Tetix Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Καλημέρα ! Θα αλλάξω την κεντρική πόρτα του σπιτιού σε διαμέρισμα 30 ετών που ανακαινίζεται και θα ήθελα να κάνω την καλύτερη επιλογή. Έχω καταλήξει στις πόρτες Siamo (μοντέλο Extra 1), για τις οποίες διαβάζοντας και εδώ διάφορες συζητήσεις έχουν προκύψει κάποιες απορίες: α) Αλλάζοντας στο μοντέλο Super 1-Champion υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά σε επίπεδο ασφάλειας? Νομίζω η Extra 1 είναι στα 1500+φπα ενώ ή Super 1 στα 2000+φπα άρα μιλάμε για 600-700 ευρώ διαφορά. β) Σχετικά με κυλίνδρους και defenders όπου βλέπω ότι γίνεται αρκετή συζήτηση (αν και δεν το περίμενα καθώς νόμιζα ότι υπάρχουν 1-2 στάνταρ επιλογές) συμβουλεύετε να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κυλίνδρων/defender? Ή αυτό δε γίνεται στη Siamo? π.χ. είδα να αναφέρεται πολύ το Abloy γ) Γενικά τι άλλο να προσέξω; Άλλη εταιρία πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο/χρόνο. Ευχαριστώ !
Menelaos83 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tetix είπε Καλημέρα ! Θα αλλάξω την κεντρική πόρτα του σπιτιού σε διαμέρισμα 30 ετών που ανακαινίζεται και θα ήθελα να κάνω την καλύτερη επιλογή. Έχω καταλήξει στις πόρτες Siamo (μοντέλο Extra 1), για τις οποίες διαβάζοντας και εδώ διάφορες συζητήσεις έχουν προκύψει κάποιες απορίες: α) Αλλάζοντας στο μοντέλο Super 1-Champion υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά σε επίπεδο ασφάλειας? Νομίζω η Extra 1 είναι στα 1500+φπα ενώ ή Super 1 στα 2000+φπα άρα μιλάμε για 600-700 ευρώ διαφορά. β) Σχετικά με κυλίνδρους και defenders όπου βλέπω ότι γίνεται αρκετή συζήτηση (αν και δεν το περίμενα καθώς νόμιζα ότι υπάρχουν 1-2 στάνταρ επιλογές) συμβουλεύετε να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κυλίνδρων/defender? Ή αυτό δε γίνεται στη Siamo? π.χ. είδα να αναφέρεται πολύ το Abloy γ) Γενικά τι άλλο να προσέξω; Άλλη εταιρία πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο/χρόνο. Ευχαριστώ ! Προσωπικα δεν βλεπω καποιο νοημα να ξεφυγεις απο τον παραγωγικο, εκτος αν εχεις να φυλαξεις πολυ ακριβα πραγματα μεσα στο σπιτι και ταυτοχρονα πιστευεις οτι θα σου γκρεμισουν την πορτα για να μπουν πραγμα δυσκολο και σπανιο εφοσον εισαι και σε πολυκατοικια. Ο Σιαμος δεν εχει ευελιξια σε κλειδαριες κυλινδρους και defender ομως κατασκευαστικα ισως ειναι ο καλυτερος. Εγω αν διαλεγα τωρα θα πηγαινα αλλου με δυνατοτητα να βαλω καλυτερη κλειδαρια(διπλη κιολας)κυλινδρο και defender απο οτι δινει αυτος. Για μενα εκει πρεπει να επενδυσεις και οχι στα 15 η 22 σημεια κλειδωματος της πορτας. Θα σου πουν και οι υπολοιποι που ξερουν πιο καλα και ειδικα o @mclein² που ειναι εξαιρετικος επαγγελματιας. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από Menelaos83 3
mclein² Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Tetix είπε Καλημέρα ! Θα αλλάξω την κεντρική πόρτα του σπιτιού σε διαμέρισμα 30 ετών που ανακαινίζεται και θα ήθελα να κάνω την καλύτερη επιλογή. Έχω καταλήξει στις πόρτες Siamo (μοντέλο Extra 1), για τις οποίες διαβάζοντας και εδώ διάφορες συζητήσεις έχουν προκύψει κάποιες απορίες: α) Αλλάζοντας στο μοντέλο Super 1-Champion υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά σε επίπεδο ασφάλειας? Νομίζω η Extra 1 είναι στα 1500+φπα ενώ ή Super 1 στα 2000+φπα άρα μιλάμε για 600-700 ευρώ διαφορά. β) Σχετικά με κυλίνδρους και defenders όπου βλέπω ότι γίνεται αρκετή συζήτηση (αν και δεν το περίμενα καθώς νόμιζα ότι υπάρχουν 1-2 στάνταρ επιλογές) συμβουλεύετε να ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κυλίνδρων/defender? Ή αυτό δε γίνεται στη Siamo? π.χ. είδα να αναφέρεται πολύ το Abloy γ) Γενικά τι άλλο να προσέξω; Άλλη εταιρία πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο/χρόνο. Ευχαριστώ ! καλημερα, θα προτιμουσα την extra 1 στην παρουσα φαση και θα ζητουσα τη διπλη κλειδαρια της μοτουρα. απο εκει και περα, στα defender ο Σιαμος δεν ειναι συζητησιμος κ μαλλον οπως αποδεικνυει η ιστορια δεν εχει κι αδικο μιας κ ο ανταγωνισμος με τα απλα ψευτοντιφεντερακια εχει μεγαλο προβλημα στις διαρρηξεις που ηδη συμβαινουν. καλη ιδεα ειναι να παραμεινεις στο κωνικο σχεδιο που προτεινει & θα εισαι μια χαρα. στους κυλινδρους συνεχιζει να πασχει στους διαθεσιμους & προτεινομενους ΑΛΛΑ επειδη καταλαβαινει οτι το παιχνιδι του ανταγωνισμου ειναι σκληρο & θα το χασει εντελως οσον αφορα τους σοβαρους επαγγελματιες (αυτους που δε βαζουν φασον πορτες) εχει ριξει αρκετο νερο στο κρασι του και συζητα μια χαρα για προσκομηση δικου σου κυλινδρου εαν προκειται για κορυφαια επιλογη (protec², 4ks, kaba experT, kaba PentaCross, Mottura C55 κλπ κλπ σε παρομοια τιμολογιακη σειρα). τελος, θα εριχνα μια σοβαρη ματια στη GoldenDoor μιας και οι τοποθετησεις τους ειναι εφαμιλες με του Σιαμου και οι πορτες εξισου καλες με σοβαρο μειονεκτημα τα defender (επιμενουν στα κωνικα cisa χωρις ροζετα ασφαλειας) & τους κυλινδρους cisa (με το ζορι βαζουν και M&C)... Υγ - ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ & ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΠΟΡΤΕΣ ΣΙΑΜΟΥ ή GD Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από mclein² 12
Sebu Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, mclein² είπε καλημερα, θα προτιμουσα την extra 1 στην παρουσα φαση και θα ζητουσα τη διπλη κλειδαρια της μοτουρα. απο εκει και περα, στα defender ο Σιαμος δεν ειναι συζητησιμος κ μαλλον οπως αποδεικνυει η ιστορια δεν εχει κι αδικο μιας κ ο ανταγωνισμος με τα απλα ψευτοντιφεντερακια εχει μεγαλο προβλημα στις διαρρηξεις που ηδη συμβαινουν. καλη ιδεα ειναι να παραμεινεις στο κωνικο σχεδιο που προτεινει & θα εισαι μια χαρα. στους κυλινδρους συνεχιζει να πασχει στους διαθεσιμους & προτεινομενους ΑΛΛΑ επειδη καταλαβαινει οτι το παιχνιδι του ανταγωνισμου ειναι σκληρο & θα το χασει εντελως οσον αφορα τους σοβαρους επαγγελματιες (αυτους που δε βαζουν φασον πορτες) εχει ριξει αρκετο νερο στο κρασι του και συζητα μια χαρα για προσκομηση δικου σου κυλινδρου εαν προκειται για κορυφαια επιλογη (protec², 4ks, kaba experT, kaba PentaCross, Mottura C55 κλπ κλπ σε παρομοια τιμολογιακη σειρα). τελος, θα εριχνα μια σοβαρη ματια στη GoldenDoor μιας και οι τοποθετησεις τους ειναι εφαμιλες με του Σιαμου και οι πορτες εξισου καλες με σοβαρο μειονεκτημα τα defender (επιμενουν στα κωνικα cisa χωρις ροζετα ασφαλειας) & τους κυλινδρους cisa (με το ζορι βαζουν και M&C)... Υγ - ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ & ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΠΟΡΤΕΣ ΣΙΑΜΟΥ ή GD Αρα αυτο σημαινει οτι ο Σιαμ μαλακωσε? Και αν του πας για παραγωγικο τυπο δικο σου κυλινδρο protec 2 ή 4KS θα δεχτει να τον τοποθετησει εναντι του δικου του και να σου κοψει απο την τιμη? Κρατωντας φυσικα το δικο του defender? Αν ναι προκυπτει ενα καλο ποιοτικο συνολο ετσι και θα ανεβει και αλλο εναντι του ανταγωνισμου αφου εκει που εχανε ηταν στην εμμονη και ξεροκεφαλια του στον κυλινδρο. Ισως μεν και δικαιολογημενα καθως αν δεχοταν να σου βαλει δικο σου κυλινδρο φθηνο και παραβιαζοταν η πορτα εσυ θα ησουν αρνητικη διαφημιση.
mclein² Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Sebu είπε Αρα αυτο σημαινει οτι ο Σιαμ μαλακωσε? Και αν του πας για παραγωγικο τυπο δικο σου κυλινδρο protec 2 ή 4KS θα δεχτει να τον τοποθετησει εναντι του δικου του και να σου κοψει απο την τιμη? Κρατωντας φυσικα το δικο του defender? Αν ναι προκυπτει ενα καλο ποιοτικο συνολο ετσι και θα ανεβει και αλλο εναντι του ανταγωνισμου αφου εκει που εχανε ηταν στην εμμονη και ξεροκεφαλια του στον κυλινδρο. Ισως μεν και δικαιολογημενα καθως αν δεχοταν να σου βαλει δικο σου κυλινδρο φθηνο και παραβιαζοταν η πορτα εσυ θα ησουν αρνητικη διαφημιση. απο την τιμη δεν κοβει
Sebu Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mclein² είπε απο την τιμη δεν κοβει Χαχαχαχα συγγνωμη θα του παω δικο μου κυλινδρο λ.χ. protec 2 και δεν θα μου κοψει τιμη αφου αφαιρει τον κυλινδρο του? Τι απατεωνας κατσαπλιας ειναι αυτος χαχαχαχαχαχα Μου θυμιζει τον Τακη στην Κατουνα στη Λευκαδα ενα καλοκαιρι του ειχαμε παει εμεις τα ψαρια δικα μας και τα εψησε στη σχαρα και στο τελος στο λογαριασμο μας τα χρεωσε 😂....."Τακη...τα ψαρια ηταν δικα μας....αααα ναι ναι θα τα αφαιρεσω" χαχαχαχαχ Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Sebu
Doubt Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, Sebu είπε Τακη...τα ψαρια ηταν δικα μας Ωραία ατάκα αυτή, πιασάρικη.
Sebu Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Doubt είπε Ωραία ατάκα αυτή, πιασάρικη. Η πλακα ειναι οτι αυτο του ειπαμε γιατι τον λενε και Τακη (Κολοκας) και τα ψαρια ηταν οντως δικα μας 😝 Μας βγηκε αυθορμητα εκεινο το βραδυ γελωντας γιατι ο Κολοκας δεν εχει καταλογο, δεν εχει τιμες και πρακτικα χρεωνει με το κεφαλι. Στην ουσια έπαιρνες και εφερνε οτι εχει/βγαλει η ψησταρια και οτι ειχε φτιαξει η γιαγια απο σαλατες και συνοδευτικα. Μπορει να τελειωναν οι μπριζολες και μετα να εβαζε στηθος κοτοπουλο και μετα παιδακια. Μπορει να τελειωναν οι ντοματες και αρα η χωριατικη και μετα να εκοβε μαρουλι. Ο Τακης ηταν φολκλορ φαση αλλα κοπαναγε και στο κεφαλι. Εχω χρονια να παω ελπιζω να ειναι καλα. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Sebu
giannistsouk92 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αλλαγή κλειδαριάς ή κυλίνδρου (ακόμα δεν έχω καταλήξει). Από τη μια σκέφτομαι την Omega plus, ωστόσο σε επικοινωνία που είχα σήμερα με κλειδαράδες μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή η κλειδαριά και μπορώ να καλυφθώ μόνο με αλλαγή κυλίνδρου. Όποτε σκέφτομαι και αυτήν τη λύση ως κάτι πιο οικονομικό. Τι έχετε να προτείνετε; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
turbat0s Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, giannistsouk92 είπε μου είπαν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή η κλειδαριά και μπορώ να καλυφθώ μόνο με αλλαγή κυλίνδρου. Τι έχει τώρα πάνω η πόρτα σου?
giannistsouk92 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, turbat0s είπε Τι έχει τώρα πάνω η πόρτα σου? Προσπαθω να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά μου λέει είναι μεγάλες. Από ότι μου είπαν η κλειδαριά είναι Αtra και το κλειδί πάνω γράφει Dierre. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από giannistsouk92
mclein² Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, giannistsouk92 είπε Προσπαθω να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά μου λέει είναι μεγάλες. Από ότι μου είπαν η κλειδαριά είναι Αtra και το κλειδί πάνω γράφει Dierre. Ελπίζω να βοήθησα. καλημερα, ειτε βαζεις εδω 2-3 φωτογραφιες απο την πορτα, ειτε στελνεις πμ αν δε θελεις να φανει εδω. ακολουθως θα σου γραψουμε τη γνωμη μας Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από mclein²
IOROD867 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, mclein² είπε καλημερα, ειστε βαζεις εδω 2-3 φωτογραφιες απο την πορτα, ειτε στελνεις πμ αν δε θελεις να φανει εδω. ακολουθως θα σου γραψουμε τη γνωμη μας
cpavlidi Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Γεια σας, μια ερώτηση παιδιά....σκέφτομαι να αλλάξω την κλειδαριά και όλοι λετε να είναι γραναζωτή με διπλό καταπέλτη. Από όσο κατάλαβα έχει δύο επιλογες, την cisa rovolution pro και την Multlock. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον κάποια απο τις δύο υπερτερεί σε κάτι ή είναι θέμα απλά μάρκας και προτίμησης; Οι τιμες είναι σχεδόν ίδιες οπότε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα