NoiSy MaN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, mclein² είπε παντα ολοι προσπαθουν για το καλυτερο, ελπιζω πως κανεις δεν κανει προχειρα απλα τη δουλεια να φευγει. να κοιμασαι ησυχος. ελπιζω να εισαι τυχερος & ασφαλης !!! Εδώ κοιμόμουν ήσυχος 10 χρόνια με μια securemme χρηματοκιβωτείου, τώρα θα κωλώσω 😆
Petros Electron Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NoiSy MaN είπε Εδώ κοιμόμουν ήσυχος 10 χρόνια με μια securemme χρηματοκιβωτείου, τώρα θα κωλώσω 😆 Καλορίζικα. Τι κύλινδρο έβαλες ? Εχει δίκιο ο @mclein² !!. Και εγω το ιδιο θεμα ειχα (με λιγότερο κενο), το ειχα βαλει μονος μου, αλλα ο μάστορας το εφερε λιγο ακομα (οσο ηταν δυνατό) για ενα ογκώδες defender!. Πάρτε μια φωτο απο το Diamond BKD-250 απο το μετα. (σορρυ απο το πριν δεν εχω..)😅 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 2
NoiSy MaN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 48 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλορίζικα. Τι κύλινδρο έβαλες ? ΕVVA 4KS 2
aper Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Σε μία πόρτα διαμερίσματος ψάχνω αν γίνεται επι πλέον να τοποθετηθεί εσωτερικά μία κουτιαστή κλειδαριά με ηλεκτροπύρο τύπου fail safe. Πιο κάτω μία φωτογραφία της πόρτας εσωτερικά. Επίσης να προσθέσω ότι η πόρτα "φοράει" omega plus με 2η από κάτω μια evva eps η οποία αντικατέστησε μία άλλη secureme k2 πριν από κάπου 3 χρόνια. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι σχετικό υπόψη ώστε η κουτιαστη να μπορεί τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη πόρτα. Εσύ τι θα συμβούλευες @mclein² ;
BigBlack Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, mclein² είπε παντα ολοι προσπαθουν για το καλυτερο, ελπιζω πως κανεις δεν κανει προχειρα απλα τη δουλεια να φευγει. να κοιμασαι ησυχος. ελπιζω να εισαι τυχερος & ασφαλης !!! Φίλε mclein² , σε καινούργιες πόρτες ΕΧΤΡΑ1 του S με κυλίνδρους CES DM5 και RHM6 μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος ή να φροντίσω για αντικατάσταση κυλίνδρων σύντομα; Σε περυσινή πόρτα με τον M&C Move; Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά!
mclein² Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 15 hours ago, aper said: Σε μία πόρτα διαμερίσματος ψάχνω αν γίνεται επι πλέον να τοποθετηθεί εσωτερικά μία κουτιαστή κλειδαριά με ηλεκτροπύρο τύπου fail safe. Πιο κάτω μία φωτογραφία της πόρτας εσωτερικά. Επίσης να προσθέσω ότι η πόρτα "φοράει" omega plus με 2η από κάτω μια evva eps η οποία αντικατέστησε μία άλλη secureme k2 πριν από κάπου 3 χρόνια. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι σχετικό υπόψη ώστε η κουτιαστη να μπορεί τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη πόρτα. Εσύ τι θα συμβούλευες @mclein² ; πεταμενα λεφτα για μενα. 15 hours ago, BigBlack said: Φίλε mclein² , σε καινούργιες πόρτες ΕΧΤΡΑ1 του S με κυλίνδρους CES DM5 και RHM6 μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος ή να φροντίσω για αντικατάσταση κυλίνδρων σύντομα; Σε περυσινή πόρτα με τον M&C Move; Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά! μια χαρα εισαι 1
aper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, mclein² είπε πεταμενα λεφτα για μενα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Nα το θέσω πιο σωστά. Τι μπορώ να αλλάξω στις κλειδαριές μου ώστε να κάνω ασφαλέστερη την πόρτα μου. Για παράδειγμα... με δεδομένο ότι η ομεγα νομίζω έχει πλάκα μαγγανιου μπορεί να μπει defender και αν ναι θα άξιζε τον κόπο να μπει ; (είδα μάλιστα ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις προτείνεις σχετικά το mrm10800). Και 2ο η evva eps αξίζει να αντικατασταθεί με μία άλλη νεώτερη και ασφαλέστερη; Και αν ναι, ποια;
Petros Electron Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, aper είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Nα το θέσω πιο σωστά. Τι μπορώ να αλλάξω στις κλειδαριές μου ώστε να κάνω ασφαλέστερη την πόρτα μου. Για παράδειγμα... με δεδομένο ότι η ομεγα νομίζω έχει πλάκα μαγγανιου μπορεί να μπει defender και αν ναι θα άξιζε τον κόπο να μπει ; (είδα μάλιστα ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις προτείνεις σχετικά το mrm10800). Και 2ο η evva eps αξίζει να αντικατασταθεί με μία άλλη νεώτερη και ασφαλέστερη; Και αν ναι, ποια; Δεν υπαρχει λογος να δωσεις παραπανω χρηματα.. Τοσο η omega τοσο και η EVVA ειναι μια χαρα.. Επισης πατεντα με εξτρά 2ή κλειδαριά (το ειχα ψαξει και εγω παλια να βαλω μια 2η), δεν αναλαμβάνει κανενας κλειδαράς.. Αν το κάνεις θα πρεπει να το κανεις μόνος σου.. Αν θελεις (για το ψυχολογικό) βαλε ενα μαγνητικό defender.. Γενικά αυτες οι πορτες του BD ειναι πολυ αξιόλογες, εχω την ιδια στο πατρικό εδω και καμιά 15ετια, ενω στο δικο μου εβαλα μια ποιο οικονομική, καμιά σχεση με αυτες, τουλάχιστον αναβάθμισα την κλειδαριά και τον αφαλο-defender.
mclein² Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, aper said: Ευχαριστώ για την απάντηση. Nα το θέσω πιο σωστά. Τι μπορώ να αλλάξω στις κλειδαριές μου ώστε να κάνω ασφαλέστερη την πόρτα μου. Για παράδειγμα... με δεδομένο ότι η ομεγα νομίζω έχει πλάκα μαγγανιου μπορεί να μπει defender και αν ναι θα άξιζε τον κόπο να μπει ; (είδα μάλιστα ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις προτείνεις σχετικά το mrm10800). Και 2ο η evva eps αξίζει να αντικατασταθεί με μία άλλη νεώτερη και ασφαλέστερη; Και αν ναι, ποια; να το θεσω απλα : εχεις καλυτερη πορτα απο το 95% των θωρακισμενων που ειναι λειτουργικες τη στιγμη που μιλαμε. εχεις ασφαλεστερη θωρακισμενη πορτα (με το υφισταμενο σεταπ) απο το 90% των θωρακισμενων που ειναι λειτουργικες τη στιγμη που μιλαμε. γιατι να θελεις να βαλεις κατι κινεζικο επανω στην πορτα ενω περα απ'το ψυχολογικο δε σου προσφερει τιποτα ; ακομη και evva mcs να σου ελεγα να σου δωσω σε τιμη που δε θα βρεις παγκοσμιως κατι θα σε τρωει μεσα σου, οποτε μην κανεις τιποτα αλλο περα απ'το να κλειδωνεις τα παντα 100%.
aper Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, mclein² είπε να το θεσω απλα : εχεις καλυτερη πορτα απο το 95% των θωρακισμενων που ειναι λειτουργικες τη στιγμη που μιλαμε. εχεις ασφαλεστερη θωρακισμενη πορτα (με το υφισταμενο σεταπ) απο το 90% των θωρακισμενων που ειναι λειτουργικες τη στιγμη που μιλαμε. γιατι να θελεις να βαλεις κατι κινεζικο επανω στην πορτα ενω περα απ'το ψυχολογικο δε σου προσφερει τιποτα ; ακομη και evva mcs να σου ελεγα να σου δωσω σε τιμη που δε θα βρεις παγκοσμιως κατι θα σε τρωει μεσα σου, οποτε μην κανεις τιποτα αλλο περα απ'το να κλειδωνεις τα παντα 100%. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Βεβαίως και κάτι με τρώει και θα ήθελα να το κάνω φορτ νοξ και με πυραυλάκια. Διότι ναι ,πολύ σωστά λέτε και συμβούλευετε, ωστόσο συμβαίνει να ισχύει ότι όποιος καεί από το χυλό φυσσάει και το γιαούρτι. Και με το να πιστεύεις ότι είσαι σχετικά ασφαλής και τελικά να γυρίζεις στο σπίτι σου και να βλέπεις την πόρτα σου εντελώς ανέπαφη και τις κλειδαριές ακέραιες αλλά απο εκεί που δεν το περίμενες να έχουν μπουκάρει μέσα και όλο το σπίτι να είναι άνω κάτω τότε από το σοκ μένεις "αγαλμα" και πέρα από το γεγονός της κλοπής και της απώλειας χρημάτων να έχεις την αίσθηση ότι κάποιοι άγνωστοι παρείσακτοι έχουν "μαγαρίσει" τον χώρο σου αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Και τότε στην "βιδώνει" και αναζητάς πως να μην ξανασυμβεί το ίδιο. Νομίζω θα επανέλθω στην συζήτηση για μαγνητικό defender. 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Δεν υπαρχει λογος να δωσεις παραπανω χρηματα.. Τοσο η omega τοσο και η EVVA ειναι μια χαρα.. Επισης πατεντα με εξτρά 2ή κλειδαριά (το ειχα ψαξει και εγω παλια να βαλω μια 2η), δεν αναλαμβάνει κανενας κλειδαράς.. Αν το κάνεις θα πρεπει να το κανεις μόνος σου.. Αν θελεις (για το ψυχολογικό) βαλε ενα μαγνητικό defender.. Γενικά αυτες οι πορτες του BD ειναι πολυ αξιόλογες, εχω την ιδια στο πατρικό εδω και καμιά 15ετια, ενω στο δικο μου εβαλα μια ποιο οικονομική, καμιά σχεση με αυτες, τουλάχιστον αναβάθμισα την κλειδαριά και τον αφαλο-defender. Είναι αλήθεια ότι την 2η εσωτερική κλειδαριά με ηλεκτροπύρους τη φοβάμαι μη με κλειδώσει έξω, διοτι ας υποθέσουμε ότι σαν fail safe που είναι αφου σε απώλεια τάσης αμέσως αφοπλίζεται μέχρι εκει θα είμαι οκ. Αλλά τι γίνεται αν κάτι δεν πάει καλά και δεν υπακούει στην ασύρματη εντολή αφοπλισμού, οποτε χωρίς να το λέει έχει δίκαιο που το αρνήθηκε να το κάνει ο γκουρού mclein. Και για αυτό το άφηνω στην άκρη. Θα δω το θέμα συναγερμού με ρανταρ κτλ εκει που αποδείχτηκε αδυνατο σημείο.
Doubt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, aper είπε Και με το να πιστεύεις ότι είσαι σχετικά ασφαλής και τελικά να γυρίζεις στο σπίτι σου και να βλέπεις την πόρτα σου εντελώς ανέπαφη και τις κλειδαριές ακέραιες αλλά απο εκεί που δεν το περίμενες να έχουν μπουκάρει μέσα και όλο το σπίτι να είναι άνω κάτω τότε από το σοκ μένεις "αγαλμα" και πέρα από το γεγονός της κλοπής και της απώλειας χρημάτων να έχεις την αίσθηση ότι κάποιοι άγνωστοι παρείσακτοι έχουν "μαγαρίσει" τον χώρο σου αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Και τότε στην "βιδώνει" και αναζητάς πως να μην ξανασυμβεί το ίδιο. Μόνο όταν περάσει αρκετός καιρός θα αισθάνεσαι κάπως καλύτερα.. ψυχραιμία.
Sebu Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 hours ago, aper said: Σε μία πόρτα διαμερίσματος ψάχνω αν γίνεται επι πλέον να τοποθετηθεί εσωτερικά μία κουτιαστή κλειδαριά με ηλεκτροπύρο τύπου fail safe. Πιο κάτω μία φωτογραφία της πόρτας εσωτερικά. Επίσης να προσθέσω ότι η πόρτα "φοράει" omega plus με 2η από κάτω μια evva eps η οποία αντικατέστησε μία άλλη secureme k2 πριν από κάπου 3 χρόνια. Με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι σχετικό υπόψη ώστε η κουτιαστη να μπορεί τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη πόρτα. Εσύ τι θα συμβούλευες @mclein² ; Οτι απαντησαν και οι συμφορουμιτες. Εχεις καλο διπλο συνδυασμο, που δεν εχει η πλειονοτητα των χρηστων. Επισης αν προσεχω καλα τη φωτο μαλλον εχεις και συναγερμο ηδη. Αν ναι και με δεδομενο οτι η πορτα ειναι σε καλο επιπεδο ασφαλειας, θα κοιτουσα ενισχυση των υπολοιπων ανοιγματων του σπιτιου λχ με ανιχνευτες ομπρελα εξωτερικα, ανοιγομενα καγκελα, πυρους στις μπαλκονοπορτες κτλ. Παιξε δηλαδη με την ευρυτερη, περιφερειακη και συνολικοτερη αμυνα του σπιτιου σου, η οποια θα προσδωσει μεγαλυτερο ψυχολογικο αισθημα συνολικης ασφαλειας. Οσο ενισχυεις και τα υπολοιπα πιθανα σημεια εισοδου, λειτουργει ως πολλαπλασιαστης ισχυος των αμυντικων σου γραμμων. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2023 από Sebu 1
Nick_Gian Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Χαίρετε αγαπητοί συμφορουμίτες! Επειδή τελευταία μας έχουν ρημάξει εδώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ευτυχώς εμάς όχι ακόμα και όχι γενικά εύχομαι), επιβάλλεται να κάνω μια αναβάθμιση σε μια πόρτα ασφαλείας 25ετίας που έχουμε. Ανεβάζω φωτογραφίες. Η κλειδαριά είναι ATRA με πολύ μακρύ κλειδί από τα παλιά, οδοντωτό δηλαδή. Από αυτά που διάβασα εδώ, κλίνω προς κύλινδρο EVVA 4KS. Για τα άλλα δύο, δηλαδή κλειδαριά και defender θα ήθελα απόψεις. Όπως επίσης και τι εξτρά μέτρα ασφαλείας (εκτός από συναγερμό που μπαίνει άμεσα) θα μπορούσα να πάρω. Π.χ. εξτρά κλειδαριά με ηλεκτροπίρο κλπ. Σας ευχαριστώ για την όποια συνεισφορά και εύχομαι πάντα όσο γίνεται υγιείς και ασφαλείς!
Petros Electron Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Nick_Gian είπε Για τα άλλα δύο, δηλαδή κλειδαριά και defender θα ήθελα απόψεις. Όπως επίσης και τι εξτρά μέτρα ασφαλείας (εκτός από συναγερμό που μπαίνει άμεσα) θα μπορούσα να πάρω. Π.χ. εξτρά κλειδαριά με ηλεκτροπίρο κλπ. Καλησπέρα, τι σας εχει πιάσει ολους με τους ηλεκτροπιρους και τις κουτιαστες εξτρα κλειδαριές?. Αλλάζεις την 25ετιας κλειδαριά ATRA (τυχερός εισαι που δεν σου μπλόκαρε τοσα χρόνια) με μια νεας τεχνολογίας κυλίνδρου, πχ την Cisa Rev pro γραναζωτη με καταπέλτη, και έπειτα κύλινδρο της επιλογής σου, ο 4KS μια χαρα ειναι, αν θες κατι ποιο πανω και μπορεις την χρήση του, abloy protec2 με ενα κάλο defender ενισχυμένο και θα κρίνεις εσύ αν θες κατι ποιο πανω μαγνητικό. Στα υπόλοιπα χρήματα επενδύεις στον συναγερμό -οπως ειπες- και στα εξωτερικά σημεία οπως μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Αναφορά σε κείμενο Κλειδαριά ασφαλείας κυλίνδρου CISA (Revolution) θωρακισμένης πόρτας. Διαθέτει σύστημα λειτουργίας με καταπέλτη και μηχανισμό υψηλής ακριβείας με γρανάζια για αθόρυβη λειτουργία της κλειδαριάς. Ο καταπέλτης στο εσωτερικό της κλειδαριάς λειτουργεί ως εξής: σε προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς, εφόσον είναι κλειδωμένη, πέφτει και μπλοκάρει την κλειδαριά.Mε 4 πίρους και κάτω γλώσσα. Αντικαθιστά κλειδαριές ασφαλείας ATRA-DIERRE-MOTTURA-POTENT-SECUREMME παλαιού τύπου (χρηματοκιβωτίου). Διατίθεται σε δεξιά ή αριστερή ανάλογα με την φορά της πόρτας σας. Τοποθετείται με κύλινδρο ασφαλείας και defender της επιλογής σας. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1
Nick_Gian Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Πέτρο! Για τον ηλεκτροπίρο δε ξέρω, γι'αυτό ρωτάω για να μάθω 😅 Απλά το πήρε το μάτι μου κάπου εδώ μέσα, είδα τι ακριβώς είναι και είπα γιατί όχι. Ποιες είναι οι ενστάσεις που έχουμε πάνω σ'αυτό γενικά; Είναι αναξιόπιστοι; Δεν μπαίνουν εύκολα; Αρνητικός λόγος τιμής προς απόδοση; Η κλειδαριά σημειώθηκε! Όσον αφορά το defender κανένα μοντελάκι; Θέλω να είναι κάτι καλό αλλά όχι παραπάνω από 150€. Γενικά το κόστος για όλα τα εξαρτήματα καλό θα ήταν να μη ξεπεράσει τα 400€. Επίσης ερώτηση. Θεωρείς τον protec 2 καλύτερο από τον 4ks; Γιατί λίγο που έψαξα στο νετ, μάλλον την αντίθετη άποψη σχημάτισα 🤔 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από Nick_Gian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα