Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, makevius είπε

Καλημέρα , σε προσφορά για πόρτα ασφαλειάς GD μου δίνουν στη τιμή r7 κύλινδρο και defender (δε ξέρω πιο). 

Για rsr3s πάει +200 , αξίζει ή να τη πάρω έτσι με r7 και να το αλλάξω μόνος μου 

Παρτην με τον R7 και άλλαξε τον εσυ. Μην βαλεις ουτε τον rsr3s. Καλοί κύλινδροι:

1) Abloy protec2 (αν συνεργάζεται καλα με την κλειδαριά σου)
2) Evva ICS
3) Kaba exprerT plus
4) AGB scudo DCK

Σε φιλο μου την πηρε με τον R7 και βάλαμε τον (3).

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
  • Απαντ. 10,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

1) Την ιδια απορια ειχα και εγω για την δικια μου. Εμενα έχει μικροτέρα κενα. Ισως αν εκοβες λαμαρίνες διαμορφωμενες στρατζαρισμενες ωστε να κλείνουν τα κενα.Αλλα και παλι το προβλημα θα ειναι για το πως θα τις στηρίξεις. Επειδη η λαμαρίνα ειναι λεπτη 0,8~1,0 δεν μπορεις να βαλεις ηλεκτο-συγκοληση γιατι θα τρυπησει. Οι πορταδες τα ενωνουν με ηλεκτροποντα. Μονο ισως με λοξες λαμαρινοβιδες να τις έπιανες στις γωνίες.
2) Δεν θα βρεις στην αγορα. Εκτος αν πας σε εργ/σιο κατασκευής πόρτων και σου δώσουν αυτοι. Αλλα και παλι πρεπει να ξερεις πως να τα βαλεις γιατι αν δεν τα βάλεις καλα μπορει να μπλοκάρεις την πορτα και να μην ανοιγει μετα. Εγω πχ που έψαχνα κλειδαρά να βαλω μια 2η κλειδαριά δεν αναλαμβάνει κανεις για τον ιδιο λόγο.. Ποσο να αλλάξει τους πίρους απο μονο σε 2πλο..

IMG_20191216_115203x.resized.jpg

Σκέφτηκα να πάρω κάποιον τετράγωνο κοιλοδοκό να πάρω τα μέτρα και να πάω σε έναν σιδερά να μου τα κόψει. Με μία τετράγωνη γωνία απλά και 2 βίδες, μία στον κοιλοδοκό και μία στην πλευρά της κολόνας θα κρατηθεί ο κοιλοδοκός. Σκοπός άλλωστε είναι επειδή είναι τετράγωνος, να εφάπτεται περιμετρικά έτσι ώστε να κρατάει αντίσταση , ειδικά στο κάτω μέρος, που βάζει ο άλλος πολύ δύναμη με λοστό με το βάρος του....

κάτι τέτοιο ας πούμε 

koilodokoi-sidera-doukas.jpg

Επεξ/σία από cpavlidi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

Σκέφτηκα να πάρω κάποιον τετράγωνο κοιλοδοκό να πάρω τα μέτρα και να πάω σε έναν σιδερά να μου τα κόψει. Με μία τετράγωνη γωνία απλά και 2 βίδες, μία στον κοιλοδοκό και μία στην πλευρά της κολόνας θα κρατηθεί ο κοιλοδοκός. Σκοπός άλλωστε είναι επειδή είναι τετράγωνος, να εφάπτεται περιμετρικά έτσι ώστε να κρατάει αντίσταση , ειδικά στο κάτω μέρος, που βάζει ο άλλος πολύ δύναμη με λοστό με το βάρος του....

κάτι τέτοιο ας πούμε 

koilodokoi-sidera-doukas.jpg

Και το εξτρα βαρος της πορτας ποιος θα το σηκωσει? Θες δηλαδη αυτο να το βαλεις μεσα στην πορτα στα κενα για να ενισχυσεις δομικα την πορτα?

Αν εχει τσιγκουνευτει τους πυρους σιγουρα θα ειναι με δυο μεντεσεδες και ισως οχι βαρεως τυπου.

Αν αρχισεις και κανεις δικη σου εξτρα θωρακιση και κατσει η πορτα μονοπαντα? Και στραβωσει η κλειδαρια/πυροι και μεινουν κλειδωμενοι και δεν μπορεις να βγεις σε μια ωρα αναγκης (λχ σεισμος/φωτια)?

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Sebu είπε

Και το εξτρα βαρος της πορτας ποιος θα το σηκωσει? Θες δηλαδη αυτο να το βαλεις μεσα στην πορτα στα κενα για να ενισχυσεις δομικα την πορτα?

Αν εχει τσιγκουνευτει τους πυρους σιγουρα θα ειναι με δυο μεντεσεδες και ισως οχι βαρεως τυπου.

Αν αρχισεις και κανεις δικη σου εξτρα θωρακιση και κατσει η πορτα μονοπαντα? Και στραβωσει η κλειδαρια/πυροι και μεινουν κλειδωμενοι και δεν μπορεις να βγεις σε μια ωρα αναγκης (λχ σεισμος/φωτια)?

Δε μιλάω για μία θωράκιση που θα έχει ιδιαίτερο βάρος. Η φώτο είχε δοκούς με μεγάλο βάρος, εγώ μιλάω για κάτι πιο ελαφρύ. Ας πούμε....ορθοστάτης γυψοσανίδας. Δες φώτο. Σκοπός είναι αν βάλουν λοστό στην κάτω γωνία και είναι και πολύ δυνατοί, να μην μπορέσουν να στραβώσουν την πόρτα τόσο όσο να την ανοίξουν(μου το έχουν κάνει αυτο!). Δηλαδή με αυτό κρατάει κόντρα και δεν στραβώνει ας το πούμε. Βάρος δεν έχει και το βολεύω μέχρι και με περτσίνι άλλωστε το σχήμα του είναι ιδανικό για να κρατάει κόντρα. Όσο για το σεισμό δε με ενδιαφέρει γιατί αν είναι να κάνω συμβιβασμό στην ασφάλειά μου καλύτερα μα πόρτα αλουμινίου με μια δυνατή κλωτσιά απεγκλωβήστηκα.

ΟΡΘΟΣΤΑΤΗΣ_CW_50X50BB.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cpavlidi είπε

γιατί αν είναι να κάνω συμβιβασμό στην ασφάλειά μου

Εγω πιστεύω οτι δεν εχει νόημα να βάλεις εξτρα σιδερά στην πορτα, αν οι κλέφτες μπουν στην διαδικασία να χαλάσουν την θωράκιση θα μπουν οπως και να εχει.. Θα πετάξουν την πόρτα κατω μαζι με την κασα, η θα την σηκώσουν απο τους μεντεσέδες της..Επένδυσε σε μια καλη κλειδαριά, ενα καλο defender και εναν καλό κύλινδρο. Επισης δες για αλλα εύκολα σημεία πρόσβασης οπως παραθυρα και μπαλκονοπορτες και κοιτα να κανεις και σε αυτα καποια εξτρά ασφάλεια.Ενας συναγερμος επισης (αν δεν υπαρχει) βοηθάει αποτρεπτικά..Οι κλέφτες συνήθως ψάχνουν πόρτες που "πονάει" η κλειδαριά και κανει ευκολο το εργο τους ωστε να ανοίξουν την πόρτα αθόρυβα.. Εκτος αν εισαι σε κανενα απομονωμένο σπιτι, μονοκατοικία κτλπ οπου εκει μπορούν να κανουν πολυ θόρυβο χωρις να τους ακούσει καποιος..

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Καλησπέρα,

υπάρχει κάποια πρόταση πού να απευθυνθώ για θωρακισμένη πόρτα στην Θεσσαλονίκη; Την θέλω για διαμέρισμα που ενοικιάζεται, που σημαίνει ότι δεν θέλω να είναι έξτρα σπέσιαλ αλλά ούτε και η πιο φτηνή της αγοράς. Δυο μαγαζιά στην γειτονιά μου απλά δεν με ικανοποίησαν με τις περιγραφές τους, ο ένας δεν ήξερα να μου πει ούτι τι κλειδαριά και τι κύλινδρο βάζει :)

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2023 στις 6:16 ΜΜ, Petros Electron είπε

Εγω πιστεύω οτι δεν εχει νόημα να βάλεις εξτρα σιδερά στην πορτα, αν οι κλέφτες μπουν στην διαδικασία να χαλάσουν την θωράκιση θα μπουν οπως και να εχει.. Θα πετάξουν την πόρτα κατω μαζι με την κασα, η θα την σηκώσουν απο τους μεντεσέδες της..Επένδυσε σε μια καλη κλειδαριά, ενα καλο defender και εναν καλό κύλινδρο. Επισης δες για αλλα εύκολα σημεία πρόσβασης οπως παραθυρα και μπαλκονοπορτες και κοιτα να κανεις και σε αυτα καποια εξτρά ασφάλεια.Ενας συναγερμος επισης (αν δεν υπαρχει) βοηθάει αποτρεπτικά..Οι κλέφτες συνήθως ψάχνουν πόρτες που "πονάει" η κλειδαριά και κανει ευκολο το εργο τους ωστε να ανοίξουν την πόρτα αθόρυβα.. Εκτος αν εισαι σε κανενα απομονωμένο σπιτι, μονοκατοικία κτλπ οπου εκει μπορούν να κανουν πολυ θόρυβο χωρις να τους ακούσει καποιος..

Πάντως αν υποθέσω ότι η κλειδαριά είναι το σημαντικότερο, μπορεί κάποιος να μου πεί αν η κλειδαριά αυτή είναι με καταπέλτη ή οχι; Είναι  Cipierre αλλά δεν ξέρω αν έχει καταπέλτη. Σίγουρα δεν έχει γρανάζια και αν έχει καταπέλτη όντως θα εκπλαγώ.....

thumbnail.jpg

Επεξ/σία από cpavlidi
Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρόσφατα έχασα τα κλειδια του σπιτιού. Στη θωρακισμένη έχουμε κλειδί τύπου τρίαινα. Δεν έχω ιδέα τι κλειδαριά φοράει αν έχει defender κλπ. Όποτε θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει μια συνολική λύση. Η τιμη δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο αρκεί να είναι ασφαλής. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε

Καλησπέρα. Πρόσφατα έχασα τα κλειδια του σπιτιού. Στη θωρακισμένη έχουμε κλειδί τύπου τρίαινα. Δεν έχω ιδέα τι κλειδαριά φοράει αν έχει defender κλπ. Όποτε θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει μια συνολική λύση. Η τιμη δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο αρκεί να είναι ασφαλής. Ευχαριστώ 

Καλημερα, καλύτερα να ανεβάσεις μια φωτο της πόρτας που να φαίνεται η κλειδαριά απο μπροστά και από πλαι (με τους πίρους), το κλειδί μην το βγάλεις φώτο δεν χρειάζεται, και θα σου πουν οι "ειδικοι" του νήματος που ξέρουν. Προφανώς εχεις την παλαιά κλειδαριά "χρηματοκιβωτίου" που αλλαζει σε νεα με μικρο κλειδι.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε

τις φωτο που ειπε ο @Petros Electron κανε τις τρεις : μεσα - εξω - πλαι με ανοιχτη πορτα.

ειτε εδω - ειτε πμ το ιδιο ειναι :)

γενικα ομως μπορεις : 

1. ν'αλλαξεις συνδιασμο αν αυτο το επιτρεπει η κλειδαρια σου 

2. ν'αλλαξεις κλειδαρια

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε

IMG_2806.jpeg.5407d4bfcc9b725ac8e8a07eb0c98cf9.jpegIMG_2805.jpeg.5a126724b9bc54323c621986cbefaf21.jpegIMG_2804.jpeg.dc1bbaa2587ccd7300ebffaf92e6b236.jpeg

λογικα εχεις σεκιουρεμ κλειδαρια τυπου χρηματοκιβωτιου.

μπορεις ειτε ν'αλλαξεις συνδιασμο κ να εχεις νεα κλειδια παλι τυπου χρηματοκιβωτιου (τυπου patented) αλλα μπορεις να αλλαξεις και κλειδαρια ειτε σε omega plus / mottura 3d - ειτε σε κλειδαρια κυλινδρου (σετ με κυλινδρο & ντιφεντερ).

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα. 

Μένω Παγκράτι απέναντι από ΆΛΣΟΣ Παγκρατίου. Έχω μια κλειδαριά Securemme της πλάκας και λέω να την αλλάξω με κάτι πιο ασφαλές. Ο κλειδαράς εδώ μου πρότεινε την ISEO F90 στα 130€, την οποία την έχει μόνο αυτός και μόνο σε αυτόν βγαίνουν κλειδιά.

Αξίζει? Για defender μου είπε να κρατήσω αυτόν που έχω θα είναι οκ. Επίσης τον ρώτησα και για μπάρα αλλά ήταν αρνητικός στην ιδέα.

Θα ήθελα τα φώτα σας :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Theodore Kaskanis είπε

Καλησπέρα στη παρέα. 

Μένω Παγκράτι απέναντι από ΆΛΣΟΣ Παγκρατίου. Έχω μια κλειδαριά Securemme της πλάκας και λέω να την αλλάξω με κάτι πιο ασφαλές. Ο κλειδαράς εδώ μου πρότεινε την ISEO F90 στα 130€, την οποία την έχει μόνο αυτός και μόνο σε αυτόν βγαίνουν κλειδιά.

Αξίζει? Για defender μου είπε να κρατήσω αυτόν που έχω θα είναι οκ. Επίσης τον ρώτησα και για μπάρα αλλά ήταν αρνητικός στην ιδέα.

Θα ήθελα τα φώτα σας :) 

είτε -> R90 δικο του προφιλ

ειτε -> F9 προφιλ του συλλογου που ανηκει

Επεξ/σία από mclein²

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...