mclein² Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Στις 15/4/2023 στις 2:27 ΜΜ, ThanosMel είπε μου φαίνεται περίεργο πως εδώ και μια δεκαετία δεν είναι εύκολο να pickarei κανείς τον protec2. Δεν υπάρχει κάποιο πιο σύγχρονο μοντέλο το οποίο έχει τα πλεονεκτήματα του protec2? Φοβάμαι να προχωρήσω σε αγορά του protec2 και σε 1-2 χρόνια να γίνει εύκολο το pickarisma του ή να βγεί πασπαρτού. ουτε στη δευτερα παρουσια δε θα συμβει αυτο που λες για τον abloy... απλα γιατι ο φινλανδος ξερει κ ο βουλγαρος δεν μπορει & δε θελει ν'ασχοληθει 1 1
Nikos-81 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Καλημέρα σε όλους! Βρε παιδιά, ο Swayback πού είναι; Έχω πολύ καιρό να δω μήνυμά του. Εύχομαι να είναι καλά!! 1
Petros Electron Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, Nikos-81 είπε Καλημέρα σε όλους! Βρε παιδιά, ο Swayback πού είναι; Έχω πολύ καιρό να δω μήνυμά του. Εύχομαι να είναι καλά!! Καλα πρεπει να ειναι, απο οτι βλεπω ηταν ενεργός πριν 30 λεπτα.. 2
psycho_freak Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σε ολους, σε ισόγειο διαμερισμα με μικρη αυλη, θελω να αναβαθμισω την ασφαλεια. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν: συναγερμός κεντρικη πορτα αλουμινιου με κλειδαρια 3 σημειων CISA ξυλινα κουφωματα, παραθυρα και μπαλκονοπορτα με πατζουρια γαλλικου τυπου 2η πορτα εισοδου παλια ξυλινη μασιφ, με κλασσικη παλια κλειδαρια. Φωτισμος υπαρχει, αγορασα και εναν προβολεα με ανιχνευτη κινησης. Σκεφτομαι οτι ειδικα η ξυλινη πορτα αυτη πρεπει να φυγει αν και ειναι πολυ ομορφη και εχει και μια αλλη συναισθηματικη αξια (δε μας ενδιαφερει αυτη τη στιγμη) ή να βρεθει ενας τροπος να ασφαλισει γιατι με μια κλωτσια μπαινεις μεσα. Τα πτυσσόμενα κάγκελα κανουν δουλεια σε τετοια πορτα (εξωτερικη ξυλινη); Ή καλύτερα να την αλλάξω με μια πόρτα ασφαλείας έτσι και αλλιώς; Να βάλω κατι αλλο απο μεσα; πχ μπαρες; Αυτη η πορτα δεν χρησιμοποιείται συχνα. Επίσης η πορτα αλουμινιου είναι σχετικά ασφαλης (Ισως με αλλαγη κυλίνδρου); ή πρεπει να φυγει και αυτη; Η ερώτηση λοιπον ειναι αν πρεπει να αλλαχτουν και οι 2 πορτες ή υπαρχουν άλλες λυσεις πιο εύκολες / οικονομικές αλλα εξισου ασφαλεις. Και οι 2 πόρτες είναι εξωτερικές, σε αυλή. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από psycho_freak
Doubt Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, psycho_freak είπε Τα πτυσσόμενα κάγκελα κανουν δουλεια σε τετοια πορτα (εξωτερικη ξυλινη); Ή καλύτερα να την αλλάξω με μια πόρτα ασφαλείας έτσι και αλλιώς; Κάποτε που το είχα ψάξει αυτό, δεν συνέφερε η πτυσσόμενη οικονομικά. Καλύτερα θωρακισμένη με κατάλληλη επένδυση για εξωτερικό χώρο. Αλλά και να βάλεις 2 θωρακισμένες πόρτες θα υπάρχουν τα υπόλοιπα ξύλινα, οπότε πας για μεγάλες δουλειές και αντίστοιχα ποσά. Δες μήπως μπεις σε κανένα επιδοτούμενο πρόγραμμα. 1
psycho_freak Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Ευχαριστω. Η πόρτα αλουμινίου με την τριπλη κλειδαρια κανει κατι; Γινεται να αλλαξω κυλινδρο σε κατι πιο ασφαλες;
Petros Electron Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, psycho_freak είπε Ευχαριστω. Η πόρτα αλουμινίου με την τριπλη κλειδαρια κανει κατι; Γινεται να αλλαξω κυλινδρο σε κατι πιο ασφαλες; Απο οτι εχει γραφτεί εδω στο forum ενας απο τους καλους κυλίνδρους για πόρτες αλουμινίου (και οχι μονο) ειναι ο AGB 9000. 1
Doubt Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, psycho_freak είπε Ευχαριστω. Η πόρτα αλουμινίου με την τριπλη κλειδαρια κανει κατι; Γινεται να αλλαξω κυλινδρο σε κατι πιο ασφαλες; Δεν είναι θέμα κλειδαριάς, το αλουμίνιο σαν υλικό είναι "μαλακό" και υποχωρεί αν βάλεις ένα λοστό ή ακόμα κι ένα μεγάλο κατσαβίδι. Το σίδερο είναι αλλιώς. Ανέβασε φωτογραφία να δούμε τι κατασκευή είναι.
Sebu Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, psycho_freak είπε Ευχαριστω. Η πόρτα αλουμινίου με την τριπλη κλειδαρια κανει κατι; Γινεται να αλλαξω κυλινδρο σε κατι πιο ασφαλες; Θεωρητικα αν εχει κλειδαρια με τριπλη γλωσσα δλδ να βγαζει μια γλωσσα στη μεση και 2 μαχαιρωτες μια πανω μια κατω απο εκεινη την πλευρα εισαι θεωρητικα καλα. Η αλλη πλευρα θα ηθελε 2-3 μονιμους πυρους να μπαινουν μεσα στο κασελικι ωστε αν και μαλακο υλικο ο λοστος να μην μπορει να την ανοιξει ειτε απο δεξια ειτε απο αριστερα. Μετα επομενο αδυναμο σημειο ειναι το τζαμι της οποτε εκει καγκελα και μετα το κατω μερος που σε αρκετες ειναι ψευτικο, φευγει με κλωτσια μονοκομματο και μπαινουν απο εκει οποτε ενισχυση εκει. Τελος εσωτερικοι πυροι τυπου domus ή καπως ετσι που τους κλεινεις εσυ με το χερι για εξτρα ασφαλεια και γινεται η αλουμινιου φορτ νοξ. Εναλλακτικα ειχαμε βαλει στο χωριο στην αλουμινιου μια κλειδαρια η οποια δεν ηταν μαχαιρωτη 3 σημειων αλλα οταν κλειδωνε ηταν σαν συρταρωτη, εσερνε 4 πυρους και τους θηλυκωνε στο κασελικι οποτε μαζι με τη γλωσσα της κλειδαριας ειχες 5 σταθερα αμπαρωμενα σημεια απο τη μερια κλειδωματος. Συν τους στατικους πυρους που θηλυκωνουν απο την αλλη οπως κλεινει η πορτα στην κασα. Αυτο το τυπου συρταρωτο κλειδωμα το εχω δει και σε συγχρονα ακριβα κουφωματα αλουμινιου/μπαλκονοπορτες. 2
Astronautis Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Δεν έχω καθόλου γνώση του θέματος, συνεπώς οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν καλοδεχούμενη... Θέλω να αλλάξω την υπάρχουσα κλασσική παλιά ξύλινη πόρτα εισόδου με κάτι που θα προσφέρει ασφάλεια. Με ενδιαφέρει κυρίως να μην βρεθεί αντιμέτωπη η οικογένεια με το διαρρηκτη όταν είμαστε μέσα. Θα εγκαταστήσω συναγερμό που θα είναι συνδεδεμένος με κέντρο σεκιούριτι αλλά τι μπορώ να κάνω στον τομέα της πόρτας ώστε να αποθαρρύνω και αποτρέψω τον επίδοξο εισβολέα;
turbat0s Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Astronautis είπε Θέλω να αλλάξω την υπάρχουσα κλασσική παλιά ξύλινη πόρτα εισόδου .... τι μπορώ να κάνω στον τομέα της πόρτας ώστε να αποθαρρύνω και αποτρέψω τον επίδοξο εισβολέα; Καθορίζεις το μπάτζετ σου. Παίρνεις προσφορές. Έρχεσαι εδώ και τις παραθέτεις. Λαμβάνεις συμβουλές από τους ειδικούς που θα σχολιάσουν. 1
Astronautis Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Χμμμ σωστή η προσέγγιση εν γένει και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά μιλώντας τι είναι λογικό μπάτζετ για μια αξιόπιστη λύση; Ένα χιλιάρικο είναι καλό ποσό; Επίσης κοιτάζω για πόρτα ασφαλείας με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ή απλά τους λέω δώστε μου μια προσφορά σε αυτά τα χρήματα;
Doubt Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Astronautis είπε Επίσης κοιτάζω για πόρτα ασφαλείας με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ή απλά τους λέω δώστε μου μια προσφορά σε αυτά τα χρήματα; Λες "χρειάζομαι πόρτα ασφαλείας, τι διαθέτει το κατάστημα και σε τι τιμές;" αν πεις "δώστε μου μια προσφορά σε αυτά τα χρήματα" πας γυρεύοντας για να σε μαδήσουν. Επίσης σημασία έχει η κλειδαριά, ο κύλινδρος και το defender, οπότε η προσφορά να είναι αναλυτική.
Astronautis Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Κάτι ακόμη πιυ θα ήθελα να μάθω: επειδή βρίσκομαι σε επαρχιακή πόλη στην μέση του πουθενά, αναμένω να κάνει την τοποθέτηση ο μαραγκός μου. Τον ρώτησα για την τοποθέτηση και μου είπε ότι θα περάσει μπετοβεργες στην τοιχοποιία που θα ηλεκτροκολλησει στο σασί της πόρτας. Είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για ασφάλεια και αντοχή ή πρέπει να προβληματιστώ και στο θέμα της τοποθέτησης; 2
filipprin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Αμα βαλει και τσιμενο και ΟΧΙ ΑΦΡΟ ειναι αψογος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα