν δεν το κατεχεις το άθλημα ανέβασε 2 φωτο εδω η μια τον αφαλο και η αλλη το κεφάλι του κλειδιού μονο χωρις να φαίνονται τα δόντια,βούλες, και θα σου πούμε γνώμες :)

Ειναι για ενα διαμερισμα το οποιο ειχε αλλος πριν και θελω να την αλλαξω γι αυτο το λογο. Θα τα ανεβασω το απογευμα! Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.
Στις 23/11/2023 στις 1:08 ΜΜ, Daren7 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Μπαίνει σε Axi Home 3d;;

Και αν ναι πρέπει απαραίτητα να μπεί και το οβάλ περίβλημα που έχω σημειώσει με κόκκινο βέλος στη φωτογραφία;;

Ρωτάω γιατί η πόρτα απ’έξω  εχει μια τριγωνική  «ασπίδα» η οποία θα πρέπει να κοπεί σαν κύλινδρος στη μέση ωστε να ξαναμπεί απο πάνω αν δεν χρειαζεται να μπει το οβάλ περίβλημα.

Εικόνα 23-11-23, 12.49 μμ.jpeg

IMG_6423.jpeg

Δες εδω στο pdf και μετρα διαστάσεις για να δεις αν μπαινει. Αυτο που εχεις σημειώσει ειναι η ροζέτα του και φυσικά αν δεν την βάλεις χάνεις σημαντικά σε ασφάλεια σε οτι άφορα την βίαιη αφαίρεση του απο την πορτα. Απο οτι βλεπω στο pdf εχει και άλλες ροζέτες ποιο φαρδιές (τετράγωνες κλπ) που θα κρύψουν τις βιδες που εχει αυτο του BD. Άλλα δεν ξερω αν θα τις βρεις στην Ελλάδα. Παντως χωρις την ροζετα του να μην το βάλεις ειναι δώρο άδωρο που λενε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, snb είπε

Καλημέρα, κάποιο πιο φτηνό? κατω από 20€ αν υπάρχει

Καλημέρα, είπες "ασφάλειας" :), αν θες κατι φθηνό πάρε ενα κινεζικό σαν και αυτο, με δίσκους ειναι η κλειδαριά του, εχω ενα παρόμοιο στην αποθήκη μου που ετσι και αλλιώς μια κλοτσιά να φάει η πόρτα θα ανοίξει (ειναι ξύλινη,σάπια). Αν είσαι απο Αθήνα στο κυριακάτικο παζάρι του Πειραιά θα βρεις απο 5-10-15 ευρώ. Επίσης αυτο έχουμε στην πόρτα της ταράτσας μας εδώ και μια 20ετια και ακόμα λειτουργεί αψογα, προφανώς ολα αυτα στην ίδια κατηγορία ειναι..
Μέχρι 20 ευρώ ---> αυτο

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παίδες ξέρει εάν σε ξύλινη μεσοπορτα που είναι τα τελευταία της οπότε σύντομα πάει προς αλλαγη, εάν υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί ώστε η γλώσσα να τραβειται μέχρι εντελώς μέσα όταν ανοίγουμε με το πόμολο?

2η απορία, οι μισές ξυλοπορτες έχουν agb με το νούμερο 11 ενώ οι άλλες μισές νούμερο 5.

Παρόλα αυτά μου φαίνονται πανομοιότυπες. Τι φάση?

Resize_20231201_115737_7674.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, CptBill είπε

Παίδες ξέρει εάν σε ξύλινη μεσοπορτα που είναι τα τελευταία της οπότε σύντομα πάει προς αλλαγη, εάν υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί ώστε η γλώσσα να τραβειται μέχρι εντελώς μέσα όταν ανοίγουμε με το πόμολο?

2η απορία, οι μισές ξυλοπορτες έχουν agb με το νούμερο 11 ενώ οι άλλες μισές νούμερο 5.

Για τη γλώσσα δεν ξέρω, μπορείς όμως να βγάλεις μιά κλειδαριά και να δεις το μηχανισμό μήπως είναι κάτι προφανές.

Τα νούμερα έχουν μάλλον να κάνουν με το προφίλ του κλειδιού που ταιριάζει, τσέκαρε τα κλειδιά των πορτώνε μεταξύ τωνε (😂) και θα το λύσεις κι αυτό.

Παρεμπιπτόντως, ξυλόπορτα στα τελευταία της δεν φαίνεται να είναι, επισκευάζονται τα ξύλα, βάφονται, ρεγουλάρονται τα σιδερικά και αντέχουν 30 χρόνια ακόμα...

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, CptBill said:

η γλωσσα δεν ειναι ρυθμιζομενη σε αυτες τις κλειδαριες

μπορεις ομως να λυσεις το χερουλι κ να δεις αν το "καρε" της κλειδαριας εχει φαγωθει οποτε οταν το κατεβαζεις δε γινεται η κινηση σε απολυτο βαθμο & υπαρχει τζογος/κενο.

οι κλειδαριες agb εχουν 12 νουμερα. 6 δεξια & 6 αριστερα. ειναι μονο προφιλ κλειδιου και τιποτα παραπανω. αν πχ ειχες ενα δεξι & ενα αριστερο τερμα μεγαλωμενο το κενο τους θα ανοιγες ολες τις πορτες !

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανεις DR και DD αν βάζουν καμία κλειδαριά της προκοπής ή πάμε κατευθείαν σε αλλαγή?

Επεξ/σία από wiowia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...