fotis2405 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @mclein² @swaybackΚαλησπερα και απο μενα. Εχω δει τις απειρες συμβουλες και μια και ηρθε η ωρα να αλλαξω πορτα αποφασισα να ρωτησω κατευθειαν. Ειμαι αναμεσα σε παραγωγικο και PB rock. Τι συνδιασμο να κανω στην πρωτη περιπτωση και τι στη δευτερη? Κοστος πανω κατω βγαινει το ιδιο. (ΠΛΑΙ και ΜΠΑΛ κοπηκαν λογω πωλητη και πληροφοριων που εδιναν πχ ελεγα να αλλαξω κυλινδρο και ζητησα τη cisa rev pro και μου απαντησε τι τα θες αυτα η πορτα κανει τη διαφορα .......). Εχω πορτα 25 χρονων απο τον πρωτο (σε αλλο σπιτι) και αλλαξα περσι κλειδαρια (mottura) και κυλινδρο (ΚΕ8000) γιατι ειχε χρηματοκιβωτιου. Ειναι πραγματικα πολυ καλη πορτα εσωτερικα.......ο πρωτος βαζει CP6 αντι για C28 με +50 ευρω. Ευχαριστω! Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2023 από fotis2405
TasosPk Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Kαλησπέρα και απο εμένα. Στο σπίτι που μετακόμισα ,υπάρχει το σέτ που θα δείτε στις φωτογραφίες. Δέν έχω ιδέα απο κλειδαρίες/κυλίνδρους/αφαλούς κλπ. και πρώτη φορα στην ζώη μου είδα defender(και διαβάζοντας εδώ εμαθα την ονομασία του). Ο αφαλός ειναι Securemme, χωρίς να γνωρίζω ποιό μοντέλο η κάτι περισσότερο. Θα ήθελα μιας και οι προηγούμενοι ενοικιαστές ήταν αμφιβόλου προελεύσεως να αλλάξω τουλαχιστον τον αφαλό αλλα βλέπω οτι οι προτάσεις συνήθως ξεφευγούν σε τιμές. Ποιά θα ήταν μια οικονομική λύση προσφέροντας μια "σχετική" ασφάλεια? Η Μήπως λόγω κλειδαρίας(που δεν γνωρίζω ποιά ειναι) δεν έχει και τοσο μεγάλη σημασία ο κύλινδρος? Εδώ οι 2 φωτογραφίες. https://i.imgur.com/Dcl8b0J.jpg https://i.imgur.com/GvxyuUA.jpg
Sanki Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα και από μένα ,θέλω να αλλάξω κλειδαριά, κύλινδρο και defender,έχω ανεβάσει φωτό την πόρτα .θέλω να ρωτήσω τη μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη πόρτα και να μου προτείνετε μερικές προτάσεις μέχρι 250.ευχαριστω
Petros Electron Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 21 ώρες πριν, TasosPk είπε Kαλησπέρα και απο εμένα. Στο σπίτι που μετακόμισα ,υπάρχει το σέτ που θα δείτε στις φωτογραφίες. Δέν έχω ιδέα απο κλειδαρίες/κυλίνδρους/αφαλούς κλπ. και πρώτη φορα στην ζώη μου είδα defender(και διαβάζοντας εδώ εμαθα την ονομασία του). Ο αφαλός ειναι Securemme, χωρίς να γνωρίζω ποιό μοντέλο η κάτι περισσότερο. Θα ήθελα μιας και οι προηγούμενοι ενοικιαστές ήταν αμφιβόλου προελεύσεως να αλλάξω τουλαχιστον τον αφαλό αλλα βλέπω οτι οι προτάσεις συνήθως ξεφευγούν σε τιμές. Ποιά θα ήταν μια οικονομική λύση προσφέροντας μια "σχετική" ασφάλεια? Η Μήπως λόγω κλειδαρίας(που δεν γνωρίζω ποιά ειναι) δεν έχει και τοσο μεγάλη σημασία ο κύλινδρος? Εδώ οι 2 φωτογραφίες. https://i.imgur.com/Dcl8b0J.jpg https://i.imgur.com/GvxyuUA.jpg Και εναν AGB 9000 να βαλεις, κανεις την δουλεια σου και αυξάνεις σημαντικά την ασφάλεια σου. Και χωρις να γινει καποια αλλαγή στην πορτα, αν φύγεις απο το σπιτι κάποτε βαζεις τον παλαιό πισω και ολα καλα .
spinn Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν κάποιος αναρωτιέται τι τιμή να περιμένει για abloy protec² με 3 κλείδια, Cisa Rev Pro και Disec BD200 στη Θεσσαλονίκη για μετατροπή από χρηματοκιβωτίου, 335. Ο mclein μου είπε από 270 με 5 κλειδιά, οπότε μιλάμε για 33% πάνω. Φαντάζομαι με περισσότερο ψάξιμο μπορεί να πας στα 300. Στις 26/10/2023 στις 11:16 ΠΜ, Sanki είπε Καλησπέρα και από μένα ,θέλω να αλλάξω κλειδαριά, κύλινδρο και defender,έχω ανεβάσει φωτό την πόρτα .θέλω να ρωτήσω τη μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη πόρτα και να μου προτείνετε μερικές προτάσεις μέχρι 250.ευχαριστω Δεν είμαι ειδικός αλλά επειδή είχαμε την ίδια κλειδαριά και έκανα μεγάλη έρευνα, ή πας σε ίδιου τύπου όπου αναγκαστικά θα βάλεις omega plus στα 200 περίπου (αλλά δες τι ειπώθηκε στην προηγούμενη σελίδα από τον mclein) ή πας σε νέου τύπου όπου με περίπου 70 βάζεις κλειδαριά cisa revolution pro / mul-t-lock los / iseo sls / mottura gear, με κοντά στα 100-120 κάποιον κύλινδρο, πχ evva eps, evva ics, mottura c39, kaba experT plus, agb scudo dck και παίρνεις και λόγω budget ένα μέτριο μη μαγνητικό defender τύπου bd200 με 40-50 ακόμα. Όλα αυτά είναι επιλογές του mclein που είναι του επαγγέλματος. Αν δεν είσαι Θεσσαλονίκη κάπου στα 250 θα βγουν αυτά. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από spinn
Sirah007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας για τα παρακάτω: - Σε πόρτα siamo παραγωγικό του 2011 με κύλινδρο mottura champion c48, θα πρέπει να σκεφτώ για αντικατάσταση με κάτι πιο καινούριο/ασφαλέστερο ή παραμένει σε καλό επίπεδο ασφαλείας ; - Με τον καιρό η πόρτα άρχισε να παίζει κλειστή (σαν να έχει μπόσικα η γλώσσα) και διαπίστωσα οτι δεν έχει ρεγουλατόρο. Επικοινώνησα με την εταιρία και μου το επιβεβαίωσαν οτι δεν χρησιμοποιουν ρεγουλατόρο. Είναι δυνατόν μια καλή πόρτα να μην έχει ρεγουλατόρο και να κοπανάει, ενω φτηνές των 400 ευρώ να έχουν και ναρυθμίζονται; Μπορώ να κάνω κάτι για να περιορίσω το μπόσικο; Είδα οτι υπάρχουν κάτι λαμάκια που βιδώνονται εξωτερικά στην τρύπα της κάσας για τη γλωσσα... τι γνώμη έχετε;
gpapadakis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 7 hours ago, Sirah007 said: Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας για τα παρακάτω: - Σε πόρτα siamo παραγωγικό του 2011 με κύλινδρο mottura champion c48, θα πρέπει να σκεφτώ για αντικατάσταση με κάτι πιο καινούριο/ασφαλέστερο ή παραμένει σε καλό επίπεδο ασφαλείας ; - Με τον καιρό η πόρτα άρχισε να παίζει κλειστή (σαν να έχει μπόσικα η γλώσσα) και διαπίστωσα οτι δεν έχει ρεγουλατόρο. Επικοινώνησα με την εταιρία και μου το επιβεβαίωσαν οτι δεν χρησιμοποιουν ρεγουλατόρο. Είναι δυνατόν μια καλή πόρτα να μην έχει ρεγουλατόρο και να κοπανάει, ενω φτηνές των 400 ευρώ να έχουν και ναρυθμίζονται; Μπορώ να κάνω κάτι για να περιορίσω το μπόσικο; Είδα οτι υπάρχουν κάτι λαμάκια που βιδώνονται εξωτερικά στην τρύπα της κάσας για τη γλωσσα... τι γνώμη έχετε; Μήπως θέλουν αντικατάσταση τα λάστιχα της πόρτας? Σε τι κατάσταση είναι?
Sirah007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gpapadakis είπε Μήπως θέλουν αντικατάσταση τα λάστιχα της πόρτας? Σε τι κατάσταση είναι? Παρόλο που δεν έχουν κάποια εμφανή φθορά αντικατάσταθηκαν από το service της εταιρίας, και για να μην παίζει τα τοποθετούσαν πιο έξω από το λούκι... και μόλις τα πιέσεις πχ για να τα καθαρίσεις μπαίνουν μέσα... Απογοήτευση. Έχει και άλλος το ίδιος πρόβλημα με πόρτα από τον συγκεκριμένο? Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από Sirah007
_Biohazard_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 22 ώρες πριν, Sirah007 είπε Παρόλο που δεν έχουν κάποια εμφανή φθορά αντικατάσταθηκαν από το service της εταιρίας, και για να μην παίζει τα τοποθετούσαν πιο έξω από το λούκι... και μόλις τα πιέσεις πχ για να τα καθαρίσεις μπαίνουν μέσα... Απογοήτευση. Έχει και άλλος το ίδιος πρόβλημα με πόρτα από τον συγκεκριμένο? Αν δεν βρεις άλλη λύση, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι αξιόλογο/αξιόπιστο: https://kleidaras-thessaloniki.gr/e-shop/exartimata-diafora/axesouar-thyron-parathyron/rithmizomenos-regoulatoros/ Αν μπορεί ας πει ο @mclein². Ή μπορεί να προτείνει κάτι καλύτερο, σίγουρα θα έχει κάποια λύση υπόψη.
ykinsom Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι στα πλαίσια ανακαίνισης διαμερίσματος σε περιοχή Π.Ραφτη αλλαγή πόρτας απλής ξύλινης, με πόρτα ασφαλείας, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για κάποια παραπάνω ασφάλεια. Οι περισσότερες στην πολυκατοικία είναι οι απλές ξύλινες λόγω θερινής χρήσης από τους περισσότερους. Είναι κυρίως παραθεριστικής επιλογή δίχως να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για προστασία μέσα εκτός των στάνταρ οικιακών συσκευών (πχ tv, ψυγείο, πλυντήριο κοκ), επίσης είναι 1ο όροφος. Πολλοί μου πρότειναν dierre spartna 17 γύρω στα 750 με τοποθέτηση. Έχω λάβει αντιφατικές απαντήσεις αν έχει διπλή θωράκιση ή όχι. Επίσης όλοι λένε τι θες την διπλή θωράκιση βάλε καλύτερα καλύτερο κύλινδρο και defender. Στα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας πορτών , έρχεται φιξ το σετ κλειδαριά / κύλινδρος/ defender ή από καταστήματα σε καταστήματα μπορεί να αλλάζει το σετ; Μπορώ να μεταφέρω για επιπλέον προσθήκη υφιστάμενο σετ σε άλλη πόρτα κύριας κατοικίας cisa rev pro, rs3s, mr500 και να βάλω κάτι καλύτερο στην κύρια κατοικία;, ή δεν έχουν νόημα οι παραπάνω σκέψεις/ κινήσεις; Επίσης επειδή θα αλλάξουν και τα παράθυρα / παντζούρια (μονόφυλλα αλουμίνια) με νεότερα και εκεί ακούω αντιφατικές προτάσεις. Όπως άλλοι βάλε τριπλό τζαμί, άλλοι δεν έχει νόημα το τριπλό τζάμι βάλε διπλές ή τριπλές κλειδαριές στα αλουμίνια γιατί έτσι και αλλιώς κανείς δεν θα κάτσει να κόψει τριπλό τζάμι θα ανοίξει την πόρτα με λοστό ΚΟΚ Με βάσει τα παραπάνω για να μην ξεφύγει το budget που πρέπει κανείς να δώσει βαρύτητα; Δεκτές επιλογές ακόμα και σε pm Υ.Γ. τώρα που έχει βγει ο rs5s, ξέρετε αν έχει ανακοινωθεί αν θα ελευθερωθεί η πατέντα για το rs3s και θα κυκλοφορούν ελεύθερα κλειδιά ή θα παραμείνει με παραγωγή μόνο στο εργοστάσιο; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από ykinsom
Sebu Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, ykinsom said: Ενδιαφέρομαι στα πλαίσια ανακαίνισης διαμερίσματος σε περιοχή Π.Ραφτη αλλαγή πόρτας απλής ξύλινης, με πόρτα ασφαλείας, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για κάποια παραπάνω ασφάλεια. Οι περισσότερες στην πολυκατοικία είναι οι απλές ξύλινες λόγω θερινής χρήσης από τους περισσότερους. Είναι κυρίως παραθεριστικής επιλογή δίχως να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για προστασία μέσα εκτός των στάνταρ οικιακών συσκευών (πχ tv, ψυγείο, πλυντήριο κοκ), επίσης είναι 1ο όροφος. Πολλοί μου πρότειναν dierre spartna 17 γύρω στα 750 με τοποθέτηση. Έχω λάβει αντιφατικές απαντήσεις αν έχει διπλή θωράκιση ή όχι. Επίσης όλοι λένε τι θες την διπλή θωράκιση βάλε καλύτερα καλύτερο κύλινδρο και defender. Στα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας πορτών , έρχεται φιξ το σετ κλειδαριά / κύλινδρος/ defender ή από καταστήματα σε καταστήματα μπορεί να αλλάζει το σετ; Μπορώ να μεταφέρω για επιπλέον προσθήκη υφιστάμενο σετ σε άλλη πόρτα κύριας κατοικίας cisa rev pro, rs3s, mr500 και να βάλω κάτι καλύτερο στην κύρια κατοικία;, ή δεν έχουν νόημα οι παραπάνω σκέψεις/ κινήσεις; Επίσης επειδή θα αλλάξουν και τα παράθυρα / παντζούρια (μονόφυλλα αλουμίνια) με νεότερα και εκεί ακούω αντιφατικές προτάσεις. Όπως άλλοι βάλε τριπλό τζαμί, άλλοι δεν έχει νόημα το τριπλό τζάμι βάλε διπλές ή τριπλές κλειδαριές στα αλουμίνια γιατί έτσι και αλλιώς κανείς δεν θα κάτσει να κόψει τριπλό τζάμι θα ανοίξει την πόρτα με λοστό ΚΟΚ Με βάσει τα παραπάνω για να μην ξεφύγει το budget που πρέπει κανείς να δώσει βαρύτητα; Δεκτές επιλογές ακόμα και σε pm Υ.Γ. τώρα που έχει βγει ο rs5s, ξέρετε αν έχει ανακοινωθεί αν θα ελευθερωθεί η πατέντα για το rs3s και θα κυκλοφορούν ελεύθερα κλειδιά ή θα παραμείνει με παραγωγή μόνο στο εργοστάσιο; Ολα εξαρτωνται απο το μπατζετ σου και τη χρηση που κανεις. Αν ειναι μονο παραθεριστικη κατοικια και σε νοιαζει πρωτιστως η ασφαλεια οταν εισαστε μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ή σε νοιαζει και το ψυχολογικο να μην μπει ποτέ κανενας στο σπιτι σου, εισαι δεν εισαι μεσα, και στο "μαγαρίσει" ανεξαρτητως αν δεν εχεις κατι αξιας να κλεψει. Οντως ισως εχει μεγαλυτερη σημασια ενας καλος κυλινδρος, οχι απο το πανω πανω ραφι, απο τη διπλη θωρακιση. Και εκει θελει προσοχη γιατι αν εσενα η πορτα σου ειναι σουπερντουπερ και ο κυλινδρος υπερασφαλειας και το ντιφεντερ υπερσουπερ και το υπολοιπο κτιριο εχει χρεπια πορτες ειναι σαν να προκαλεις οτι εσυ εχεις κατι τεραστιας αξιας μεσα. Θελει μαλλον μια ισορροπια και ενα μετρο. Ομοιως στα αλουμινια, προσωπικα θα ημουν υπερ των πολλαπλων στρωματων ασφαλειας. Τι να κανεις τα τριπλα τζαμια αν τα αλουμινια κλεινουν σε ενα σημειο μονο ή δεν εχεις εξωτερικα παντζουρια (που αν λειπεις 9 μηνες θα πρεπει να ειναι μονιμα κλειστα για εξτρα προστασια). Και εκει προτιμω δηλαδη την αμυνα κρεμμυδι, layer defense, εξωτερικο παντζουρι να ασφαλιζει σε 2-3 σημεια. Εσωτερικο τζαμι να ασφαλιζει σε 2-3 τουλαχιστον σημεια. Και ειναι απομακρυσμενα (λχ εξοχικο) εξωτερικα καγκελα πτυσσόμενα. Αν δεν εχεις εξωτερικο παντζουρι και φοβασαι για το τζαμι ισως ειναι οικονομικοτερο να μπει εσωτερικα μεμβρανη. Εκτος του οτι θα κοψει ζεστη και αντηλια, δεν επιτρεπει στο τζαμι να υποχωρησει τοσο ευκολα, παρεχει καλυτερη συγκρατηση και δυσκολευει την εκει παραβιαση. Υποψη ολες οι μεθοδοι ασφαλειας το βασικο που προσφερουν ειναι καθυστερηση στο να μπει ο παραβατικος ή να το σκεφτει διπλά και να παει σε ευκολοτερο στοχο. Αρα μια ασφαλειας με μεσαιο κυλινδρο/defender, αλουμινια με πολλαπλα σημεια κλειδωματος, πτυσσομενα καγκελα και γιατι οχι και ενα συναγερμο με τηλεειδοποιηση ή καμερα που να σου δινει εικονα/σημα οταν εντοπισει κατι. 1
Sirah007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Αν δεν βρεις άλλη λύση, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι αξιόλογο/αξιόπιστο: https://kleidaras-thessaloniki.gr/e-shop/exartimata-diafora/axesouar-thyron-parathyron/rithmizomenos-regoulatoros/ Αν μπορεί ας πει ο @mclein². Ή μπορεί να προτείνει κάτι καλύτερο, σίγουρα θα έχει κάποια λύση υπόψη. Καλό φαίνεται... αλλά φοβάμαι μη μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα η τοποθέτησή του. Κάθε γνώμη ή εμπειρία δεκτή.
Alejandro Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Sirah007 είπε Καλό φαίνεται... αλλά φοβάμαι μη μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα η τοποθέτησή του. Κάθε γνώμη ή εμπειρία δεκτή. Έχω τοποθετήσει αρκετούς τέτοιους ρεγουλατόρους και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Μπορείς να το δοκιμάσεις, δεν είναι απαγορευτικό το κόστος.
ykinsom Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Sebu είπε Ολα εξαρτωνται απο το μπατζετ σου και τη χρηση που κανεις. Αν ειναι μονο παραθεριστικη κατοικια και σε νοιαζει πρωτιστως η ασφαλεια οταν εισαστε μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ή σε νοιαζει και το ψυχολογικο να μην μπει ποτέ κανενας στο σπιτι σου, εισαι δεν εισαι μεσα, και στο "μαγαρίσει" ανεξαρτητως αν δεν εχεις κατι αξιας να κλεψει. Οντως ισως εχει μεγαλυτερη σημασια ενας καλος κυλινδρος, οχι απο το πανω πανω ραφι, απο τη διπλη θωρακιση. Και εκει θελει προσοχη γιατι αν εσενα η πορτα σου ειναι σουπερντουπερ και ο κυλινδρος υπερασφαλειας και το ντιφεντερ υπερσουπερ και το υπολοιπο κτιριο εχει χρεπια πορτες ειναι σαν να προκαλεις οτι εσυ εχεις κατι τεραστιας αξιας μεσα. Θελει μαλλον μια ισορροπια και ενα μετρο. Ομοιως στα αλουμινια, προσωπικα θα ημουν υπερ των πολλαπλων στρωματων ασφαλειας. Τι να κανεις τα τριπλα τζαμια αν τα αλουμινια κλεινουν σε ενα σημειο μονο ή δεν εχεις εξωτερικα παντζουρια (που αν λειπεις 9 μηνες θα πρεπει να ειναι μονιμα κλειστα για εξτρα προστασια). Και εκει προτιμω δηλαδη την αμυνα κρεμμυδι, layer defense, εξωτερικο παντζουρι να ασφαλιζει σε 2-3 σημεια. Εσωτερικο τζαμι να ασφαλιζει σε 2-3 τουλαχιστον σημεια. Και ειναι απομακρυσμενα (λχ εξοχικο) εξωτερικα καγκελα πτυσσόμενα. Αν δεν εχεις εξωτερικο παντζουρι και φοβασαι για το τζαμι ισως ειναι οικονομικοτερο να μπει εσωτερικα μεμβρανη. Εκτος του οτι θα κοψει ζεστη και αντηλια, δεν επιτρεπει στο τζαμι να υποχωρησει τοσο ευκολα, παρεχει καλυτερη συγκρατηση και δυσκολευει την εκει παραβιαση. Υποψη ολες οι μεθοδοι ασφαλειας το βασικο που προσφερουν ειναι καθυστερηση στο να μπει ο παραβατικος ή να το σκεφτει διπλά και να παει σε ευκολοτερο στοχο. Αρα μια ασφαλειας με μεσαιο κυλινδρο/defender, αλουμινια με πολλαπλα σημεια κλειδωματος, πτυσσομενα καγκελα και γιατι οχι και ενα συναγερμο με τηλεειδοποιηση ή καμερα που να σου δινει εικονα/σημα οταν εντοπισει κατι. @SebuΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση Σίγουρα κυρίως θέλει κανείς να νιώθει ασφαλής όταν είναι μέσα και κοιμάται. Αυτό με την πόρτα μια τιμή περί τα 850€ ελπίζω ότι μπορεί να τα καλύψει. Όπως σωστά αναφέρει η απάντηση (δεδομένου ότι δεν πάει να καλύψει μέσα κάτι ιδιαίτερης αξίας) μονή θωράκιση με κύλινδρο περί τα 100€και ένα defender ατσάλινο λογικά είναι οκ, τώρα για διπλή θωράκιση δεν ξέρω αν αρκεί. Αυτό με την μεταφορά από άλλη πόρτα δεν ξέρω αν θα το δεχθεί ο πορτάς... Για τα αλουμίνια που τώρα έχω ξεκινήσει ψάξιμο θα υπάρχουν εξωτερικά παντζούρια αλουμινίου και καταλαβαίνω ότι πρέπει να ζητήσω 3 σημεία κλειδώματος στην κάσα το ίδιο και για το φύλλο στο τζαμί. Έχω δει εδώ ότι στο site ότι μιλούν για κύλινδρο. Αυτός μπαίνει στα παντζούρια ή στα τζάμια; Επίσης αυτό με την μεμβράνη πως το ζητάω; Το βάζουν με την τοποθέτηση ή εκ των υστέρων;
Sebu Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 38 minutes ago, ykinsom said: @SebuΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση Σίγουρα κυρίως θέλει κανείς να νιώθει ασφαλής όταν είναι μέσα και κοιμάται. Αυτό με την πόρτα μια τιμή περί τα 850€ ελπίζω ότι μπορεί να τα καλύψει. Όπως σωστά αναφέρει η απάντηση (δεδομένου ότι δεν πάει να καλύψει μέσα κάτι ιδιαίτερης αξίας) μονή θωράκιση με κύλινδρο περί τα 100€και ένα defender ατσάλινο λογικά είναι οκ, τώρα για διπλή θωράκιση δεν ξέρω αν αρκεί. Αυτό με την μεταφορά από άλλη πόρτα δεν ξέρω αν θα το δεχθεί ο πορτάς... Για τα αλουμίνια που τώρα έχω ξεκινήσει ψάξιμο θα υπάρχουν εξωτερικά παντζούρια αλουμινίου και καταλαβαίνω ότι πρέπει να ζητήσω 3 σημεία κλειδώματος στην κάσα το ίδιο και για το φύλλο στο τζαμί. Έχω δει εδώ ότι στο site ότι μιλούν για κύλινδρο. Αυτός μπαίνει στα παντζούρια ή στα τζάμια; Επίσης αυτό με την μεμβράνη πως το ζητάω; Το βάζουν με την τοποθέτηση ή εκ των υστέρων; Με 100 ευρω ισως εβρισκες ενα AGB Scudo DCK θεωρω οτι ειναι ακομα καλος, δεν εχει αναφερει κατι ο mclein για παραβιαση του. Για τα παραθυρα/μπαλκονοπορτες/παντζουρια δεν μιλαω για κυλινδρο/κλειδαρια αλλα ειτε για πυρους εξτρα μεσα ειτε αν παρεις κατι πιο καλο/ακριβο κουφωματα που "κλεινουν" σε περισσοτερα απο ενα σημεια. Αντι δλδ το κουφωμα να "κλεινει"/κλειδωνει εκει που ειναι τα χερουλια/πετουγες κλειδωνει σε επιπλεον σημεια οπως ειναι περιπου η μαχαιρωτη κλειδαρια πορτας 3 σημειων που δεν κλειδωνει μονο στο υψος του κλειδιου/χερουλιου. Μεμβρανη εννοω μεμβρανη φιμε ή ανοιχτοχρωμη να κοβει την πολλη ακτινοβολια, πως βαζεις στο αυτοκινητο, υπαρχει και αντιστοιχη για οικιακη χρηση. Αυτη μπορει να στην βαλει μαστορας και εκ των υστερων ή/και μονος σου αν το εχεις ξανακανει και πιανουν τα χερια σου (ωστε να μην αφησει φουσκαλες κτλ). Αυτη επειδη ακριβως ειναι φιλμ/μεμβρανη οπως και στο αμαξι αν σπασει το τζαμι συγκρατει τα θραυσματα και θελει εξτρα προσπαθεια/ζορι καταστροφης. Αν εισαι και μερακλης αλλα εκει ανεβαινει το κοστος υπαρχει μεμβρανη αντιβανδαλιστικη για αυτο το σκοπο. Προσωπικα θα εβαζα αντι μεμβρανης, πτυσσομενα καγκελα εξωτερικα. Οποτε καποιος θα επρεπε να παραβιασει πρωτα τα καγκελα, μετα το παντζουρι και μετα το τζαμι δηλαδη 3 γραμμες αμυνας. Στην εισοδο αν η πορτα ειναι ασφαλειας με καλο κυλινδρο και οι γυρω εχουν ξυλινες που πεφτει με κλωτσια/κατσαβιδι/λοστο, μαντεψε που θα κερδισουν χρονο και που δεν θα διακινδυνευσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα