Sebu Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν θα ελεγαν οχι σε καμια προσθετη δικλειδα ασφαλειας στις περιεργες και ανωμαλες εποχες που ζουμε. https://www.protothema.gr/greece/article/1418997/areios-pagos-den-apozimionetai-i-klopi-ih-an-ginei-se-simeio-horis-asfaleia/ Με βαση την αποφαση του Αρειου Παγου θεωρειται οτι υπαρχει δολος αφου ο ασφαλισμενος δεν ειχε την ασφαλισμενη περιουσια σε σημειο με φως, καμερες, συναγερμο, συστηματα ασφαλειας, περιοχη με κοσμο κτλ αρα πηγαινε γυρευοντας αρα δεν εχει υποχρεωση καλυψης η ασφαλιστικη. Ομοιως ποιος μας λεει οτι ενα πρωι η ασφαλιστικη δεν θα σου πει ξερουν και οι πετρες οτι η κλειδαρια χρηματοκιβωτιου παραβιαζεται και απο 3χρονο ή το defender που ειχατε ειναι του κιλου και σπαει σε 3 λεπτα αρα αδιαφορια/δολος/απροσεξια για την ασφαλεια αρα δεν καλυπτω?? Προ ετων ειχαν διαρηξει το σπιτι του αδερφου μου με κλειδαρια χρηματοκιβωτιου. Το σπιτι ασφαλισμενο για κλοπη. Οταν γυρισε η πορτα κλειστη αλλα ξεκλειδωτη. Η ασφαλιστικη αποφανθηκε οτι εφοσον η κλειδαρια ηταν απαραβιαστη και ξεκλειδωτη, παρολο που η σημανση βρηκε ιχνη και το σπιτι ηταν ανω κατω, δεν καλυπτει τη ζημια καθολου ουτε τα κλεμενα και δεν τον αποζημιωσε ουτε μισο σεντ. Μετα ο κλειδαρας που του εβαλε τον AGB Scudo του ειπε αν το ηξερα θα ερχομουν νωριτερα και θα παραβιαζα εγω την κλειδαρια να φαινεται διαλυμενη για να την δουν κατεστραμενη αρα να πειστουν οτι εγινε διαρηξη και επομενως να αποζημιωσουν. Μιλαμε για αλητες εκει στις ασφαλιστικες. Και δεν μιλαμε για καμια μικρη καφενειο, μιλαμε απο τις μεγαλες Ευρωπαϊκες. Αρα ακομα και μια καμερα που θα τους δειξει καμουφλαρισμενους να μπαινουν ισως (α) λειτουργησει αποτρεπικα (να φοβηθουν οτι θα χτυπησει καποιο αλερτ και θα καλεσεις αστυνομια και δεν θα προλαβουν) και (β) να εχεις αποδειξεις για την ασφαλιστικη (αν εχεις ασφαλεια κλοπης) οτι να ειχα οσο το δυνατο παραπανω μηχανισμους ασφαλειας. Προ ετων ο ασφαλιστης μου ειχε πει οτι οι μεγαλες ασφαλιστικες αν τους προσκομμισεις μαζι φωτογραφιες και τιμολογιο αγορας/τοποθετησης απο καλο συναγερμο οχηματος (λχ με τηλειδοποιηση ή και gps) ή αντιστοιχα για οικια φωτο και τιμολογιο αγορας/τοποθετησης κορυφαιου κυλινδρου, defender, συναγερμου, καμερων, καγκελα ασφαλειας κτλ. σου απομειωνουν σημαντικα το ασφαλιστρο για κλοπη καθως θεωρουν μειωμενο τον κινδυνο. Αρα κερδιζεις την επενδυση σε ασφαλεια απο τον περιορισμο του ασφαλιστρου κλοπης. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Sebu 1 3
Petros Electron Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Sebu είπε Αρα ακομα και μια καμερα που θα τους δειξει καμουφλαρισμενους να μπαινουν ισως (α) λειτουργησει αποτρεπικα (να φοβηθουν οτι θα χτυπησει καποιο αλερτ και θα καλεσεις αστυνομια και δεν θα προλαβουν) και (β) να εχεις αποδειξεις για την ασφαλιστικη (αν εχεις ασφαλεια κλοπης) οτι να ειχα οσο το δυνατο παραπανω μηχανισμους ασφαλειας. Λυπάμαι που έπαθε αυτο ο αδερφός σου. Η Αληθεια ειναι οτι οι ασφαλιστικές παντα ψαχνουν δικαιολογίες και παραλήψεις ωστε να μην αποζημιώσουν λιγο εως καθόλου. Στον αντίλογο οπως αυτων των οσων έγραψες, αν ο αδερφός σου είχε μια omega plus πχ κλειδαριά τοτε δεν θα επαιζε το σενάριο οτι δεν κλείδωσε την πόρτα, αφου ξέρουμε τουλάχιστον οτι η ομεγα δεν παραβιάζεται πλην του μηχανικού τροπου παραβίασης = καταστροφής. Για αυτο και εγω έγραψα οτι η καμερα ειναι τριτέυων μέσο ασφάλειας. Το εβλεπα πολλες φορες που πήγαινα έπειτα απο παραβιάσεις χωρων με καμερες για την επισκευή ή την τοποθέτηση του νεου συναγερμού.. Ωστόσο θέλησα να αναφερθω και στο πλαίσιο του νόμου γιατι πλεον οι κάμερες εχουν μπει στην ζωη μας για τα καλα, αλλα κατα ποσο ειναι νόμιμες? Για αυτο αναφερθηκα και στο μεν και στο δεν. Παραθετω ενα κειμενο απο το παρακατω καθως και την πηγη: Αναφορά σε κείμενο Πού και πώς μπορώ να τοποθετήσω μία κάμερα ασφαλείας; Μπορείς να τοποθετήσεις μία κάμερα εντός του διαμερίσματός σου χωρίς να λαμβάνουν εικόνα από το μπαλκόνι, δημόσιο δρόμο ή την είσοδο της πολυκατοικίας. Μπορείς να τοποθετήσεις κάμερα που επιβλέπει τον χώρο της εισόδου, χωρίς όμως να γίνεται καταγραφή εικόνας ή ήχου, (π.χ για να βλέπεις ποιος είναι στην είσοδο). Μην ξεχνάς ότι κατά την τοποθέτηση της κάμερας δεν πρέπει να λαμβάνεται εικόνα από τους κοινόχρηστους χώρους ανάλογα με τη χωροθέτηση των εισόδων των διαμερισμάτων του ορόφου και του ανελκυστήρα, δεν πρέπει να επηρεάζεται (να επιτηρείται, έστω και παρεμπιπτόντως) η είσοδος σε άλλα διαμερίσματα ή η διέλευση προς αυτά. Στις παραπάνω περιπτώσεις, η χρήση της κάμερας θεωρείται οικιακή και δεν εμπίπτει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Πηγη: Για αυτό ρώτησα τον φιλο ο οποίος ρωτάει μεν αλλα δεν αναφέρει πως θα γινει η χρήση της κάμερας, δηλαδή τι χώρο θα επιτηρεί πλην απο την πόρτα εισόδου του. Επισης οτι παραπάνω προσθέτουμε στον χωρο μας, προκαλούμε και τον επίδοξο κλέφτη, καθως θα νομίζει οτι έχουμε κατι το πολύτιμο εκει μεσα. Οκ δεν λεω να είμαστε ξέφρενο αμπέλι, άλλα θέλει και μια ισορροπία το πράγμα. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1
opcast Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο σύστημα για "έξυπνο" κλείδωμα-ξεκλείδωμα πόρτας με κλειδαριά omega.π.χ. smart lock nuki(https://nuki.io/en/). Επειδή δεν είμαι γνώστης του θέματος, αξίζει μια τέτοια προσθήκη από άποψη ασφάλειας ή γίνεται ακόμα πιο εύκολη η παραβίαση; Κάθε άποψη και πρόταση δεκτή.
aper Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Petros Electron είπε Φιλε μου θεωρώ την καμερα ασφάλειας πολυ δευτερεύων μετρο για το θεμα οτι οι διαρρήκτες καλύπτουν τα χαρ/κα τους και επίσης πολλες φορες τις ψεκάζουν με ενα σπρέι και μετα δεν φαίνεται τίποτα. Και στο λέω αυτο και με την ιδιότητα του πρώην εγ/τη συστημάτων ασφάλειας. Για εμενα καλύτερα να επενδύσει καποιος σε μια καλη κλειδαριά στην πορτα ασφαλειας του σε συνδυασμό με εναν συναγερμό. Τωρα αν έχεις αποφασίσει να κανεις μια τέτοια κίνηση, και εισαι σίγουρος οτι το πεδίο της κάμερας δεν θα πιανει ουτε στην διέλευση κάποιον αλλο ενοικο, (στο λεω για να μην βρεθείς μπλεγμένος νομικα), Τοτε βαλε μια κάμερα. Εγω θα εβαζα μια ενσύρματη IP ,ΤVI,CVI,AHD απο 5MP και πάνω, εως και 4Κ (HAC) 8MP, και ενα καταγραφικό το οποίο θα ειχε σύνδεση στο internet ώστε να βλέπω και απομακρυσμένα. Wifi camera θα απόφευγα καθως και "τζαμαρονται" αλλα χάνουν και τις συνδέσεις τους. Ενσύρματη θα εβαζα για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο και πανω σε UPS για θεμα διακοπης ρευματος.. Πολυ αξιόλογες κάμερες εχει βγαλει η dahua, και μάλιστα παίζει και νεο μοντέλο με αναγνώριση και ενεργοποίηση συναγερμού και φως. Δες βίντεο παρακάτω Επισης δεν αναφέρεις ουτε αν μενεις σε πολυκατοικία, ουτε αν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που ενδεχομένως να πιανει η καμερα, οποτε δεν μπορω και εγω να γινω ποιο συγκεκριμένος στις απαντήσεις μου. Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις αξιόλογες προτάσεις σας τις οποίες και προσεκτικά θα μελετήσω. Επι πλέον να προσθέσω πως ήδη το διαμέρισμα μου βρίσκεται σε μικρή πολυκατοικία στην Αθηνα, και η οποία πόρτα μου είναι ασφαλείας με κλειδαριά omega plus διπλή, της οποίας είχα πριν από περίπου 2 χρόνια ίσως και λίγο περισσότερο αντικαταστήσει την 2η ευπαθή κλειδαριά secureme k2 νομίζω την οποία αντικατέστησα με μία evva eps μονής ενέργειας. Ωστόσο και παρόλα αυτά πριν κάποιους μήνες μπορεσαν και κτύπησαν το διαμέρισμα μου σκαρφαλώνοντας από ακάλυπτο χώρο και φτάνοντας στον 1ο όροφο κόβοντας τα 12αρια μασιφ σιδερένια κάγκελα παραθύρου λουτρού και "μπουκάρησαν" μέσα στο διαμέρισμα με την συνέχεια γνωστή. Νομίζω ότι κάθε εμπόδιο που μπαίνει στους κλεφτες είναι για καλό, και την κάμερα δεν την ψάχνω για να αναγνωρίσω κάθε πιθανο κλέφτη όποτεδήποτε αυτός επιχειρήσει να παραβιάσει αλλά επιβοηθητικά σε ένα σύστημα συναγερμού ώστε να γνωρίζω με βεβαιότητα αν υπάρχει κάποιος στην πορτα μου σε ώρες που δεν είναι λογικό να είναι. Και βεβαίως της κάμερας κτλ θα έπρεπε να προηγείται ένα defender (disec mrm10800 κτλ όπως διάβασα πάρα πάνω) το οποίο ωστόσο δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει μία και η βασική μου κλειδαριά έχει μπροστά πλακα μαγγανίου, και για αυτό το τελευταίο ίσως αν το διαβάσει να μου πει την εξειδικευμένη γνώμη του ο φίλος μας mclein. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από aper
Petros Electron Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, aper είπε Ωστόσο και παρόλα αυτά πριν κάποιους μήνες μπορεσαν και κτύπησαν το διαμέρισμα μου σκαρφαλώνοντας από ακάλυπτο χώρο και φτάνοντας στον 1ο όροφο κόβοντας τα 12αρια μασιφ σιδερένια κάγκελα παραθύρου λουτρού και "μπουκάρησαν" μέσα στο διαμέρισμα με την συνέχεια γνωστή. Σε αυτες τις περιπτώσεις εξωτερικά ραντάρ περιμετρικά σε συνδυασμό με τον συναγερμό μας ωστε να αποτρέψουμε τον διαρρήκτη πριν καταστρέψει τα κάγκελα/ρολά/μπαλκονοπορτες. Στο εμπόριο εχει πολλα αξιολογα ρανταρ των εταιριων Paradox,Optex,Out Gate Siersen,Bosch κ.α Εγω εχω ενα της Optex στην μπαλκονόπορτα μου και εδω και 5 χρονια σε ολες τις καιρικές συνθηκες δεν μου εχει δωσει ουτε μια φορα ψευδη συναγερμό. Εχε το και αυτο στα υποψη. Δες ενα βιντεο για να δεις πως λειτουργούν. 2
aper Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Σε αυτες τις περιπτώσεις εξωτερικά ραντάρ περιμετρικά σε συνδυασμό με τον συναγερμό μας ωστε να αποτρέψουμε τον διαρρήκτη πριν καταστρέψει τα κάγκελα/ρολά/μπαλκονοπορτες. Στο εμπόριο εχει πολλα αξιολογα ρανταρ των εταιριων Paradox,Optex,Out Gate Siersen,Bosch κ.α Εγω εχω ενα της Optex στην μπαλκονόπορτα μου και εδω και 5 χρονια σε ολες τις καιρικές συνθηκες δεν μου εχει δωσει ουτε μια φορα ψευδη συναγερμό. Εχε το και αυτο στα υποψη. Δες ενα βιντεο για να δεις πως λειτουργούν. Οκ... θα το κοιτάξω, ειδικά αυτό με την περιμετρική ασφάλεια που έγραψες το βλέπω πολύ χρήσιμο για την περίπτωση μου. Μια απορία έχω μόνο. Επειδή στην παρουσίαση βιντεο βλέπω για ασύρματη σύνδεση των ραντάρ, θα είναι καλύτερα να επιλέξω από θέμα αξιοπιστίας και παρεμβολών την μεγαλύτερη συχνότητα των 866 mhz ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από aper
Petros Electron Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, aper είπε Μια απορία έχω μόνο. Επειδή στην παρουσίαση βιντεο βλέπω για ασύρματη σύνδεση των ραντάρ, θα είναι καλύτερα να επιλέξω από θέμα αξιοπιστίας και παρεμβολών την μεγαλύτερη συχνότητα των 866 mhz ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ; Αναλογα τον δεκτη που εχει ο συναγερμός σου. Πχ στον Paradox ο πινακας σειρα Magellan βγαινει στις επιλογές 433 και 868Mhz. Στην σειρα Spectra και EVO, χρησιμοποιείται ο δεκτης RTX-3 με τις ιδιες επιλογές (433 ή 868). Συνήθως επιλέγουμε την 433 οταν ο δέκτης μας ειναι κάπως μακριά απο ασ/το ρανταρ και 868 οταν ειναι ποιο κοντα. Δηλαδή όσο μικρότερη ειναι η συχνότητα τοσο μεγαλύτερη θα ειναι και η εμβέλεια μεσα απο τα εμπόδια (διείσδυση) Ο Paradox στο θέμα συχνότητας δεν εχει θεμα γιατί η συχνότητα ειναι κωδικοποιημένη (τύπου Keelog), αμφίδρομη με το ασύρματο αισθητήριο και έχει και προστασία παρεμβολών και RF jamming. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron 1
Sebu Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 5 hours ago, Petros Electron said: Ωστόσο θέλησα να αναφερθω και στο πλαίσιο του νόμου γιατι πλεον οι κάμερες εχουν μπει στην ζωη μας για τα καλα, αλλα κατα ποσο ειναι νόμιμες? Για αυτο αναφερθηκα και στο μεν και στο δεν. Παραθετω ενα κειμενο απο το παρακατω καθως και την πηγη: Για αυτό ρώτησα τον φιλο ο οποίος ρωτάει μεν αλλα δεν αναφέρει πως θα γινει η χρήση της κάμερας, δηλαδή τι χώρο θα επιτηρεί πλην απο την πόρτα εισόδου του. Επισης οτι παραπάνω προσθέτουμε στον χωρο μας, προκαλούμε και τον επίδοξο κλέφτη, καθως θα νομίζει οτι έχουμε κατι το πολύτιμο εκει μεσα. Οκ δεν λεω να είμαστε ξέφρενο αμπέλι, άλλα θέλει και μια ισορροπία το πράγμα. Δυστυχως το gdpr ειναι ενα μεγαλο θεμα και καπου εχουμε μπερδεψει την εννοια της ατομικης "ελευθεριας" με την προστασια του κοινωνικου συνολου και την ελευθερια και ατομικοτητα του διπλα σου. Οπως εχω ξαναπει η ελευθερια και τα δικαιωματα σου ξεκινανε και τελειωνουν εκει που αρχιζουν και τελειωνουν του διπλα σου. Κανενας δεν ειναι πιο ελευθερος ή ισος απο τον αλλο. Λογω αυτης της αηδιας με τα gdpr λοιπον στα γηπεδα εχεις καμερες με χαμηλη αναλυση που πρακτικα δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν διωκτικα, στους δρομους δεν εχεις επαρκεις καμερες ή αν υπαρχουν λιγες πρεπει υποχρεωτικα να σε ενημερωνουν με ευκρινεις πινακιδες οτι σε συντομη αποσταση υπαρχουν καμερες ελεγχου ταχυτητας (που γραφουν εικονα/βιντεο δηλαδη) κτλ κτλ. Αρκετα με τους μπαχαλακηδες και τους παραβατικους. Ναι δεν λεω να γεμισουμε stalkers και ανωμαλους ουτε ο ενας να κατασκοπευει τον αλλο ΑΛΛΑ αυτη η χωρα που γεννησε τη Δημοκρατια και το Μέτρο δεν μπορει να εχει χασει το μέτρο, την αισθηση του μέτρου. Ειναι αλλο πραγμα να καταγραφω για την ασφαλεια της οικιας μου και αλλο να κατασκοπευω τους γειτονες. Ειναι αλλο πραγμα η τροχαια ή η αστυνομια να εχει επαρκεις καμερες στατικες και φορητες για να αποτροπη και μειωση εγκληματων και διαφορετικο ενας μικρος δικτατορισκος να κρινει ζωες σε μια ΓΑΔΑ ή καπου αλλου. Ειναι αλλο πραγμα να παω στο γηπεδο και να μην κινδυνευω απο τον καθε ανεγκεφαλο ουγκανο καφρο και ειναι αλλο πραγμα να ειναι ολα ισιωμα. Ναι θελω ολοι οι καφροι τυπου Θυρα 7, 13, 21 κτλ κτλ να πανε στα τσακιδια και να μην ξαναμπουν δια βιου σε κανενα γηπεδο ουτε πινγκ πονγκ και να φαινονται ξεκαθαρα οι φατσες τους στις καμερες που θα τους συλλαβουν να σπανε, να καινε, να καταστρεφουν, να εκτοξεουν φωτοβολιδες με πιστολι κτλ. Θελω τη φατσα του καθε παραβατικου φορα παρτιδα στις ειδησεις των 9 και στο διαδικτυο για διαπομπευση και αποφυγη του απο το κοινωνικο συνολο. Δεν γινεται αλλιως δεν μπορει ως κοινωνια να προστατευουμε τους παραβατικους και τους εγκληματιες εις βαρος του νοματαγους πολιτη. Νισαφι πια. 5
NoiSy MaN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Παιδιά πώς σας φαίνεται η εγκατάσταση; Γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την όλη δουλειά, αλλά σαν λίγο ψυχαναγκαστικός που είμαι παρατήρησα ότι το defender πετάει λίγο, δεν εφάπτεται δηλαδή πλήρως με την πόρτα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Γενικά αν δεν επηρεάζει πρακτικά σε κάτι δε με νοιάζει.
mclein² Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 15 minutes ago, NoiSy MaN said: Παιδιά πώς σας φαίνεται η εγκατάσταση; Γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την όλη δουλειά, αλλά σαν λίγο ψυχαναγκαστικός που είμαι παρατήρησα ότι το defender πετάει λίγο, δεν εφάπτεται δηλαδή πλήρως με την πόρτα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Γενικά αν δεν επηρεάζει πρακτικά σε κάτι δε με νοιάζει. φυσιολογικο ειναι. οι νεες πορτες που ειναι για τα σκουπιδια & πολυ λεπτες --> πρεπει να ειναι καποιος πολυ μαστορας για να το φερει να εφαπτεται ! 2 1
jimis_vts Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, mclein² είπε φυσιολογικο ειναι. οι νεες πορτες που ειναι για τα σκουπιδια & πολυ λεπτες --> πρεπει να ειναι καποιος πολυ μαστορας για να το φερει να εφαπτεται ! Ναι αλλά εσύ το φέρνεις μέτωπο!
NoiSy MaN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 32 λεπτά πριν, mclein² είπε φυσιολογικο ειναι. οι νεες πορτες που ειναι για τα σκουπιδια & πολυ λεπτες --> πρεπει να ειναι καποιος πολυ μαστορας για να το φερει να εφαπτεται ! Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως είπα αν δεν επηρεάζει κάτι σε θέμα ασφάλειας δε με πειράζει καθόλου.
mclein² Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 38 minutes ago, jimis_vts said: Ναι αλλά εσύ το φέρνεις μέτωπο! παντα ολοι προσπαθουν για το καλυτερο, ελπιζω πως κανεις δεν κανει προχειρα απλα τη δουλεια να φευγει. 8 minutes ago, NoiSy MaN said: Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως είπα αν δεν επηρεάζει κάτι σε θέμα ασφάλειας δε με πειράζει καθόλου. να κοιμασαι ησυχος. ελπιζω να εισαι τυχερος & ασφαλης !!! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα