mclein² Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, purif said: Χαζή ερώτηση... Σε περίπτωση αφαλού με Emergency and danger function, άμα το κλειδί από την εσωτερική πλευρά είναι ήδη "μέσα", η απόπειρα με οξύ δυσχαιρένει καθόλου την κατάσταση ή μια από τα ίδια; καμια σχεση. 54 minutes ago, DimitrisM. said: Αν και λιγο εκτος θεματος, εχω μια πορτα ξυλινη, η οποια παρουσιαζει το εξης προβλημα. Καποιους μηνες κλεινει σωστα, καποιους μηνες δεν πιανει το γλωσσακι στο αντικρυσμα με αποτελεσμα να θελει δυο-τρεις προσπαθειες για να κλεισει. Αρχικα υπεθεσα οτι φταιει η συστολη-διαστολη του ξυλου λογω θερμοκρασιων. Ομως πριν απο λιγες μερες την εκλεισα και μετα απο λιγο ανοιξε μονη της. Οι μεντεσεδες ειναι σφιγμενοι, εχω τραβηξει προς τα εξω το αντικρυσμα και θα προσπαθησω να ξυσω λιγο το ξυλο μηπως βρισκει. Ο κλειδαρας τη βρισκει ενταξει, δεν εχει πεσει. Εχετε καμια ιδεα? αυτο που λες εσυ ισχυει. 1
DimitrisM. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μπορω να κανω κατι για να αντισταθμισω τις αλλαγες που παθαινει το ξυλο; Σ ευχαριστω πολυ!
BigBlack Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, DimitrisM. είπε Μπορω να κανω κατι για να αντισταθμισω τις αλλαγες που παθαινει το ξυλο; Σ ευχαριστω πολυ! Δυστυχώς μόνο τα αντικολλητά/τρικολλητά κουφώματα ξύλου έχουν περιορισμένες συστολοδιαστολές, καθώς και η σύνθετη ξυλεία. Το φυσικό ξύλο και οι απλοί καπλαμάδες υποφέρουν... 2
nkaral Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 καλησπέρα, επανέρχομαι και εγω στην συζήτηση μας και θέλω να ρωτήσω μιας και σαφως εχω επηρεαστεί απο τις προσφατες αναφορές για κρουσματα με οξυ....ξεκινησα ηδη ερευνα αγοράς και θα ηθελα να σας ρωτήσω αν οντως υπάρχουν αξιολογοι αφαλοι που έχουν πιστοποίηση για επίθεση με οξυ....αν κατλαβα καλα οι abloy protec 7 EVVA 4KS δεν διαθέτουν τετοια πιστοποίηση για την ωρα. Ρωτώντας λοιπο΄ν κλειθροποιούς μου προτειναν ως πιστοποιημένο κυλιδρο για οξυ τον ακόλουθο :DORMAKABA PENTACROSS ...μπήκα στο site του κατασκευαστη και δεν καταφερα να αλευσω τετοια πληροφορία. επίσης στο πλαισιο αλλαγης κυλίνδρου θα αλλάξω και το defender με μαγνητικό κατα προτίμηση mag3g. Ακούω γνώμες και θετω τα ανωτέρω για προβληματισμό και συζήτηση.
mclein² Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 5 hours ago, DimitrisM. said: Μπορω να κανω κατι για να αντισταθμισω τις αλλαγες που παθαινει το ξυλο; Σ ευχαριστω πολυ! βαλε μια νεα 45αρα & το αντικρυσμα της 58 minutes ago, nkaral said: καλησπέρα, επανέρχομαι και εγω στην συζήτηση μας και θέλω να ρωτήσω μιας και σαφως εχω επηρεαστεί απο τις προσφατες αναφορές για κρουσματα με οξυ....ξεκινησα ηδη ερευνα αγοράς και θα ηθελα να σας ρωτήσω αν οντως υπάρχουν αξιολογοι αφαλοι που έχουν πιστοποίηση για επίθεση με οξυ....αν κατλαβα καλα οι abloy protec 7 EVVA 4KS δεν διαθέτουν τετοια πιστοποίηση για την ωρα. Ρωτώντας λοιπο΄ν κλειθροποιούς μου προτειναν ως πιστοποιημένο κυλιδρο για οξυ τον ακόλουθο :DORMAKABA PENTACROSS ...μπήκα στο site του κατασκευαστη και δεν καταφερα να αλευσω τετοια πληροφορία. επίσης στο πλαισιο αλλαγης κυλίνδρου θα αλλάξω και το defender με μαγνητικό κατα προτίμηση mag3g. Ακούω γνώμες και θετω τα ανωτέρω για προβληματισμό και συζήτηση. μονο abloy protec² hardened ΙΣΩΣ διασωθει απο την επιθεση 1
Maurikycli Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Με τα πτυσσόμενα κάγκελα δεν σας βλέπω και πολύ ζεστούς 😕
DimitrisM. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, mclein² είπε βαλε μια νεα 45αρα & το αντικρυσμα της Το σκεφτηκα αλλα ειναι δυο ετων, οσο και η πορτα! Γιατι λετε να βοηθησει η αλλαγη της?
mclein² Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 11 minutes ago, DimitrisM. said: Το σκεφτηκα αλλα ειναι δυο ετων, οσο και η πορτα! Γιατι λετε να βοηθησει η αλλαγη της? στειλε / ανεβασε φωτο την κλειδαρια & το αντικρυσμα.
nkaral Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, mclein² είπε βαλε μια νεα 45αρα & το αντικρυσμα της μονο abloy protec² hardened ΙΣΩΣ διασωθει απο την επιθεση δηλαδη τζιφος ο dormakaba παρα τα 200+που ζηταει?
Petros Electron Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, nkaral είπε δηλαδη τζιφος ο dormakaba παρα τα 200+που ζηταει? Δεν νομίζω οτι υπάρχει αυτή την στιγμή κατασκευαστής που να έχει πιστοποίηση για επίθεση σε οξύ. Αυτο γιατι το οξυ(εα) υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τυποι, οπου μερικοί απο αυτούς ειναι ιδιαιτέρα "επιθετικοί" στα μέταλλα και προκαλούν πολυ γρήγορα χημικές αντιδράσεις σε αυτα. Σε οτι αφορά τωρα τον protec2 (hardened edition). Απο μια ερευνα που εκανα ειδα οτι αποτελειται απο ανοξείδωτο ατσαλι σε συνδυασμό με ενα υλικό το οποίο ονομάζεται "Boron" (βοριο) Το boron λοιπόν ειναι ενα χημικό συστατικό το οποιο μοιάζει σαν μαυρη πετρα και χρησιμοποιείται ωστε ο κύλινδρος να εχει μεγαλύτερη σκληρότητα όπως επίσης και αντοχές στην διάβρωση. Εψαξα σχετικα με το οξυ και τις ιδιότητες που παρέχει το boron σε οτι αφορα την αντιδραση και την αντισταση του, και βρηκα τις παρακατω πληροφορίες εδω. Αντιγραφω ενα μερος του κείμενου μεταφρασμένο: Αναφορά σε κείμενο Μέχρι σήμερα, είναι διαθέσιμες λίγες μελέτες που επικεντρώνονται στην παραγωγή και τη διερεύνηση της διάβρωσης ταχέων στερεοποιημένων εμπορικών ανοξείδωτων χάλυβων τροποποιημένων με διαφορετική προσθήκη βορίου, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με τους τροποποιημένους φερριτικούς και μαρτενσιτικούς ανοξείδωτους χάλυβες. Σε αυτή την εργασία, κατασκευάστηκαν οι ανοξείδωτοι χάλυβες ωστενίτη 68-xFe25Cr7NixB με διαφορετική περιεκτικότητα σε Β (x = 3,5, 4,5 και 5,5 wt.%). Τα δείγματα ελήφθησαν μέσω διαφορετικών οδών ταχείας απόσβεσης: περιδίνηση τήγματος, χύτευση χαλκού-καλουπιού και καύσιμο οξυγόνου υψηλής ταχύτητας (HVOF). Η εναπόθεση ψεκασμού χρησιμοποιήθηκε επίσης λόγω της δυνατότητας πρόκλησης μικροδομών που μοιάζουν με ταχέως στερεοποιημένα. Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις διάβρωσης σε αλκαλικά και πλούσια σε χλωριούχα μέσα για την αξιολόγηση της αντοχής στη διάβρωση των κραμάτων, των επικαλύψεων και των εναποθέσεων. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν μια ισχυρή εξάρτηση από αντοχή στη διάβρωση όσον αφορά την προκύπτουσα μικροδομή που προκαλείται από διεργασίες με διαφορετικούς ρυθμούς ψύξης. Συμπέρασμα, απο τα παραπάνω ειναι οτι υπαρχει κάποια αντοχή εναντια στα αλκαλικα και χλωριουχα μεσα σε οτι αφορα την αντοχη του κράματος. Απο εκει και περα, κανεις δεν μπορει να πει με σιγουριά τι θα γινει στην επίθεση με οξυ, και ποιος τυπος οξέος θα χρησιμοποιηθεί. Το οτι εμφανίζει κάποιες αντοχές πάντως ειναι θετικό. Το ποσο θα "αντέξει" ειναι άγνωστο. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από Petros Electron 5
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Δεν νομίζω οτι υπάρχει αυτή την στιγμή κατασκευαστής που να έχει πιστοποίηση για επίθεση σε οξύ. Αυτο γιατι το οξυ(εα) υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τυποι, οπου μερικοί απο αυτούς ειναι ιδιαιτέρα "επιθετικοί" στα μέταλλα και προκαλούν πολυ γρήγορα χημικές αντιδράσεις σε αυτα. Σε οτι αφορά τωρα τον protec2 (hardened edition). Απο μια ερευνα που εκανα ειδα οτι αποτελειται απο ανοξείδωτο ατσαλι σε συνδυασμό με ενα υλικό το οποίο ονομάζεται "Boron" (βοριο) Το boron λοιπόν ειναι ενα χημικό συστατικό το οποιο μοιάζει σαν μαυρη πετρα και χρησιμοποιείται ωστε ο κύλινδρος να εχει μεγαλύτερη σκληρότητα όπως επίσης και αντοχές στην διάβρωση. Εψαξα σχετικα με το οξυ και τις ιδιότητες που παρέχει το boron σε οτι αφορα την αντιδραση και την αντισταση του, και βρηκα τις παρακατω πληροφορίες εδω. Αντιγραφω ενα μερος του κείμενου μεταφρασμένο: Συμπέρασμα, απο τα παραπάνω ειναι οτι υπαρχει κάποια αντοχή εναντια στα αλκαλικα και χλωριουχα μεσα σε οτι αφορα την αντοχη του κράματος. Απο εκει και περα, κανεις δεν μπορει να πει με σιγουριά τι θα γινει στην επίθεση με οξυ, και ποιος τυπος οξέος θα χρησιμοποιηθεί. Το οτι εμφανίζει κάποιες αντοχές πάντως ειναι θετικό. Το ποσο θα "αντέξει" ειναι άγνωστο. Μπορείς παρακαλώ να στείλεις την πηγή για το boron στον κύλινδρο (και γενικά από τι αποτελείται, ότι έχεις βρει). Το έχω ψάξει και δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Αυτό για το boron το βρήκα για τα αντίστοιχα λουκέτα, τώρα που το ανέφερες, αλλά τίποτα για τον κύλινδρο. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια σύσταση... Έχω ξαναγράψει ότι τον έχω από το 2018, σε ξύλινη τότε πόρτα, τώρα σε ασφαλείας. Πολύ καλή επιλογή, καμιά φορά κολλάει και είναι λίγο "σκληρός", ειδικά όταν έχει από πίσω άλλο κλειδί θέλει προσπάθεια για να ανοίξεις (ουσιαστικά για να σπρώξει το 2ο κλειδί και να αναλάβει αυτό το μπαίνει). Η hardened έκδοση εκτός από την ένδειξη στην εξωτερική πλευρά, δεν έχει κάτι άλλο νομίζω που να το ξεχωρίζει. Φοβάμαι πως αν δεν είναι όλο hardened steel και το οξύ φτάσει να περάσει στο πίσω μέρος, ίσως τελικά είναι δώρον άδωρον. Εικασίες που δεν θα ήθελα να διαπιστώσω αν έχουν βάση ή όχι...
Petros Electron Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Μπορείς παρακαλώ να στείλεις την πηγή για το boron στον κύλινδρο (και γενικά από τι αποτελείται, ότι έχεις βρει). Το έχω ψάξει και δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Αυτό για το boron το βρήκα για τα αντίστοιχα λουκέτα, τώρα που το ανέφερες, αλλά τίποτα για τον κύλινδρο. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια σύσταση... Έχω ξαναγράψει ότι τον έχω από το 2018, σε ξύλινη τότε πόρτα, τώρα σε ασφαλείας. Πολύ καλή επιλογή, καμιά φορά κολλάει και είναι λίγο "σκληρός", ειδικά όταν έχει από πίσω άλλο κλειδί θέλει προσπάθεια για να ανοίξεις (ουσιαστικά για να σπρώξει το 2ο κλειδί και να αναλάβει αυτό το μπαίνει). Η hardened έκδοση εκτός από την ένδειξη στην εξωτερική πλευρά, δεν έχει κάτι άλλο νομίζω που να το ξεχωρίζει. Φοβάμαι πως αν δεν είναι όλο hardened steel και το οξύ φτάσει να περάσει στο πίσω μέρος, ίσως τελικά είναι δώρον άδωρον. Εικασίες που δεν θα ήθελα να διαπιστώσω αν έχουν βάση ή όχι... Η hardened έκδοση του κυλίνδρου έχει τα ίδια υλικά στο κράμα με αυτά που έχουν και τα λουκέτα. Παραπάνω στοιχειά δεν έχω βρει δυστυχώς, και δεν υπάρχουν (τουλάχιστον δημοσιά). Αυτο που σκέπτομαι ειναι να στείλω ενα email στην Φιλανδία στο εργοστάσιο και να τους ρωτήσω αν ο κύλινδρος αυτός παρουσιάζει αντοχή στα οξέα. Πάντως ο abloy p2 θεωρείται ενας απο τους τοπ κυλίνδρους αυτή την στιγμή απο αυτούς που κυκλοφορούν στην αγορά. 2 1
mclein² Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 18 hours ago, DimitrisM. said: εκει που μπαινει η γλωσσα, σκαψε προς τα μεσα / αρκετο βαθος δωσε. για να τσεκαρεις οτι η πορτα ειναι ισια & οτι κλεινει στο σωστο σημειο --> κλεινεις την πορτα εως το "μισανοιχτη" κ βλεπεις ΠΟΥ σκάει η γλώσσα και αν ειναι κεντραρισμενη στο κενο του αντικρυσματος / αν δεν ειναι 100% καταλαβαινεις οτι υπαρχει προβλημα. εαν ειναι, προχωρας στο σκαψιμο. εαν δε λυθει με το σκαψιμο, φερνεις με αποστατη περισσοτερο εξω το αντικρυσμα. 12 hours ago, nkaral said: δηλαδη τζιφος ο dormakaba παρα τα 200+που ζηταει? τζιφος με δεδομενα αυτα που σου ειπαν. γενικα μαλλον με μαγνητικα θα λυθει προς το παρον το προβλημα με το οξυ. επισης περιμενουμε αν θα συνεχιστει το εργο και το χειμωνα γιατι μπορει να ηταν προσωρινο. 4
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να κάνω και εγώ μια ερώτηση (είναι κάτι που θα το δοκιμάσω ούτως ή αλλιώς μόνος μου), για την επιβεβαίωση της σκέψης μου. Η πόρτα πριν είχε κλειδαριά χρηματοκιβωτίου και δεν καταλάβαινα την αίσθηση στο κλείδωμα. Πλέον με γραναζωτή και αφαλό, όταν κλειδώνω, μετά από 1 περίπου στροφή είναι αρκετά σκληρή η κλειδαριά και θέλει είτε ζόρι στο κλειδί, είτε να την σπρώξω λίγο με το χέρι να πιεστεί και τότε μαλακώνει. Αν πειράξω πολύ την βαλβίδα του αεροφράκτη κάτω κλειδώνει/ξεκλειδώνει πιο μαλακά αλλά σε σημείο που να μην δουλεύει καθόλου ο αεροφράκτης (η βαλβίδα να είναι τελείως μέσα). Δεν έχω καταφέρει να βρω την χρυσή τομή με αυτόν τον τρόπο. Στο κάτω μέρος, η πόρτα φαίνεται να έχει διαφορά στο κενό με το πάτωμα από το κλείδωμα μέχρι τους μεντεσέδες κάποια χιλιοστά. Επίσης αν βγάλω την τσιμούχα της πόρτας στην πλευρά του κλειδώματος, πάλι δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να την αφαιρέσω τελείως και δεν μπορώ να την βάλω και πιο μέσα στην πόρτα για να ενοχλεί λιγότερο... Σκέφτομαι ότι ίσως είναι στραβή λίγο και για αυτό αυτό το ζόρι στην κλειδαριά. Αν πάρω αλλεν και παίξω με τους μεντεσέδες υπάρχει περίπτωση να το φτιάξω; Ρωτάω τους ειδικούς και όποιον ίσως έχει γνώμη. Ευχαριστώ πολύ. Προφανώς η κλειδαριά είναι μια χαρά αν την κλειδώσω στον αέρα Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από m3ltd0wn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα