Petros Electron Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nick_Gian είπε Ποιες είναι οι ενστάσεις που έχουμε πάνω σ'αυτό γενικά; Είναι αναξιόπιστοι; Εχει συζητηθεί πολλες φορες στο παρελθον αυτο. Το θεμα ειναι να μην σου μπλοκαρει ενας τέτοιος και δεν μπορείς έπειτα να ανοίξεις την πορτα σου. Επίσης δεν θα βρεις κλειδαρά να σου κανει την πατέντα για να το βαλει (δυσκολα), συνηθως δεν αναλαμβάνουν.. 3 ώρες πριν, Nick_Gian είπε Όσον αφορά το defender κανένα μοντελάκι; disec, απο BD200 και πάνω εισαι καλα. Για μαγνητικό δεν εχω αποψη θα σου πει ο "ειδικός" μας. 3 ώρες πριν, Nick_Gian είπε Επίσης ερώτηση. Θεωρείς τον protec 2 καλύτερο από τον 4ks; Γιατί λίγο που έψαξα στο νετ, μάλλον την αντίθετη άποψη σχημάτισα 🤔 Και οι 2 κύλινδροι ειναι αξιόλογοι. Στέκομαι στον protec2, γιατί παρόλο την ηλικία του ειναι ένας καταξιωμένος κύλινδρος (πχ όπως και η κλειδαριά omega plus). O abloy p2 έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους κυλίνδρους Επίσης στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν τον 4ks να ανοίγει με την μέθοδο pick. Αλήθεια η ψέματα, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Φυσικά ειναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει σε πραγματικές συνθήκες τοποθέτησης. Άπλα προτιμώ να εχω κάτι που τουλάχιστον αποδεδειγμένα δεν έχει ανοιχτεί με pick μέθοδο, περα απο εδω, που βλεπει ομως την θεση των δισκων, οποτε μετα ανοίγει μονο με αυτη της καταστροφής. Αν ανοίγει?, πιθανόν αλλά θα ειναι κάτι πολύ χρονοβόρο και θέλει ιδιαίτερα εργαλεία και γνώσεις. Τουλάχιστον γνωστοί pickers δεν εχουν ασχοληθεί καν μαζι του, παρολο την ηλικία του και την φήμη του. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Ίσως να ειμαι από τους τυχερούς που δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα θέμα διάρρηξης και πιθανόν να λέω ότι δεν με πολυαπασχολεί. Εκείνο που με ανησυχεί είναι να μπουν στον ύπνο μου. Είναι κάτι που με κάνει να τον χάνω. Έχω καταλήξει σε εφεδρικές εσωτερικές-χειροκίνητες λύσεις σε πόρτες και παράθυρα συν συναγερμό συνδεδεμένο με κέντρο λήψης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι άτρωτος αλλά λαμβάνω τα μέτρα πρόληψης στα πλαίσια της όποιας λογικής κυκλοφορεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ringboy Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Στις 3/10/2023 στις 8:38 ΠΜ, mclein² είπε και κατω και πανω...το προβλημα ειναι ο επανω συνηθως λογω δυσκολιας στο σπρωξε με αναποδη φορα Υπαρχει οριζοντιος πειρος για το επανω μερος της πορτας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, ringboy είπε Υπαρχει οριζοντιος πειρος για το επανω μερος της πορτας? Κάθετος ειναι, οχι οριζόντιος. Οι οριζόντιοι ειναι στα πλάγια. Ναι μερικοί κατασκευαστές πόρτων βάζουνε. Καποιοι αλλοι οχι, λέγοντας οτι ειναι επικίνδυνο να μπλοκάρει η πορτα σε περίπτωση σεισμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pintourikio Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 cisa rs5 αξιόλογο νέο προϊόν ή απλή ανανέωση του rs3; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathmace Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα! Τους τελευταίους μήνες έχουν προσπαθήσει να μπούνε στην οικοδομή 3 φορές, αφήνοντας εμφανή σημάδια και στην πόρτα αλλά και στην ίδια την κλειδαριά (περιοχή Καλαμαριάς). Πρέπει να ήταν ερασιτέχνες γιατί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο η πόρτα από θέμα ασφάλειας.. Τι θα προτείνατε σαν πακέτο θωρακισμένης πόρτας και κλειδαριάς για την είσοδο της πολυκατοικίας? Με ένα μπάτζετ 1200-1500 ευρώ κάνουμε κάποιο σοβαρό update στην ασφάλεια ή μπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Deathmace είπε Καλημέρα! Τους τελευταίους μήνες έχουν προσπαθήσει να μπούνε στην οικοδομή 3 φορές, αφήνοντας εμφανή σημάδια και στην πόρτα αλλά και στην ίδια την κλειδαριά (περιοχή Καλαμαριάς). Πρέπει να ήταν ερασιτέχνες γιατί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο η πόρτα από θέμα ασφάλειας.. Τι θα προτείνατε σαν πακέτο θωρακισμένης πόρτας και κλειδαριάς για την είσοδο της πολυκατοικίας? Με ένα μπάτζετ 1200-1500 ευρώ κάνουμε κάποιο σοβαρό update στην ασφάλεια ή μπα? Για πόρτα ασφάλειας (εισόδου) με αυτοματο κλείδωμα, ηλεκτρομηχανική κλειδαριά,defender και κύλινδρο ασφάλειας κτλπ, να υπολογίζεις απο 2.000-2.500 χιλιάρικα και πάνω. Σε εμας πήγε 3.500. Παρε πρόσφορες απο την περιοχή σου με λεπτομέρειες για τα υλικά και αν θες μετά βάλτες εδω προς συζήτηση, (μην γράψεις μονο επωνυμίες καταστημάτων, απαγορεύεται) Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purif Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Έχετε να προτείνεται κανέναν καλό πορτά Αθήνα; (με πμ) Ο Σ....ς βλέπω δεν έχει και τόσο καλές κριτικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, purif είπε Έχετε να προτείνεται κανέναν καλό πορτά Αθήνα; (με πμ) Ο Σ....ς βλέπω δεν έχει και τόσο καλές κριτικές. Και ο μεν "Σ" και ο δε "BD" θα δεις και θα διαβάσεις διάφορα. Απο τον 2ο εχω βαλει 4 πόρτες, (δεν ειναι ολες δίκες μου, στο πατρικό, σε εμενα, στην πρώην σύζυγο, και σε φιλο μου.. Θα σου πω οτι το ολο θεμα εχει να κανει με τα ποσα λεφτα εχεις να διαθέσεις. Αν πας κοντα στα 1000 και πανω βάζεις κατι αξιόλογο. Εγω έδωσα 1200 (πριν 15χρ) για την 1η, 1400 (πριν 12χρ) για την 2η, 650 για την 3η (το 2017) και 750 για την 4η (το 2023) (πρακτικά η 4η ηταν η ιδια με την 3η αλλά ανεβήκαν οι τιμες βλέπεις..). H 1η και η 2η με omega plus κλειδαριές και κυλινδρο block (σεκιουρεμ, εκει να υπολογίσεις εναν καλύτερο κύλινδρο για αναβάθμιση), η 3 και η 4η με κλασική γραναζωτη defender και κύλινδρο ο οποίος αλλάχτηκε απο την 1η μέρα (δεν αξίζει). Το ιδιο και τα defender, αν οχι στην αρχη,στην πορεια καλα θα ειναι να τo αλλάξεις. O δε "Σ" εχει καλες πόρτες απο θεμα θωρακισης (κατα την γνώμη μου) ξεκινάς απο 950 και πανω. Ο "BD" θεωρω μονο στις ακριβες σειρες του, οι ποιο κατω ειναι απλες 2πλης θωρακισης.. Ο "Σ" Βαζει δικο του defender που απο οτι εχουν πει τα παιδια εδω δεν αλλάζει τουλάχιστον χωρις να γινει φασαρία στην πορτα, αλλα ειναι αξιόλογο. Οποτε παρε προσφορές, δες τι σου προσφερουν και εχε υποψη αν παρεις οικονομικη οτι θα πρεπει να αναβαθμίσεις τουλάχιστον τον κύλινδρο. Εγω γραφω βαση της εμπειρίας μου, δεν εχω κανενα όφελος απο τους πορταδες.. Αν υπαρχει και καποιος που εχει βαλει απο αλλη εταιρία (για Αθηνα μιλάμε παντα) ας το γράψει εδώ Παρε πρόσφορες, και παρέθεσε τες εδω για συζήτηση ωστε να παρεις βοηθεια.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ringboy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/10/2023 στις 1:49 ΜΜ, Petros Electron είπε Κάθετος ειναι, οχι οριζόντιος. Οι οριζόντιοι ειναι στα πλάγια. Ναι μερικοί κατασκευαστές πόρτων βάζουνε. Καποιοι αλλοι οχι, λέγοντας οτι ειναι επικίνδυνο να μπλοκάρει η πορτα σε περίπτωση σεισμού. Ο καθετος πειρος δουλευει με βραχιονα που απλως ωθειται απο την κλειδαρια. Ο οριζοντιος ομως εχει ενα στοιχειωδη μηχανισμο που τουλαχιστον στην δικη μου πορτα χρειαζεται καθε 1-2 χρονια λιπανση γιατι αρχιζει και δυσκολευει την περιστροφη του κλειδιου. Εχω ανοιξει επανω απο τον πειρο τρυπα φ10mm στο σιδερενιο πλαισιο της πορτας και ψεκαζω απο εκει WD40 στον μηχανισμο. Για να καταλαβουν οσοι δεν γνωριζουν εννοω αυτον τον μηχανισμο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από ringboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, ringboy είπε Ο καθετος πειρος δουλευει με βραχιονα που απλως ωθειται απο την κλειδαρια. Ο οριζοντιος ομως εχει ενα στοιχειωδη μηχανισμο που τουλαχιστον στην δικη μου πορτα χρειαζεται καθε 1-2 χρονια λιπανση γιατι αρχιζει και δυσκολευει την περιστροφη του κλειδιου. Εχω ανοιξει επανω απο τον πειρο τρυπα φ10mm στο σιδερενιο πλαισιο της πορτας και ψεκαζω απο εκει WD40 στον μηχανισμο. Για να καταλαβουν οσοι δεν γνωριζουν εννοω αυτον τον μηχανισμο. Εγω απο τα γραφόμενα σου καταλαβα οτι ειναι ο επάνω πειρος αυτος που εχω κυκλώσει στην φωτογραφία. Για αυτο έγραψα οτι ειναι ο κάθετος. Εκτος αν εννοείς δεξια τον πανω οριζόντιο. Απο οτι κατάλαβα εχεις κανει τρυπά στην κασα και απο εκει ψεκάζεις το WD40?. Μήπως θελει ρεγουλάρισμα η πόρτα σου απο τους μεντεσέδες γιατι ισως να ειναι οριακά ο πειρος στην κασα? Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ringboy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Φταιει ο κατω πειρος. Αυτο διαπιστωθηκε αμεσως μολις τοποθετηθηκε το πακετο κλειδαριας-κυλινδρου-ντιφεντερ πριν 6 χρονια. Βεβαια ο μηχανισμος κατω πειρου ειχε ηδη λειτουργησει δυο δεκαετιες με κλειδαρια χρηματοκιβωτιου. Ο εγακατασταστης μου προτεινε να ξηλωσει τελειως τον κατω πειρο αλλα δεν τον αφησα γιατι δεν ειμαι της λογικης "ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι". Τελικα το ψιλογυαλοχαρταρησε, το λαδωσε και δουλεψε ικανοποιητικα. Εγω βεβαια εψαξα και αγορασα καινουργιο μηχανισμο, (αυτον της φωτογραφιας) με σκοπο να τον αλλαξω, αλλα τελικα ακυρωσα την επισκευη γιατι ειδα οτι με μια λογικη συντηρηση δεν υπαρχει προβλημα. Απο εκει και περα απλως θελει ενα καλο ψεκασμα καθε 1-2 χρονια, και στρωνει αμεσως. Βεβαια το WD40 μετα απο αρκετο καιρο τραβαει τονους απο σκονη και πιανει μακα με κολλωδη υφη οποτε αρχιζουν ψιλο-δυσκολιες. Μην φανταζεσθε τιποτα τρομερα σκαλωματα απλως μια ελαφρως σφικτοτερη περιστροφη.Και ναι, εχω κανει τρυπα στην κασα, 4-5 ποντους επανω απο εκει που βγαινει ο πειρος. Τωρα γιατι τα γραφω αυτα? Για να βοηθησω φιλους που πιθανως βρισκονται στην ιδια κατασταση ισως απο την ιδια αιτια. Δεν ξερω βεβαια αν οι τεχνικοι του φορουμ συναντουν καποιες φορες το συγκεκριμενο θεμα, και πως το αντιμετωπιζουν. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από ringboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, ringboy said: Φταιει ο κατω πειρος. Αυτο διαπιστωθηκε αμεσως μολις τοποθετηθηκε το πακετο κλειδαριας-κυλινδρου-ντιφεντερ πριν 6 χρονια. Βεβαια ο μηχανισμος κατω πειρου ειχε ηδη λειτουργησει δυο δεκαετιες με κλειδαρια χρηματοκιβωτιου. Ο εγακατασταστης μου προτεινε να ξηλωσει τελειως τον κατω πειρο αλλα δεν τον αφησα γιατι δεν ειμαι της λογικης "ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι". Τελικα το ψιλογυαλοχαρταρησε, το λαδωσε και δουλεψε ικανοποιητικα. Εγω βεβαια εψαξα και αγορασα καινουργιο μηχανισμο, (αυτον της φωτογραφιας) με σκοπο να τον αλλαξω, αλλα τελικα ακυρωσα την επισκευη γιατι ειδα οτι με μια λογικη συντηρηση δεν υπαρχει προβλημα. Απο εκει και περα απλως θελει ενα καλο ψεκασμα καθε 1-2 χρονια, και στρωνει αμεσως. Βεβαια το WD40 μετα απο αρκετο καιρο τραβαει τονους απο σκονη και πιανει μακα με κολλωδη υφη οποτε αρχιζουν ψιλο-δυσκολιες. Μην φανταζεσθε τιποτα τρομερα σκαλωματα απλως μια ελαφρως σφικτοτερη περιστροφη.Και ναι, εχω κανει τρυπα στην κασα, 4-5 ποντους επανω απο εκει που βγαινει ο πειρος. Τωρα γιατι τα γραφω αυτα? Για να βοηθησω φιλους που πιθανως βρισκονται στην ιδια κατασταση ισως απο την ιδια αιτια. Δεν ξερω βεβαια αν οι τεχνικοι του φορουμ συναντουν καποιες φορες το συγκεκριμενο θεμα, και πως το αντιμετωπιζουν. Αν θυμαμαι καλα μερικα posts νωριτερα ο Petros Electron ή καποιος αλλος συμφορουμιτης προτεινε σπρει γραφιτη ή κατι παραπλησιο που δεν πιανει μακα οπως το wd40 και γλιτωνεις απο τετοια προβληματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ykinsom Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Υφιστάμενος συνδυασμός cisa revolution pro με rs3s, disec mr500, 2η απλή κλειδαριά cisa asix, είναι επαρκής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 8 hours ago, ykinsom said: Υφιστάμενος συνδυασμός cisa revolution pro με rs3s, disec mr500, 2η απλή κλειδαριά cisa asix, είναι επαρκής; ναι αλλα εξαρταται και που βρισκεσαι... On 08/10/2023 at 17:18, pintourikio said: cisa rs5 αξιόλογο νέο προϊόν ή απλή ανανέωση του rs3; δεν ειναι κακος αλλα ειναι πολυ ακριβος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα