mclein² Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 10 minutes ago, gus365 said: Γεια χαρά Θα ήθελα τη γνώμη σας αν αξίζει να πάω σε καλύτερο κύλιδρο από αυτόν που έχει τώρα η πόρτα μου. Αυτή τη στιγμή έχει τον Mul-t-lock Classic Pro ή αλλιώς MTL 400, σε κλειδαριά Mul-t-lock LOS και defender δε γνωρίζω γιατί δεν το είχαμε συζητήσει με το κατάστημα τότε που είχα πάρει την πόρτα, φαντάζομαι κάποιο τυπικό που βάζουν σε όλες τις πόρτες στη βασική έκδοση. Θεωρείτε ότι αξίζει η αναβάθμιση του κυλίνδρου σε κάποιον γύρω στα 150€ ή είναι ικανοποιητικό το σετ; Ευχαριστώ και καλές διακοπές σε όλους εχεις εναν κυλινδρο των 70€ και θες να δωσεις 150€ σιγουρα θα εισαι σε καλυτερο επιπεδο οπως ευκολα διαπιστωνεις απο το χαος στην τιμη. φυσικα αν πληρωσεις 50€ τοποθετηση θα την εχεις πατησει
gus365 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 23 λεπτά πριν, mclein² είπε εχεις εναν κυλινδρο των 70€ και θες να δωσεις 150€ σιγουρα θα εισαι σε καλυτερο επιπεδο οπως ευκολα διαπιστωνεις απο το χαος στην τιμη. φυσικα αν πληρωσεις 50€ τοποθετηση θα την εχεις πατησει Δεν είναι εύκολο να τον αλλάξω μόνος μου ώστε να γλιτώσω τα επιπλέον 50 ευρώ;
mclein² Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 9 minutes ago, gus365 said: Δεν είναι εύκολο να τον αλλάξω μόνος μου ώστε να γλιτώσω τα επιπλέον 50 ευρώ; αυτο μπορεις να το απαντησεις εσυ
tuboflo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό το βίντεο; Γίνεται και στις άλλες κλειδαριές αυτό; Και το εργαλείο που χρησιμοποιεί είναι μόνο για κ22; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2023 από tuboflo
Petros Electron Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 8 λεπτά πριν, tuboflo είπε Καλημέρα! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό το βίντεο; Γίνεται και στις άλλες κλειδαριές αυτό; Και το εργαλείο που χρησιμοποιεί είναι μόνο για κ22; Καλημερα, υπάρχει και για αλλες κλειδαριές το αντίστοιχο, ανάλογα πόσες "χαρακιές" εχει το καθε κλειδι. Η μέθοδος αυτή λέγεται "impressioning"
tuboflo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, Petros Electron είπε Καλημερα, υπάρχει και για αλλες κλειδαριές το αντίστοιχο, ανάλογα πόσες "χαρακιές" εχει το καθε κλειδι. Η μέθοδος αυτή λέγεται "impressioning" Ευχαριστώ για την πληροφορία, βλέπω υπάρχουν πολλά βίντεο για lock impressioning. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με τον κύλινδρο κ22; Αυτόν έχω στην πόρτα μου και σκέφτομαι να τον αλλάξω έχοντας διαβάσει κάμποσες σελίδες σε αυτό το forum. Γιατί είναι ευκολότερος από άλλους κυλίνδρους;
Petros Electron Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, tuboflo είπε Ευχαριστώ για την πληροφορία, βλέπω υπάρχουν πολλά βίντεο για lock impressioning. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με τον κύλινδρο κ22; Αυτόν έχω στην πόρτα μου και σκέφτομαι να τον αλλάξω έχοντας διαβάσει κάμποσες σελίδες σε αυτό το forum. Γιατί είναι ευκολότερος από άλλους κυλίνδρους; Γιατι κοστίζει 30 ευρώ οταν άλλοι κύλινδροι κοστίζουν 70 και 150 όποτε δεν μπορει να ειναι το ίδιο πράγμα, και επισης εχει πολυφορεθει όποτε έχουν βρει μεθόδους να τον ξεκλειδώνουν και χτυπάνε εκει που ειναι πρωτα τα "εύκολα" άλλαξε τον χθες, ακόμη και εναν AGB 9000 να βάλεις θα εσαι πολυ καλύτερα.
Sebu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σε ολους ΓΙα θυμηστε μου λιγο γιατι εχω μπερδευτει. Θυμαμαι οτι στην κλειδαρια/κυλινδρο (ειτε εσωτερικα στην κλειδαρια ειτε στους πυρους της κλειδαριας) δεν κανει να ριχνουμε WD40 παρα μονο στους πυρους της ντιζας ωστε να λιπανθει η ντιζα στην ουσια. Τι μπορουμε να ριξουμε σε μια κλειδαρια ειτε κυλινδρου, ειτε omega plus ειτε σε πορτα αλουμινιου μαχαιρωτη? Κανει τελικα το WD40? Γρασο γραφιτι? Γρασο λιθιου? Σιλικονη που απωθει το νερο? Σπρευ για επαφες υπολογιστων? Στο site του WD40 παντως λεει οτι κανει κανονικα για κλειδαριες και για να γυριζει καλυτερα το κλειδι στην πορτα. https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/δεν-γυρίζει-το-κλειδί-στην-πόρτα-σου-έχ/ https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/σκουριασμένη-κλειδαριά/
mclein² Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 33 minutes ago, Sebu said: Καλησπέρα σε ολους ΓΙα θυμηστε μου λιγο γιατι εχω μπερδευτει. Θυμαμαι οτι στην κλειδαρια/κυλινδρο (ειτε εσωτερικα στην κλειδαρια ειτε στους πυρους της κλειδαριας) δεν κανει να ριχνουμε WD40 παρα μονο στους πυρους της ντιζας ωστε να λιπανθει η ντιζα στην ουσια. Τι μπορουμε να ριξουμε σε μια κλειδαρια ειτε κυλινδρου, ειτε omega plus ειτε σε πορτα αλουμινιου μαχαιρωτη? Κανει τελικα το WD40? Γρασο γραφιτι? Γρασο λιθιου? Σιλικονη που απωθει το νερο? Σπρευ για επαφες υπολογιστων? Στο site του WD40 παντως λεει οτι κανει κανονικα για κλειδαριες και για να γυριζει καλυτερα το κλειδι στην πορτα. https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/δεν-γυρίζει-το-κλειδί-στην-πόρτα-σου-έχ/ https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/σκουριασμένη-κλειδαριά/ τι προβλημα αντιμετωπιζεις ;
Sebu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, mclein² said: τι προβλημα αντιμετωπιζεις ; Σκαλωνει η κλειδαρια (μαχαιρωτη) στην πορτα αλουμινιου της κουζινας. Η κεντρικη αυτη που δεχεται το κλειδι. Τοσο το κλειδι (δυσκολευεται να γυρισει) οσο και η κυριως κλειδαρια να βγει. Κανουν σαν να μαγκωνουν/σκαλωνουν καπου. Οι αλλες 2 (πανω και κατω της μαχαιρωτης) βγαινουν μια χαρα. Η κεντρικη εχει πιασει και κατι σαν οξειδωση, σκεφτομαι να την καθαρισω με ενα ελαφρυ γυαλοχαρτο. Αλλα αν αυτο δεν δουλεψει σκεφτομουν μηπως υπαρχει κατι να "ριξω" που θα βοηθουσε με τη λιπανση και να λειτουργει καλυτερα.
mclein² Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, Sebu said: Σκαλωνει η κλειδαρια (μαχαιρωτη) στην πορτα αλουμινιου της κουζινας. Η κεντρικη αυτη που δεχεται το κλειδι. Τοσο το κλειδι (δυσκολευεται να γυρισει) οσο και η κυριως κλειδαρια να βγει. Κανουν σαν να μαγκωνουν/σκαλωνουν καπου. Οι αλλες 2 (πανω και κατω της μαχαιρωτης) βγαινουν μια χαρα. Η κεντρικη εχει πιασει και κατι σαν οξειδωση, σκεφτομαι να την καθαρισω με ενα ελαφρυ γυαλοχαρτο. Αλλα αν αυτο δεν δουλεψει σκεφτομουν μηπως υπαρχει κατι να "ριξω" που θα βοηθουσε με τη λιπανση και να λειτουργει καλυτερα. βαλε φουλ wd-40 ή οτιδηποτε καθαριστικο. οσο πιο λιγο λαδι σε περιεκτικοτητα, τοσο καλυτερα. ανοιξε την πορτα, κλειδωσε στον αερα κ ριξε μεσα στα μαχαιρια πολυ... 1
Sebu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 26 minutes ago, mclein² said: βαλε φουλ wd-40 ή οτιδηποτε καθαριστικο. οσο πιο λιγο λαδι σε περιεκτικοτητα, τοσο καλυτερα. ανοιξε την πορτα, κλειδωσε στον αερα κ ριξε μεσα στα μαχαιρια πολυ... Ευχαριστώ Γιώργο!!! 1
meletis_m Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Για εσωτερική μεσοπορτα ξύλινη είναι 2 που και στις 2 έσπασε το ελατήριο από τη γλώσσα. Τι μάρκα προτειμαμε κλειδαριές . Τώρα είχε κάτι της εταιρείας Comet , από τότε που είχαν αγοραστεί 20 ετια
Vasilis_char Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας και την συμβουλή σας. Έχω μια παλιά ξύλινη πόρτα με οβάλ αφαλό Yale και θα ήθελα να αλλάξω την κλειδαριά (όλο το σετ) για λόγους ασφαλείας. Τι θα μου προτείνατε να βάλω; Και ποιο θα είναι το κόστος; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υγ: Μου πρότειναν μια 50αρα ISEO με έναν κύλινδρο thirard και μαζί με τα διακοσμητικά και την εργασία στα 150€. Μου ανέφεραν πως δεν υπάρχει αντικατάσταση αυτής της κλειδαριάς, και μου πρότειναν την μετατροπή της σε νέου τύπου με europeofile κύλινδρο. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας; Μου είπαν καλά;
mclein² Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 9 hours ago, meletis_m said: Για εσωτερική μεσοπορτα ξύλινη είναι 2 που και στις 2 έσπασε το ελατήριο από τη γλώσσα. Τι μάρκα προτειμαμε κλειδαριές . Τώρα είχε κάτι της εταιρείας Comet , από τότε που είχαν αγοραστεί 20 ετια θεωρητικα ειναι 40αρα, οποτε το πιο οικονομικο κ ταυτοχρονα σχετικα ποιοτικο : halz εαν εχεις μια μικρη ικανοτητα στο σκαψιμο ξυλου (οχι τρομερα πραγματα) : domus ή agb (στα 10 ~ 12 ευρω) ειναι η καλυτερη λυση. για να μη σπανε οι γλωσσες προσπαθησε να μη σκανε με δυναμη απο τον αερα οι πορτες στο κασωμα & σιγουρα 1-2 φορες το χρονο να λιπαινεις τις κλειδαριες πιεζοντας τη γλωσσα με το δαχτυλο κ ριχνοντας καποιο καθαριστικο μεσα.. 8 hours ago, Vasilis_char said: Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας και την συμβουλή σας. Έχω μια παλιά ξύλινη πόρτα με οβάλ αφαλό Yale και θα ήθελα να αλλάξω την κλειδαριά (όλο το σετ) για λόγους ασφαλείας. Τι θα μου προτείνατε να βάλω; Και ποιο θα είναι το κόστος; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υγ: Μου πρότειναν μια 50αρα ISEO με έναν κύλινδρο thirard και μαζί με τα διακοσμητικά και την εργασία στα 150€. Μου ανέφεραν πως δεν υπάρχει αντικατάσταση αυτής της κλειδαριάς, και μου πρότειναν την μετατροπή της σε νέου τύπου με europeofile κύλινδρο. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας; Μου είπαν καλά; βαλε φωτογραφιες απο την πορτα & την κλειδαρια μεσα / εξω να δουμε τι δουλευεις τωρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα