thomason993 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ObeyWario! είπε Η κάμερα είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι μετά απο μια καλή πόρτα/κύλινδρο/κλειδαριά και συναγερμό Βγάλε μια φώτο τη πόρτα Μέχρι να αλλαχτεί η κλειδαριά ή ο κύλινδρος, δεν μένω στο διαμέρισμα.. Οπότε δεν μπορώ να βγάλω άμεσα φωτο της πόρτας. Έχω φώτο από τη μέσα μεριά, αλλά προτιμώ να τη στείλω σε pm αν χρειάζεται. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από thomason993
mclein² Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, thomason993 είπε Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: - Είναι πραγματικά τόσο εύκολο για ένα διαρρήκτη να ξεκλειδώσει μία κλειδωμένη πόρτα, χωρίς να κάνει θόρυβο για να το ακούσουν οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας και χωρίς να ασκήσει καμία πίεση στη πόρτα που να της αφήσει σημάδι? Στο κλειδί μου αλλά και στη κλειδαριά μου πάντως όσο έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάποια μάρκα από αυτές που θεωρούνται μη ασφαλείς (π.χ. Atra, Secureme, κτλ). Στη πραγματικότητα δεν γράφουν τίποτα. - Είναι πιθανό να με παρακολουθούσαν και να επέλεξαν να μπουν στο δικό μου διαμέρισμα? Ή να τους έδωσε πληροφορία κάποιος τρίτος? Είμαι στο διαμέρισμα μερικούς μήνες και δεν έχω γνωρίσει ακόμα πάνω από 2-3 ενοίκους της πολυκατοικίας, αλλά με αυτούς που γνωρίστηκα έδωσα έμμεσα πληροφορίες για το ποιες ώρες μπορεί να λέιπω από το σπίτι (λάθος μου). Επίσης, τους τελευταίους 2 μήνες έγινε στο διαμέρισμα 4 ή 5 φορές επίσκεψη από τεχνικό παρόχου τηλεφωνίας/ίντερνετ για αποκατάσταση βλάβης - ήμουν παρών κι εγώ φυσικά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν σχέση με το συμβάν, αλλά πλέον είμαι πολύ καχύποπτος. - Αν και ο σπιτονοικοκύρης έχει αναλάβει να αντικαταστήσει τη κλειδαριά (δεν ξέρω βέβαια αν αυτή που θα βάλει θα είναι επίσης "αδύναμη"), το γεγονός οτι οι διαρρήκτες πήραν το 2ο κλειδί που είχα για το διαμέρισμα είναι σημάδι οτι θέλουν να επιστρέψουν σε άλλη χρονική στιγμή? Ή ήταν τυχαίο γεγονός? - Επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι καμία κλειδαριά (και βέβαια δεν έχω σκοπό να αφήσω τίποτα που να έχει μεγάλη αξία στο σπίτι) θα λάβω κάποια μέτρα για επιπλέον ασφάλεια, κι έτσι εχω παργγείλει εσωτερική IP camera που θα με ειδοποιεί στο κινητό αν δει κάποια κίνηση στο διαμέρισμα όταν λείπω. Σε περίπτωση που με κάποιο μέσο παρακολούθησης (π.χ. κάμερα) δω οτι έχει γίνει ξανά διάρρηξη στο σπίτι μου ενώ εγώ λείπω, ποιά είναι η καλύτερη αντίδραση που μπορώ να έχω για να ελαχιστοποιήσω τη ζημιά από εκεί και πέρα? Ειδοποιώ άμεσα την αστυνομία? Ενεργοποιώ κάποιον "συναγερμό" που έχει πάνω της η κάμερα για να τρομάξω τους διαρρήκτες? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? - Η πόρτα του διαμερίσματος από τη μέσα πλευρά, έχει ένα σύρτη που όταν τον "κλέινεις" πιάνει σε μία μεταλλική "θηλιά" η οποία είναι βιδωμένη πανω στη κάρσα και αφηνει τη πόρτα να ανοίξει αλλά μέχρι ένα σημέιο, π,χ 5 εκατοστά άνοιγμα. Είναι αυτό το έιδος "σύρτη" αρκετό για προστασία, όταν είμαι εγώ μέσα στο διαμέρισμα? Ή είναι καλύτερο να βάλω μόνος μου κάποιο 2ο σύρτη που λειτουργεί με το κλασσικό τρόπο (κάποιο πύρο που ασφαλίζει σε κάποιο κρίκο πάνω στη κάρσα)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1. ναι, ειναι τοσο ευκολο αλλα ταυτοχρονα και τοσο δυσκολο. γενικα ειναι και θεμα τυχης. 2. περασαν 1 εως 3 φορες συγκεκριμενη ωρα που ελειπες κ αυτο ηταν αρκετο για να δοκιμασουν τα "εργαλεια" τους. 3. το κλειδι που σου πηραν θ'ανοιξει αλλες πορτες, οπως ανοιξε η δικη σου με καποιου αλλου. φυσικα οχι απειραχτο ή ανευ επεξεργασιας αλλα γενικα ειναι ενας μπουσουλας ! 4. στ'αληθεια δεν μπορεις να κανεις πολλά. το βασικοτερο ειναι να μην εχεις λεφτα & χρυσαφικα στο σπιτι γιατι αυτος ειναι λογος εισβολης. 5. ο συρτης μερικου ανοιγματος ειναι ενα μικρο βημα προστασιας. μια καλη κλειδαρια θα σου μετατρεψει αυτο το συρτη σ'ενα αχρηστο αξεσουαρ.
thomason993 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, mclein² είπε 1. ναι, ειναι τοσο ευκολο αλλα ταυτοχρονα και τοσο δυσκολο. γενικα ειναι και θεμα τυχης. 2. περασαν 1 εως 3 φορες συγκεκριμενη ωρα που ελειπες κ αυτο ηταν αρκετο για να δοκιμασουν τα "εργαλεια" τους. 3. το κλειδι που σου πηραν θ'ανοιξει αλλες πορτες, οπως ανοιξε η δικη σου με καποιου αλλου. φυσικα οχι απειραχτο ή ανευ επεξεργασιας αλλα γενικα ειναι ενας μπουσουλας ! 4. στ'αληθεια δεν μπορεις να κανεις πολλά. το βασικοτερο ειναι να μην εχεις λεφτα & χρυσαφικα στο σπιτι γιατι αυτος ειναι λογος εισβολης. 5. ο συρτης μερικου ανοιγματος ειναι ενα μικρο βημα προστασιας. μια καλη κλειδαρια θα σου μετατρεψει αυτο το συρτη σ'ενα αχρηστο αξεσουαρ. Καλήμερα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Έχεις να προτείνεις κάποιο αξιόπιστο κύλινδρο για να εγκαταστήσω μόνος μου, αρκετά δύσκολο στη παραβίαση για να μην αξίζει τον κόπο για ένα διαρρήκτη να ασχοληθεί μαζί του? Παίζει ρόλο αν θα τον αγοράσω online ή αν παω σε κλειδαρα και του ζητήσω το Χ μοντέλο? Δεν με πειράζει το κόστος καθώς θα τον πάρω μαζί μου όταν ξενοικιασω και φύγω από το διαμέρισμα, αρκεί να μην είναι κάτι εξωφρενικό σε ποσό. Επίσης, θεωρείς οτι χρειάζεται και αλλαγή του μηχανισμού κλειδαριάς και του defender? Ή η αλλαγή κυλίνδρου είναι αρκετή? Η τωρινή κλειδαριά όπως και το defender δεν έχουν πάθει ζημιά απο τη παραβίαση. Τέλος, επειδή σκεφτόμουν να έβαζα και κάποιο ακόμα συρτή εσωτερικά για έξτρα ασφάλεια όταν βρίσκομαι εγώ στο σπίτι, πιστεύεις οτι με ένα καλό κύλινδρο δεν είναι απαραίτητος ένας επιπλέον συρτης?
mclein² Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, thomason993 είπε Καλήμερα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Έχεις να προτείνεις κάποιο αξιόπιστο κύλινδρο για να εγκαταστήσω μόνος μου, αρκετά δύσκολο στη παραβίαση για να μην αξίζει τον κόπο για ένα διαρρήκτη να ασχοληθεί μαζί του? Παίζει ρόλο αν θα τον αγοράσω online ή αν παω σε κλειδαρα και του ζητήσω το Χ μοντέλο? Δεν με πειράζει το κόστος καθώς θα τον πάρω μαζί μου όταν ξενοικιασω και φύγω από το διαμέρισμα, αρκεί να μην είναι κάτι εξωφρενικό σε ποσό. Επίσης, θεωρείς οτι χρειάζεται και αλλαγή του μηχανισμού κλειδαριάς και του defender? Ή η αλλαγή κυλίνδρου είναι αρκετή? Η τωρινή κλειδαριά όπως και το defender δεν έχουν πάθει ζημιά απο τη παραβίαση. Τέλος, επειδή σκεφτόμουν να έβαζα και κάποιο ακόμα συρτή εσωτερικά για έξτρα ασφάλεια όταν βρίσκομαι εγώ στο σπίτι, πιστεύεις οτι με ένα καλό κύλινδρο δεν είναι απαραίτητος ένας επιπλέον συρτης? θες/μπορεις να μου στειλες φωτογραφιες της πορτας σε πμ για να σε βοηθησω οσο πιο σωστα μπορω ; μεσα / εξω κοντα στο σημειο που βαζεις το κλειδακι & μια με ανοιχτη πορτα εκει που βγαινουν οι πυροι με τη γλωσσα. 1
taris Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 hours ago, thomason993 said: - Είναι πιθανό να με παρακολουθούσαν και να επέλεξαν να μπουν στο δικό μου διαμέρισμα? Ή να τους έδωσε πληροφορία κάποιος τρίτος? Είμαι στο διαμέρισμα μερικούς μήνες και δεν έχω γνωρίσει ακόμα πάνω από 2-3 ενοίκους της πολυκατοικίας, αλλά με αυτούς που γνωρίστηκα έδωσα έμμεσα πληροφορίες για το ποιες ώρες μπορεί να λέιπω από το σπίτι (λάθος μου). Επίσης, τους τελευταίους 2 μήνες έγινε στο διαμέρισμα 4 ή 5 φορές επίσκεψη από τεχνικό παρόχου τηλεφωνίας/ίντερνετ για αποκατάσταση βλάβης - ήμουν παρών κι εγώ φυσικά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν σχέση με το συμβάν, αλλά πλέον είμαι πολύ καχύποπτος. Στα άλλα σου απάντησαν ήδη, απλά φιλικά και χωρίς διάθεση να σε επιτιμήσω, να σου πω μην μπαίνεις στο τριπάκι της καχυποψίας για γείτονες που ειδοποιούν σπείρες, τεχνικούς που μπορεί να παίζουν σκοτεινό ρόλο, ντελιβεράδες που τσεκάρουν το σαλόνι όταν δίνουν τα σουβλάκια κ.ο.κ. Να υποστείς διάρρηξη είναι μια μεγάλη παραβίαση του αισθήματος ασφάλειας και ιδιωτικότητάς σου. Είναι ανθρώπινο να σου περάσουν από το μυαλό σου κι αυτά. Ωστόσο σχεδόν σε όλες τις διαρρήξεις τα πράγματα είναι πολύ πιο "απλά" και είναι τελείως σπάνιο να στηθούν πλεκτάνες με γείτονες και επαγγελματικούς επισκέπτες, μάστορες ή δεν ξέρω τί, για μια διάρρηξη στο μέσο ελληνικό διαμέρισμα. Στο λέω φιλικά γιατί γνωρίζω κόσμο που μπήκε στο τριπάκι τέτοιων σκέψεων και κατέληξε να δηλητηριάσει τον εαυτό του στις σχέσεις με γείτονες κ.ο.κ., βλέποντάς τους όλους σαν δυνητικούς συμμέτοχους σε συνωμοσία εναντίον του, κλπ κλπ Δεν τα λέω για να σου κάνω παρατήρηση ούτε ως μομφή. Απλά άδικα ναρκοθετείς τις όποιες σχέσεις σου με γείτονες, με τέτοια σενάρια που δεν ισχύουν σχεδόν ποτέ. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από taris 7
juneman Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Ευχαριστώ το χρήστη @mclein² για τη βοήθεια του να αναβαθμίσω την ασφάλεια του σπιτιού. Κοσμεί με την παρουσία του το forum. Αυτό. 4 1
Raki-meze Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Οταν μπήκαμε σε νέο διαμέρισμα, βρήκαμε μια πόρτα ασφαλείας dierre και αλλάξαμε κλειδαριά - κύλινδρο. Μετά από λίγο, η κλειδαριά με τον κύλινδρο δεν συνεργάζονταν καλά, και αλλάξαμε κύλινδρο. Με το defender δεν ασχολήθηκα καθόλου, δεν ήξερα καν τι είναι. Τότε αγνοούσα την ύπαρξη του θέματος αυτού, αλλά και γενικά τι παίζει με κλειδαριές, κυλίνδρους και defender. Νόμιζα βάζεις μια καινούρια κλειδαριά και τέλος. (φυσικά λάθος μου) Για να μην μακρυγορω άλλο, δεν θυμάμαι το μοντέλο κλειδαριάς που έβαλε ο κύριος που ήρθε. (μάρκας Cisa) Ανεβάζω φωτογραφίες, θα ήθελα να μου πείτε αν είμαι σε ικανοποιητικό επίπεδο ασφαλείας. Δεν θέλω κάτι σπέσιαλ, απλά να μην είμαι και ξεφραγο αμπέλι με δύο μωρά μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ. 1. Κλειδαριά 2. Κύλινδρος M-T-L Integrator 4 3. Defender (;;;;) 4. Πόρτα εσωτερικά
thomason993 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, taris είπε Στα άλλα σου απάντησαν ήδη, απλά φιλικά και χωρίς διάθεση να σε επιτιμήσω, να σου πω μην μπαίνεις στο τριπάκι της καχυποψίας για γείτονες που ειδοποιούν σπείρες, τεχνικούς που μπορεί να παίζουν σκοτεινό ρόλο, ντελιβεράδες που τσεκάρουν το σαλόνι όταν δίνουν τα σουβλάκια κ.ο.κ. Να υποστείς διάρρηξη είναι μια μεγάλη παραβίαση του αισθήματος ασφάλειας και ιδιωτικότητάς σου. Είναι ανθρώπινο να σου περάσουν από το μυαλό σου κι αυτά. Ωστόσο σχεδόν σε όλες τις διαρρήξεις τα πράγματα είναι πολύ πιο "απλά" και είναι τελείως σπάνιο να στηθούν πλεκτάνες με γείτονες και επαγγελματικούς επισκέπτες, μάστορες ή δεν ξέρω τί, για μια διάρρηξη στο μέσο ελληνικό διαμέρισμα. Στο λέω φιλικά γιατί γνωρίζω κόσμο που μπήκε στο τριπάκι τέτοιων σκέψεων και κατέληξε να δηλητηριάσει τον εαυτό του στις σχέσεις με γείτονες κ.ο.κ., βλέποντάς τους όλους σαν δυνητικούς συμμέτοχους σε συνωμοσία εναντίον του, κλπ κλπ Δεν τα λέω για να σου κάνω παρατήρηση ούτε ως μομφή. Απλά άδικα ναρκοθετείς τις όποιες σχέσεις σου με γείτονες, με τέτοια σενάρια που δεν ισχύουν σχεδόν ποτέ. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλική συμβουλή, και δεν παρεξηγώ εννοείται τη πρόθεσή σου. Η αλήθεια είναι οτι το πρώτο σοκ είναι που σε βάζει σε τέτοιου είδους σκέψεις, στη προσπάθεια να βρεις τι έφταιξε και "την πάτησες". Αλλά δεν είναι αυτός λόγος για να χαλάσω τις σχέσεις μου με οποιοδήποτε γείτονα ή άλλο άνθρωπο, επειδή μας έκατσε μια στραβή... Μακάρι να μη τύχαιναν σε κανέναν τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο κόσμος μας. Όπως και 'να χει, ευχαριστώ και πάλι για τη συμβουλή. 6
mclein² Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 15 ώρες πριν, Raki-meze είπε Κύλινδρος M-T-L Integrator 4 εισαι σ'ενα μεσαιο προς χαμηλο επιπεδο με βαση του τι επιλογες υπαρχουν. φανταζομαι ή ελπιζω οτι πληρωσες καπου στα 150 ~ 180 ευρω για την αναβαθμιση οποτε με δεδομενο οτι παιζουν φυσιολογικα σετ μεχρι τα 250 ~ 280 ευρω, καταλαβαινεις που κινεισαι ! μια καλη κινηση (με δεδομενη την υπαρξη της cisa) θα ηταν να προσθεσεις ενα monolito bd200 ή εαν δε βαριεσαι να εχεις δυο κλειδια στα χερια σου ενα MR500 ή MRM27, οπου θα εχεις κλειστη την κλειδαροτρυπα κατα βουληση. 1
john_shadow Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Στις 3/4/2023 στις 10:47 ΠΜ, thomason993 είπε Δεν με πειράζει το κόστος καθώς θα τον πάρω μαζί μου όταν ξενοικιασω και φύγω από το διαμέρισμα, αρκεί να μην είναι κάτι εξωφρενικό σε ποσό. κοιτα αμα θες να μενεις στο σπιτι μεχρι να αλλαξεις κλειδαρια παρε ενα τετοιο https://www.e-metalshop.gr/aloyminia/e3arthmata-aloyminioy/anoigomeno/asfaleia-anoigomenoy/cal-crocodile κλειδωνεις την πορτα και αυτο κραταει το κλειδι σε γωνια και ετσι δεν μπορει να σου ανοιξει την πορτα με κλειδι πασπαρτου ουτε να σου γυρισει με καποιο τροπο το δικο σου κλειδι. 1
thomason993 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, john_shadow είπε κοιτα αμα θες να μενεις στο σπιτι μεχρι να αλλαξεις κλειδαρια παρε ενα τετοιο https://www.e-metalshop.gr/aloyminia/e3arthmata-aloyminioy/anoigomeno/asfaleia-anoigomenoy/cal-crocodile κλειδωνεις την πορτα και αυτο κραταει το κλειδι σε γωνια και ετσι δεν μπορει να σου ανοιξει την πορτα με κλειδι πασπαρτου ουτε να σου γυρισει με καποιο τροπο το δικο σου κλειδι. Είναι σίγουρο οτι αν έχεις κλειδί από τη μέσα μεριά της πόρτας στερεωμένο με κάποιο τέτοιο εξάρτημα, ο άλλος δε μπορεί να βαλει κλειδί πασπαρτού απο την έξω μεριά ή να "ξεκλειδώσει" τον κύλινδρο με κάποιο εργαλείο?
john_shadow Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 10 ώρες πριν, thomason993 είπε Είναι σίγουρο οτι αν έχεις κλειδί από τη μέσα μεριά της πόρτας στερεωμένο με κάποιο τέτοιο εξάρτημα, ο άλλος δε μπορεί να βαλει κλειδί πασπαρτού απο την έξω μεριά ή να "ξεκλειδώσει" τον κύλινδρο με κάποιο εργαλείο? Όχι δεν γίνεται. Μόνο σε κλειδαριές όπου έχουν το χαρακτηριστικό να μπαίνει κλειδί και από τις 2 μεριές. 1
turbakiasss Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, john_shadow είπε κοιτα αμα θες να μενεις στο σπιτι μεχρι να αλλαξεις κλειδαρια παρε ενα τετοιο https://www.e-metalshop.gr/aloyminia/e3arthmata-aloyminioy/anoigomeno/asfaleia-anoigomenoy/cal-crocodile κλειδωνεις την πορτα και αυτο κραταει το κλειδι σε γωνια και ετσι δεν μπορει να σου ανοιξει την πορτα με κλειδι πασπαρτου ουτε να σου γυρισει με καποιο τροπο το δικο σου κλειδι. Ποιο το νόημα όταν μιλάμε για διαμέρισμα που έχουν κλέψει το 2ο κλειδί και μπορούν όποτε γουστάρουν να μπουν και να κάνουν άνω κάτω? 1
Petros Electron Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Στις 3/4/2023 στις 4:26 ΜΜ, Raki-meze είπε Καλησπέρα. Οταν μπήκαμε σε νέο διαμέρισμα, βρήκαμε μια πόρτα ασφαλείας dierre και αλλάξαμε κλειδαριά - κύλινδρο. Μετά από λίγο, η κλειδαριά με τον κύλινδρο δεν συνεργάζονταν καλά, και αλλάξαμε κύλινδρο. Με το defender δεν ασχολήθηκα καθόλου, δεν ήξερα καν τι είναι. Τότε αγνοούσα την ύπαρξη του θέματος αυτού, αλλά και γενικά τι παίζει με κλειδαριές, κυλίνδρους και defender. Νόμιζα βάζεις μια καινούρια κλειδαριά και τέλος. (φυσικά λάθος μου) Για να μην μακρυγορω άλλο, δεν θυμάμαι το μοντέλο κλειδαριάς που έβαλε ο κύριος που ήρθε. (μάρκας Cisa) Ανεβάζω φωτογραφίες, θα ήθελα να μου πείτε αν είμαι σε ικανοποιητικό επίπεδο ασφαλείας. Δεν θέλω κάτι σπέσιαλ, απλά να μην είμαι και ξεφραγο αμπέλι με δύο μωρά μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ. 1. Κλειδαριά 2. Κύλινδρος M-T-L Integrator 4 3. Defender (;;;;) 4. Πόρτα εσωτερικά Απο οτι βλεπω η κλειδαριά ειναι Cisa Rev pro, η αλλαζεις το defender με ενα μαγνητικό αν θελεις να κρατήσεις τον κύλινδρο και δεν βαριέσαι να εχεις και τα μαγνητακια και να το κλειδώνεις η αλλάζεις τον κύλινδρο με εναν απο το "επάνω ραφι" 1) Abloy protec2 2) Evva ICS 3) Dorma kaba expert plus 1
john_shadow Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, turbakiasss είπε Ποιο το νόημα όταν μιλάμε για διαμέρισμα που έχουν κλέψει το 2ο κλειδί και μπορούν όποτε γουστάρουν να μπουν και να κάνουν άνω κάτω? το ειπα καθαρα και μονο σαν οικονομικη λυση εως το παιδι να αλλαξει κλειδαρια επειδη λεει φοβαται να μεινει μεσα μηπως και μπουν οταν ειναι σπιτι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα