Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

Γεια σας, μια ερώτηση παιδιά....σκέφτομαι να αλλάξω την κλειδαριά και όλοι λετε να είναι γραναζωτή με διπλό καταπέλτη. Από όσο κατάλαβα έχει δύο επιλογες, την cisa rovolution pro και την Multlock. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον κάποια απο τις δύο υπερτερεί σε κάτι ή είναι θέμα απλά μάρκας και προτίμησης; Οι τιμες είναι σχεδόν ίδιες οπότε....

iseo sls / mul-t-lock los / cisa revolution pro / mottura gear

όλες παρομοιες, μπορεις να διαλεξεις οποια θελεις :)

Επεξ/σία από mclein²
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!

Λόγω υποχρεώσεων είχα να μπω από αρχές Οκτωβρίου. Διάβασα όλες τις σελίδες από τότε έως τώρα και επανήλθα.

Διάβασα κάποιες αναρτήσεις, αν θυμάμαι καλά ήταν μέσα Οκτωβρίου, για έναν φίλο που προσπάθησαν να μπουν σπίτι του γκρεμίζοντας την πόρτα.

Η εμπειρία μας πριν δύο εβδομάδες…

Περιοχή Αθήνα, ανάμεσα σε Πλ.Βάθη – Βικτώρια – Πλ.Αττικής. Φανταστική περιοχή ε!!  …κάποτε ήταν!!!

Διαμέρισμα πολυκατοικίας. Εκείνες τις μέρες πηγαινοερχόμασταν στο σπίτι. Πόρτα μασίφ ξύλινη με κλειδαριά τριών σημείων και αφαλό Astral s (από τα ευλογημένα χεράκια του mclein²)).

Τον αφαλό δεν τον καταφέρανε και πήγανε σε άλλες μεθόδους…

Επειδή η πόρτα οπτικά δεν έδειχνε τύπου θωρακισμένη, αλλά ήταν γύρω στα 100 κιλά, βάλανε τα καμαροκαθίκια λοστούς. Όπως είπε και ο mclein², που είδε φωτογραφίες, η πόρτα έφαγε αρκετό ξύλο!!

Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει η κάσα στα τρία σημεία που κλείδωνε η κλειδαριά και από τους 3 μεντεσέδες να μείνει σώος μόνο ο ένας. Μην αναρωτιέστε για τον θόρυβο, όσος και να έγινε κανείς δεν ασχολήθηκε από την πολυκατοικία. Βέβαια, οι γείτονες του ορόφου έλειπαν στις δουλειές τους, διότι το ντου έγινε μεταξύ 8:30πμ έως 13:30, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούστηκε στους άλλους ορόφους γιατί είχαν φύγει και μισά τούβλα.

Ευτυχώς, από μέσα δεν έλειπε τίποτα. Μάλλον λόγω του θορύβου που προξένησαν το βάλανε στα πόδια.

Πάμε τώρα στο μετά…

Πήγαμε στον Σ για καινούργια πόρτα. Επειδή το σπίτι κάποια στιγμή θα πωληθεί, επιλέξαμε την Ατρος με κύλινδρο ST8. Αρχικά μου πρότειναν τον KESO 8000 αλλά είπα όχι.

Όπως αναφέρθηκε και λίγο πιο πριν σε ποστ, ο Σ σου προτείνει από μόνος του κυλίνδρους Evva. Του είπα ότι σε Extra1 που πήρα πριν δύο χρόνια σας έφερα τον MCS και μου είπε για κάποιον ανώτερο του MCS. Δεν ξέρω ποιον εννοεί, ο Γιώργος θα ξέρει.

Και επειδή μακρηγόρησα, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι:

α) τα καμαροκαθίκια δεν διστάζουν να βάλουν λοστούς, μέρα πρωί σε πολυκατοικίες και δη σε περιοχές που σίγουρα δεν ζουν πλούσιοι άνθρωποι και

β) ο Σ βάζει και Evva κυλίνδρους.

Α, ξέχασα να πω ότι την καινούργια πόρτα την είχαμε σε λιγότερο από δύο μέρες τοποθετημένη. Θα μπορούσαν και σε μία μέρα, αλλά την παραγγείλαμε αργά το μεσημέρι.

Αυτά, συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Και πάλι Καλή Ανάσταση χωρίς διαρρήξεις!!

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikos-81 είπε

Α, ξέχασα να πω ότι την καινούργια πόρτα την είχαμε σε λιγότερο από δύο μέρες τοποθετημένη. Θα μπορούσαν και σε μία μέρα, αλλά την παραγγείλαμε αργά το μεσημέρι.

Τοποθέτηση σωστή με τσιμέντο;

Κόστος περίπου για όλα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doubt είπε

Τοποθέτηση σωστή με τσιμέντο;

Κόστος περίπου για όλα;

Κανονικά με τσιμέντο. Φαντάσου, λόγω των τούβλων που είχαν φύγει από διάφορα σημεία, είχαν δημιουργηθεί κάποια κενά στον τοίχο και τα καλύψανε. Από τιμή, επειδή το σπίτι έχει δύο εισόδους και θα πάρουμε και δεύτερη πόρτα, μας έκανε κάτι καλύτερο και ήρθε 900 με ΦΠΑ. Μέσα έξω είναι με ίσιο laminate. Επίτηδες βάλαμε laminate για να έρθει γρήγορα, γιατί το λούστρο ή η λάκα θέλουν 2 - 3 μέρες και στο σπίτι ήμασταν στην ουσία χωρίς πόρτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Απορία: Αν βάλεις πτυσσόμενα κάγκελα όπως αυτά που βάζουν σε μπαλκονόπορτες, έξω από την απλή πόρτα πόσο ασφαλής είσαι ;

Δημοσ.

Ρε παίδες σε πορτά που πήγα και του είπα να γινει η εγκατάσταση με μπετόν κι όχι με αφρό μου είπε ότι σε περίπτωση σεισμού δεν ανοίγει η πόρτα και γι αυτό προτείνει να μπει αφρός. Πάω αλλού;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Z3R@tuL είπε

Ρε παίδες σε πορτά που πήγα και του είπα να γινει η εγκατάσταση με μπετόν κι όχι με αφρό μου είπε ότι σε περίπτωση σεισμού δεν ανοίγει η πόρτα και γι αυτό προτείνει να μπει αφρός. Πάω αλλού;

Φεύγεις τρέχοντας.

Δημοσ.

φανταζομαι θα μπουν σιδερα στο τοιχο κ μετα αφρος? ειναι τοσο κακο? δλδ πρεπει να κοψουν τα σιοδερα για να τη βγαλουν. Δεν ξερω, απλα ρωταω

Δημοσ.

Γεια σας . Ανακαινίζω το διαμέρισμα μου και θέλω να δω τι θα κάνω με την πόρτα εισόδου. 

Με ενδιαφέρει πρωτίστως τι γίνεται τις ημέρες και τις νύχτες που εγώ απουσιάζω για επαγγελματικό ταξίδι και στο σπίτι είναι μόνο η σύζυγος με τα παιδιά.

Το αν θα μπουκάρει κάποιος μέσα τις ώρες που θα απουσιάζουμε όλοι , αν και είναι σημαντικό , το θεωρώ ήσσονος σημασίας. Εξάλλου θα έχω και το συναγερμό που θα κάνει το σαματά και ελπίζω να βοηθήσει στο να τραπεί ο διαρρήκτης σε φυγή.  

Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο χάθηκα... Είδα ότι πρέπει να υπάρχει κάποια σχετική πιστοποίηση που κατατάσει τις πόρτες σε κατηγορίες από 1 έως 6 αλλά λίγες εταιρείες φαίνεται να έχουν την αντιστοιχη πιστοποίηση. Ακόμη και αν την έχουν ψάχνε γύρευε πώς εκδόθηκε , σε τι προϊόν αφορά και τι προσπαθούν να σου πλασάρουν. 

Υπάρχει κάποιος μπούσουλας στην επιλογή;

Επίσης δεδομένου ότι βρίσκομαι στην επαρχία (δύσκολα θα έρθει κάποιος από Αθήνα), με απασχολεί πολύ η τοποθέτηση γιατί φαντάζομαι ότι και η καλύτερη πόρτα μπορεί να μην παρέχει ασφάλεια αν δεν τοποθετηθεί σωστά. Απαιτείται κάποια εξειδίκευση για αυτή τη δουλειά ή απευθύνομαι σε οποιοδήποτε μαραγκό που τοποθετεί πόρτες; (αν το έχω καταλάβει σωστά, η κάσα πρέπει να αγκυρωθεί με πύρους εντός της τοιχοποιίας και με τσιμέντο;)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Χρόνια πολλά,

φίλος άλλαξε σετ στο σπίτι του, είδα το κλειδί που γράφει iseo csr (λογικά R90;), περιοχή Βριλήσσια.

Είναι σε καλό επίπεδο ο κύλινδρος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

πρόσφατα μπήκα σε σπίτι με κύλινδρο mg x8. Μου παρουσίαζαν τον κύλινδρο ως decent αλλά από ότι βλέπω από το συγκεκριμένο thread παραβιάζεται εύκολα. 

Θέλω να προχωρήσω σε αλλαγή κυλίνδρου, budget έως και 150 ευρώ. Εχω απλό defender και με ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια, έχετε κάποιες προτάσεις? Oι επιλογές είναι άπειρες και δεν θέλω να ακούσω μόνο τον κλειδαρά της γειτονίας.

Αξίζει να πάω σε κάτι πιο ακριβό πχ CISA RS3 S (~195 ευρώ) ?

Επεξ/σία από ThanosMel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThanosMel είπε

Καλησπέρα παιδιά,

πρόσφατα μπήκα σε σπίτι με κύλινδρο mg x8. Μου παρουσίαζαν τον κύλινδρο ως decent αλλά από ότι βλέπω από το συγκεκριμένο thread παραβιάζεται εύκολα. 

Θέλω να προχωρήσω σε αλλαγή κυλίνδρου, budget έως και 150 ευρώ. Εχω απλό defender και με ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια, έχετε κάποιες προτάσεις? Oι επιλογές είναι άπειρες και δεν θέλω να ακούσω μόνο τον κλειδαρά της γειτονίας.

Αξίζει να πάω σε κάτι πιο ακριβό πχ CISA RS3 S (~195 ευρώ) ?

Δες σε τι τιμες βρισκεις EVVA 4KS και abloy protec 2.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα 

Τι γίνεται με τον κύλινδρο Cisa Ap4s?

Διάβαζω αρνητικά σχόλια ενώ όχι πολύ παλαιότερα είχα διαβάσει καλά.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Sebu είπε

Δες σε τι τιμες βρισκεις EVVA 4KS και abloy protec 2.

Και να προσθέσω επίσης στην λίστα και τον Kaba experT plus. Αν η κλειδαριά σου συνεργάζεται οκ με τον abloy protec2 (αυτο θα το πει ο ειδικός του νήματος) βάλε τον Abloy Protec2 αν θες κατι TOP. Άκουγα οτι ειναι λίγο δύσχρηστος λόγω το οτι ειναι με δίσκους εγω που τον εχω με cisa rev pro δουλεύει άψογα, ισως με αλλες κλειδαριες να μην ειναι τοσο, δεν ξερω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...