Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 11/9/2023 στις 9:34 ΜΜ, mclein² είπε

φυσιολογικο ειναι το παιδι να δυσκολευεται ελαφως με τις δαγκανες & φυσιολογικο να μην μπορει να ανοιξει την πορτα με το κλειδι του αμπλοι σε αυτη την κλειδαρια.

η γνωμη μου ειναι να δειτε μαζι πως θα το βολεψει η κινηση του ανοιγματος ->

πχ. αρκετος κοσμος τραβαει την πορτα με το ενα χερι προς το μερος του & με το αλλο γυριζει το κλειδι ωστε να τραβηξει τη γλωσσα. θεωρω οτι αυτο θα δουλεψει και σ'εσενα γιατι ειναι κριμα να χαλασεις τη ρυθμιση οπου κραταει την πορτα οσο πιο στιβαρα κλειστη μονο με τη γλωσσα πριν κλειδωσεις !

Να ενημερώσω ότι κάλεσα τοπικό κλειδαρά για το θέμα μου. Ήρθε για να ρυθμίσει την πόρτα αλλά την βρήκε χωρίς περιθώριο ρύθμισης για πιο εύκολο άνοιγμα. Ήθελε να ρυθμίσει κάτι στην κάσα για να μη κλείνει τόσο σφιχτά η πόρτα. Δεν υπήρχε περιθώριο εκεί. Έριξε λίγο σπρέι και τελικά έφυγε χωρίς να χρεώσει κάτι και χωρίς να προτείνει να κάνω κάποια αγορά. Δοκίμασε το παιδί και άνοιξε την πόρτα, μάλλον το σπρέι βοήθησε.

Μου είπε ότι ο abloy με τον καιρό έχει κάποια φθορά και αυτό εξηγεί κάποια κενά γυρίσματα που έχω κατά καιρούς. Είχα αναφέρει και παλιότερα ότι κάποιες λίγες φορές γυρνάει το κλειδί χωρίς αντίσταση. Χωρίς να γυρνάει τον κύλινδρο. 

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, pantelikas είπε

Μου είπε ότι ο abloy με τον καιρό έχει κάποια φθορά και αυτό εξηγεί κάποια κενά γυρίσματα που έχω κατά καιρούς. Είχα αναφέρει και παλιότερα ότι κάποιες λίγες φορές γυρνάει το κλειδί χωρίς αντίσταση. Χωρίς να γυρνάει τον κύλινδρο. 

Καλημερα, ποσο καιρο τον εχεις τον Abloy? Εγω τον εχω απο τον Μαρτιο. Δεν εχω παρατηρήσει καποιο προβλημα να γυρναει το κλειδι χωρις να γυριζει το ροτορακι, πιστευω οτι η κλειδαριά σου (που δεν ειναι γραναζωτη απο οτι κατάλαβα) τον "κουράζει" τον κύλινδρο γιατι πρέπει να ζορίζει το κλειδι για να γυρίσει τους πυρους της κλειδαριας. Καλυτερα να αλλάξεις κλειδαριά γιατι μάλλον θα χαλάσεις τον κύλινδρο κάνοντας φθορα στους δίσκους που εχει εσωτερικά.

Δημοσ.
1 hour ago, Petros Electron said:

Καλημερα, ποσο καιρο τον εχεις τον Abloy? Εγω τον εχω απο τον Μαρτιο. Δεν εχω παρατηρήσει καποιο προβλημα να γυρναει το κλειδι χωρις να γυριζει το ροτορακι, πιστευω οτι η κλειδαριά σου (που δεν ειναι γραναζωτη απο οτι κατάλαβα) τον "κουράζει" τον κύλινδρο γιατι πρέπει να ζορίζει το κλειδι για να γυρίσει τους πυρους της κλειδαριας. Καλυτερα να αλλάξεις κλειδαριά γιατι μάλλον θα χαλάσεις τον κύλινδρο κάνοντας φθορα στους δίσκους που εχει εσωτερικά.

δε μπορει να αλλαξει κλειδαρια, εχει τεσιο με δαγκανες.

επισης ειναι φυσιολογικο να γυριζει στον αερα ο κυλινδρος γιατι ειναι διπλής ενεργειας.

ΚΑΘΕ κυλινδρος διπλης ενεργειας γυριζει ορισμενες φορες "ασκοπα" γιατι πρεπει να ευθυγραμιστουν τα εξαρτηματα που πρεπει για να κλειδωσει / ξεκλειδωσει.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mclein² είπε

δε μπορει να αλλαξει κλειδαρια, εχει τεσιο με δαγκανες.

επισης ειναι φυσιολογικο να γυριζει στον αερα ο κυλινδρος γιατι ειναι διπλής ενεργειας.

ΚΑΘΕ κυλινδρος διπλης ενεργειας γυριζει ορισμενες φορες "ασκοπα" γιατι πρεπει να ευθυγραμιστουν τα εξαρτηματα που πρεπει για να κλειδωσει / ξεκλειδωσει.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Για αυτο και εμενα γυριζει μιση στροφη χωρις να κανει κατι, για τον λογο που περιγράφεις περι ευθυγράμμισης

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, pantelikas said:

Να ενημερώσω ότι κάλεσα τοπικό κλειδαρά για το θέμα μου. Ήρθε για να ρυθμίσει την πόρτα αλλά την βρήκε χωρίς περιθώριο ρύθμισης για πιο εύκολο άνοιγμα. Ήθελε να ρυθμίσει κάτι στην κάσα για να μη κλείνει τόσο σφιχτά η πόρτα. Δεν υπήρχε περιθώριο εκεί. Έριξε λίγο σπρέι και τελικά έφυγε χωρίς να χρεώσει κάτι και χωρίς να προτείνει να κάνω κάποια αγορά. Δοκίμασε το παιδί και άνοιξε την πόρτα, μάλλον το σπρέι βοήθησε.

αν τραβηξει την πορτα καποιος προς το σωμα του κ γυρισει το κλειδι για ανοιγμα, τοτε η πορτα δεν ανοιγει πιο ευκολα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Petros Electron είπε

5 χρόνια τον έχω. Όταν λέω γυρνάει χωρίς αντίσταση τότε γυρνάει 360 μοίρες, ολόκληρη στροφή κούφια να το πω απλά. Κάποιες φορές (ακόμη πιο σπάνια) νιώθω να πιάνει το κλειδί και μετά να πετάγεται απότομα, να χάνεται η αντίσταση. Σαν να πιάνει κάπως οριακά το κλειδί εκεί που πρέπει και να γλιστράει. Η σκέψη μου είναι ότι δεν βάζω το κλειδί αρκετά μέσα να πιάσει σωστά. Συνήθως το βγάζω και το ξαναβάζω προσεκτικά να τερματίσει. Το κλειδί μου δεν είναι ταλαιπωρημένο να είναι σε μπρελοκ με πολλά άλλα, δεν είναι σε τσάντα με άλλα αντικείμενα. Πάντα στην τσέπη μόνο με ένα ακόμη κλειδί.

7 ώρες πριν, mclein² είπε

αν τραβηξει την πορτα καποιος προς το σωμα του κ γυρισει το κλειδι για ανοιγμα, τοτε η πορτα δεν ανοιγει πιο ευκολα ;

Το προσπάθησα κι αυτό να το δείξω στο παιδί γιατί εγώ έτσι έχω μάθει να το κάνω αλλά δεν είχε διαφορά. Μετά το σπρει έγινε πιο εύκολο. Περιμένω το επόμενο πρόβλημα να ασχοληθώ γιατί μάλλον έχω περίεργη κλειδαριά (και μήκος 50-50) που προβλημάτισε και τον τοπικό κλειδσαρά

Επεξ/σία από pantelikas
Δημοσ.

5 χρόνια τον έχω. Όταν λέω γυρνάει χωρίς αντίσταση τότε γυρνάει 360 μοίρες, ολόκληρη στροφή κούφια να το πω απλά. Κάποιες φορές (ακόμη πιο σπάνια) νιώθω να πιάνει το κλειδί και μετά να πετάγεται απότομα, να χάνεται η αντίσταση. Σαν να πιάνει κάπως οριακά το κλειδί εκεί που πρέπει και να γλιστράει. Η σκέψη μου είναι ότι δεν βάζω το κλειδί αρκετά μέσα να πιάσει σωστά. Συνήθως το βγάζω και το ξαναβάζω προσεκτικά να τερματίσει. Το κλειδί μου δεν είναι ταλαιπωρημένο να είναι σε μπρελοκ με πολλά άλλα, δεν είναι σε τσάντα με άλλα αντικείμενα. Πάντα στην τσέπη μόνο με ένα ακόμη κλειδί.

φυσιολογικα ολα & ακομη και 50 χρονια να περασουν ο κυλινδρος θα δουλευει μεν περιεργα αλλα θα παιζει κανονικα.

Το προσπάθησα κι αυτό να το δείξω στο παιδί γιατί εγώ έτσι έχω μάθει να το κάνω αλλά δεν είχε διαφορά. Μετά το σπρει έγινε πιο εύκολο. Περιμένω το επόμενο πρόβλημα να ασχοληθώ γιατί μάλλον έχω περίεργη κλειδαριά (και μήκος 50-50) που προβλημάτισε και τον τοπικό κλειδσαρά

35/50 ή 40/50 θα ηταν το σωστο για την πορτα σου απλα ο εγκαταστατης αυτον βρηκε -> αυτον εβαλε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο μια 5ετια, αισθανομαι οτι ο κυλινδρος  πιθανον να εχει σφιξει ελαχιστα στην περιστροφη. (Πότε περασαν ρε παιδια 5 χρονια απο τοτε που εψαχνα στο νημα για κλειδαρια?) 
Aγορασα λοιπον το ABUS PS-88  για ενα μικρο "φσιτ"  και απο τις δυο πλευρες του κυλινδρου, γιατι λενε οτι το λαδακι του ειναι πιο λεπτορευστο  και λιγοτερο λιπαρο απο του WD-40  και δεν ελκυει σκονες.
Εκτος αυτου ειναι γερμανικο απο εταιρια κλειδιων και εχει ενδειξεις για κυλινδρους. Δισταζω να το βαλω  ακομη αλλα ελπιζω  να ειναι οντως χρησιμο.. Τι στο καλο? Μια φορα στα 5 χρονια δεν θα θελει λιγο συντηρηση?

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.

Για αντικατάσταση κλειδαριάς σε σχετικά παλιά πόρτα ασφαλείας προτείνετε κλειδαρά ή απευθείας επικοινωνία με τον κατασκευαστή της πόρτας; 'Η δεν έχει σημαντική διαφορά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ncrp είπε

Για αντικατάσταση κλειδαριάς σε σχετικά παλιά πόρτα ασφαλείας προτείνετε κλειδαρά ή απευθείας επικοινωνία με τον κατασκευαστή της πόρτας; 'Η δεν έχει σημαντική διαφορά;

Λογικα κλειδαρα, γιατι  και περισσοτερη εμπειρια εχουν αλλα και μεγαλυτερη ποικιλα προιοντων.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ncrp είπε

Κλειδαρά φυσικά γιατι ο κατασκευαστής και θα σε "γδάρει" και οτι εχει σε στοκ θα σου βαλει..

9 ώρες πριν, ringboy είπε

Δισταζω να το βαλω  ακομη αλλα ελπιζω  να ειναι οντως χρησιμο.. Τι στο καλο? Μια φορα στα 5 χρονια δεν θα θελει λιγο συντηρηση?

Σε τι κύλινδρο θελεις να το χρησιμοποιήσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, melenenody είπε

Καλησπέρα σε όλους, σας φαίνεται σωστή αυτή η τοποθέτηση defender; Πρόκειται για το Disec Monolito με κύλινδρο AGB Scudo DCK

Πολυ εξω το βλεπω απο την ροζετα.. Ειναι τοσο λεπτη η πορτα σου, η παιζει κατι αλλο?. Καμια φορα οι κλειδαράδες "κοβουν" το 1η λαμαρίνα που εχει μετα τον καπλαμα ωστε να ερθει ποιο κοντα στην κλειδαριά και να ειναι ποιο μεσα.. Το αν ειναι οκ, ετσι οπως ειναι μονο ο ειδικός μας μπορει να σου απαντήσει..

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...